Sep 2, 2008

1st Ramadhan 1429H @ 1 Sept 2008

Hmm pengalaman kali berpuasa kali nih laen sket. Bukan lain mcm mana, cumanya, kali nih Ramadhan tanpa salah seorg family member aku, ALOY. tetiba rasa nak flash back balik. Kalau dulu kecik2, ayah slalu je beli baju sama untuk kitorg dua org. pastu naek Vespa sama2.aloy dok depan, aku lak dok membonceng di belakang ayah. yang kelakarnya, kalau naek vespa, aku mesti wat2 tido kat belakang ayah. malunyer pasal naek vespa, tapi sronok jalan2 ngan ayah.

Bila dah makin meningkat dewasa, masing-masing dah mula meneruskan pengajian, masing-masing dah berjauhan antara satu sama lain. Maksud aku, Aloy belajar kat sydney, aku lak blaja kat IPTA di selatan tanah air. tapi kitorg still contact each other. bukan ngan dier je la, tapi ngan seluruh ahli family kitorg.

Sedeh gak la, kali nih puasa tanpa Aloy. Aku tau bukan aku sorg je yang rasa sedih nih, tapi Ayah, Mak, Akak n Murni turut merasakan perkara yang sama gak. Benjal aku tak tau la..hehehe sebab dier tak de prasaan sgt, maybe tak tunjuk kot. huhu.

Itu je laa kot nak story pasal adik aku yang sorg nih. Study rerajin taw Loy..tak sbr nak tunggu ko balik. Nanti kita round Malaysia lak ye!~

p/s : Perghhhh..komain lagi aku story pasal ko!~

Yang penting bibir kami tetap maintain ye!!! Kak Nita kalah..hahaha

4 comments:

Fakrul Radzi said...

waa entry special utk aku..haha
tq2..

arnamee said...

salam ramadhan~

aizul said...

salam ramadhan kembali

~kHaiRiNe NaBiLa~ said...

hehehe...btul...bibir tk brubah lgsung...maintainn... :)