Sep 14, 2008

Dubai oh Dubai..

akhirnya setelah berhempas pulas bersama cik anyss kuss endang, kami telah berjaya menyiapkan project seterusnya iaitu Pembangunan di Dubai..rasanya tak salah kalau aku nak berkongsi kat korang mengenai Dubai..kalau korang nak tau, Dubai skang ngah pesat membangun n disebabkan kepesatannya itu, US n pihak2 yang tertentu merasa curiga dan telah mengadakan pakatan untuk menaikkan harga minyak dunia..last2 kita yg tak berdosa nih yang menanggung terutamanya aku la yg nak kene tuang minyak si posye tuh..hahah

ok.mengenai project nih, aku nak story sket pasal Palm Island kat Dubai..

Palm Island nih merupakan pulau buatan manusia yang menjadi 8benda ajaib di dunia. Korang leh bygkan tak, sebuah pulau yg tersangat laa beso direka berbentukkan pohon palma..n setiap pelepah palma tuh, ada kawasan perhotelan, rekreasi, perumahan, commercial n mcm2 lagi la..pendek kata mcm syurga dunia la..n untuk pengetahuan korang gak, Beckam ada rumah kat situ, ha sapa nak jawab???

nih antara pic2 Palm Island, Dubai untuk tatapan korang..


Palm Island dari imej google!~

Antara pembangunan yang sedang pesat membangun di Palm Island


Tuh nampak tak rumah beckam? haha


Jalan beso diorg, ada 12 lane..bapak beso..


Bustop ada hekon..kalau mcm nih, aku pon nak nek bus!!

Yang penting aku dah keje sok, nak apply kat Dubai..suhu 38degree celcius..mesti balik malaysia, jadi negro..haha..takpe, jadi negro bnyk duet takpe..kui3..

p/s : esok present bende alah nih..argh!! wish me luck ya!!

10 comments:

mynncinonet said...

wah wah ko punye discription da mcm ayah said bercerita tentang emosi dan perasaan dlm subjek urban design huh! cayalah...hahahaha

Fakrul Radzi said...

diorg gila..design bapak lawa2..

aizul said...

mynn : aku kan bakal menggantikan ayah said..hahaha..ayah said wannabe!!

fakhrul : tau takpe..memang gle nak mampus.smp aku terkesima melihat n mengkajinya!!! skang dier nak tmbah lagi 4 pulau yang lebey kureng sama gak!! mcm siak kecanggihannya..duet banyak takpe laa kot!!

a.n.y.s.s said...

waaaa..projek 5 masuk blog!!
kali ni bru la ley ckp kat dr. anuar..
"utk rujukan: www.aizulmarcello.blogspot.com"
n
"btol doc..yg ni JEWR yg sye TAK tpu..sumpah doc..!" hahaha

aizul said...

well..aku betul2 semangat wat pasal Dubai nih..sebab ianya betul2 mencuri hati aku..kuang2..oh dubai, aku jatuh cinta padamu!! lalalala

akusiktauk said...

aku x nmpk pon umah beckham/
hu3.
gud luck 4 ur presentation 2molow.
;)
pe yg ko suke sgt2 kt dubai nih?

aizul said...

owh ko tak nampak ek.?? baek ko ngk betul2..mengikut ramalan aku laa kan, kalau ko tak nmpak, maknanya dah tak lama dah tuh..hahaha

thanx2 doakan aku present dgn jayanya k!~

dubai sgt mengkagumkan..aku tertarik gle vavy..sebab kemewahannya!~ check out kat youtube : palm island, dubai.

shamel said...

hmm..2nd picture tuh pelik la.
skyscrappers die cam jarak2. tp mcm sgt teratur.

tp klu new york lak sume dekat2 kann~
congested!!

aizul said...

tau takpe..diorg nye development memang mengkagumkan..

si LauT Mati said...

Aaku baru jer buat post pasal Dubai sbb next sem nak ke Dubai.....Moga2 jadi la kan.....