Sep 27, 2008

Posye Cedera!~

Agaknya itulah yang dikatakan dugaan..lepas jer siap2 di pagi jumaat dgn kehenseman yg melampau, aku dgn yakinnya telah turun ke cark park untuk memanaskan enjen posye..kira lebey kureng 6-7minit gak la panaskan enjen, ikut temperature mikrowave tuan2 dan puan2 ye..hahaha. smbil tunggu enjen posye panas, fikiran dok mengelamun verangan n feeling sorg2 dlm posye..hmmm..

suddenly aku prasan mcm kete aku cam berat sebelah tempat pemandu."aiks, takkan bulan pose pon aku berat lagi kowt?? hari tuh baru PA aku bising2 kata aku makin kurus n suro makan lebey2 mcm die..hak3x..Arghh tak leh jadi nih, abes puasa, tekad nak kurus lagi..nak joging hari2..hahaha angan2 je, buatnya tidak..lalala

pastuh tyme nak reverse, aiks, pesal lak verat semacam je nih..ada langsuir or pontianak nak tumpang g class ke ek?? siot tol, tak byr duet minyak, maen naek je..ish tak leh jadi lagi nih..turun kete, ngk tyre...aiyaak!!! pancittt sudeyy..damn!!!! mcm mana nak balik Melaka pas studio nih..alamak ai..sibaik ilmu mekanik menukar kereta masih tebal di dada berkat amali daddy yang tak putus2 suro aku tukar tayar keter die..haha..

Takpe yang penting g studio dulu n setelkan apa yg patut..then after studio, setelah bermaafan dgn Dr. Anuar yang sporting (saya tau Dr. mesti baca blog saya nih, hehe) aku terus gigih g tukar tayar dgn dibantu oleh laki Datin Anyss Kuss Endang, Dato' Anepp..haha(pggil dato' sebab gaya dier sgt korporat ) huhu..So dgn adanya entry ini, diharap dr. anuar lebih percaya yang tyre kete saya benar2 pancit ya..hahaha
Lepas berpeluh2 bagai (sehat ok) terus ke kedai Tyre kat Taman U..check punya check, takder apa yg bocor pon kat tyre posye. Sah!!! ada org pancitkan! apa laa nak dgki bangat sama gue..lagi2 bulan puasa..takpe, aku doakan ko sentiasa bahagia dgn cara hidup ko, dan Allah itu maha Adil (feeling imam2 masjid negara jap). tapi dlm hati memang nak kena lahar(MAKI) laju2.

Then, boleh plak tyme sibuk2 nak setelkan tyre tuh, hp plak wat hal..terjatuh n prang!!! berderai!~ so, dgn rasminya, hp itu telah kembali ke rahmatullah..Innalililah...Takpe, sbr ye cik aizul marcello..anda mesti kuatkan hati, tabahkan jiwa dan raga menghadapi semuanya..huhu..Kata jiwa KentaL..biasa laa kan..hahaha

keadaan posye yang parah...haha

Sempat lagi tuh pose model tayar GudYear..


Dah mcm mekanik dah!~

7 comments:

Ad Rifza said...

Ubati sendiri jek?..Awat tak wat gi spital?..Dr porche kan ada..hehe..

aizul said...

hahaha...nak pggl dr cardin...lala

DicKiE aDaMs said...

comey posye die.. haha

EyRa dE RoManCe said...

sayang..bilew i xdew je mcm2 jd kat u kan.. huh... aura PA hilang la tuh..suwey je dtg tibew2.. ;-p sabaR ye saYang..dahla kamera nk beiki rm350...hehe..hp lak bderai..yaAllah..tabahkan hati ye bossku...

aizul said...

dickie adams : comey kann..tapi posye tahun nih amik upsr..dier kecik lagi..gegege...

eyra : takpe syg..pengorbanan tuh..nanti i curr lebey dpt duet then i byr sumer2 tuh..rezki ada di mana2..haha

a.n.y.s.s said...

haha..itu dia entry posye..entry burger king mne? opssss.. =D

aizul said...

oit!~ jgn pecah lobang yaa!~