Oct 14, 2008

Danga tak Jadi!~

Arghhh tensen2..plan nak g site kat Danga tak jadi..baru nak feeling2+nak lari2 macm citer hindustan kat Danga Bay..tapi disebabkan hujan terus cancel..Dah la kelas teknokrat bosan gle vavy!~ sibaik bwk earphone, leh mendgr dj2 fly.fm berceloteh!~ ngee3x..

Tak tau la naper diz week aku rasa mcm tak brapa nak besh!~ nak kata ada problem, tak jugeekk..nak kata bosan, maybe kowt...takpun maybe keCUAKkan yg melanda di saat minggu terakhir untuk exam sudah melanda diriku kowt!~ Final exam dah dkt!!!!!! ye itulah realitinya. Takmo study last minute!!!, nak dean list lagi sem nih!~ (padahal sem lepas tak dean pon, sket jer lagi)..ngee3x..
Double Cheese Burger yang enak dimakan begitu saja..ooo gardeniar,
sungguh enak dimakan begituh saja..lalala..eh salah lagu eh??


Disebabkan terlalu boring dah hujan begitu lebat..selebat air terjun nigeria, aku pon gigih g lepak mcd n baca paper..mcm2 plak brita kali nih..antara berita yg menarik minat aku ialah :-

a) Ikan paus terdampar kat Pekan, Pahang. hello cik paus, takder tmpt len ke ko nak dampar?? besh sgt ke phg tuh? Baek ko dmpar kat danga Bay tuh...sah2 ko femes meletup2! POM!!!

b) Peralihan kuasa Pak Lah ke Dato Najib..tak kesah laa sapa nak memerintah pon..janji kebajikan aku dan rakyat laen dititikberatkan..btw, bila nak trun harga minyak nih?? harga minyak dunia dah makin turun hokeey!~

c) Ada sorg budak kecik yg semakin femes. Ala budak nih blakon iklan sedey petronas tuh. aku lupa nama budak cando nih.."kenapa kita tak pernah balik rumah atok nih ayah? ayah menjawab..Dulu tyme atok n nenek ada, ayah tak pernah balik kg.."ha gituh laa serba sedikit dialognye..turut membintangi show TOM2 Bak..untuk kita2 ajerrr..ye ye, dah hingat, adik hazzziiqq!~

d) Masalah remaja zaman kita..remaja suka melepak dgn pakaian sekolah..peranan ibu bapa, guru n bla2...

suddenly, mata aku yg sepet2 cina nih dok terpandang kat satu meja nih..even mata aku sepet, tapi aku still leh nmpk dgn jelas lagi. Sepasang remaja lengkap dgn pakaian sekolah dok bercintan cintun bermadu kasih bagai Awie dan Erra di zaman kegemilangannya..tapi yg budak pompuan tuh takder laa erra sgt..choy je aku ngk mukanya..hahaha...cam kembar ruminah sidek pon ada..haha..jahat aku!


Tuh laa kembar si ruminah sidek yg dimaksudkan..

so, kepada kalian yg masih bersekolah di luar sana, ingtlah..jgn bermadu kasih di Mcd..pegi laa crk tmpt len, sebab ramai lagi org di luar sana yg tak dpt seat nak makan mcd..boleh?? hahaha

Belajar dulu..dah masuk universiti baru bleh..hahahahaahahaha ( sibaik aku dah masuk universiti) leh cintan cintun kat mcd!~ haha

tapi bg aku, no more love...MONEY IS EVERYTHING!!! dgn duet kita bleh beli cinta (mesti ada yg mencebik muka tak puas ati ngan statement aku!), dgn duet gak kita bleh beli rumah, kereta n mcm2 lagi..ngan duet pon kita leh currr lebey!...so persetankan cintan cintun..keje kuat2 crk duet banyak2 then br pk sumer tuh!~ Tidak kira jantina, pasti dlm perhubungan kitra mencari psgn yg stabil..am i ryte? kalau ko dah kawen sok, mesti nak pakai duet gak..beli pampers anak, beli baju mak n ayah, tolong adik veradik sumer..takkan nak bg diorg makan pasir+cengkerang2 siput kat pantai tuh??Takkan ko nak makan ati ngk member2 sumer pakai Zara, Armani, LV suite dan seangkatan dgnnya?? mesti korg nak gak ngk suite2 ituh tersarung dgn gahnya di body korg kan???

p/s : taste kat satu kasut Zara yg pig skinn tuh!! lawa sioot!

23 comments:

TRANSLUCENTLYHEALL said...

haha,
cinta ?
hmm... zaman skrg dh takde cinta2 lg,
semua fake n plastic,
siapa dpt true luv,
tahniah laa...

aizul said...

hahaha betul2..aku sokong ngan opinion ko tuh!~ money is everything!~ takder nye nak cintan cintun nih!~

DicKiE aDaMs said...

haha jahat ko psl dak2 skolah ruminah sidek tu! mulut laha sgt! haha

erm cinta? true love tu ader.. tp susah gile nak cri.. mcm nak cri lelaki top kat manjam! hahah

ops... larikkkkk

aizul said...

hahahaha..dah betul whut dier cam ruminah sidek..ngee3x

manjam?? apa tuh?? pura2 innocent!

akusiktauk said...

ui.
seram plak minah tu jd kembar ruminah sidek.
kang jadi hantu JPB kat mcD tu x jd plak aizul g c 2 laen kali.
woo~

aizul said...

hahahah kannnnnn....tapi serius beb, kalau lu ngk pon, mesti lu ckp muka dier cam ruminah sidek gakz!~ haha

-cD- said...

tau pun cuak... pe2 pun Gud Luck ehhh...

djk said...

kasut yang pakai pigskinn lining

mmg meletop meletop

aq tgh wondering why????????

Duke Luce Dell'amore said...

such a nice n funny entry!i suke bahasa yg u guna tu..keep it up!

aizul said...

cd : tuh laa memang kene study hard nih!~

djK : kannn...kalau kulit laen memang dah lama aku beli dah!~

duke : owryte..thanx ya~

a.n.y.s.s said...

line yg ko tulis 2 iklan petronas? bkn iklan telekom ke? hehehe
aiyooo ruminah sidek..npe ko x snap pitcha die dpn2?? haha

missy.hunny.lalala said...

heyyyy en aizul!! sy sgt xsetuju statement awk ni!! nak marah ni!! lenkali ckp la, MONEY IS PRIORITY THAN LOVE,tabur je duit,berderet cinta mali...wakakakaka..setuju2!! hahahahhaa...kita geng!! kayakan diri dulu baru cr cinta..yeeeha!!

aizul said...

honey lalala : hahahaha betul2 kita leh jadi team!~ haha

kene wat team mcm nih!~ haha

djk said...

tiba2 aq teringat

kat kfc bandar metropolitan

masjid tanah

kat situ banyak giler scene mcm nih

Ad Rifza said...

Kat unibersiti pon takleh cintan..bior abeh blaja dulu..keje baru bleh..ngeh3..study study exam dah dekat jgn tenet jerrr..hehe..

amirulez said...

holla!!!!!!!!!!!!!! harga minyak udah turun 10 sen seh!!! :P

aizul said...

djK : owh kat bandar metropolitan memang mcm tuh..harus kene bom!~ POM!

ad : dah keje pon tak leh cintan cintun..dah ada duet banyak baru boleeyy!~ haha

amiruls: bukan seposen turun..15sen beb!~

..looking back.. said...
This comment has been removed by the author.
..looking back.. said...

++seriously,im not agree wit u..totally!!!..LOve is evrythin'..LOVE comes first then followed by Money~~..when u come to LOVE ALLAh swt then di mana2 shj ALLAH will giv u money!!++

++open up ur eyes then u'll see true LOVE++
++btw,kasut ZARA xsilap aku ade unsur pigskin lining(dun u dare to touch it).salah satu kedainyer di MIDvalley..haha++

aizul said...

lalala..komen anda tidak saya hiraukan!~

..looking back.. said...

++but it sounds like u're really into it++
++hakhak~~btw,jgn mara la dey++

aizul said...

tapi aku memang suka Zara's stuff..sgt chantiqq n berpatutan..huhuhu

p/s : nak gak kasut zara or LV yg bukan dr pig skin!~

nieda said...

tentu la phg best, sbb tu la ikan tu terdampar kat phg tu...=)

from : nieda phg..