Oct 16, 2008

Kebengongangan Melanda!~

Tadaa...bersua kembali..hari nih rasa cam sundell sgt kepala otak aku..nak tau naper??



Tadi beriya2 n berkobar laa aku nak isi minyak kete..yer laa bila dpt tau harga minyak dah turun kan..pastuh, gaygeh laa g isi minyak kat shell skudai..tapi yg peliknya, sumer minyak yg pam hijau sumer out of stock (sundell kan??)..pndai betol tokey2 minyak nih..then, aku yg dah biasa isi minyak merah, meneruskan agenda untuk mengisi minyak. Sebab selalunya yg aku isi minyak merah shell nih murah sket..then lepas jer tuang minyak kete, aku perasan yg harga minyak seliter ialah RM2.85. WTF!!! sepatutnya rm2.20 jwer..sebab semalam beriya2 kerajaan umumkan harga minyak nak turun khhann..sah aku kata, shell nih menipu!!!!..

Disebabkan tidak puas hati, aku teruskan mensurbey harga2 minyak2 laen di shell2 yang berdekatan..tapi semuanya tetap RM2.30..memang nak kene laha shell skudai nih...verani dier tipu aku!~ ada yg makan penyepak nih kang...Pastuh, aku nih pon beriya2 laa nih, kata nak wat report kat balai polis laa..persatuan pengguna la..itu laa ini la..disebabkan tidak puas hati punya pasal..hahahahaha..gaygehkan haku?? lalalaa`

pastuh pegi balik kat shell skudai tuh..n tanya akak kaunter shell yg feeling2 women tuh..ingt contact lense ko chantiiqq sgt laa ek??

aku : kak, tumpang tanya ..naper harga minyak tuh RM2.85 ek? bukan sepatutnya RM2.20 kew minyak merah? (nada penuh sopan santun)

akak kekwat : owh, tuh minyak mahal V-Power punya dik..kira minyak baru.. (smbil wat muka cam kimak)

aku terus angker!~

aku : eh apahal plak..bukan kerajaan dah turunkan harga minyak ke? then nape still pakai minyak harga lama?

akak kekwat cam kimak : eh budak nih..tak paham2 org ckp..tuh minyak V-Power laa..bukan minyak biasa..

aku : eh tak kira laa V power ke W power ker POWER ROOT ker..yg penting harga minyak dah turun..naper nak pakai harga minyak lama? report kang!!

akak kekwat cam kimak terus wat muka smbil melayan customer abang2 askar dan keling2 yg laen nak isi minyak..aku dibiarkan terus mengomel..

last2..aku blah dgn ketidak puasan hati..

Di dalam kereta...
Aku : Eh eyra, I tak puas hati la..memang nak kene report persatuan pengguna nih...mana leh jadi nih..kita dianiya sebagai pengguna..minyak mahal nak mampus!!!

eyra : ntah la, I malas nak cara..kalau I, I bayar je..

aku : it jus not becoz I tak mampu nak byr harga minyak tuh occaay..tapi nampak sgt kita bagi muka kat tokey shell bengong tuh kaya raya!~ tol tak?

eyra terus membisu!~

Aku pon terus bwk kete, terus masuk UTM..smp dlm bilik, member baik aku call..aku pon apa lagi terus menceritakan segalanya pasal kejadian di shell n ketidakpuasan hati aku kat Nuar. Nuar jadi mangsa pencarutan V-Power aku!~ingat minyak jer ada V power?? carutan aku pon ada gak V-power occcaayy..!~

then Nuar bgtau...

Nuar :apalah ko nih..betul laa dier jual minyak tuh..kat Shell memang minyak tuh mahal..sebab minyak tuh bagus untuk henjen kete..dat's y mahal..takder nye shell tuh nak tipu ko hekey!~

aku tersentak!~

Aku : ko biar betul Nuar..aku tak tau pon pasal minyak nih.

Nuar : tuh laa ko, main laha jer akak tuh..sian dier..hahaha.. Minyak kat shell nih ada 3jenis..yg merah ko ckp tuh memang paling murah, harga dier Rm2.20je skang..yang hijau plak Rm2.30sen (which is abes stock tadi kan?)..pastuh yang ko tuang tadi yg paling mahal..RM2.85..itu memang mahal sket, tapi bagus untuk henjen kete ko yg POM2 meletop tuh!~ hahaha..len kali tanya yg pakar dulu..!

aku : hahahahahaha (gelak hilai tawa dgn hebatnya ) dlm hati : Kimak ko!!! len kali bgtau awal2..mana aku tau..hahaha..

kesimpulannya jgn nak melaha akak shell sewenang2nya sebab dier pon nak pakai lense gak..hahahahahah..die pon nak feeling women sejati gak..sian dier..hahaha.

Gambar ini hanyalah ilustrasi sahaja!~


berbekalkan semangat kemaluan yg menebal di dalam diri, aku terus contact eyra dan menceritakan segalanya pasal kenapa harga minyak tuh mahal!~

kami seterusnya berhilai tawa ala2 pontianak harum sendeeell dgn hebatnya..bila difikir2 balik..tak sgka, aku begitu emo kepada kakak di shell ituh!~ hahahaha..sowey ye kak..mintak hampppunnnnn!!!!!!!!!!

16 comments:

Duke Luce Dell'amore said...

hakhakhak...xleh blah!!ngutuk akak tu..
dosa tau ngutuk owg agi tua...
ishq3..(smbil geleng montot)
wakakakaka~

akusiktauk said...

harus muka akak tuh ditampar gune selipar jepun je.
hu2.

aizul said...

duke : haa itu laa pasal..geleng montot?? whuttddaa!~ hahaha

akusiktauk : hahahaha sian akak tuh kan..jahat aku!~

..looking back.. said...

++haha~~kecantikan n kehenseman adlh hakmilik setiap insan so i dun see any wrongdoing if kakak tuh wore the lense lor..++
++aloo~~spoting la sket dey++

aizul said...

memang pon..tapi prngai dier tak melambangkan kecantikkan die..!~

TRANSLUCENTLYHEALL said...

aiyoo,
evil nyer ko !
to lah, bajet diri drama queen kan,
tiba2 nk wat drama kat shell,
huiks, kesiantaw kakak ittuew,
penat je kumpul gaji nk beli lens,

missy.hunny.lalala said...

haha,aku rasa ko xpuas ati sbb contact lens die meletopp sgt kot dr nko. wakakaka.. tp perlu ke die wat muka kimak? berbaloi kot ko laha.. smbil myelam minom minyak haha

mynncinonet said...

hahaa.. kan cian ko da malu.
pastu publish kebengongan ko tuh plak.lg bagus... erm..aku pon tataw myk v-p0wer tu wujud. agk2 legend aku bley tuang x?? legend aku nk power gak.heheee

- FiEqAr FaTaMoRgAnA - said...

hehe..minyak o minyak..slmt bkn minyak urut..matillaaa..

[z@ck] said...

cian gler kt akak shell 2..
wahahahha..
moral of da story : jgn skali2 nk melaha org tnpa asal usul..

kuikuikui

akma....L said...

kah3!! entry ini sgt klakar!! hadooii..yakin diri jer nk terjah hakak tuh.. lalala~ sila tanam muka anda dlm lubang berdekatan.. =p

aizul said...

heall :khaannn..abes duet gaji dier hokey kumpul beli lense..hahaha

honey lalala : ahahhaha betul2 sgt berbaloi aku laha dier laju2..ngee3x

mynn : tak leh..lagend ko minum air paip je sudeey!~

fieqar : minyak senyonyong voleeh?? haha

zack : bukan2..moral of the story..jgn isi minyak lagi kat sana..haha

akma..L :carik gak lobang berdekatan, tapi tak jumpa..nak wat cmner nih!~ haha

a.n.y.s.s said...

hahahahahahha..
nak je aku carik akak lense tu!
lawak gle la ko joy..njbq

aizul said...

kalau ko jumpa, ko kemsalam ngan dia k!~

izza lemonade said...

sian gile kakak tu kot.x psal2 kena.haha.

aizul said...

tuh laa psal..sapa suro wat muka lagi..kan dah kene!~ haha