Nov 17, 2008

al-Fatihah...

Hari ni merupakan hari yg sedih buat diriku..selama beberapa lama aku menjaganya, akhirnya dia meninggalkan kami...semoga roh kamu dicucuri rahmat ya 'dak bit'..segala keletahmu akan ku kenang hingga ke akhir hayat..kita bertemu di syurga nanti yer!~ muaah30x..

sorry sebab tidak menjaga kamu dgn baik..aku dah cuba sedaya upaya untuk jg ko..salahkan irine nadia marcello..sebab dier yg ada kat rumah jaga kamu (mesti tak jaga betul2) ..hahaha..eh silap2, takleh gelak..masih sedey lagi nih..sob3x..

Tyme aku balik Melaka, ngk kat cage, dak bit dah mcm lain mcm!~ takde lagi meronta2 minta makanan..tiada lagi terlari2 seperti binatang kurang siuman..yang ada hanya seekor arnab spesis anggora yang terkulai layu jer...bulunya yang dahulu kembang, dan tersisir rapi, kini tiada lagi..kusut masai seperti iklan Pantene sebelum mendapat perawatan minyak panas..

tetiba...

kepala otak ligat flash back awal2 aku beli cik bit n dak bit..tyme tu dua2 hekor aku beli ngan adik aku,aloy. comey je..spesis aggora mahal sket..setahun lalu aku beli rm200 sepasang..tuh blom siap makanan n cage dier lagi!~...Tapi takpe, sebab sayang punya pasal, aku sggup kongsi duet ngan aloy untuk beli cik bit n dak bit..

tak smp brapa bulan je, dua2 ekor nih dah besar dah...dah pndai mengawan pon..terjerit2 yg betina tuh..tapi smp skang takder hasil.hehe.aku harap sgt benih dak bit ada dlm tubuh cik bit n aku harapkan miracle je supaya cik bit mengandung!~.semuanya ada kenangan ngan aku!~ kadang2 tiap2 petang aku lepaskan die kat laman rumah..hirup udara sgr..minum air bersih..kira mcm lembu kat new zealand gak la..argh...!! ryte now, air mata aku cam bergenang plak..mesti korg ckp, apa la aku nih kan..ngan binatang pon nak meroyan kuar ayer mata..tapi seriously, aku seorg pencinta haiwan..apa2 binatang yg aku bela, mesti aku jg smp ke hayatnya yg terakhir..hmm..sob3x..

Di zaman kegemilanggan Dak Bit


Bersama isteri tersayang!~...

Takleh tatap lama2..nanti bergenang air mata..ngee3x


Dak bit yang ganteng!~


Arwah Dak Bit...
23/11/2007 - 17/11/2008..
Happy becoming bufday syg..!~

To Aloy :
Doa2kanlah anak dia ada dlm tubuh isterinya..sorry sebab ko tak sempat ngk jenazah Dak bit k!~
aku dah jaga sehabis baik dah Dak Bit nih..Tuhan lebih sygkan dia..aku pon tak tau nape tetiba dia monyok n skt..
Takpe pasnih kita bela kanggaroo plak ek!~

Al-Fatihah...

18 comments:

Duke Luce Dell'amore said...

kangaroo katanya!!

akma....L said...

uhuk2... sedey nya.. hr tu tgok kt irine nye blog sht je.. huk2.. kciann... =(

nur fadhilah said...

kesiannya....
nant g bli yang baru...

Irine Nadia MaRceLLo said...

siott jeewww salahkan aku..kuang hasam!! dah2 jaga rabbit lg sekor sendiri..
gaji pon bukan nk bg aku..haha

DicKiE aDaMs said...

aku termenangis skejap..
agak sedih la..
:'(

aizul said...

duke : tuh laa ada prasan tak petshop mana yg ada jual!~? haha

akma ..L: tuh laa pasal..sedey agy nih!~

fadilah : argh..tak sama ngan dak bit nh!~ huaargghH!!!

irine : wah ko, jg binatang bukannya ikhlas ek!~ siot jer!

dickie : skjep je ko ngs? ngs ar lama2 sket!~ haha

~honey_nurhaliza~ said...

eeee mati dah ke?? patut arituh akak balik kan,ngk die monyok je...die tahu die nk mati kot!!

so sbg gantinya,akak ada blikan kanggaroo utk bnjoy....wakakaka..:) tggu akak bwk balik hokeyyyy:)

Irine Nadia MaRceLLo said...

hahahaha poyo jer akak ek? babab montot yer nanti bawu tau!~ haha

MIRRAH ATIKA said...

mira ter touching sebentar :(

aizul said...

aah jom dik kita babap montot yer joM!~ hahaa

mira : tk nmpk pon air mata dier kuar!~ haha

mynncinonet said...

kesian...

Fakrul Radzi said...

inalillah..
bela penguin plak jom..

Fify said...

abgku...
sbr jer larh..dah ajal dye..sure2 dye terus ,asuk syurga kan..
sure dak bit pun bangga ada tuan penyayang mcm abg..
fy pun dlu...
kucing parsi..kaler orange...siap pakai stokin lagi kaki dye...bulu kaler putih mcm stokin..
mcm mati laki fy nangis ulu masa dye mati..huhu..:(
sabo yer..
x maco nangis2..

Ad Rifza said...

Cedihnyee Dak Bit dah pegi ..Tak sempat nak tgok..eh eh bila lak nak gi sana..haha..
Awat tak panggil Dr Haiwan check sebulan skali..tak pun bawak pi Klinik Haiwan..Jgn klinik manusia okeyy..Vitamin cukup tak?..Mandi brapa kali sehari?..Abe Ad rasa laa Dak Bit lemah tenaga laa..tu Cik Bit tak pregnant pregnant..ahha..Kenapa Ajoy tak bawak urut batin?.keh3x..Carikan pengganti utk Cik Bit..Sure termengandung nye lah..hehe

aizul said...

waaa fy..blnja abang kucing parsi!!! hehehe

aju said...

salam aizul...ala cian nya dak bit....uuuwaaa...ekau x jago btul2 yo...nnti hobin eko..

wakakaka... :)

aizul said...

hahaha aku dah pueh jago mcm menatang minyak yang ponoh dah!~ haha

Laila_Q said...

sgt sedey bc post nih..penah jugek mengalami situasi mcm tuh..lg sedey sbb xde sorg pon bgtau psl kematian 'opie' (kucing yg sgt shomell)..