Nov 16, 2008

Cuti2 Melaka lagi..

aktiviti duta pelancongan diteruskan lagi..kali nih motipp adalah melawat tmpt2 yg tak pernah dilawat lagi..huhu..kata bawak plncong balik rumah, mesti laa bwk dier tmpt2 yg besh kat melaka nih..

ok destinasi pertama ialah Melaka River Cruise (nama nak gah jer ek?) haha..atau nama cikpongnya ialah Sg. Melaka..huhuhu..tunggu turn untuk naek bot punyalah hazab!~ Tapi bila dah dpt naek, syiok gle..pengalaman selama 45minit dgn bayaran hanya serendah RM5 sgt berbaloi..Usaha kerajaan Negeri Melaka mencantikkan dan mengindahkan sg melaka yang dahulunya kotor ya amat harus diberi pujian..even tak bersih sepenuhnya, tapi ia satu usaha yg murni jugak kann?? huhu...


Hazab menunggu bot tak sampai2!~


Dush3x


Beliau sgt sporting!~ ngee3x..

Bar di tepian sungai (double frontage)

Kincir Air yg sgt huge n cun!


destinasi seterusnya pula ialah Jongker Walk..memang sgt bagus untuk golongan2 yang obesiti.sebab korg boleh hapuskan lemak2 yg tak diperlukan itu.haha tempat nih ala2 Petaling street kat KL tuh..tapi yg ni ada keunikkannnya yg tersendiri..korg mesti tak percaya bila ngk luar setinggan dlm kondo..kedai2 usang kat area sini masih dipelihara dgn rekaan asal zaman tok adam dulu, tapi dalam kedai, cantik ya amat..dengan deko yg tersgtlah indah..bagi pencinta2 karya seni n antik mcm aku, so kat sinilah syurga kita..huhuhu..mcm2 lagi bley dptkan disini..huhu

Suka gle aku bender alah nih!~


Hmm..whut can i say..! hahaha

Disebabkan lemak yg berkurangan akibat berjalan tersgtlah jauh di Jongker Walk tuh, ktorg meneruskan agenda lagi dgn MAKAN TYME..huhu..mana lagi tmpt dating makan yg besh kalau tak di KFC idamankan selalu..hahaha..so mcm biasa menu feveret kami, snake plate+air milo+festive kombo+ice lemon tea+cheeze wedges extra cheeze..huhu..tapi ngah syok2 makan, ada plak satu psgn kapel nih..bukan aku larang ko kapel, tapi yg si betina nih bukan main riuh lagi masuk kfc..aku tau laa laki ko pakai jam satu set ngan baju n kasut..tapi toksah laa nak bgga..laki ko pon bukan ensem mana pon..standart tapak kaki aku je..then, bila member aku nak pusing blakang (sebab keriuhan dier yg melampau), dier bleh sound kuat2 plak "Apa pndang2, tak penah ngk org"??..hello betina cik pong, cantik sgt ker ko sial?????? so pompuan kat luar sana, please laa jgn sound dgn tidak berhemah di depan aku..memang akan kene sound balik ngan aku yer secara direct..padan muka!

Sundel itu yg dimaksudkan..fokus pd jam n bj lelaki itew!~

pas round2 dlm MP..teruskan aktiviti untuk melawat Muzium Samudera atau Muzium kapal yg gah tuh..tapi ropenya dah tutup sebab dah malam..arghh!! sian plak kat teman gue niH!~ haha..TAKPe nanti dtg lagi k!~ haha..


Nanti kita naek yer..!~ muahahaha!

otw nak balik, perut mcm nak disumbatkan sesuatu..yeah apa lagi..BIG APLLE yg shedap laa..huhuhu..puas aku makan!!

Sgt sedap hokey!~

Ye ye mencekik donut!~ hahaha


Cenderahati untuk dibawa pulang..jgn bnyk soal!~

17 comments:

fateeniEqa :) said...

big apple sedapp !

aha (:

gnOlazOOra said...

owhh BIG APPLE!!my fav!yum yum..!

to SundeL kapel ijau : padan muke muka dah msuk tenet....hihiiii +_+

missy.hunny.lalala said...

gf die xlawa langsung! tp bf die cm ade style jerk. papepon sekeco2 haku,xpenah lak kepochi cm minah tu. ahaks!

fIcK a.k.a kaka said...

TOINK---TOINK---
LALU JAP
COOL BLOG BEB~

Duke Luce Dell'amore said...

wah!canteq key-chain b & babah tu!!wink2!

suke gile baca blog u ni!coz i sgt suke melancong!xsgka mlaka dh hebat!CLAP2!!

Rabiatul Adawiyah said...

hah~

tindakan yang bagus~

orang mcm tuh sound je cukup2~

lebey2 sgt.

aizul said...

fateen : sgt sedap hokeyy!~ ngee3x

gnolazoora : tuh laa psal padan muka kapel ijau!~ haha

miss hunny : ala bf diewr pon tak le ensem mana..pecah je aku ngk!~ haha

fick : tnkiyu2...

duke : tuh laa..meh dtg melaka jalan2..huhu

rabiatul : ahhaha sib baik tak kene baling ice ngan aku!~ haha

shamel said...

eh ari tuh aku ade gamba VW oldskool tuh dlm laptop aku, versi grafik la tp.
sebijik.
tapi...da hilang ye. mane tah pegi.
kao churik ek??

aizul said...

hahahahaha yep aku curik..buktinya ia ada di dlm blog!~ haha

Irine Nadia MaRceLLo said...

benjOY-x aci2...slame aku idup 16 taun kat muka bumi nihh... xpenah pulekkk ko bawak g jenjalan beriyaaaaa2 camnihhh....HAHAH...

aizul said...

hahahhaha sbr syg..ikut turn dulu!~ hehehe

kekasihkuseru said...

sgt sengal !!! tp ada gak eh guys pakai jam wrna mcmtu ODM ke pe? klu ODM tu ada style jgak le ... ntah mana cap aym dia pakai hehehe ... tp writer ni jgnle double standard k ... just pmpn mlka mulut mmg mcm toooooooottt kuikuikui

RyO DorAntes said...

keychain agak unit..
babah and b..
sesuatu sangat!!!
hehehe

:). Danial Hisyam .(: said...

gile kecoh couple tu!
sound je orang macam tu!
attention seeker!

aizul said...

kekasihku seru : ala jam laki tuh cap rmbutan jer..

ryo : senyap2 sudey!~ haha

danial : betul2..aku dah sound dgn jayanya!~ haha

Siti Nurdiyana said...

hahaha..klu aku ade mst aku tlg sound kn skali..bajet lebey..

aizul said...

hahaha..len kali aku nak bagi ko ikut skali la..leh tlg sound..haha