Nov 14, 2008

Libur Tyme~

ye ye ye ye...setelah puas bersengkang mata tak tido gara2 nak exam, aku dgn hebatnya telah kluar dr kepompong UTM dan keluar berlibur..destinasi yg dituju, tidak lain dan tidak bukan la, Jusco Tebrau City yeah!~ shopping complex yg paling BAGUS n convinience compared to others shopping complex such as CITY SQUARE yg kotor, dah ntah hapa2 lagi yg ada kat JB nih..hahaha.Tema libur arini ialah untuk masuk ke semua outlet yg ada di Tebrau tidak kira outlet untuk lelaki, perempuan mahupun yg sewaktu dgnnya!~

awal2 pagi lagi dah kuar..motipp utama nak carik beg..kan entry b4 diz aku kata aku nak beli beg kan..so smp2 jer Tbrau, terus menuju ke kedai uncle PRIMAVERA tuh!~ di sini antara perbualan aku dan uncle tersebut!~ huhu

aku : terus mencapai beg yg diinginkan, dan menayang2 di dpn cermin..

uncle : waa dik, ini beg ha, mnyk suite dgn lu loo...segak, tmpan bergaya..

aku : ( bodek ar tuh nak suro aku beli beg dier! kimak!)
...hmm i know tuh uncle..thanx..eh btw, how much ek diz bag? padahal aku dah ngk harga kat tag dier, RM159, hmm within my budget, getus hati kecilku! hahaha.tapi nak less lagi gak..tak kire!

uncle : owh nih bag ha, baru lagi woo..baru smp tak
blapa hali!~ kalau lu mau, wa bley bagi diskaun..(smbil tekan2 kalkulator yg ada solar dier tuh)..ok, after less, wa bagi lu RM129..ok?eh ok laa diz bag dgn lu..skang ha beg ini dah jadi trend!~ kat jepun ha, mnyk artis2 dier sudah pkai taw..

aku : i tau tuh uncle..dat's y i nak beli diz bag..lagipon dah bnyk kali survey bag, tapi tak berkenan plak!~ nih mcm ok je!~ takkan takleh kureng lagi uncle..leh la..uncle kan ensem (nak termuntah)...

uncle : haiya..lu ha, mnyk pndai bikin waa heppy ha..he
he..smbil gelak2 smput dier tuh!~ huhu..ok laa...special plaise (price) for u..wa genapkan harganya..RM110, cincai kila laa eh!~ huhu

aku : ala, uncle, alang2 genap tuh, bagi jela rm100, senang i nak bg kat u duet rm50 2 keping..lagipun, pagi2 lagi nih..i'm sure i'm d first one yg dtg kedai uncle kan..leh la leh la..(smbil tepuk2 bahu uncle tuh)..ngee3x..


uncle : (pndang aku mcm nak telan+tekan kalkulator solar dier yg choy tuh)..aiyoo!~ ini sudah 20% less wa bg lu..(tekan kalkulator lagi+kerut2 kening)..jump into conclusion..ok la ok la..wa bagi lu..tapi jgn bgtau org laen haa..lu saja wa bg (smbil tepuk2 bahu aku balik)..

aku : (melonjak kegirangan, tp dlm hati jer la.)
..tenkiyu2 uncle..smbil hulur rm100..cpt2 byr, takut dier berubah hati plak kang kannn..hahaha..pastuh wat2 test pakai kasut primavera plak..manyak selesa ok..pastuh catwalk pusing2 dlm PRIMAVERA tuh..pastu jalan dpn uncle tuh!~ cntik ar kasut nh ek uncle..!~?

uncle : yep, mnyk cntik..inipon br smp juga..kalau lu mau, wa bleh bg diskaun sama lu
..don woly!~ smbil tuh, uncle tuh dok pegang perut aku !~ syial!~

uncle : waa,
perut mnyk cntik ek!~ lu lajin work out ka? hahaha..lu ngk wa punya, sudai boloi!~

aku : (amik ati dier balik)..ala takpe uncle, hati mnyk senang takpe boloi..lagipon, pompuan2 kat luar sana, taste sama
olang mcm uncle!~ diorg suka laki sexy mcm uncle.botak2 sket, boloi2 sket..ha yang tuh laa diorg calik!~.diorg laa, sy tak~ haha..

uncle : gelak
dgn meganya smbil tersembur2 air liur..cheh!...ya ka??smbil usap2 jggut dier dpn cermin besar boutique dier tuh!~ ...senyum kambing sorg2..

aku : ok laa uncle, thanx ek..i nak blah dah nih!~..hulur kasut dier balik!~.terus capai paper bag n blah!

aku tersgt la heppy bila dp
t harga diskaun sehingga lebey 35% ituh..hahaha..kepada kalian yg nak beli kasut ke hape, berkunjunglah ke cwgn PRIMAVERA Tebrau City...sgt murah hokey!~..kasut laki, pompuan sumer ada..beg2 pon ada gak!~
gmbo bag baru tidak akan dipublish atas sebab2 tertentu..


then terus isi perut dulu..apa lagi, terus ke KFC..kata teman gue ex supervisor KFC khannnn..huhu..

teman gue : extra cheeze for cheeze wedges ok..


kfc : ok bro..takder hal..

ha amik ko!!!

skali pndang mcm nak muntah plak..amik ko, tamak sgt!~ haha

sebelum pegi ngk wayang citer Guard Post, smpt gak ktorg melalak2 kat Redbox Tebrau..again pakai student rate gak..zaman student seharusnya dimanfaatkan dgn sebaik2nya..hahahah.sowey, asyik
syiokk sgt melalak, lupa nak cptured gmbo! hahaha

citer Guard Post sgt tak besh ok..mungkin aku takder darah askar kot dlm family..crita yg sgt sesuai ditonton oleh rakan2 PALAPES n abang2 askar kita jer kot!~ huhu..basically crita pasal askar jepun yg kene virus hape tah..merepek2 jer citer..ngk dier punya iklan kat lua wayang tuh, bukan maen gempak lagi..!~ choy!!! so dgn rasminya aku bg 2.
01/10 bintang, tp teman gue lagi jahat, bg .05bintang jer..hahaha..


even aku tak suka HSM yg 85% dok nyanyi je, tapi aku pengumpul tegar bende2 alah mcm nih!!
pic calender tuh adalah promotion sony kat ground floor tebrau!~


then, dah puas sumer, terus blah dr tebrau..nak dkt 8jam gak laa ktorg dlm complex itew..memang abes sumer kedai kitorg masuk ok! huhu..
terus byr parking n blah..one thing yg aku suka kat tebrau nih, korang park laa brapa jam, tahun or kurun keter korg kat dalam tuh, parking tetap kene charge RM1 gak..pastuh boutique2 dah la besh2..CS yg jual ntah hape2 baju pon, parking nak mahal jer...ingt bagus noo laa tuh.!~ emo plak ngan CS ek!~ ampunnn CS..haha

ingt nak balik terus, tapi siang lagi..ngk jam, br pukul 5lebey..apa lagi, teman gue nak g Danga..aku ckp, dnga dah slalu pegi ar..cm boring je..so kirog decide g Danga City Mall, shopping complex baru kat jb nih..so far dlm complex tuh sgt cntik k..tapi tak bnyk kedai lagi..ok laa kot..bersih n convin
ience gak compared to City Square (CS) yg kotor n sesak!..provided parking without paying any single of sen pon compared to CS again..hahaha..


Aku dah pijak kaki kat Danga City Mall!~ yeah!

so far, jadual aku semalam tersgt la full but it was fun! abes sumer org kitorg kutuk..haha..sorry laa yer sapa yg terkene kutuk..kepada Uncle Primavera, thanx bgt ya..nanti sy beli kasut plak..akak redbox yg cun..thanx jugek..akak kfc, bnyk gle ko bg cheeze ek..p
erli ke hape..sumer laa yg dah menjayakan hari aku semalam.!~ huhuhu

chow...nak ber+ak jap!~ haha

13 comments:

[z@ck] said...

yeah!!! berjaya jd yg 1st comment..
wahahaha..
wess..tayang la beg tuh..
beli mhal2 xmo tunjuk lak..

p/s: ak pminat HSM k..jgn kutuk k..
hikhikhik..

nizza-abira said...

sedapnya wedges yg melimpah dgn cheeze tu.. i loike... :)

sila jawab tag ye...!

TRANSLUCENTLYHEALL said...

ok, bukan kat primavera less or discount die fixed ker?
mana leh cincai2,
like others.......
ak rasa uncle tu taste giler kat ko,
tats y die kasi murah,

Duke Luce Dell'amore said...

agree with heal!
btw,hot gile membe ko??mesti membe special ni...TETTT!!no komen!

aizul said...

zack : ahhaha..nak wat camner..even aku tak ngk citer tuh, tapi aku rasa cam tak besh!~ haha

nizza : bnyk2 cheeze mcm nak muntah plak !~ seyes!

heall : hahah..supposely mmg fixed price, tapi disebabkan kehandalan mengayat, aku dpt harga yang besh!~ haha

duke : nonsense!~

kekasihkuseru said...

apsal ko xnak publish beg primevera tu? masa raya aritu aku baru jek beli sandle yg tipis n' design really cun punye ... PRIMEVERA jugak ... aku nak cari brand clarks n' timber time tu ... tp kurg mmuaskan designnya ... ALL i need it's just SIMPLE

DicKiE aDaMs said...

aduh pnt bca.. ingtkan nak tunjuk pic beg bru tu..

erm uncle tu taste kat ko kot aizul?

hahah

shamel said...

uhuk2..penat membacanye..
panjang ek.
Heiy makin kalerful plak aku usha blog kao neh.

emm..cool gak brg2 HSM 3 tuh. Ari tu nak tngok. Tp aku end up usha budak kelantan.
Berkerut dahi aku ckp kao~

aizul said...

hahahahahah mesti berpeluh ko bc ek!~ hahahah...

tuh laa pasal..aku memang suka kumpul brg2 nih!~ haha

[z@ck] said...

wahahaha..
wess..gla mlampau mintak extra cheese..
cm kuah gulai da ak tgk..
hihihi

aizul said...

hahahahaah tau takpe..dier nyer cheese menyelerakan!~ haha

Fify said...

wooo...
nk gak cheezee wedges turh...
apsal sombunk e akung???
huhu...
x mo amik abg jd P.a. fy larh..:P

aizul said...

ish mana ada sombong adikku..

abang ok jer!~