Dec 19, 2008

H i S T E R I A menggegarkan!~


yes finally, muncul gak filem yang aku nanti2kan selama nih..Muvie HISTERIA yang menampilkan pelakon muka2 baru yang mampu mencetuskan impak yang sgt mendalam dlm industri perfileman tanah air kita...

Aku ngan benjal, benloy dan irine nadia marcello telah pergi bersama2 untuk menonton midnyte muvie nih..happy siblings kannn...huhuhu.harus laa benjal yang blnja muvie nih sebab dia br dpt gaji kann...huhu

btw, aku tersgt suka dgn story bergenre seram ini!~ aku malas nak komen bnyk, cumanya aku sgt suka part JUN menggatal dgn Cikgu Helmi dlm bilik dia tuh..last2 mati cikgu helmi..( gatal rupanya cikgu helmi nih)..huhu..

Liyana Jasmey tersgt pndai membawakan watak..dah laa comey gle..waaa!! aku suka aku suka..tunggu abang jutawan yer, nanti abang pinang adik yana!~ hahaha

lantas dgn rasminya, aku akan memberikan 4.89 / 5 bintang untuk filem ini..ini disebabkan muvie nih telah membuatkan aku menjerit dgn suara ala2 syafinaz+nikky+ning baizura smpaikan sume mata memandang ke arah kami..arghhh peduliiikkk..aku byr tiket wayang hokehhh..!~ hahaha

abes je muvie, kitorg terus shooting kat depan Melaka Mall tuh..tapi otw nak balik tuh, check poket..

tetiba!!!!


arghh...mana hp aku nih?? sah cicir dalam wayang!!! cibai laa mesti org wayang tuh dah amik kann...??dgn kepantasan cahaya, berdesub masuk ke dalam wayang tuh!~

aku : bro, aku nak masuk dalam jap..sebab hp aku tercicir kat dlm tadi..

keling keje wayang : hall mana tadi??

aku : hall 7..seat J2..

keling keje wayang : ok jom masuk ...

dlm masa yang sama, aku dah prasan yang mamat nih punya poket suar mcm gelembung semacam..harus laa ada 2 enset dlm poket dia kan..tapi aku biakan je..malas nak tuduh2 kan..

aku : ha kat sini tadi aku duduk!~

terus carik kat seat tersebut..carik punya carik...tapi hampa..seat depan, seat kiri kanan sume selongkar..tapi tak der gak...arghhh cibai ar, mana plak g enset aku nih..sah2 laa diorg dah amik kan...

punya laa lama kan aku dok carik hp aku dlm tuh..ada laa dlm setengah jam..dlm masa yang sama, keling keje wayang tuh pon carik gak..tapi hampa..dia dok terbongkok2 carik bawah seat sume..tapi takder gak..call berjuta kali tapi still takde sebab aku silent kan hp tuh.

tetiba ...

keling keje wayang : haaa nih bang...nih hp abang kan..tuh laa saya dah ckp dah, mesti ada punya..takder org ambil pon...

dlm masa yg sama, aku ngk poket suar dia dah kempis..huhuhu..korg bley agak laa kan..aku bukannya bodoh cam bayi baru kuar dr rahim ibunya kan..sah2 laa keling tuh yg punya angkara..tapi aku wat2 gumbira plus excited sebab dah jumpa ho tuh..

aku : waaaa!! thanx god..jumpa gak akhirnya..eh bro, thanx ar carikkan..sowey gak susahkan ko..jom aku blnja ko makan ke hape ke..hp nih penting beb!~ ( maunya tak penting, msg2 private sume tak delete lagi kan?, gmbo kontroversi lagi)..hahaha

(ekspresi muka tersgt laa hipokrit dan muka tersgt laa ketat tyme tuh)..jg hati org kannn..

keling keje wayang : eh takder hal bro..aku menjalankan tugas je..takpe2, lagipon aku bnyk keje lagi nih...

haktuih ko menjalankan tugas!!!!...nasib baik ko kata bnyk keje..ko hingt nak sgt aku blnja ko? hahaha

ok ar, aku chaw dulu..

blah!~....


Kesimpulannya,keling tersebut tersgt PROPA!!!

So di bawah nih adalah pic2 semasa di sana!~


Me wif my lovely n sporting siblings..
dari kiri : irine, me (benjoy), benjal n benloy


Kami happy!!!


Camera Freak!~

Nih kamera lama aku!~

18 comments:

Duke Luce Dell'amore said...

mmg citer itu sgt besh!jim suke time pocong tergolek dlm makmal tu..mmg jim menjerit kuat gile!
mati ler org gelakkn jim ok!keji kn??

rizz said...

haaha propaa sgt taww keling tu./.klau rizz dh blasah dh sbb rembat haha.kemen nkn jerit ag kannnnnn

aizul said...

jim : tuh ar..aku pon jerit gak part tuh..syial betul!~


rizz : ahaha tau takpe!~

nur fadhilah said...

hak3~
cam siot jer tulis keling..
lawak seyh..

Irine Nadia MaRceLLo said...

haha..penat dowhhh tgu ko kat luar mall tuh..time2 tuh aku dah cuak dahhh,,aku ingat ko yg kene histeria ngn keling tuh..hahaha

n@iem orange said...

pehh,mesti dah cuak giler hp nak ilang...mau2 kaya keling tue satu malam...haha...

DicKiE aDaMs said...

aiyoh xbek ko! nasib bek la keling tu pulangkan.. kalo dia wat bdoh je.. ha sape rugi.. abis tersebar gmbr2 tuttt haha

xthn aku tgk gmbr yg caption dia 'kami happy'

cm xd pwasaan je! haha
jgn mare!

eusoffaqeuddin said...

hye there..
erm,thanx for the link..
camner nk add chat kat tepi tuhh??
heheee...

Fiesya said...

aizul...
misalnya lh keling tu x pulangkan h/set awak,ape awk nk buat erkh...???

shamel said...

aku kan..pernah tercicir wallet dlm bus kat PJ.
Pas2 tinggu die pusing blk. kejap je sbb aku brenti kat stesen 2nd last.
naek balik bas..masing2 wat muke ala2 ruminah sidik yg innocent.
ok lesap 300!!
What the F sume yg dlm bus tuh!!

hehe..

TRANSLUCENTLYHEALL said...

ok,
part dlm makmal tue,
belum kuar lg gula2 putih tue,
ak dh jerit ok,
coz suspen sgt,
pastu org sume tgk semcm,
hantu x kuar ak dh jerit,

akma....L said...

blh thn gak koling tu kn?? ape ko x terjah je die.. kasi kencing dlm suar?? haha.. naseb baek die yg amek. klu org laen amek.. almt trbongkar la sgla misteri dlm hp ko tu.. haha!! =p

hans said...

hahah
aku tingat junior aku time tgok congkak
yg xleh blah scene tu waktu siang
tetiba dia sorang jer jerit
malu dowh
haha
adik ko panggil ko apa?
benjol?
apo tu?>

akusiktauk said...

ko gne camera ape tu ek?
ttng hal hp ko tu kira naseb baek la ko,si keling tu cam tau hal tu akan kantoi.
perkara biasa berlaku dlm panggung klu ape2 brg hilang.
hu2.
aku slalu kene kes mcm 2.
mksd aku,jmpe brg2 yg berharga.
naseb la kalo aku da jmpe nak kasi org tu balek.
hahahaha..[jahat ek aku?]

aNn fArhaNaH said...

wat da....
aper la penjg hall tuh....
ske2 jerk amerk hp org..xhonest langsung..then sempt plak bt drama kt c2..leh mng anugerh skrin...hahaha

adeq azreeqah said...

nak sgt nengok filem histeria nih..tp xder cinema dkt2 cni..
huhu:( byk dh filem xdpt nengok..cian cungguh..uhuk..uhuk..

Fify said...

wah2..
org tuh.g nengok histeria yerh..
siap maki bdk wayang lagi..
haha..
1st time fy tgk muka ur 1st bro..
lg encem drp benjoy..
jgn jeles..
muehehehe..

patut larh dr ritue irine shibukk ngajak g tgk histeria..
rupa2 nye benjoy yg histeria..
hp ilang..
nsib bek dpt blik..
alhamdulillah..

a.n.y.s.s said...

hahahahaha..
klaka la psl hp 2..naseb bek die xkne maki ng ko..