Dec 12, 2008

Kepenatan Ya Amat!~ uhhuh

huhuhuhu sedar tak sedar, hmpir 3 minggu aku berkampung kat rumah akak n abang ipar aku nih..syok pon syiok gak.lagipun adik2 aku yg laen dah berambus ke kediaman asal diorg..haha.so ini laa peluang aku untuk bermanja2 ngan abang n akak ipar aku plak..manjew kewww?? hahaha.mcm2 aku leh buat kat rumah nih..yer laa dr dok kat rumah sndri aku menggemukkan badan, at least kat rumah dier nih aku 'bekerja' hokeeehhh!~ (jemur kaen, lipat kaen, masak, sental toilet etc..) huhu..smp naek masel tgn ok..toksah g gym lagi dah..haha..bibik akak aku nih plak tak geti2 nak balik malaysia..sepak lelaju kang!~

btw, secara tak langsung aku menjadi Personal Assistant kepada abang iparku dlm bisnesnye..huh best gak ke hulu ke hilir ikut bontot dia khaaaann.....hahaha..sempat gak laa paw itu ini..hahahaha..

so semalam, kitorg pegi Sunway Pyramid..hajat hati nak berenang2 riang ala2 ikan kaloi yang telah disumpah di Sunway Lagoon tuh, tapi apakan daya, org ramai tak hengat..nak carik parking pon susah..lebey2 lagi semalam Selangor cuti kan..harus lah rakyat2 selangor berpeleseran dan currrr tak tentu pasal di mall2 yg berdekatan..choy!~

nanti kalau ada rumah, aku nak design ala2 kepala singa tuh la..haha


bagi aku, just shopping suam2 je semalam..al-maklumlah, christmas dah nak dkt kan..persiapan tak buat lagi..so apa lagi paw jer laa diorg kan..ada laa jugak beli baju nak raya tak lama lagi nia..hahaha..decoration nak christmas dlm sunway not so bad gak..leh tahan gak la..sempat gak salam ngan mr santa..hoho..and at the same time, i was looking n surveying for my future DSLR camera..owh baby, aku memang dah tak sbr nak membela dan membelai tubuhmu..haha

Christmas Deco dlm mall itew!~


Pak Santa memang gatal..men peluk2 plak!~ haha

So diz is the camera that i looking for..
Canon EOS 450D with KIT



jadi tuan2, puan2..seperti biasa mestilah ada gmbr untuk ditatap khaaann..kang org ckp aku pelik plak tak snap pic..kata kaki gambar..!~ hahaha..

Tyme nga makan..apa tah nama restrn tuh..lupa plak..


Babah syg damia..muah30x...

So itu je laa rentetan perjalan hidup buat ari semalam..daa.!~

19 comments:

Duke Luce Dell'amore said...

damia tu laki or pompuan??
asal muka cam laki,name cam pompuan???kikiki...
yg pnting cute ok!

rizz said...

gegehhh la kan nk masak lipat kain bagai haha... o best la slgor cti..xpe2 tgu cti hri wilayah lak haha

akma....L said...

besh nye.. nak ikut!!!

~honey_nurhaliza~ said...

duke,damia tuh my doter la sygku...ada muke cam laki ek?? bnjoy,rugi murni balik dulu kan?? sok nk pi jln2 abeskan duit yg berkepuk2 nia...ahahhaha

aizul said...

duke : dia ada pepet laa..mesti laa pompuan..hahaha

rizz : hahaha oit calon terbaik untuk wat suami aku nih

akma..L : jom takder hal!~

honey : tuh laa pasal..bnyk sgt dah duet nak diabeskan ni..hahaha

~honey_nurhaliza~ said...

menci la duit bnyk2 nia....jom arrr weyyy abeskan duit...jeleskan murni tuh haaa...:)

hans said...

damia tu sangat comel...
nih wat aku xsabar2 nunggu anak buah nih....

at least kat rumah dier nih aku 'bekerja' hokeeehhh!~ (jemur kaen, lipat kaen, masak, sental toilet etc..)...bibik akak aku nih plak tak geti2 nak balik malaysia..sepak lelaju kang!~

sah2 la tak ikhlas...ceit....

tertarik la ko nak design rumah macam kepala singa tu....design dekat aku sekali tapi aku nak kepala naga..haha

aizul said...

kepala naga?? boleh2..kepala apa ko nak pon bolehhh!~ hahaha

Irine Nadia MaRceLLo said...

wahaha..nampaknya,perbincangan di sini,heboh menghangatkan nama aku yeww...siap die...saya datang nih!!!haha..
smpai ati,time2 camni murni dah balik umah,bawu nk g shOping bagai2..huhu..jelez dowhhhh..:P
tape2,benlOy ada di sisikuh..tader laa gue makan hati macam duduk ngn benjoy..haha..sentap uOlsss~!

benjoy,murni dah survey dahh camera iteww..muwahh ajeewww..ayah kata,balik dulu,bawu die belikan tuk ko..:) Peeyyyootttttsss sekkk sekkk men keb tamil !!haha

panjang pulekkk,,hehe

hans said...

aizul said...
kepala naga?? boleh2..kepala apa ko nak pon bolehhh!~ hahaha

hans said...
lucah lucah...
mau kena tembak dgn sniper aku ker dengan bazooka?wakakka

akusiktauk said...

klu ko nk design umah ko ade kepala singa,kang malaikat x masuk umah br tau.

yg DSLR canon tu brp price?

Irine Nadia MaRceLLo said...

meh saya jawabkan soklan akusiktauk..ngee~harga camera canon tuh 2988 ringgit malaysia..bukan rupiah yew...kekeke;p

aizul said...

irine : hahahah tyme ko takder laa syiok shopping, kalau tak oil control film nak, sunsilk nak..ish mcm2 laa..so ble ko dah takder, apa yg aku nak sumer abang ropi kabulkan..yeah!~ ahhaha

hans : oit pe plak..ko tuh yg otak kuning!~ haha

akusiktau : hahaha laa design kepala singa tuh kat luar rumah je, bukan dlm rumah pon!~

irine : trimas irine kerana memberitahu!~ ahhaha

Irine Nadia MaRceLLo said...

haha...kuang asam deyhh..sunsilk n oil kontol..ko mmg sah la abg aku!!agaga;p

yihhaaa..bawak balik kucing parsi jantanQuh ahmad khassan..catty dah mandi dah pagi td,,pkai lux tuhh!

Fify said...

wowo..
rajin nyer abg gue neyh...
calon bibik fy yg bek d masa dpn..
hahaha..:)

note:: irine laling..
nnt kite guhsip pnjg2 psl benjoy k..
hahaha..
rahsia kiter berdua..:P

akusiktauk said...

klu mcm tu,aku nk letak design ala2 cicak man ok?
woo~

Azlan Mohamed said...

Sunway Pyramid n Sunway Lagoon!! best!! hehehe

btw, nice blog... keep it up!

aizul said...

irine : hahaha amad kasan..gahaaha!~

fify : bibik?? arghh tidak2!~

akusiktauk : hahaha mesti laa ok
jer!~

azlan : tenkiyu2..yee2x!~

adeq azreeqah said...

besh..