Jan 4, 2009

Aku masih di sini...

Assalamualaikum kepada rakan2 bloggers yang tak henti2 menjengah page aku tanpa jemu..even tiada apa2 entry yg terbaru, tp korang gaygeh gak nak baca kan..bagus2..aku sgt2 menghargainya..

mesti korang tertanya2 kan nape laa aku tak hupdate2 blog nih..nak tau nape?? eh sukati laa kan..hahaha..takder laa cumanya, aku cam malas je nak kongsi cerita penghujung tahun 2008 tuh..ntah, cerita mcm bnyk je, tapi malas je yang menguasai diri..

takpe..don worry..di awal tahun 2009 nih, aku akan tetap consistent menghupdate cerita2 terbaru..yihooo!~ haha..

ckp pasal tahun baru kan, sumer org nak buat azam baru..padahal bulan 2 pon leh wat azam gak kan..bulan 5 pon kalau nak pon boleh..tapi kenapa mesti bulan 1 gak? apa yg istimewanya bulan 1 nih..ntah aku pon tak paham!~ lantak ko la..tapi apa yg penting, setiap hari aku sentiasa berazam untuk menjadi yang terbaik. aku sentiasa mahu jadi anak yg sentiasa menggembirakan hati dan perasaan mak dan ayah ku..aku sentiasa mau menjadi Hamba dan Khalifah Allah yang terbaik di muka bumi nih..sounds like poyo ryte..tapi ada aku kesah? peddduulllikkk...!!~

Tahun 2008 telah ku tinggalkan..segala perit, suka, duka dan segalanya akan ku simpan sebagai satu nostalgia untuk ku terus maju ke hadapan..tahun yang sgt susah untuk aku lalui di awalnya, tapi berakhir dgn satu senyuman yang sgt puas..mcm org baru kawen..puas!~ haha..

Tahun 2008 juga telah menjadikan aku sebagai seorg hamba Allah yg sgt kerdil..Allah menguji dgn segala mcm ujian dan dugaan..Tahun tuh jugak aku telah melalui satu pengorbanan yang aku rasa tersgt la hebat..korang tak tau mcm mana aku rasa n i guess she also did the same thing wif me...Dia sentiasa ada di dalam hati aku..tak pernah langsung aku singkirkan dia dlm diri aku.Mungkin rakan2 atau siblings ku nmpak aku heppy di luar tapi secara hipokritnya aku menderita di dalam tanpa dia.But now, masing2 dah mula menyesuaikan diri dgn keadaan yg serba baru..aku akan terus menggapai apa yg aku inginkan dlm hidup nih..

Thanx kepada rakan2 yang sentiasa membantu aku ketika aku nyawa2 ikan untuk hidup di dunia kampus nih..thanx kepada ayah dan mak yang tidak jemu2 memberi bantuan dan semangat, thanx kepada adik beradik aku yg sntiasa menjadi pndgr yg setia di kala aku keseorangan, thanx kepada para guru dan ilmuan yg sentiasa ingin berkongsi ilmu walaupun sedikit kepada aku, thanx kepada eyra my bestest PA yang setia menemai walau di mana jua, thanx kepada wadie yang sntiasa (apa2 je) , thanx kepada rakan2 yg tidak kusebutkan ini, thanx kepada para pembaca blog aku, dan tidak lupa juga thanx kepada sesiapa yg ada perasaan dengki dan sebagainya kepada aku..semoga kalian sentiasa di bawah lindungan ke rahmatan Allah s.w.t..


Selamat tinggal tahun 2008!~


Tahun 2009
**************

Untuk tahun nih, aku berharap agar aku lebih menjadi seorg manusia yg berguna..dimurahkan rezeki dan sebagainya.. aku selalu je ingt kata2 ustaz Razak semasa di SMK (A) Sultan Muhammad dulu... Rezki yang menimbun2 kita dapat tuh sebenarnya bukan untuk kita seorg sahaja..Allah memurahkan rezki semata-mata supaya kita boleh berkongsi dgn hamba2-Nya
yang lain..Insyaallah, segala apa rezki yang aku dpt akan ku kongsi dgn hamba2 Mu Ya Allah..

Tahun 2009, akan ku cuba untuk mencapai dan menggapai apa yg aku inginkan..tak perlu laa aku list down segala mcm hajat aku kan..kang jenuh plak korang nak baca...Tapi insyaallah aku ingin cuba sesuatu yg baru tahun nih..

dumble pon baru je beli..naek le muscle aku kannn..!~ hahaha

Till then...daaa!!!!!!!

* entry kali nih ditulis dgn serban dan kopiah di kepala..harap maklum!~ haha..jgn fikir aku nh ustaz, sebab nama aku ada Marcello di belakang..haha

26 comments:

p a a n. said...

ustaz aizul..cun jugak tuhh..haha

shamel said...

eh..sesuatu yg fresh dr aizul neh.
muhasabah..

aizul said...

paan : hahaha wali aizul pon cun gak!~

shamel : hahahaha slama nih tak fresh ek?

mynncinonet said...

ermm..buleh wat tajuk motivasi bg dr.A bace ni...

hepy new year 2 u!!!!

missy.hunny.lalala said...

smoga anda bertambah ganteng tahun ini! =D

nur fadhilah said...

wahahahaha..
akhirnya blog ini telah diupdate..
bersih da sawang2 tue semua..
:P

TRANSLUCENTLYHEALL said...

x salah kn jadik ustaz hot !

a.n.y.s.s said...

mar-che-lo! (sebutan dr A)
hahaha ko bakal motivator lepas abu kat bengkel dr A..fadhilat solat zuhur nex topic!~

Laila_Q said...

moge kite sume same2 dpt menjalankan tugas kite sbg khalifah Allah di muke bumi ini..insyaAllah..

Queen said...

Dear Ajoy,
Semoga tahun ini lebih baik dari tahun lepas. Dugaan dalam hidup pasti ada, ianya membuat kita menjadi lebih dewasa.
All the best to you..

TiNTa^_~MeRaH said...

wak...pape pun terjadi hatta bumi sudah terbalik pun..kamu ttp di hati sy...hikhik~~~~xp...jiwang sudeyyhh..hope this year will give everything that u want in your life...n i'll pray for your success...jgn lupa,sy sentiasa ada u awk coz your r the best one i had... (^_~)

aizul said...

mynn : tuh laa dr A memang suka motivasi pg di oasis bersama aizul marcello..haha

hunny : terima kasih..akan ku cuba sedaya upaya untuk menjadi ganteng!~

fadhilah : bersih sebab baru beli vacuum baru!~ haha

heall : tuh laa pasal..tapi aku takut makmum tergugat jer..haha

anyss : tuh laa..aku ngah search tajuk pasal fadhilat zohor plak..haha

laila Q : insyaallah...

queen : SAYA RINDU PN.SYIQINNNN!!!!!!!

Tinta Merah : SAYA RINDUUUUU AWAKKK JUGAKKKK!!!!!!

amir5656 said...

alhamdulillah hang masih di sana..lepas aku balik korea aritu,punya la susah nak nampak hg kat ym..aku agak hg dah start kuliah la kot kan..gud luck bro..all the best..aku always ja ada kat sini insyaAllah..nnti apa2hal chat lagi k..bye

~honey_nurhaliza~ said...

moga tahun ni kita akan beraya du bglo baru...insyallah...akak akan pstikan kita dpt rumah tuh..yihoooo...akak dh ngk da umah tuh ngan abg rafi...sgt cantek hokeyyyy...tgguuuuuuuuu...:)

thn baru ni moga kita sekeluarga lebey lg bahagia n dimurahkan rezeki...insyallah amin...blaja gajin2...nnt leh keje ngan abg rafi ok..:)

hans said...

* entry kali nih ditulis dgn serban dan kopiah di kepala..harap maklum!~ haha..jgn fikir aku nh ustaz, sebab nama aku ada Marcello di belakang..haha

hans said : serius weih...aku langsung tak fikir ko ustaz...dkt otak aku nih terbayang dua jer perkataan..ustazah Nurbaiyah...hahaha

oRcHiD said...

hmmm~
hope kite sume dpt gapai impian masing2.. ^-^

Fakrul Radzi said...

renung2kan dan selamat beramal~
smuga tahun nih aku dpt beli sbuah krete ngan sbuah rumah di sydney~
hopefully akak baca..haha

LiTtLe DaMSeL*MuLtiVeRs said...

salam...
best jer bace tang ayat "ade aku peduli" coz xue suke dgr dr brond palarae guna kan ayat tu sbg roni :P

hurm...ape2 pun,bab hati da perasaan biar kita let it go n just follow the flow....Allah takdir kan setiap yg berlaku kerana akhirnye nti DIA menjanjikan sesuatu yg lebeh baik bg hamba2NYA..yakni yg baik diberikan yg terbaik kpd mereka...

wish n pray hopefully kamu lebeh happy n berjaya serta diberkati/dirahmati di thn2 akan dtg...

tatayo...salam

rizz said...

aizul..hehe smoga bjaya mengecapi cita2 n impian huhu

p/s: sori taw psal text msg ritu..cm disturb lak:)

adeq azreeqah said...

thanx coz add adeq,finally..ngee.. adeq fkr benjoy dh taw dah adeq ada blog..tp xpe..sehubungan dh taw ni..(wah sehubungan lg,hehe), rjn2 la melawat & mengomen (komen actually) blog adeq tu ek..

slmt tahun baru jugak..
moga menjadi USTAZ yg berjaya.. ahaks(^.^)

jay.love.ary said...

ciss apa rindu2 my mom ni! ;D
haha hey ur pict..it's awesome!

Miss Hazzy said...

hensem...;)

all da besh this year.

Yeeeehaaa

akma....L said...

haha sengal. ustaz marcello =p

TiNTa^_~MeRaH said...

rangkap lagu nih u awk...bila tiap kali dgr lagu nih mst ingat awk n nangis..huhuhu..mungkinkah selama2nya begini????

setelah kau pergi jauh dari sisi
tiada ku cinta selain dirimu
ku ingin bersama
dengan mu selamanya
walaupun sehingga ke akhir nyawa

mungkin kau tak mengerti
maksudku dulu pada dirimu
kini ku kan menyinta dirimu itu
sehingga ke akhir waktu

violetbiru said...

salam ziarah n salam 1430 hijriah..
to aizul marcello..

ps:stiap ap yg b'laku d dunia nie, pasti ad sbbnya..
bkn mudah nk tmpuh kalo iman setipis kulit bwg..
tingkatkn iman+jd insan yg sntiasa b'syukur n insyaallah smuanya akn dpermudahkan olehNya..
best of luck 2 u..

Ain Nur Farahin's Ideas....:) said...

to abg aizul...setiap yg berlaku di dunia ni, pasti ada sebab & hikmah nye...bukan mudah nak tempuh...tingkatkan iman & jadi insan yg sentiasa bersyukur & insyaallah semuanya akan dipermudahkan oleh nya...good luck...blog abg the best.... :)