Jan 28, 2009

Putrajaya punya celita...~

Fuh dgn berbekal semangat yang membara, aku start henjet JENET lantas terus ke The Mines n Putrajaya..

Jem tak hingat kat Senawang menghala ke sg.Besi..aku sgt tensen..tapi nasib baek ada sesi karaoke di dalam kereta..ala2 redbox gitew..hahaha..

Nothing much to say..just aku nak bgtau aku tersgt2 bangga jadi rakyat Malaysia..even berpuluh2 kali aku jejakkan kaki ke Putrajaya, tapi aku tetap rasa yang begitu indahnya bumi Malaysia nih..dan aku tak paham kenapa ada org yang suka mempertikaikan dan seolah2 tidak bersyukur duduk di bumi Malaysia..kalau aku jadi PM, aku anta je bangsat2 nih ke Gaza..bia diorg merana meroyan dok kat sana..

Ya! aku mengerti yang ilmu politik aku tak setinggi mana..tapi boleh tak u guyz yg kat luar tuh blaja erti syukur bila menikmati kenikmatan sebegini..huh

dah ar, maleh nak membebel cam kak nita..aku nak bg korang muntah ngk pic2 aku..rasakan!!! hahaha



Tersgt cun hokeyy bridge nih...

S.M.A.R.T habesss bridge tuh..org tu pon laa..

Ayah, ajoy singgah solat asar tyme nih...

Masjid Putrajaya yang mega indahnya!~


Don't know why, aku suka pic nih..
jgn fokus pada montot..dosye!~

PICC yang membuatkan aku kagum!~


One of the bridge kat putrajaya gak..
Dialog : lu pahal???


air terjun tuh komain memancut lagi tyme aku dtg amik gmbo!~


Fuhhh..


kalau korang prasan, citer Sembilu yang tak geti nak abes tuh suka shooting kat sini..


Jom lawan2 atas bridge nih nak?

Nih ha Mr Wadie Bentley yang...yang apa ek?? hehe


K.A.N.G.K.A.NG


P.I.C.C

apa2hal pon perjalanan yang singkat from Melaka to Putrajaya nih tetap menjadi satu kenangan yang besh buat aku!~ Nih 1st tyme aku drive ke sini taw..maen redah jee..hebat sebab aku tak sesat..hahaha..cepat2 tepuk tangan!~

Till then, daaa...

AiZuL MaRceLLo is just an extra ordinary guy!~

21 comments:

~honey_nurhaliza~ said...

huwaaaaaaaaaa jd org 1st lg komen...menciii...ehhehe...btw,bnjoy skang dh makin ensem la akak ngk...apa rhsia ek?? jaga kete tu leklok...:)) mmuuahh

aizul said...

S.U.S.U.K keramat laa kak..ituh je rahsianya..

kalau ko nak pasang gak, cik bedah ada buat promotion..hahaha

asybedazzle said...

pelik gak, npe ble ko dtg je air tuh memancut mancut. haihhh. haha

akma....L said...

benjoy.. last kontek nih.. haha poyo.. aku xkn berblogging lg.. demi sesuatu.. haha.. nice 2 meet u.. uhuhu=( kompem akn rndu gosip2 ko. ahaha

bye

aizul said...

asy : haa tuh laa pasal, merembes2 dia ngk aku..hahaha

akma..L: eh nape tetiba jer wat keputusan mcm nih..jgn laa weyyy!!!

Irine Nadia MaRceLLo said...

aku pelik~!! nape pic abg wadie ader satu jew~!!
kami mahu pic abg wadie~!!hahaha:)

Duke Luce Dell'amore said...

cantik2 pic yg wadie snap!hebat tgn die!

.AzFaRuL. said...

br perasan, kamu emangnya suka ambil foto dengan menambah edit awan mendung?

;)

Miss Hazzy said...

posing sakan mr. marcello kite...hoho

nice pic anyway...

DicKiE aDaMs said...

wahh bergaya sakan.. sape la yg gigih menjadi cameraman tu ye?

p/s: yup putrajaya sgt mega!

cham's said...

mr. kangkang,

nice pic-lah si wadie amik tu. smua chantek. kredit for him. nak keje partime dgn kitaorg tak?

missy.hunny.lalala said...

chanteq! baru pasan putrajaya tuh chanteq! haha~

jay.love.ary said...

my friends and I went to Putra last week.. mmm most of them are from Arab and US.seriously..dey were shocked knowing dat Malaysia's actually a beautiful place..hehe. hey give a visit to ur fav teacher's daughter at luct la

rizz said...

putrajaya mmg byk tpt cntek2 kn huhuu

LiTtLe DaMSeL*MuLtiVeRs said...

suke bangat ngan pic no 2....nice edit.... (#_#)

aizul said...

irine : kemaruk jantan ke hape ko nih??

duke : aah tgn dia memang 'hebat'

azfarul : nak ujan laa..

hazzy : thanx ya!! posing suam2 je..hehe

dickie : mestilah mr wadie bentley yang sgt gigih mengambil gmbar kann!~ hehe

cham : kejer part time apakah ituh??

miss hunny : yaa ammpunn..putrajaya sgt beshh ok!!

jay : hahaha wokehhh nanti kalau berpeluang i will meet u there k!!

rizz : memang ssgggttt!!

little : suka pic ke suka orgnya?? teeet!! hahaha prasan lebey aku nih!~

hans said...

tahniahlah ko dapat buat aku muntah...
hahahha
gila excited ko amik pic dkt situ...

LiTtLe DaMSeL*MuLtiVeRs said...

ckp suke selebriti nti sy jd mangsa gaza,kena bom dgn peminat anda....tp sy suke ngan besan sy,krn kepala beliau agak giler2...

mizzelle said...

abng encem..meh amek award kt blog kt okehh..~~ngeee...

3p4h said...

Oh ok... Akhirnya dpt gak...

p/s: Tb2 lupa nk komen apa... Tp yg pasti gmbr ko mnum air kt watercooler 2 mmg smart! Serius!

~..cik PriNCEss..~ said...

fuyyooo...smart la pic!! t dtg putrajaya ag gtau ler leh join berposing sama..haha..;-P