Feb 11, 2009

Bengapkah Si Bisu ini?

belt ber LED


hye!


Maafkan aku sebab sengaja membiarkan blog aku semakin bosan..

aku tidak marah kalau kalian mula melupakan blog ini..
sumpah aku tidak berkecil hati...

diz few weeks aku dapat merasakan yang kehidupan ini seperti tidak sesempurna yang aku cuba lakarkan..


assignments siap, tetapi siap dengan keadaan yang tidak sempurna!~

rakan-rakan ada...tetapi seperti biskut mery..

dimanakah kalian?


kalian membiarkan muka kalian sahaja 'gelap' tanpa menggelapkan muka aku juga..

kalian riang dgn kulit muka yang menggelupas dan membiarkan sahaja kulit muka aku tanpa sebarang cela...

pelawaan kalian aku tolak mentah2..jgn ditanya mengapa kerana smp jantung aku terkeluar pon aku tidak akan memberitahu..

terasa seperti mahu tidur di lengan ayah yang suatu ketika dahulu menjadi tmpt tidurku yang empuk..kadang2 aku curi bau ketiak ayah yang ada bau yang sgt besh~

diz few weeks juga aku terasa seperti bengap dan bahlul...

ya, aku sedar yang buat pertama kalinya aku membiarkan diri aku mengutuk insan bernama Aizul Marcello..


terasa seperti tangan dan kaki lumpuh semuanya...

riang di luar, perit di dalam...

senyum di luar, masam di dalam..


ayah, mak..benjoy rasa seperti mahu start henjen kereta malam ini juga dan membayar tol untuk memeluk kalian sekuat hati!~

aku mula sedar...


aku patut laungkan apa yang tidak aku puas hati..
aku bukanlah Si Bisu yang Bengap!~

aku juga sedar...


yang aku adalah insan yang tidak sempurna..tapi aku sudah sedaya upaya untuk memuaskan hati kalian...


terasa seperti mahu menunggang Janet sehingga 240km/j atau kalau boleh biar meter itu berpusing 2kali..(240X2=480km/j)...ok, saya tipu!~

please ayah..benjoy nak dakap ayah sepuas hati!!!!!!!!!!!

kalau kalian jijik dgn sifat aku yang manja dgn ayah, aku tidak peduli..ye!! aku memang anak ayah!

aku sedar yang EMOSI sedang menguasai diri sekarang..tapi ayah syed kata emosi dan sensetif itu BAGUS!~


21 comments:

Irine Nadia MaRceLLo said...

smpai ati BenJoy x nak cium bau ketiak aku..

kecik ati!!!..hahaha..

weyhh...we all ghindu kat ko rr~!!
tuh rr..jarang lagi balik umah..

shea said...

balik je umah.dats wat my teachers kat skola dlu slalu kata.there are tyms when kte rs rinduuuu sgt2 just being at home wif fams.so pe yg aizul rs ni normal sgt.my teacher tu ckp,slagi kte x balik,slagi tu kte akan ssh nk wat keje.
(aceceh~ nasihat lak shea nih! ;p)

aizul said...

irine : bnyk komitmen kat utm nih!~

shea : keadaan tak brapa nak mengizinkan untuk saya balik!~ saya masih bersabar, lagipon baru jer raya cina yang lepas balik!~

rizz said...

alala..siann nye kat aizul..saba la erkk.rizz pon miss my fmily kat jb.huhuuu:)

a.n.y.s.s said...

aku pun windu mak abah aku. =(

LiTtLe DaMSeL*MuLtiVeRs said...
This comment has been removed by the author.
LiTtLe DaMSeL*MuLtiVeRs said...

it is how Allah taala gv u a test.....and it is how 4 u 2 except it....

coz....ade sesuatau yg lebey sempurna yg bakal aizul dpt after all de things tat u facing rite now...

xue doakan agar lebeh bahagia n berjaya :)

p a a n. said...

ngaa..
update jugekk
ekekeke

ajoy..
meh datang kelantan.
pelok aku meh.
ekekeke

TiNTa^_~MeRaH said...

wak..blk laa skjp even 4 1 day if ati awk dh sarat ngan mslh n rindu sgt kt family wak..ketenangan yg terbaekkk bl kt m'hadap illahi tp ketenangan didunia yg plg berharga bl kt dpt tgk senyuman both of our parents...kan wak kn?? (^_~) maybe your parents rindukn awk..n memanggil2 ati n diri awk u pulg..huhuhu..

kais-mais said...

balek la kejap..bukan jauh sampai ke bulan pon..

kamu pon blek ng jenet tuh,xde la lame sngt..den pun redah jer highway tuh ng ferarri 2 roda 5 jari tw..lg la kl-mlk.

balek jer kejap...asgnmt3 bwk jer lek umh..irine leh tolong wt..ee3..

~honey_nurhaliza~ said...

sabar ok...tuh smua ujian utk bnjoy trus kuat menghadapi segala rintangan kehidupna...barulah adventure kan?? nk bau ketiak aku yg wangi ni skali x??? balik la weyyy...jom gelak2 smpi berguling2...hahahaha

Miss Hazzy said...

nasib kita serupa la

aizul dh bape lama tak balik umah, u tell me..

hazzy dh 2 bulan lebih since hari raya haji aritu tak balik penang...

kangen bangat sma family suma tao

aizul said...

rizz : sbr bnyk dah nih!~

anyss : hmmm..sama ar..

little : thanx xue..i'm always believe wif our Allah..for sure there are some happiness waiting for me later!~ insyaallah ..

paan : wawawa mesti besh peluk ko yang hebat tuh!~

tinta merah : wak, saya sentiasa sedey bila baca setiap apa2 yang awak katakan..wak, thanx ek!~

kais : kl melaka 2jam je, jb melaka 3jam ma..ngantuk driving!~

honey : ketiak akak dah shave belum? haha

hazzy : tak laa lama sgt..maybe sebab my minds got a lot of problems, dat's y jadi mcm tuh kot!~

Fakrul Radzi said...

baru kau tau homesick tuh hape..haha

shamel said...

daymn..kamu buat aku humsick juga.
sabar2..sket lg nak abes exam.

kamu pon..oh bersabar je dgn mereka si pembakar kulit muka itu..

adeq azreeqah said...

sbr ye benjoy..mmg bercakap itu mudah..tp cuba benjoy jgn fikir sgt mslh yg benjoy hdpi skrg.just jalani hidup seperti biasa.

ttg kwn yg jap ade jap xde tu,kat ctu benjoy dah leh nilai sm ada itu btl2 kwn sejati or kwn ms sng jer..

benjoy kne tabah dlm mjlni sume dugaan ni..dan percaya laa, msh ada yg amik berat & pedulik ngn benjoy.. even xnmpk ngan mata kasar,tp mereka ada dlm mata hati benjoy..

just be patient k..bykkan solat & doa..

~shuker cium bau ketiak ayah ekk..~

Duke Luce Dell'amore said...

rilek r bro..
umah parent u ngan johor tu dekat jew..
i ni kene duk dlm bas 6-7 utk blk kl tau..lg hazab..tp rilek jew..

just try busy kn diri..wat r xtvt pape pun,mesti xsunyi & ilang rs wendo tu...

AyanaAsham said...

ssh skrg mgkn ade hikmah in the future....
windu la plak kat ma n abh...
waaaa nak blk gak...

[z@ck] said...

sbr separuh daripada iman..

sygilah mereka slagi mereka ada..

hans said...

kadang2 memang emosi menguasi diri kan??????

Muhafis said...

anak ayah? ak lagi manje ngan mak.. heheh lain lah kite