Feb 19, 2009

The New Of Me!~



Ok str8 to the point, aku malas nak comment apa2 pasal the previous entry or the previous tragedy yang berlaku pada aku..i guess kamu semua can predict wht had hppend to me ryte? dah tutup bibir kalian yang mongel itu..

kita buka chapter baru!~

terima kasih kepada kalian2 yang sedia dan setia menguatkan semangat aku..terlalu bnyk nama untuk aku catatkan di ruangan yang terhad nih..
( ekceli maleh nak type satu, propah sket kan )..hehe


apa yang aku nak ckp, skrg nih, aku nak segala2nya baru!~

nih kira mcm COMEBACK buat insan yang bernama Aizul Marcello..
( bajetttt!!! )


sesuatu yang baru yang aku rasakan amat segar untuk kalian..

1. new layout untuk kamu sumer pembaca setia blog aku..tidak kira yang active atau silent reader blog aku..tapi aku harap kali nih, sapa2 yang silent reader, sudi2kanlah mengoment apa2 mengenai blog nih..so dat i can improve all those bullshit things.haha...Credit to Mr.Paan yang bersusah payah bersengkang mata menolong aku menukar layout ini..

2. tagline untuk baru juga turut berubah..tagline "single more privacy n more romance" telah diganti dgn " coz i know i am an extraordinary guy". jgn ditanya kenapa aku pilih tagline itu sebab aku memang suka buat kepala sendiri..haha

3. Dan untuk trademark baru untuk pic aku kali nih juga turut berubah..tiada lagi 2 line seperti sebelum ini..( anda boleh lihat pic2 yang saya paparkan di bawah nih, jgn bwk bomoh sudeyy )..haha



Btw, terlalu banyak yang berlaku pada aku recently..

cuma mungkin sudah lumrah buat aku untuk memendamkan segala2nya..arhhhh lupa2..maleh nak pk..

aku juz nak bgtau aku dah sambar New Dslr Camera..and it is Canon..aku bukan kaya nak beli camera tuh mcm beli garam atau kunyit..bnyk halangan tiap kali aku nak beli!~

but now, aku dah ada dslr aku sendiri..yeah, saya sgt gumbira.!~

trima kasih kepada Ayah dan mak..sentiasa memahami kehendak dan naluri anakmu ini..ngee3x..love u ssoooo mucchh!!!..!!

nih antara pengalaman2 baru yang aku peram selama tempoh berkabung arituh ( tempoh edah bleh tak? )

Chapter 1 : Tribute to Gaza..

Haha, jgn gelakkan tajuk itu kalau ianya takder kene mengena..aku dpt idea nak shooting mcm nih setelah puas membaca artikel n posters mengenai Gaza..dan idea nih memang sgt lama diperam!


Idea menampal surat khabar hingga ke siling bilik aku tuh juga sudah lama aku pendam..aku pndam dan janji lepas aku ada DSLR, aku akan cargas menampal2 bagai di bilik ini..hasilnya, memang buruk, tapi aku dpt rasakan ianya sesuatu yang baru dlm kepala otak aku..

nampak mudah untuk menampal, tapi ianya memerlukan komitmen yang sgt jitu dan kesbrn yang tinggi..
( padahal suro org tmpal..macih Mr. Wadie Bentley )..huhu










~Final Touch~


-End of chapter 1-


Chapter 2 : Berpeleseran bersama anak rusa Nani di UTM..

ok yang nih memang besh..aku dpt jamin, korang mesti jeles gle sebab aku dpt pegang dan usap2 anak rusa yang ada kat UTM nih.aku namakan dia anak rusa Nani.mula2 dia sgt takut taw malahan semua rusa2 yang ada kat situ semuanya pengecut...tapi sebab dia ngk ada manusia luar biasa yang dtg, terus dia jadi jinak lantas menjilat2 bukan sahaja tangan malah muka aku pon..
ok, saya tipu! haha..


mcm nih, satu tips aku bg kat korang, kalau korang nak bg rusa tuh jinak kat korang kan, korang buat bunyik mcm 'bunyi babi tuh' krohh krohh krohh..ha gitu laa lebey kurang..tapi jgn smp korang terkenan jadi haiwan tersebut pula ye..hehe.aku just try n error je, tak tau plak cara tuh membuatkan semua rusa2 tersebut mendekati aku!

pengalaman bagi anak rusa nani tuh makan di petang hari memang sgt besh!!! aku tersgt laa hepy smpkan aku pon nak makan makanan rusa tuh!~ hahaha



Bau hamis dia memang sama mcm kambing2 kampung tuh!~


Tyme nih seko2 kekwat ngan aku!~




Nih antara pic yang terawal aku tgkap sejurus selepas membeli DSLR tersebut.
Sgt memori daun pisang..haha

-End of chapter 2-


ok itu je laa kot buat masa nih...aku harap kalian bergumbira dgn perubahan ini..

daa..

pasnih, berjuta2 pic lagi akan ku paparkan disini..haha


25 comments:

LiTtLe DaMSeL*MuLtiVeRs said...

welcome back!
yeah! i love de new spirit of u!

coz u r an extraordinary!

aizul said...

waaa tahniah..anda telah menjadi org yang pertama mengoment!!

Muhafis said...

hui mane citer budak yg enko benci kat koleg tuh.. ak baru nak bace balik.. dush.. layout chantek.. tp bg ak, enko takperlu buang sestengah entry.. biaqkan la nooo..

p a a n. said...

yeah..
layout ini sungguh chantekk
kan ajoy kan?
ahaha

p/s: gerek ahh header tuh
ekekeke

++eden|essey++ said...

adoaiii...dek kamo rembat dslr aper...leh menembak sama2 nie...ahaks..

congrats da ade dslr...

[z@ck] said...

waa..bgus2..
new spirit..new layout..
klaka la muka ko yg ttup sparuh 2..
hehehe..
ko beli kamera brapa ribu??
lawa sih gmbr dia..

rizz said...

wahh cntik layout..all the best aizul.keepin blogging..x saab nk bce karya2 yg lain lg.eheh btw cntek sgt gmba yg full paper tu:)

adeq azreeqah said...

blog yg tersangat cantek howkey..
new spirit..
new layout..
new aizul..
yeah..chayo' chayo' laling..
wait 4 my new entry bout u, sis honey & murni k..
will be come soon..wait & see..

Fakrul Radzi said...

senyap2 jek dah ade dslr..bak la tengok sket..

Irine Nadia MaRceLLo said...

welcome back to bumi yg fana nihh..aku ingt ko dah arwahh..muahahah

aku_cirrus said...

come back yg sangat nice..cayalahhh bro..keep it up!!! gambar2 juge sangat chenteq..btol..btol..btol..hehe

eusoffaqeuddin said...

bro,
wat makes u change everything's new..???
tp,still gempak!!
congrats..
me too buat blog baru..
gangguan anasir3 jahat mmg ramai la skrg!!!
kan?

my name is KARL said...

akhirnya!!!!

b strong dude!

~honey_nurhaliza~ said...

sgt suke ngan "comeback " baru bnjoy ni....muuahhhh...bile nk balik sygku???

mynncinonet said...

waaa.. aku ske tang bilik ko yg bru.
amat uniknyer..

pak_leh said...

waah..
sempoi..
layout bru..
lagu pon bru..
pasni boxer bru plak kot..
kah3..
=P

n i e s h a said...

anak rusa nani baru pandai jaln..
lalala..
camne ntah lagu tu ek..heheh
anyway..nice blog..:)

asna cute said...

Huoo mau silent reader juga megomen anda.. tapi anda ada ker mgomen di silent reader anda..haaa~
sapa nak jawab? hehhehe =)

What ever u give, thats will u received~

Weee~ Me silent reader
Peace yoo
=) jgn mare ar~

aizul said...

muhafis : ala aku dah maleh nak pk2..so dat's y aku terus je delete..huhu

paan : aiks..perli nampak..nih yang tak tahan nih!~ haha

eden : huhuhuhu ala cap biasa2 je pon kak..

zack : uish, takkan aku nak bgtau harga kot..malu seh..cap rmbutan je kamera tuh!~ hehe

rizz : huhuhu, tuh ar, idea nak wat gmbo mcm tuh dah berkurun lama dah..hehe

adeq : waaa tak sbrnyer dik..huhuh..tetiba cam malu plak..hehe

aloy : ala nanti aku balik ko ngk ar..hehe

irine : tuh la, aku ingt aku pon dah arwah..rope2nya idup laie..hehe

aku : trimas ya!

eusoff : sebab anasir2 jahat tuh laa yang buat gue bangkit dgn hebatnya..hahaha..prasan!@

karl : thanx atas sokongan anda yang tidak berbelah bahagi..hahaha

honey : memang nak balik pon, tapi bz gle ar kak..winduu!!

mynn : bilik lama je pon!~

pak leh : boxer? aiks?

niesha : thanx ya!

asna : ish tak mara la..jadi my followers pon takpe..huhu

kais-mais said...

mengancam sialll ko nyer blog nih...hahaha
bagus2.
aku ingat td dapat pengaruh dragonball evo la layout ko..ee3
tapi memang der gaye..bintang2 cam bola2 nage..har3.
papepOn aku da tukar status dr silent reader ko ke KAme hame ha reader!!
all da besH!!

aizul said...

kais -mais : yeaah!! itu yg aku suka!! keep on reading n blogging!~

huhuhu!~

LiTtLe DaMSeL*MuLtiVeRs said...

yeay! amat2 berbangga dpt jd de 1st one (#_#)

ei....geram ngan anak ruse itu,saya mau die!

aizul said...

nak ke rusa tuh?? nanti kalau dtg utm, saya tolong culikkan untuk zue ye!~ haha

@TeN@BeLL@ said...

wah ..
impian akHirnya tercapay jua unTok memiliki dslr teseBot ..
tahniah2 ..

♥♥ Liyana Ƨʏαмιмι ♥♥ said...

last pic tu kt jhor kn??dkt ngn istana kn??tk ingt r pe nme tmpt tu..kamoo org jb ke??