Mar 8, 2009

adoyyyaaii...

cerita 1 :


aku ke Taman Uni untuk meng'print' surat sokongan untuk ada laa satu bende nih..kedai uncle cina yang kamceng ngan aku tuh tutup, so with no choice aku ke salah satu kedai print yang dikendalikan oleh org2 melayu walaupun tauke nye cina..arghh tak kesah..

ekceli, aku ada satu habit..iaitu tak brapa sgt suka g kedai mlayu.tak kire laa untuk beli bender hape pon.u guyz know whut? bcoz layanan, servis dan bermacam2 lagi yang diberikan oleh kaum aku sndri tak brapa memuaskan hati ak..aku bukan nak meng 'diskriminasi menjatuhkan aku'..haaa ada yang ternyanyi lagi bunkface nih kang..hahaha ok ok back to position..aku bukan nak dicriminate kaum aku sndri, tapi mereka yang memaksa aku untuk berlaku sedemikian..haha

ha, cerita nye cam nih..tadi dgn muka ketat, aku gagahkan jugak..aku g I-Print ( nih nama kedai hokeh ) untuk print..even aku tau kedai nih dikendalikan oleh org2 mlayu dan ianya agak mahal..arghh persetankan, aku dah terdesak..

masuk2 je..boleh plak diorg greet aku kan..wow..impress sebab jarang kedai mlayu wat camnih..lagipon kedai print je pon..huhu..

ekceli aku nak print gmbo pasport aku untuk dihantar skali dlm document yang aku sebutkan di atas..sajer nak print biasa instead of print kat kedai gmbo tuh..kedai gmbo kan dia cekik darah..ada ke 4keping rm10..memang cibai..gmbo2 pasport aku sume dah bagi kat Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) arituh sebab untuk permohonan latihan prektikal aku nanti..mintak smp 3keping plak tuh..nak mandrem ke hape MBMB nih..tuh yang abes tuh..

ok dipendekkan cerita..sepanjang proses aku nak print tuh, aku dilayan bak Maharaja China hokeh..dah laa aku tersalah set size gmbo aku..tuh yang blur habes tuh..tapi dek kepakaran mereka mengekspoitasi adobe photoshop, semuanya berjalan lancar..dan dgn senyuman mereka ituh membuatkan aku seperti berada di dalam istana..wawawawa..

ok ok..nih antara awan2 yang berada di atas kepala aku ( imaginasi semata2 )..

aku a.k.a maharaja china : Tn. Hmba toksah laa beriya2 menolong Beta untuk print..Beta pon tau jugak menggunakan Ms Word 2007 nih..lagipon bukannya susah nak print..tekan ctrl+p je, terus kuar popup nak print tuh kan..then click ok..Beta tau semua tuh..

pekerja I-Print : takpe2 tuanku..ini memang dah tugas patik..lagipon tuanku kan Maharaja yang mulia lagi disegani..biar patik je tekan mouse n keyboard tuh..lagipon patik khuatir jari jemari tuanku akan kasar dan calar balar dikala menekan2 mouse tersebut..patik risaukan tuanku..

aku : hahaha baik2..(sambil mengusap2 janggut yang mega panjangnya )...selepas nih beta akan menaikkan taraf tuan hamba untuk menjadi gundek beta..hahahaah

dussh..hapuskan awan!

Pendek kata, aku smp gelabah korang tau tyme nak bayar apa yg aku print tuh..korang bayangkanlah..insan yang sgt luhur budi pekertinya ditambah pula dgn kecantikkan tahap dewi2 melayan korang smp korang merembes2 di situh..hahaha ..aku tak laa merembes..kuang2..

********************************************************************

cerita 2 :

selepas print, dgn senyuman yang masih melekat di raut wajahku..aku ke kedai makan Pak Ali.kedai makan yang budak uni aku slalu pergi sebab bnyk choice of food di situh.heaven syial! perut tersgt mega laparnya..

smbil makan aku pon ngk tv..owh ada bola rupanya..aku memang fan no 1 ngk2 bola nih..dah laa pasukan kegemaran aku ngah main kan.. (ayah ckp tak baek tipu org )..ok aku tipu..hehe

ok cam nih..smbil2 makan..aku dah lama prasan yang ada a group of young ladies ngah makan di suatu sudut..aku wat biasa je la..takla cover mana sebab diorg tak Nasha Aziz ataupun Fasha Sanda..lebey mirip kepada Ruminah Sidek mungkin..ngeh3x

tapi tetiba tyme aku ngah mencekik tuh..aku prasan yang diorg mcm ngah ngumpat aku..pastuh bleh plak diorg pndang aku serentak..yer aku tau yg ayat aku nih mcm menunjukkan aku seorg lelaki yang tersgt perasan kan..arghh pedulik hape aku..

aku tak kesah korang nak mengeji or mengumpat aku smp terbalik meja makan korg tuh skalipon..sungguh!! aku tak kesah..tapi, bley tak korang blaja sket camne cara nak ngumpat..

ok kalau korang tak tau, meh aku ajar tutorial on how to ckp blakang..

camnih pompuan...

ok..kalau kwn ko suro memandang ke arah someone smbil berkata :

" eh cuba ko pndang laki kat dpn aku tuh..ensem laa wey..chinese look..skali pndang mcm aaron aziz kan.. dua kali pndang mcm Hamid Gurkha..taste laa wey.."

ok...bila kawan ko tuh habes je ckp mcm tuh, korg jgn laa semerta2 memandang...kalau ada 10org geng korg kat situ, jgn sepuluh2 nk pndang serentak..jgn gelojoh pompuan..walaupun anda memang sorg yang glojoh..

sebaik2nya, ambil turn dulu..pegi ambil nombor kat kaunter giliran sebelum sorang2 memandang..kan lebey molek caranya begituh..tyme nak pndang2 tuh pulak, jgn laa pndang tepat kat arah lelaki yang dimaksudkan..buat2 laa pndang siling kat blkang ke, pndang spender yang tgh gantung kat kedai makan tuh ke ( contoh je )..ianya supaya, org yang kawan korang maksudkan tadi tak prasan yang anda sedang mengumpat..

ok? ada faham untuk tutorial tadi?..next tyme prektikkan hokeh..

moral of the story :

1. warga2 uni aku, pergila print kat I-Print berbanding di Arked sebab ianya cantik dan berkualiti..maksud aku pekerja2 di situh..ahha

2. Jgn mengumpat sembarangan..ada yang kene curah dgn smbal blacan + cencaluk kang!~ haha

ok ar..itu je..daaa..

jgn marah yer sebab kat blog nih je laa satu2nya tmpt untuk aku meluahkan prasaan..

eh btw, bufday aku dah dekat..sehari selepas maulud nabi..huhuhu..


25 comments:

DicKiE aDaMs said...

ko tgk bola? harammmm! tgk pemain bola ade la kan? haha

aku suke tips ko sl nak mengusha org tu! sgt bagus..

puki2 mmg xreti mengusha org kan? haha

KJ-kun said...

hahahha...siap bg tau besday ble...
semua org buat tak tahu k hahah

Fakrul Radzi said...

puas ustaz isa bg nasihat..
ko mmg x makan saman..

zam said...

haha...
bufday tu tmasok dlm moral of story ke??...bahahaha...

.AzFaRuL. said...

wau, promotion after promotion after tips after promotion.

impressed. ;)

[z@ck] said...

eyh..biar btol ko ad faveret football team..
wakakakaka..

missque_pinko said...

nih msty penah wat chamtuh kan??
seap bg tips lagik..huhu!

neway,epy besday to u!
lalalal!:D

aizul said...

dickie : hahahahaha no further comment bout dat..tapi betul gak ckp ko!~ haha

KJ : arghh takder2..aku nak bgtau melodi bufday aku nih!~

fakrul : sapa ustaz isa? aku tak kenai..haha

zam : mesti laa masuk dlm moral..kang org tak paham plak kan..hehe

azfarul : kueng3x..

zack : ko jgn cbr..eh nih yg marah nih!~ hehe

misque : hahaha mesti laa penah kan..huhuhuhu..

mynncinonet said...

tutorial untuk mengumpat tuh kitowang (urban angel) da lame praktikan.. kitorng pengumapt profesional.heheheee

eyra slalu kate camni "kalau aku cakap ni ko jgn tengok die dlu tau, tguu satu jam bru tgk..yg duk depan aku time kat stidio tu..bla..bla... die kan.. bla.. bla... slalu mcm tu..."

psst: awangan semata-mata

aizul said...

hahaha betul2..aku dah prektikkan tyme skolah lagi..masalahnya cikpong2 nih yang tak geti ngumpat wat gue bengkek ok!~ haha

bidadari said...

eyt!!

correction2!!

aku mmg selalu ckp camntuh

tp bukan ajoy kaY!!!!!!!1

MYNN!! FITNAH TU DOSA BESAR TAW!!!

p a a n. said...

kehkeh
jap aku nak gelak

hahahahahaaha

aku skang ajar membe aku kalau nk ngompat pompuan gune trick mat salleh


conthnye:

wey, awek idong patah 3 o'clock

eceh
baru stylee
ahahahaha

p a a n. said...

maksodnye pandang ke arah kanan...

haha..

kalau 12 o'clock maksodnye betol2 blakang ko..

hahaha

senang sket

takyah nak menjuih2 mulut tunjuk kedudukan plaintif

kehkeh

p a a n. said...

ni komen ni aku saje jek nak memperbanyakkan komen
kehkehkeh

Fify said...

bro mello...!!!!
wa winduu sama lu...
ape cer???
aweks nk usha abg gue neyh..
x style langsung..
tp, AIZUL MARCELLo..
mmg hot..
hahaha..

bro,
eppy becoming bufday!!!!
nk kucing tuh x???
sowiee..lama x hupdate blog..
bz ngn final...
huhu..
after final, b4 fly fy update...

a.n.y.s.s said...

hahaha.
mynn sengal.
"tggu satu jam baru nak tgk" ??
wakakaka..

mmg cikpong btol org yg xtau cover bile ngumpat!~

sYukCurZ said...

hepi bufday bro.

rizz said...

hahahah,,,mcm2 ragam kan.mmg ar kedai print melayu mmg mhal skettt

pompoan2 mcm tu kan mmg otak senget.xyh layanz.hiks

gnOlazOOra said...

hihiii...tips yg berguna tuhh ;)

btw, happy burPday yeaa!

mamma mia! said...

hari ni ke bzday ko benjoy??
aku nk nyanyi
hepi bzday tu yu
yu a bon in de zu
wit de mangki en kenggeru
hepi bezday tu yu...
bape dah umo ko?? 21?

WadieBentley said...

" eh cuba ko pndang laki kat dpn aku tuh..ensem laa wey..chinese look..skali pndang mcm aaron aziz kan.. dua kali pndang mcm Hamid Gurkha..taste laa wey.." hahaha.. apa2 p0n happy b`day 22.. moga di mrahkan lg rezeki tu, panjang umur, panjangn n trus panjang gitu.. ;p

aizul said...

bidadari : apa2 je laa k!~ haha

paan : sungguh meriah komen2 tuan hamba di sini kan!~ hahaha bagus2.

fify : mesti laa nak kan!! tapi bley ke jadi kenyataan beb? hehe

anyss : betul2 jom boikot cik pong!~ haha

syuk : trimas beb!

rizz : ahahha memang tak layan pon!~ buang karen je..hehe

gnolaz : tenkiyu2 ..

mamma : aku dah tua dah beb....dah 18thn dah..haha

wadie : yeah! mari kita pnjangkan! hehe

a.k.u said...

aku tak tepikir ada cara yang lbih sopan untuk mengumpat...

aizul said...

aku : haahahah betul2..

Fify said...

seyes larh..
nnt mai umah sys huney gtau k..
afta final fy ada spare 2 months b4 fly..
akan tiba kucing tuh eh..hehe..
ehem2..
hamster leyh?? kecix lagi comey..
+ murah sket..lalala...

drp bg kucing, fy bg sunglass emporio ada mau ka???