Mar 11, 2009

Happy Bufday Aizul Marcello

Salam...

hari yang menginsafkan aku..ya org mungkin akn ckp, apa ada pada angka bila bertambah nya umur aku...tapi tidak bagi aku. aku sgt2 menitikberatkannya..selain umurku yang semakin menginjak dewasa ( even aku tau aku tak matang ), bertambahnya umur bermakna aku semakin dekat untuk menemui-Nya..jgn salah sangka, aku bukanlah alim ulama yang pndai berkata2 mengenai hal2 agama, tapi aku ada kesedaran ke arah itu..



Aizul marcello...

kalian mungkin lihat aku dari luaran dgn sikap yang heppy go lucky, peramah, ceria, tapi hakikatnya bukan senang untuk aku create diri aku sendri..susah untuk aku menjadi insan yang bernama AiZuL MaRcello..pelbagai tomahan, kritikan, cacian perlu aku harungi untuk aku jadi diri sendiri..entry ini bukan untuk aku sedey2..tapi sebenarnya aku cukup bersyukur dgn kehidupan dan kebahagiaan yang Allah berikan pada aku..ya mungkin kebahagiaan itu juga salah satu bentuk ujian yang Allah mahu berikan kepada aku..

Ya Allah.. di sini aku sebagai hambamu yang paling hina, paling keji paling kerdil dan segala paling ingin memanjatkan kesyukuran ke atas diri-Mu atas segala kerahmatan dan nikmat yang KAU berikan kepadaku. Aku tau aku bukan hambaMu yang terbaik, tapi aku akan berusaha untuk menjadi sebutir mutiara di akhirat kelak..Ya Allah, tidak kira seteruk mana sekalipun dosa yang aku lakukan, kau tetap berada di samping aku! Kau selalu membantu aku ketika aku lemah longlai dgn segala masalah dunia. Aku slalu lalai dgn segala urusan dunia ini..Terima kasih atas nikmat umur yang kau berikan pada ku. Selama 22 tahun kehidupan aku di dunia pinjaman mu nih Ya Allah, aku tau dan aku sedar, aku bnyk mempersia2kan segala peluang yang kau berikan pada aku..Ya Allah, ampunkan aku..tidak terluah dek kata2 untuk memohon kemaafan dr-Mu..andai laut itu menjadi dakwat untuk aku senaraikan segala dosa ataupun menulis denda seperti di zaman sekolah dahulu, aku percaya ianya tidak akan cukup bukan?..Aku berjanji Ya Allah untuk tidak terus mempersia2kan hidup aku ini..maafin aku ya!~ ;-)..Ya Allah, andai kata esok lusa usia aku setakat ini saja, blog ini menjadi saksi bahawa aku punyai kesedaran untuk memperbaiki diri ini..dan andai kata esok lusa umurku bernoktah di sini, aku pohon rakan2 yang membaca blog ini agar menyedekahkan Al-Fatihah yang tidak terhingga ke atas rohku..moga diriku ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman..


Kepada family aku.. Benjoy tak tau nak ckp apa lagi..tapi apa yang penting benjoy sgt3x sygkan mak, ayah, benjal, akak, benloy, Murni dan sume la..Benjoy tau benjoy antara anak dan adik bradik yang paling bertuah di muka bumi nih sebab punyai family yang sebest ini..Benjoy tau ada org yang tak puas hati dgn kita adik bradik sebab keakraban kita, tapi pedulik hapa kan, yang penting kita tak pernah curik harta diorg...kita makan harta kita je..hehe


kepada para ilmuan..
kepada pensyarah2, guru2, cikgu cikgi dan semua yang pernah mengajar aku walaupun sekecil huruf A untuk Appeton sehinggalah aku boleh berdiri di tempat aku skrg, aku ucapkan terima kasih yang tidak terhingga..Jasa kalian tidak dpt aku balas dgn wang ringgit..wang saidina mungkin boleh..haha..Thanx again!

kepada rakan2 sekolah, sekolej, seuniversiti.. Thanx jugak sebab sudi melayan karenah seorang rakan yang bengong lagi menyusahkan seperti aku. Kadang kala aku tidak sedar yang aku tersgt jahat untuk menjadi diri aku sendri. Apa2 pon kalian, walaupun aku sedar atau tidak, kalian laa yang banyak mempengaruhi aku untuk menjadi semakin dewasa..( padahal aku rasa aku semakin tidak matang )..haha

kepada rakan2 friendster dan blogger2s tegar serta silent reader blog aku.. terima kasih kerana sudi meluangkan masa untuk aku..di saat aku keboringan, fs dan blog laa tmpt utama untuk aku bermadah dan meluahkan prasaan.. terima kasih juga kepada xue dan iznie yang gigih membuat entry khas untuk memberitahu satu dunia yang hari nih adalah hari jadi aku..hahahaa..agak terharu di situ..xue, cabaran yang anda suro itu akan tetap dibuat..sbr ya..ngah kumpul idea yang berkoyan2 nih..hehe

apa2 pon...aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada kalian..terima kasih kerana sudi menceriakan hari2 insan yang bernama AiZuL MaRceLLo..love u mmmmmmmmuaaaahh!!!

choyyy..air liur berlambak!~ haha

owh ya..msg2 di hp yang tak larat aku nak reply tuh akan tetap di reply satu persatu..

msg2 private di fs dan testi2 di fs juga akan direply satu persatu..sbr ya..jgn berkecil hati..selebriti fs tidak akan mensia2kan keprihatinan anda itu..hehe..







Owh yer, gmbar2 di atas adalah gmbar tyme mereka2 yang budiman yang bertungkus lumus membuat surprise ( walupun aku bley agak ada surprise ) untuk aku..thanx ya kalian!~

Gmbar2 di atas ketika aku di studio aku..aku seperti erry putra kan? hahaha gle prasan!~ haha


35 comments:

[z@ck] said...

happy bufday dear..
moga tabah menghadapi dugaan yg dtg..
ak d cni sentiasa support ko..
hehehe..
ptt ke ak pggil ko abg aizul..
sbb ko da makin tua??
hahaha

++eden|essey++ said...

dek...HEPI BESEDAY....hahhaha...
dah beranjak ke satu angka lagi...peduli hapa ngan angka kan...selagi muke ko jambu...org xtahu seh.....ko dah makin tua....hehhee

+gOOd Luck+
sori smlm xsempat nk wish...akak cbuk seh...

Miss Hazzy said...

happy bufday aizul...
kena jadik lebih matang pasni...

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

selamat ulangtahun.. semOga Allah sentiasa meluaskan hati dan fikiran awak dalam apa jua perkara yang awak lakukan... InsyaAllah...


heheh...

rizz said...
This comment has been removed by a blog administrator.
krio_09 said...

salam...
heppy best day semoga Allah pjgkan umor,chat,ceria, dan semoga sentiasa berada di bawah kerahmatanNya...
pe2 pon blog ko best bangat!!!
aku bg 4.6/5star...

gnOlazOOra said...

hihi....again, happy burpday dude!moga panjang umur.....!;)

LiTtLe DaMSeL*MuLtiVeRs said...

Ya Allah....gue insaf bangat bila baca tang "andai laut itu menjadi dakwat utk senaraikan dosa2" fuhh~ :P

apepun...daku menantikan picture2 best itu (~_~)heppy bebday again k :) pedulikan biar dunia skalipun nk terbalikkan anda...life goes on!

p/s : err...bestnyer kek itu :(( lapa....

syafawani said...

hepi belated birthday..:)
xpe2..xnmpak tua lg pon..hee

hans said...

owh besday ko ker?
aku tak tahu lah plak...
anyway, selamat ari lahir yg ke 91 yer....
hahahhaa...
muka ko dalam satu pic tu macam ery putra plak...
bila ko buat plastic surgery nih?
kehkehkeh

Irine Nadia MaRceLLo said...

Heppy Besday~!

eusoffaqeuddin said...

happy burfday!!~

adeq azreeqah said...

happy belated buffday my dear..
moga pjg umo & murah rezeki..
adiah akan di lunaskan pada bulan akan datang ek..hehehe;p

just wait & see..

p/s: sorry 4 late wishes..

||| PöJìé PööH ||| said...

Aloppp!!
Mesti xkenal kiter yg slalu jd silent reader dia nih!
Btw Happy Birthday to you Aizul!!
Wish all your dreams come true...

my name is KARL said...

happy besday aizul..

keep on blogging!

aku_cirrus said...

happy bufday 2 u..hepi besday 2 u..happy bufday 2 aizul..happy birthday 2 u..

succes in ur life k dude!!!

zam said...

peh...
tua suda...
kek pos siniii la....haha

aizul said...

zack : oit paggil aku adik aizul..kan lebey comel bunyinya..haha

eden : ahahha takpe kak..org tak kesah..janji kita semakin akrab dlm blog nih..hehe

hazzy : ahahha matang? alamak cam susah je..nak jadi cm budak2 gak..huhu

truly : thanx wak..

krio : amboi..dasyat sungguh penghargaan tuh..haha

gno : thanx dear..

xue : alamak ai..dah abes masuk dlm pewot ar..takpe2 nanti satu ari kita makan sama k!~ hahaah..berangan je aku nih!~ hehe

syafawani : hahaha biasa laa kan..penangan susuk keramat tuh yang tak nampak tua tuh!~ haha

hans : ahahhahaha memang ery putra pon!~ kan kan kan..

irine : nak adiah!!

eusof : thanx dude!

adeq : uish takpe dik..apa2 hal pon thanx k!

pojie : ahahha tau je ko silent reader..tapi maleh nak bising2..hehe

karl : wokeh!!

aku : thanx beb!

zam : memang nak pos..tapi sapa suro ko kemut taknak bgtau ko dok mana..padan muka hang!~ haha

a.n.y.s.s said...

hahaha.
payah btol nak menarik ko dtg studio aritu!
hohoh..patutnye ko b'lakon la t'kejut2 sket..kekeke~
hepy bufday abang ajoy! ahakz :D

aizul said...

ahahhaha ok ok next year aku akan wat drama swasta blakon terkezut k!~ hahaah

DicKiE aDaMs said...

heppy besday aizul!!!! sori lmbt wish..haha

moga ko makin success..macho..berjaya..gaya..mutu.. keunggulan..

sng cite hope ko makin MEGA!

silap.. ko bukan mega..

ko AGUNG!

haha

aizul said...

msg dr ko yang aku tunggu dickie..sebab ko suka ckp aku mega..hahaha...

eh silap..

aku agung!

hahaha

~honey_nurhaliza~ said...

happy besday my sweet bro...moga bertambah lg rezeki kita sefamily ok..mmuuahh..nk adiah apa??

aiko said...

epi befday !!!
*silent reader*
ahahaha

sYukCurZ said...

hepi bufday.. *silent reader gak ehe

nur fadhilah said...

happy belated burfday...
hik3~
semoga panjang umo n dmurahkan lagi rezeki..
amin...amin...

:)

p a a n. said...

ohoo..
hepi besday ajoy..
ahaahahah

aizul said...

honey : nak rumah plak leh? hahahah..

aiko n syuk : thanx..gajin2 laa baca ye..heeh

fadh : thanx dik...

paan : hahaha ko org paling awallll skali wish..hehe

aQenn said...

testing

p a a n. said...

hahaha
dah ko orang paling awal wish aku
kehkeh
ane ley aku xjadi gak
hahaha

aizul said...

aqenn : yeee!! aqen dah bley komen!! hahaha

paan : tuh laa..ko pon org yg paling awal wish kat aku! haha

3p4h said...

Ajoy!!! Happy belated burfday... Sory lama x mai cni...

Fify said...

bro melo...
dah tua arh...hehe..~

nway, eppi bufday..
keep on rocking da world!!!
me maself n i will always support u...~

sweet dora said...

happy birthday....moga dengan umur yang ada now akan mematangkan aizul lagi..dan menghadapi liku-liku hidup ini dengan senyuman

miss sue said...

hepi burfday aizul !! ngee~~