May 3, 2009

grrr...sejuk2..


ok dipendekkan cerita..aku rasa korag sume buleh agak dgn gmbo aku yg sebelum nih kan...huh, aku ngan member2 budak pendidikan kimia dgn jayanya telah pegi AIR TERJUN KOTA TINGGI..hoyeh2...bapak besh..bapak sejuk..kecut segala..apa yg kecut?? jari jemari sume..korang nih pon..hish..

ekceli, aku taknak pegi, tapi disebabkan member aku sorang nih yg beriya2 ajak dan aku pon cepat kesian dan tak smp hati nak tolak pelawaan dia, maka aku pon join da group..join bakal cikgu2 yang agak happening nih fuh!!! tak cukup mulut..mulut atas bawah sume berckp dgn meriahnya!! haahah

ok korang enjoy da pic ok..credit to Mr PhotoGrapher iaitu RITz..its a good start sebab dia tak penah guna DSLR aku pon..dan sanggup tak mandi nih semata2 nak amik gmbo kitorg..padahal seronok scanning makhluk2 tuhan yang lazat2 kat situ..kan richeal kan?? (aku tau ko bc blog aku)..ahhaah


ok nih b4 nak mandi kat kolam yg paling atas dan paling dalam..huh!!
ilang lemak segala katanya..*hye adriana07~

ya ampun..bapak comel mamat yg pegang rmbut tuh...


roh nak amik gmbo dah mula nak masuk dlm jiwa nih..haha

tak cukup kt dlm air, kat jalan raya pon ktorg berpelampung..
takut lemas dgn mahkluk2 yg lazat ye..haha


haa ko ngk!! tyme nih beriya2 nih nak lumba sapa smp dulu kat bawah..
bapak syok!!


cubaan kami untuk membuat bulatan!
agak berjaya..tetiba aku ada kat tgh kan..well..org ensem slalu menjadi titik tumpu..
kalau tak, tak menjadi bulatan tuh~



aku suka gle view nih!!
sapa2 nak kawen, nak wat shooting outdoor, aku rasa sini cun!


mana pon pegi, tak sah kalau tak posing2 nih..


cubaan kedua : membuat kocakkan air raksasa..
kejang sial kaki pas nih..

Cubaan ketiga : cuba menjadi seperti ulot gonggok ..
dey tamby! ko hingat senang nak susun jadi camnih?
air deras ok!...nak2 yg ringan tuh, laju je air bawak dia ke bawah..


tyme nih aku cuba nak menurun jadi dewa air..
sila perhatikan struktur jari..

ko wat dajal eh! meh kami pijak ko!



ok tyme nih aku cuba memperkenalkan air terjun kepada Rakyat Malaysia melalui program Zoom Malaysia..tapi apakan daya, selepas pose nih, aku jatuh cam hape!
sakit sial!!


memang cun air terjun nih wa ckp lu!!


ok nih bakal2 cikgu pompuan yg rox!!



ok stakat itu sahaja ye..kalau korang rasa dah bosan bekerja, belajar mahupun bosan dgn kehidupan anda yg tak brapa nak maju tuh, apa kata cuci2 lah mata tuh...pegi air Terjun kota Tinggi..masuk bg brgsiapa yg mempunyai mykad, Rm7.50 je pon..mandi laa ko smp kecut!


p/s : jgn buang smpah merata2 kat kawasan rekreasi..sayangi khazanah kita ok!

p/s/s : tak sbr nak balik!!! hoyeh!! Irine Nadia Marcello, tunggu kepulangan abang mu ini..pastikan red carpet sume tersedia dgn paluan kompang nye skali ok!

p/s/s/s : thanx kepada Cik Puan Muda Honey Marcello atas kesudian mem 'sponser' hp baru!!..i lap u lebey la!! pasnih nak laptop plak ye!! hahaha


47 comments:

devilboy77 said...

......^^.......

aizul said...

apakah???

rizz said...

wahaha kemaenn mndi air tejon pelbagai aksi lg.haha yg xthn tuh time part ulat gonggok.haha mcm2 idea ni:p

aizul said...

ahhahaa..tuh ar..baik ko aplikasi kan teknik2 nih kalau g mana2..ahahah

ARA Lindungan Bulan said...

wah gler besh tmpt tu..

wa..nk pegi jgk..

Fakrul Radzi said...

best lah polak tgk mandi air tegejun nih..

nak pegi lah blk nnt..

aizul said...

ara : ahhaha baek pegi cpet!!

aloy : best woo wa ckop lu!!!

mr.syazwan said...

FUUUYOOOOOOOOO

best banggat seyh...

eusoffaqeuddin said...

bapak besh.aku yg bace ni pon rasa cam kecut jeww!!!ahaks.

aizul said...

sgt besh!!!!!1

sejuk smp skang rasa!

missque_aiza said...

wahhhh!
sgt best uh
saya akan aplikasikan
teknik2 uh nty..
huhu!

~honey_nurhaliza~ said...

uwaa bestnya mandi manda....komain riang ria di aidilfitri bersama jaafar onn ko ek?? hehehe...jaga hp leklok,jgn gosak2 lg...abes duit guwe yaa??

p/s: td kitorg dh bncang2,aloy balik nnt bulan 6 kita jln2 round 1 mesia...bwk 2 kete...x sbr howkeyhhh..:)

nur fadhilah said...

syioknye mandi manda..
ahahahahha..

yang hensem menjadi titik tumpu??
apakah??
hahahahhahaha

:P

eiik said...

wow..reli cool especially the poses all..hehe

MH said...

best siot!!!

hanilopiplopz said...

nih la namenye bhaye membawa kamera ke ayo terjun.. tuan kamera ghasak berposing.. tp bezt! nature buley membuatkan manusia lali seketika! sbb iyanye beshh!

Lollyp0p_c0keLat said...

wah..
best nye kalo dapat g waterfall..

PeQ GaRaGe said...

perghh...
best siot.. hepening skali...

p a a n. said...

amboihh
sume ko dapaaaat
x aci toll
waawawawawa

aku nak hammer aa sbijik
boley ajoy?
hahaha

WadieBentley said...

amb0i!! hahaha.. semestinya yang ensem mnjadi titik tumpu.. kan? hehe..

klu aku ada mesti lagi besar bulatan tuh!! haha..

sbabnya?

xyah aku nak terangkan lagi lah yeh!! 0ps!!

eh mcm best je plan akak honey ko yg nak g pusing 1 msia tu..
nak ik0t bleh?
hehehehehe... ;p

zam said...

last paper ko bile weh?

Aqmal Arista said...

kekanak ribena tul aksi korang..
Benjoy !! i know what u did last nite...hehehe

~honey_nurhaliza~ said...

to wadie: mmg best pon...nk ikut ke??:)

Miss Hazzy said...

wah! meriah2!!
tak dpt disangkalkan lagi titik tumpu tu mmg bleh tahan hensemnye...

huahahahah

aizul said...

misque : bagus!! semestinya dipraktikkan!!

honey : hoyeh2!!! beshnyer!! tak sbr!!

fadh : mesti lah..takkan yg comot plak jadi titik tumpu kan?? haha

eiik : hahaha..bestul2..ngee3x

hani : tau takpe..apa ko merepek pon aku tak paham! HHAAAHAH

lollypop : jom laa..apa tunggu lagi!~

peq garage : jom! join da group! hahah

paan : siot ko perli ek! hahaha..buleh2 takder hal.haha

wadie : nak itot?? hahaha..buleh2..tapi tuh nanti kita pegi dua je..hahaha..

zam : dey thamby!! aku dah seminggu lepas dah abes exam ko tau!

aqmal : mal, ko diam2..siap kO!


honey : hahaha..jgn bwk dia kak..tenggelam sume nanti!~ haha

hazzy : boleh tahan je?? hmmm..=)

Afeeqa said...

air terjun KT, lame x g. huhu.
nmpk cam da maken lawo tmpt tuh.

.:fArAh nAdiAh:. said...

walawei..
beshnyer pie i-terjun kota..
org kota ni pun blum smpat pie g..
eh, mcm knal la cgu kimia sorang tu..cgu azli kot..
klu x slh,last year dy pratikal kat skola kte..
btw, i-terjun kota not bad..rite??

WadieBentley said...

to honey nurhaliza: nak!!! nak!!! nak!! hahaha... ;p

Hezesuze said...

uiiii ...beshhhh nye air trjun kota tinggi ni...

da btambah maju ada glongsor air & pelampung + disdiakn skali mat2 kertu kt situ ek...wakakak

p/s last pegi time umur 13twon ko...hehehe

tengku_fir21 said...

huhu..teruja babis aku tgk...
johor tgu aku blk...!!!
perghh siot ler aku nk upah jurugambar blh..??/

yuna^yanie said...

aizul..pinjam pelampung!!

Fify said...

ayyo..giler beshhh tuh..
kemain bro melo..
manjew2 ngn chekgu2 muda gituuu..
nie, chekgu muda nie (fokus: fifi)..haha..tettt..:P
dah2..
kagum gak aksi2 korang yg membulatkan diri, jadi ulat gonggok yg x bpe jadi, n bwt kocakan air sampai kaki kejang..
haha..
bro lu buas sgtt larhh..
tue pasal jatuh tuh..ishh22...
sila gunakan minyak gamat...
pastue hembus..sure baik..haha..

mamma mia! said...

benjoy.. secantik2 air terjun tu.. montot seorg maknusia tu jgk yg mengancam. hihihi =D

[z@ck] said...

weyh..
nmpk cm bez je air terjun 2..
siap ad pelampung segala..
nak kena p nih..

btw..
ko nmpk excited gla..
da lm x terjun sungai ka?
hahahaha..

lyndadyana said...

bakal cg?
stdy ner?

LiTtLe DaMSeL*MuLtiVeRs said...

mR.aiZuL adakah pic ke2 itu plg kiri menurut screen adalah kamu? hihi....sgt berbeda pak :P

apap pun...jelez nyer saya xdpt bersama anda sume yg sememangnya rock n cool! and cold...kiki (#_#)

mucuk shomot said...

jeles seh!~

TiNTa^_~MeRaH@Ti said...

syoknyaaa dpt mandi air terjun....nak ikut!!! huhuhuhuhu

p a a n. said...

yeahh!!
xde code dah
sayang ajoy~!!
wahahahah

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
waterfall!!! aku sUka waterfall!!!
entry ni macam tau2 je nak pi kOta tinggi dis weekend kn..? huuu~
tak sabar...

psssttt lame da tak jengUk blog ni... :D
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Cik AniS GalaxY said...

uikss
manid manda
jeles gue tgk...tggu trn gue plak kat ulu yammm
hahahah

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

Pergh..."scanning makhluk2 tuhan yang lazat2 kat situ" Muskyil ayat tu... Sebagai seorang photographer yang profesional, takkan tgk benda2 macam tu(budget baek jeh) wakakaka...
Ah bayaran sesi photograph tu jgn lupa yeh...
Sesi 2 jam= RM500
Diskaun member= RM0.05sen
Jumlah: 499.05
P, kaya aku ni ...huhu

zamdotcom said...

best best..dh lama xmandi air terjun..


p/s: tunggu free sket la..huhu

Putera Arjuna said...

besh gler...
mandi sampai kecut?
apa yg kecut bro?

wakakakah..nge3

Adriana Danielle said...

kecut??? sensitip ayat tu... berenang untuk kesihatan kaedahnya..

aizul said...

afeeqa : buleh laa tahan lawonya..

farah nadiah : yeah betull..tuh laa cikgu azli!! haha

wadie : jgn nak gatai2..

hez : hahaha betul2..dah makin maju! haha

tengku fir : buley..sejam 20sen..haha

yana yunie : hahaha buleh yo!

fy : ahhahaha ada je adik abang sorang nih kann..ngee3x

mamma mia : ko nih pelik ar..ngk bontot plak!

aizul said...

zack : aah dah lama tak mandi air tejon..ko ari2 mandi air tejon ke?

lyn : out of topic..next!

xue : cik xue, cuba ngk betui2..tuh bukan saya la..nampak sgt cik xue dah lama tak singgah kat blog nih!! haha

mucuk : relax2..haha

tinta : sabor..nanti turun jb, poie laie.haha

truly : tuh laa kau..len kali rajin2 ngk blog aku!

richeal : MUSYKIL??? takder maknanya..KO MEMANG KONFIUS! DAH LAMA TAU DAH..hahaha

zam dot com : tuh ar, bek ko poie cpt2..haha

putera arjuna : next topic plz.!

adriana : haha..