May 26, 2009

lalalala..saya gumbira..


ko ngk, kecik2 aku dah didik budak ketot nih pegang DSLR aku! haha



Salam to all my readers...

hmmm...masuk arini, dah hmpir 3 minggu aku bekeroje di pejabat TajMahal tuh..wah!! makin besh laa..

tapi b4 dat, aku nak stoli da moli sket pasal aktiviti aku last week..hmm, nak dijadikan celita, last 2 weeks aku g rumah akak aku, CPM Honey Nurhaliza tuh..skali ko tau, anak buah aku patahkan kunci kete Janet aku tuh..ha amik ko! ko poie laa buat kunci kat mana2 kedai kunci pon, memang tak dapek nak start keje Janet tuh..sudahnya, aku terpaksa hangkut kete CPM ke rumah..so last week, aku dtg balik rumah CPM, bawak kunci spare..sian janet kene jemur ari2 kan syayang,takpe, abang dtg amik syayang k! hahaha..

so, last week jugak smpt g jumpa wadie nih..almaklumla dah lama tak jumpa dia kan..huahauahu..so kitorg diberi tugas oleh CPM untuk mengecat kamar beradu dia..almaklumlah, wadie kan pndai ngecat..so ktorg pulun abes ngecat kamar beradu CPM tuh dgn jayanya..wah!! tetiba bilik CPM mendapat sentuhan Casa Impian bersama Wadie Bentley n Aizul Marcello laa..huahauhauah..CPM ngan husband dia sempat pengsan 5 saat jap melihat kecantikkan kamar beradu dia yg sudah transform seperti pentas final AF7..siap pasang lmpu berjurai2 bagai nih..Future wall kaler Chili Red, others colour pearl pink..sowey aku tak dapek nak upload gmbo atas alasan2 yang memang sengaja aku rekakan..CPM tak bagi hokeh! hormat! haha..yg pnting CPM siap blanje makan Pizza delivery..wah suka!

Pas puas pulun ngecat, berbekalkan saki baki cat yg takleh nak tanggal di jari jemari kaki dan tangan, pummm!! terus pusing2 g Putrajaya...tmpt yg bnyk history dlm diri aku..bukan sebab aku antara pelopor projek Putrajaya, tapi sebab Putrajaya menyimpan seribu khazanah dlm lubok hatiku..wah ayat! cam gampanG!..kitorg lepak2, borak2, citer problem memasing, ngumpat2 bangla2 yg ngah menyapu laman perbadanan putrajaya jap dan sebagainya..eh tgk jam, dah pukul 3pagi la!..terus start henjen janet dan kembali pulang ke pangkal jalan! hahaha..so citer di putrajaya abes di situ, bukan di kamar ye..haha..

jakun jap ngk jembatan kenangan nih ( aku reka nama jambatan nih )


Outstanding laa kaw~!


Makhluk yang beraksi jakun kekaguman melihat keindahan building tuh adalah aku..
kelihatan juga janet yg ingin interframe..Janet sedang makan rumput smbil
melambai2 tayar yg ibarat seperti tangan miss world.. isyarat suro pulang!~







cerita berikutnya..sari berita penting!..

owh hari nih aku menghadiri 2 mesyuarat..satu mesyuarat OSC, dan satu lagi lagi mesyuarat menamakan Taman2 baru dan Jalan..sungguh seronok waa ckp lu...sumpah sesen aku tak keluar wang untuk berbelanja makan..mesyuarat OSC nih kira mcm, kalau korang nak wat apa2 pembangunan di atas tanah mahupun di bawah tanah, korang mesti mendapatkan kebenaran merancang dulu..then, ada lebeh kurang 15 org dari Jabatan2 teknikal termasuk Jabatan Perancang akan komen korang nye layout ke hape.! huh! aku paling suka bab2 nih..hahaha..lagi satu yg best sebab dari sini aku leh dpt tau apa projek2 yg bakal di buat di Bumi Melaka nih..dan aku nak bocor satu rahsia eksklusip di sini, yg satu lagi TAMAN TEMA AIR MELAKA WONDERLAND akan di buat di MITC, melaka..syuhhhhh!!senyap2x korang jgn pecahkan rahsia nih ok..nih aku bgtau kat sini je..abes terus sini ok! ..hahaha


ha kira ok laa tuh kan, aku dah update entry nih..dah2 mahu siapkan Laporan jap..huahauhaua..



p/s : boss! saya nak dpt anugerah perkhidmatan cemerlang leh?? haha

33 comments:

hanilopiplopz said...

Y__Y... menangizz nk abezz bace..

aizul said...

wah! terpaling laju kau comment!

MH said...

wow, wow, wow...
training protege ek???

aizul said...

hahahaha sket lebey kurang la..kuang2

mamma mia! said...

woi.. best gile life kau.. nmpk bermatlamat dan x ksg mcm haku skrg.. haiyooo nk dslr weiii

miss bla bla said...

wah melaka wonderland..
ok2 saya x bocorkan resia anda..
hr tu sy tgk muke org sjibik muka anda pastu tgk2 btl,rupe nyer bukan..
nsb sy x gatai g tegur anda..
pk blk ye lah apa jadah anda tibe2 muncul kat nogori sy..
malu wehhh...

Aizulazril said...

weh.. tukar dslr ko ngan aku.. hahahaha.. putrajaya santek.. sbb umah aku kat sana. huhu

nazeyra tajul molok said...

my lalink!!! hihi..serius cantek bangunan tu kan sayang.. "BUAT KERJA" tu mmg ade ditulis kew??

btw.. BUKIT GAMBANG THEME PARK pon da siap okep!!!!! da opening 6th june neyh..

melakew bru nak buat keeeeeeee???

ngeh2..

zyra said...

chantique la dsana..
nk wat pergambaran filem pown boleyhh neyhh..
ngeee~

joegrimjow said...

nanti boleh bukak kelas ni
ke dah bukak?

Queen said...

Apasal pegi Putrajaya tak datang rumah cikgu? I like the way you capture your photo. Looks great!

Duke Luce Dell'amore said...

berkurun nk tggu u update blog..haiyo!

mleleh air mata i nk baca smpi abis entry ni..
pnjg berjela!

LiTtLe DaMSeL*MuLtiVeRs said...

ensemnyer~ xterkata

Fakrul Radzi said...

bagus2..pasni didik aku pulak gune dslr ko..

++eden|essey++ said...

dek, ko mmg sentiasa hepi...gumbira erk keje kt pej gomen...hahaha...besh kan...leh nular.....hahaha

sYukCurZ said...

hah! akhirnya update gak. igt busy giler da samapi lupe kat blog kesygan ko ni ehe. ceh! pic ko xpernah menghampakan uhu. congrats!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

waaa 10 cite dlm 1 entri.. hebat2. wakaka.

ows. lorh. kamoo upenya dsebalik jenet n bgnn ptrajaya tuh. ingatkan mat bangla mane yg ngah mnyapu.

hahaha.

adibahrisha said...

Great

rizz said...

wahh rumah tu tajmahal ke wakak clust..:p

I am Karl said...

great pics dude!!!

it seems dat u really njoy working kan? haha

Chapit said...

salam bro..
pehhh~
cantik gila gambar pintu gerbang tuu~

miSz.haNie said...

kemahen pic² dia..
hahahaha..
chantek! :P

Irine Nadia MaRceLLo said...

wawa..smpai ati..time aku x g umah akk laaa..ko nak g jenjaln kat situhhh..smpai ati..wawa

DicKiE aDaMs said...

ko department ape aizul?

akak aku dlu penah keje kat osc gak..

hans said...

bayangkan budak tu tetiba membaling camera dslr ko?
mesti ko akan menjerit macam Mak Mah dalam filem Congkak kan?
haha

arque said...

hah!
"TAMAN TEMA AIR MELAKA WONDERLAND akan di buat di MITC"
ble wat status gtok n ym neyh..
ahhhahaha

tengku_fir21 said...

tetiba teringat tasi k putrajaya....

adawiah.zaini said...

sumpah cantik gmbr2 kt ptrajaya tu!

Miss Hazzy said...

cmne nak dpt anugerah tu, keje baru 3 minggu...hohoho

aizul said...

Mamma mia : nak slr? meh dtg sini dulu..kui2..

mis bla bla : hahaha len kali tegur je wat tak tau malu..haha

azril : hahahahah cantek sebab aku dtg sana..tuh je..haha

eyra : dude, terima kenyataan sayang, ini theme park yg ke-dua ok! haha

zyra : buleh2..anda laa jadi pelakonnya ok! huhu

joe : bukak kelas??? lari topik eh?

queen : wawawa tuh laa nxt tyme saya mau dtg!!!

duke : owh aku kan a samad said.

xue : erk?? bodek lebey nmpak!

aloy : wawawa ko lagi xpert maaa..

eden : tau takpe kak..saya memang gumbira..haha

syuk : aku memang taknak menghampakan ko pon..hehe

lolly : adoyyaaii minah bangla sorang nih!

adibah : thanx!

rizz : hauahuahau..

karl ; enjoy laa sgt..boleh la..

chapit : thanx

hanie : thanx beb..eh saya geti gak wat ²..

irine : ko kene blja, kalau tak jadi servant ak! haha

dickie : OSC gak la..

hans : ko pehal?? kenan mak mah congkak ek?

arque : wah ko!

fir21 : hauahuahua...

adawiyah : jgn laa smp sumpah2..tak baek,..

hazzy : goda je boss..mesti dapt nye..haha

hans said...

ntah..
bila tgok muka ko tingat Mak Mah
maybe ko klon dia kut..
haha

Shairazi Saidin said...

woi...feature wall la..bkan future wall..HAHAHAHA!!!! dinding masa hadapan..(sambil ikut nada doraemon)...ko nih!!! cam ner dapat keje ha?????

~honey_nurhaliza~ said...

aiyoo nape aku jd org yg paling lmbt meng "komen" entry ni...bnyk daaa aku miss ur entry la bnjoyyy...ampun pak...heheh...sgt2 bz di butik..:)