Jul 16, 2009

haaaiiizzz...

entry nih tiada gambar, harap maklum..!


aku tak tau nak mulakan mcm mana..tapi seriously, smp ke saat aku tulis nih, aku tersgt TIDAK ok..dalam erti kata laen, aku tak kenal dan tak tau mana Aizul Marcello yang dulu..aku tersgt moral down smp semua tidak berjalan dengan lancar! semua apa yang aku buat semua tidak kene! ok, baek aku tuliskan rentetan cerita nya ok!

5 /7/2009 ( ahad ) - Balik semula ke kampus. ok tyme nih, aku smp2 je bilik aku tgk sume berselerak. korang sume tau kan yang aku menjaga bilik aku smp takder satu habok pon yang melekat! semangat kepemalasan turut menebal! aku tak tau nape walaupun aku tau apa puncanya!

9/7/2009 ( kamis ) - hampir seminggu berada di dalam kampus. baju2 aku yang dibawa dari rumah semuanya masih tersusun rapi di dalam beg2 balik kg aku lagi! aku tersgt malas ok! aku tak tau nape walaupun aku tau apa puncanya!

10/7/2009 ( jumaat ) - aku plan untuk bercuti. dengan harapan untuk hilangkan stress yang semakin menebal dlm hidup aku. u know whut, aku bukannlah jenis org yang tak geti menangani stress cumanya for dis tyme aku rasa mcm aku tersgt LURUS, tersgt MENJAGA HATI dan segala2nya lah..haiz.. bayangkan, aku tekan minyak tak tau nak decide g mana2, alih2 aku dah smp Perak. haa see, aku dah mula berfikiran di bawah sedar! aku tak tau nape walaupun aku tau apa puncanya!

12/7/09 ( ahad ) - selama 3 hari aku berada di Pulau X. aku cuba untuk menenangkan perasaan. tapi at dis tyme aku dah mula jadi semakin menggila. aku mula rasa yang ada something besar yang akan berlaku. tapi aku tetap pujukkan hati aku supaya tidak bertindak keterlaluan. aku balik semula ke kampus dlm keadaan yang masih tidak fresh. dat's mean, percutian aku arituh memang tidak berjaya langsung untuk membuatkan aku gembira. aku tak tau nape walaupun aku tau apa puncanya!

13/7/2009 ( isnin ) - minda aku semakin menjadi tidak terkawal. ini bukan omongan kosong ataupun untuk mereka2 cerita, semakin bnyk hasutan supaya aku membuat perkara yang bukan2. percaya atau tidak, pisau yg tajam yang dibeli di kedai alat Tulis Rainbow Taman Universiti dah berjaya aku toreh kat jari aku. Tahniah Aizul Marcelllo. ko memang bodoh! aku tak tau nape walaupun aku tau apa puncanya!

14/7/2009 ( selasa ) - aku tekad, start dari hari nih aku akan solat hajat untuk memohon pertolongan dari Allah supaya Allah tunjukkan perkara yang sebenar apa yang akan berlaku kepada aku. aku dapat mimpi yang semakin bukan2.tapi tak perlulah aku nak ceritakan apa2 kan. Ok, pada tarikh nih adalah hari yg sgt aku tunggu2kan tak tau laa bagi sesetengah pihak. aku tak boleh tidur seharian dan the whole day aku sgt sucks! really, aku dah mula pndang balkoni bilik aku, untuk T.E.R.J.U.N..korang mesti akan kata aku gila bukan? yes, aku memang GILA.aku tau bende tuh sume berdosa dan haram di sisi agama. tapi korang ckp senang, aku yg rasa, phewww! bagai nak mati! aku terus jumpa doktor kampus aku untuk ambil ubat.

di klinik kampus, aku cuba untuk ceritakan apa masalah aku. walaupun aku tau apa puncanya, tapi aku tak tau nak cerita dari mana. doktor bagi injection penenang sebanyak 2 kali, dan memberi aku ubat tidur sebab aku dah beberapa hari tidur aku terganggu.

sepanjang proses aku ambil ubat tidur tuh, aku tidur mcm nak gila. tak sedar lgsung. smp kan muka sume pucat. maybe sebab dah 2hari aku tak makan. ok kali nih, aku didatangi mimpi yang bukan2. smp kan, bangun je tidur aku terus pecut 200km/j terus menuju ke highway untuk cari kepastian. korang bygkan, dengan perut lapar dan dipandu laji bagai nak gila. 2kali jugak kereta aku tersasar dr jalan raya akibat 'brek' mengejut. Aku tau Tuhan masih sygkan aku! aku tak tau nape walaupun aku tau apa puncanya!

15/7/2009 ( rabu ) - aku dpt tau apa yang sepatutnya berlaku sebelum nih. betul apa yg aku mimpikan selama nih. terima kasih Allah sebab permudahkan jalan cerita hidup aku. Tapi setelah dpt kepastian, aku semakin tidak dapat terima. tak tau nak gmbrkan perasaan aku ketika ini. aku menemui akak aku di rumah beliau, dan berahat di rumahnya. Ya ampun, di rumah beliau, tuhan saja yg tahu bagaimana keadaan aku. jerit, nangis, meracau2 seperti orang hilang pedoman. korang takkan percaya manusia yang hilang akal seperti itu adalah aizul marcello. CPM dah tak tau nak wat mcm mana, smpkan dia sendiri menangis melihat keadaan aku! fuh! sorry kak, tapi apa boleh buat kan? aku tak tau nape walaupun aku tau apa puncanya!

tengah hari, akak bawak aku jumpa seorang ustaz nih untuk membantu memulihkan semangat aku yang boleh aku katakan bukan zero lagi dah, tapi negatif 100! ..damn! aku tak percaya smp mcm tuh skali aku keadaan aku. at dis stage, aku tak ingt apa2, hari, tarikh, pelajaran, malah sifir pon aku tak ingt.serius bodoh kan? yes aku mengaku aku bodoh! bodoh sebab smp mcm tuh skali Aizul Marcello. akak berkali2 nak telefon parents aku, tapi aku berkeras sebab aku taknak menyusahkan diorg. tapi last2, dalam senja mcm tuh, mak, ayah, n irine dtg rumah akak. risaukan aku! ya ampun, lepas pandang je muka diorg, aku terasa hiba tersgt2. aku terus dakap ayah dan menangis semahu2nya. haha manja cam jimbit bukan? lantak!


hmm..aku juz nak share kan pengalaman aku sahaja. aku tau ramai sgt concern kat aku. terima kasih kepada insan2 yang sgt menyayangi aku dan terima kasih juga kepada insan yang memandang enteng kepada aku. Kepada beliau2, terima kasih kerana bekerjasama. u know who are u ryte, no need to mentioned ur name. tapi seriously, aku tersgt terhutang budi. nanti i blanja u ok! haha

ryte now, aku masih belum ok. mungkin akan ada rawatan susulan kat ustaz semalam tuh pada hari ini. hmm..ya ampun. aku tersgt S.A.K.I.T sekarang nih. please2, kepada readers blog nih tak kira silent ke hape, jgn jadi seperti aku. aku merayu, jgn ikut langkah seperti apa yang aku lakukan. sakit dia bukan sket, tapi smp sekarang dan mungkin akan bernanah 'sakit' tuh.

Tuhan,
aku memohon kepadaMu Ya Allah.aku mohon kau permudahkan segala urusan aku. dugaan yang kau berikan kepada aku kali nih sungguh hebat rasanya. terima kasih juga kerana memberikan aku dugaan sebegini hebat, sebab aku tau kau masih sygkan aku bukan?

Ayah n mak,akak, abang rafi, benjal, irine n aloy..
benjoy mintak maaf sebab bnyk menyusahkan kalian. seriously, benjoy tersgt2 tertekan sekarang nih. minta maaf sebab jadi 'org gila' seperti org hilang pedoman. benjoy tau kalian sygkan benjoy. tapi...ntahlah..benjoy tak tau nak ckp mcm mana. tapi thanx again sebab bnyk membantu..

ok itu sahaja..

* smp ke saat ini, mata tersgt laa bengkak seperti panda.
* smp ke saat ini, sayang itu masih menebal!
* jgn persiakan peluang kedua yang telah diberi. peluang hanya datang sekali tapi kalau ada peluang kedua, jgn persiakan ok!


saya benci hidup! ( don try dis at home! )

48 comments:

zam.enol.arep said...

bro...sila kuat
ak mcm pnah rase ap yg ko rase...

*ubatnya = hargai femeli do....

~CPM honey_nurhaliza~ said...

ajoy,Allah x kan bg ujian2 tuh sesuka hati kpd hamba2 NYA...mgkin ada sbb dan mgkin ada 1001 kebaikan utk kita...so akak harap ko dpt lawan n tangani masalah tuh dgn cara yg waras...jgn bertindak mengikut perasaan...dan akak harap di saat2 mcm ni jgn berseorangan kerna nnt ada bisikan2 lain yg mghasut...

akak harap ajoy ingat segala pesan2 akak smlm...ingat,masih ramai lg yg syg kat ajoy....akak nk ngk ajoy berjaya n dpt hidup bahagia mcm akak 1 hari nnt....so plz...akak doakan yg terbaik utk adik akak ok...syg bnjoy..muuahhhh..:)

ChePah said...

adeh sampai gitu skali..agknya dis is my 1st komentor..=)

bro ko kuatkan smgt ko..igt allah,igt famili..jgn buat menda yg menyimpang dr agama kita..

hope ko ok n truskan cita2 ko n sempurnakan harapan famili ko..

aizul said...

zam : betul2..aku dpt rasakan family lah ubat yg paling terbaik skali..thanx beb!

cpm : kak, thanx sgt2 sbb slalu ada ngan benjoy time benjoy susah n senang sejak 22 thn yg dulu. benjoy sgt2 menghargainya. benjoy takkan lupakan segala jasa baek akak tuh..benjoy sgt bertuah dilahirkan dlm family mcm nih..hmmm..thanx again!

aizul said...

chepah : thanx dude..aku pon harap aku dpt jadi sekuat incredible hulk!..tak semudah yang difikir untuk melawan segala dugaan yang dtg!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

waduhhhhhhh2. parah ni ajoy.

tabah oke? walau ko x btow pe puncanya, tp lol dapat agak. jgn persia2kan hidup kt yg indah sblm ni hanya kerna itew.

ko patut rase btuah kerna ade family yg sgt2 support, sgt mhargai n sgt syg kat ko nih. fikirkan, org lain lagi getir masalahnya, tp dapat tangani dgn baik. tp ko, hanya masalah SATU itew, dah mcm2 ko buat benda x baik pd diri ko. jgn jadik budak manja, ajoyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!

bangunlah wahai aizul marcello!
kembalikan sinar yg dulu. cewahhhhhh.=)

cik NAD - miszhelena - said...

ntok sahabatku en ajoy marcello...

setiap benda yang berlaku ade hikmahnye. bersabar ek. sebab ALLAH nak bagi kehidupan yang lagi baik dari yang sebelum niyh. SO be smile always walopon teramatlah sakit n once u r ok, u will become a greatest person with no more fear unless fear of ALLAH. ingat tuh babeh!

Cik AniS GalaXy said...

terharu i bace n3 u ajoy,
u bertuah...sbb msh lg ader family yg always be with u.

setiap yg hadir dlm hidup kite
pasti ada baik buruknya
kurniaan dri Allah bkn satu bebanan buat u.
so be strong, kebahgiaan pasti dtg.
apa jua cara u hadapinya..pastikan menggunakan akal fikiran..jgn terlalu iktkan hati.

moga Allah lindungi kamo & family..amin

yuna^yanie said...

aizul..take care..
be strong..
orang pun penah kene gak cmneh..
siap pg jumpe psychiatrist lg..
xpe2...anda boleh kembali pulih..
cume it takes time..
jgn putus ase ok!

Fakrul Radzi said...

siyes aku ketinggalan..
ape jadik sbenarnye nieh?
x paham langsung..
mcm kes cinta..ade gak mcm kes kene ilmu2 itam..

Hezesuze said...

ya ALLAH betap beratnye dugaan yg kau berikan kpd AM ni...

agree ngan CPM, aizul jgn ikut perasaan sgt..try dekatkan diri dengan ALLAH swt..nescaya akan kembali diri AM yg sebenarnye...

yg penting apa2 yg berlaku family 1st okey...

akak doakan yg terbaik buat AM..

rizz said...

adoiii ciannye bce cte aizul ni..kuatkan smngat k..:'(

zamdotcom said...

bro,
anggap ini sebagai ujian dariNya..
jgn putus asa ^^


p/s: bangun tiap kali jatuh...

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

uish.. ape kes ni?
cam berat tersangat2 la kes ni..
ape2pun byk2 bersabar k.
ape2 ingat Tuhan..

mamma mia! said...

benjoy.. nk ngis aku bce.. aku pn x tau nk kta apa dah.. cume mmpu kinta ko bsabar.. emm.. smoga tuhn permudahkan sgla urusan kau.. amin..

sYukCurZ said...

huh???? apa da jadi?? aku miss byak menda sejak g jerman ari2. huhuu.. r u oke aizul??

miss_eliana said...

aizul..
xtau nk ckp cmne..
sedey baca en3 nie..
nmpak sgt kamu tgh merana..

jgn cmni..
kuatkn semangat..
bersyukurlah..
sekurangnya kamu still ade family yg xpernah lupe n sayangkn kamu..
kuatkn semangat kay!
i'll pray the best for u!

[z@ck] said...

adeh..
knapa dgn ko weyh..
ptus semngat ke..
jgn macam 2..
ko kna kuat ye..
ingt..TUHAN selalu ada disisi kita..
semoga ko cepat pulih ke state yang normal ye..

NEiL iSkaNdaR said...

to my bro benjoy...plzz holding on..bertahan sekuatnya...if u need my help just text me..i leave my no to ur ym..if u need sharing anything with me..apa guna kwn kalo tak ble tolong....

..+_+.. said...

bila aku baca en3 ni.. aku xtaw ape nk ckp kat ko melainkan aku doa ko kuat n tabah!

Irine Nadia MaRceLLo said...

Benjoy!!apa yg penting skang!! ko jgn cepat dOwn ok..ape2 hal skalipon..ko jgn lupekan family ko..kat family laa tempat tuk cite sume2 masalah..jgn pendam2 ok:( sdeyh baca entry nih..smalam pon aku ngk ko pelok ayah..aku ngis2 gak taww..even aku sowok2 muka..aku tanak ko nmpk aku ngis..huhuhu..Macam ayah ckp smalm kan..kawan tuh mmg boleh menggembirakan kite tp dalam masa yg sama kawan tuh laa yg memusnahkan kita!:) ada kene mgena x??ada kan?:)

Sayang benJOy sgt2~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jgn wat keje bodoh ok!!
ari sabtu nih aku n mak datang umah akk nk ngk ko:)

a.n.y.s.s said...

ajoy!
aku tataw nak cakap ape.
but then,
pastikan ko btol2 sihat,
btol2 ok,
n baru ko balik kampus k.
anything happened kat sini,
nti ktorg tolong ko catch up balik.
bring back ur smile my fren :D

Hazzy Ishak said...

uish.gila parah...
banyak2 bersabar,kami ada myokong dari belakang...
GAMBATE!!

n@iem88 said...

rileks lar bro...
dunia masih jelas dan maseh luas..
tenang jerw..

pegumuman, jalan ktc dah ditutup...
x leh lalu dah...
klu nak try rempuh mari arrr

bspotgurl said...

HUh!! Apa dah jadi nih? Sabarlah yea

ice said...

weh, jgn give duh,.
wlupn ak tktau ape yg ko rase n ape yg ko kene tp aku rse ko knelah kuatkan smgt ko.
ko kne percaye pda diri ko .
chill yeah ...

lynda said...

sabar je la ye...

cik perawan muda zalikha marshmallow said...

be strong ya..
harap ko cpt sembuh..
nape sampai perak?
len kali singgah la..

p a a n. said...

Ajoyyy!
Betul ke sume ni? Haish!
Cam xcaye lak aku neh!

Cik Tak Berduit said...

anda tergolong dlm golongan org2 y tabah.sebab itu Allah menduga kamu.

jadi tabahlah.berhenti 'menangis'.

love yourself first.
get well soon. ;)

~CPM honey_nurhaliza~ said...

aizul dh nk pulih sket...td die kejekan duit cpm kat ikea....yg pnting aizul ceria...itu dh ckup memadai bg cpm...:)

seronok sgt shopping2 arini ngan aizul...:)

aizul said...

kalian2..

aizul tak tau nak ckp pe..cumanya please doakan aizul semakin sembuh..sgt berat untuk taggung sume nih ekceli..

jutaan terima kasih, malah infiniti terima kasih aizul ucapkan kepada semua yang gigih memberi nasihat dan pedoman..

kepada CPM honey nurhaliza..terima kasih kerana membelanja dan bershopping like hell arini!


sesungguhnya duet tidak bawak ke kubur..hahaha

farrahjen mazlan said...

ajoy...jangan macam tu ajoy...
aku tau ko da tak mampu tapi tolong kuat k...allah sayangkan ko kalau dia bagi ujian kat ko..n ko kene la trima n redha...cuba atasi masalah tu ok...
aku doakan ko cepat pulih n gumbira-gumbira seperti dulu...amin...
aku rindu aizul marcello dulu..cepat datang balik ye aizul marcello....

hanna manSeez said...

'aku tak tau nape walaupun aku tau apa puncanya!'

aku slalu alami situasi yg ko alami ni, tp taklah seteruk situasi ko..tp aku bersyukur sbb kawan2 aku slalu support aku..lagi satu, aku slalu ingatkan diri aku yang semua itu hanyalah sementara..ianya akan berakhir, cuma cepat atau lambat saja..relatifnya ialah masa~

hazel said...

sy penah lalui ape yg awk lalui ni...malah lebih teruk dr ni..ape2 pun kuatkan semangat k...bykkan doa .if rasa down cepat2 ambik air smbahyang and istgfar...mudah2an aizul akan cpat kembali seperti dulu...amin...

iklas...

tengku_fir21 said...

aku doakan ko yang terbaik
semoga tuhan merahmati seumur hidup kamu
aper pun ambil mase utk relaks

raihana said...

sedih bc entry u ni.i ada something nak share kat sni.bc ya allah 500x then berdoa apa yg kt hajati.insyallah kt akan tenang.i dah cuba and bnda ni dah mula jd rutin mingguan i.try it dude.

mR. nuar said...

relaz jew mr aizul..
yg pnting berdoa byk2..
insyallah sume back 2 normal..
b strong bro..!!!

hanilopiplopz said...

haiz... x pe.. nurse ank wayang ade.. haizzzzz....:P

hazirah abdul rahman said...

semoga aizul kembali ceria dan kembali tersenyum seperti aizul yg dulu,,AMIN,,=)

Putera Arjuna said...

ajoy..

be strong..
gua tahu lu kuat.jgn mudah ngalah ngn dugaan ALLAH..

allah hnya menguji lu beb

Ad Rifza said...

Salam..lama tak jengok sini..Jengok2 jer baca cite camni ..tatau lak ajoy camni....
Dugaan Allah sentiasa ada dlm hidup ini..Tiap yg bernyawa ada saja dugaan yg harus dihadapi..
Everything yg ajoy lakukan..Ingatlah pada Allah..Terima semua takdir itu dengan hati yg terbuka..Tiap yg terjadi ada hkmah tersembunyi yg kita tidak tahu,,Mmglah org lain takkan faham apa yg kita alami kalau kita tidak berterus terang...Jika masih lagi kuat simpanlah cerita itu dan hadapi dengan penuh keimanan dan yakinlah Allah masih sayangkan kita thats why DIA uji kita dengan pelbagai dugaan..redhakan hati dan kuatkan iman..Insyallah...Everything will be ok..Masa masih lagi panjang didepan...Byk lagi yg harus dihadapi dalam hidup yg sementara ini..

ainieshahril said...

aku penah alami keadaan yang lebih lagi dasyat dari kau.....

btw, terima kasih Allah masih menyayangi aku

bila difikirkan balik, Apa yang berlaku pada hidup kite sedih, kecewa, gembira adalah perkara terbaik untuk kite di masa hadapan

and now.. aku lebih bahagia ngn hidup aku skrg dari yang dulu

hope u will survive...

IKHWAN™ said...

Salam,hai buddy...
i know i'm not a someone that you know,but i follow your blog since first i met the blog.Read all stuff,getting inspiration.You know..everyone got the problems..the thing that changed someone and differentiate from others is how that person fix the problem.We as Muslim have Allah,al-Razaaq,so how can you be worried about where your next paycheck
will come from? Allah will difinitely live up to His name,nothing to fret about.You should take this layoff in your stride.Bersemangatlah Sahabatku...When i've a problems and trouble i always remember this song :Bila Diri Disayangi lyrics (Ukays)

Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentara
Bermulanya siang berakhir malam ku
Tak akan ku jemu menyebut nama-Mu

Tiada batasan waktu
Tiada tempat Mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan
Kasih merubah takdir

(chorus)
Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap nama-Mu, terasa diriku
Kembali dipandu

Engkau pertama, tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan Engkaulah cahaya
Izinkahlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang Mu
Ku berserah diri

You can listen to the song.Cheer up and make your world better.I pray for you.Ameen...

||| PöJìé PööH ||| said...

tetiba tgerak nk baca n3 nih pas tau dari Rizz..
goshhh u realy make me cry..
u seems tough but yet sooo fragile..
just like me..
i was like u before, it's really damn hurt, sgt sakit dude..
hanya insan2 yg tsayang n rapat jer tau bagaimana rupa, prsn n keadaan Pojie waktu tuh..

cuma apa yg boleh POjie katankann kita kembalilah kepada_nya..
mengadu lah kepada yg Esa..
insyallah kelak mendapat ketenangan..
carilah insan2 yg menyayangi kita kelak rebah dibangunkan semula..

all the best for u dude..
i know u r stronger than me..

ladysheqa said...

harus sentiasa yakin pada dia yang menentukan segalanya..

kupu-kupu_cinta said...

skunk ni cm ne? dah ok?
noma doa kan semua nya kembali pulih ok.

husna_atiqah said...

hye..sy da agk lme follow blog nih..tp xr lme ne pn..bru taon 2010 nih..n sy mmg tw gler bpk lmbt r tbe2 nk komen sal bnde 2009 nih en..huhu..tp sje nk nyebuk gak coz dis is my 1st komen..hee..ni r entry y wt sy ase nk komen..

=)

entry y sgt sdih..sy cm dpt selami pe y di tlis..pe y tlh t'jd..nk ngalir gak r air mte..hehe

tp kompem2 r u're ok now rite.. ;) bgos r bgitu..i love reading yr blog coz all of the jokes..hehe

=) 2 jek..hee..