Aug 2, 2009

K.A.R.M.A

salam..

maaf kalian..terlalu lalu lama aku meninggalkan blog nih..blog nih alternatif laen untuk aku luahkan segala permasalahan selama nih selain family aku yang tersayang~

kalian...

mungkin ada yang perasan setelah beberapa lama hidup aku agak tidak keruan..ryte now, aku cuba untuk 'berubat' dan mengumpul kembali kekuatan untuk bangkit meneruskan kehidupan nih..maybe korang akan ckp, "alah, masalah kecik pon tak geti nak handle"..beb, tak semudah yang korang sangka untuk aku meneruskan kehidupan nih..tapi ingat, "Aizul Marcello tidak akan kalah mengharungi cabaran2 yang mendatang"..

infiniti terima kasih diucapkan kepada family aku terutamanya ayah, mak, akak, abang rafi, irine, aloy dan abang..mereka menyokong aku sesokong2nya. dan aku berjanji akan tebus balik segala jasa yang kalian telah taburkan kepada benjoy..tyme benjoy tulis nih, benjoy tak tahan sebak nak kuarkan air mata..benjoy tersangat2 terharu dengan keikhlasan kalian untuk membantu benjoy yang 'sakit' nih..i love u so muuucchhh!~

cuma apa yang perlu aku ingatkan, hidup ini adalah KARMA..korang tau apa itu karma? it is not KURMA di bulan puasa hokeh..karma nih kiranya macam, apa yang kita lakukan selama nih, akan dibalas juga di masa hadapan. ingat tuhan itu maha adil..apa yang kau buat kat aku sekarang, tak mustahil satu hari nanti kau pun akan terima nasib yang sama..ok stop, no further explaination...

ryte now, aku masih lagi dlm proses 'berubat' di Darul Shifa' bersama Tok Guru Harun Din dan Di Darul Hikmah..doakan aku cepat sembuh sesembuh2nya dan berjaya capai apa yang aku idam2kan selama nih..

kepada CPM honey Nurhaliza dan abang rafi,
terima kasih kerana sanggup bersusah payah membantu benjoy..benjoy sgt malu kerana terpaksa menyusahkan kalian sekali lagi. cuma ryte now, benjoy masih perlukan sokongan daripada kalian. jgn biarkan benjoy keseorangan ye!

ok itu sahaja..salam perantauan dari Aizul Marcello..kita berjumpa di lembaran yang lain..wah!! tetiba rasa mcm salam perantauan pelajar2 oversea kepada keluarga dalam utusan tuh! haha..


" apa yang berlaku kat aku sekarang sebenarnya merupakan PENGAJARAN kepada insan2 di sekeliling aku.."

41 comments:

Duke Luce Dell'amore said...

bgus r klu dh mkin sembuh..
ape pun yg terjadi,smoga kamu kmbali sihat & ceria..

miMie said...

sabar..tuhan maha adil..

HIZAMI said...

hebat tol anda g berubat!

terasa kagum sebentar.

luck~

raihana said...

wish u luck aizul.

iyllienaz said...

smoga cpt sembuh..tabah ya..

al-Wann said...

lek bro,kitaorg kn ada..no matter wat happen, dont ever2 give up..chaiyook!!he2..

zam.enol.arep said...

karma..
kurma...
normah...

*ini hidup...kuat...itu sahaje kuncinye...

aku_cirrus said...

ayuh aizul...cargas2....x sabar nk wait entry aizul yang cam dulu...

get well soon yer bro"

Hezesuze said...

ermm bgusla benjoy da kembali normal....ekeke b4 this xnormal ek....ekeke

what u give u get back!

[z@ck] said...

semoga cepat sembuh!
=)

~ceRRy beRRy~ said...

apa yg berlaku sbnrnye..??
wahh..cam takut je bunyinye..
tabahkan hati yep~!!
insyaAllah...ALLAH akn tlng org yg teraniaya...
moga sihat & ceria selalu :)

Queen said...

whatever it is.. cikgu doakan cepat sembuh..

Naim Husni said...

aik, ada commenter kat atas yang membuatkan aku cam makin blur jap. tp xpe, tinggalkan masalah tu.

hope ur doin fine. bawak bsabar. i noe u can do it.

have fun benjoy, it might make u forget ALL those things... i mean ALL...

..+_+.. said...

smg sntiasa tenang...

akhis said...

~gmbr ape nih?
~ganbatte ne...

sYukCurZ said...

welcome back!

hazirah abdul rahman said...

doa utk aizul,smg cepat sembuh,,=)

mamma mia! said...

ermmm.. benjoy kena kuat!! aku sokong kau!! chayok2..
JANGAN PANDANG BELAKANG...........
tapi klu ko nbwk kete jgn la x pndg blkg plk. heh

hans said...

ko kena apa sampai berubat2 nih?

p a a n. said...

Ajoy,aku k0npius! Haha

rizz said...

gmbo ape yg last tu ekk.. emm smoga cpt sembuh

~CPM honey_nurhaliza~ said...

ajoy,akak harap apa yg akak & abg rafi buat selama ni ingatlah sesungguhnya kami amat2 menyayangi ajoy...semoga Allah beri kekuatan kat ajoy utk terus lawan "sakit" tuh...n bnyk hikmah yg berlaku sebenarnya kan?? akak,abg rafi,mak ayah,murni ,aloy,bnjal smua sayangkan ajoy...jugak x lupe kwn2 yg lain...:)

p/s: kalau ajoy berusaha utk lawan "bnde" tuh maka ajoy adalah org yg berjaya...akak akan sntiasa beri support utk ajoy ok...akak syg ajoy...ni akak tgh demam pon akak jaga ajoy tgh sakit ni...(nk nangis)...:(

NEiL iSkaNdaR said...

allop ma bro...be tough k..kuatkan semangat..ko taukan aku ada kalo ko perlukan bntuan just text or call me..berdezup aku ada..huhu..neway let bygone be bygone!!! jadi ajaoy yg baru ajaoy yg lebih kuat ajoy yg lebih sempurna!!! ^ ^

kais-mais said...

betul3.
semuanye akan terbalas!!![wat pandangan drakula].
ko mesti kuat tw.sebab ko kekuatan mak ayah ko.
banzai!
ingt ALLAH itu bg ujian sbb DIA nk ko dekat ng DIA.

Irine Nadia MaRceLLo said...

BENJOY!!!
aku nak ko tauuu yg semua adik bradik kite serta mak n ayah sgt2 sayangkan ko!! ko kene lawan sume benda alah tuh!aku tanak ko jadi lelaki yg lemah benjoy :(
aku nak benjoy yg dulu...aku nak benjoy yg slalu menasihat aku..aku nak benjoy yg slalu heppykan mak ayah :( sedeyhhh :'(

bye2..haha

AKU X KAN BIARKAN SESIAPA MENGGANGU ABG AKU LAGI!! INGAT TUH BENJOY!!

Shazwani said...

semoga cepat sembuh..sesungguh ape yg blaku tu pasti ada hikmah disebaliknyer :)

tengku_fir21 said...

didoakan semoga cpt sembuh

ai@reel said...

sebenarnya dalam kehidupan kita perlu gagal dan ada masalah sebab dari situ kita akan belajar untuk menjadi lebih matang....

putus asa dan mengaku kalah bukanlah jalan penyelesaian....

banngun dan kuat semangat..."strong" sebab kamu seorn lelaki..

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

hampeh, kau hingat aku tak reti beza kurma dan karma! ~aish

TiNTa^_~MeRaH@Ti said...

wak...sy doakan awk cpt sembuh...kuatkan diri k u lawan benda tuh..takde benda yg lbh berkuasa dr kuasa Allah kan dear..janji allah itu kan pasti..kl kt berusaha n sll memohon kpdnyaa,i.allah awk akn sembuh smula...sy sentiasa doakan u awk..be strong yaa

a.n.y.s.s said...

karma = what goes around comes around..
*aku suke komen lari topik*

get well soon!

HaMz said...

wow... i'm speechless

MIRAUTTIKA said...

mudah mudahan abang aizul dilindungi oleh Maha Pencipta.

Insyaallah dekat Darul Syifa tu boleh membantu sebab pernah pergi berubat dekat situ (:

[e.i.y.k.a.a] said...

u r lucky 2 hv so many ppl by ur side thru thick n thin, especially ur family.

worry not, Allah Maha Adil. Dia lebih tahu segala-galanya. ;)

get well soon bro! :)

aE-miEy said...

smoga cpt2 sembuh...

~NURUL~ said...

salam..
ajoy ak fiza rummate cik putih juz introduction je nih..(^_^)..
nak bgtau aritu ajak rummate g seminar internet = duit tapi de xdpt g..
de pon kate ko cam terkilan coz xdpt g seminar tu.
nak bgtau kalo ko btol2 berminat, join lah seminar akan dtg..
xsilap ak akn diadakan sekali lg kt johor..
y turun aritu sume otai wat duet tenet..cam blogger part time bro blalang (blalang.blogspot.com), full time rohaizad (rohaizad.com), ngan ammar zahar(de ni student upm (landskap), umo bru 22 thn,income de bulan 5 lepas je dah RM100k) ehm syarat nak masuk seminar dorg ni mestilah dah fhm2 sikit dunia blogger n internet ni... ak cam leh gerenti ko bleh bjaye sbg blogger coz ko kan aktif mblog ni..huhu hancus bhse ak..

harap ko cepat shat..
nak kate phm masalh ko..ak mmg xpahm..
tp perit nye bleh lah terase gak..
mase cuti aritu mak ayah ak asek kuar masuk wad je angkara buatan halus mulus (kasar) ni..
Alhamdulllah, pas berubat ngan sorg pak aji ni, dorg dah beransur pulih dah..

Hayatito said...

salam..sakit pe ye?
bunyi mcm teruk jek..
kalo ada kaitan dengan benda halus mulus tu, dia mmg sentiasa ada..tiap masa..

so, kuatkan iman..semua ni dugaan dari Allah untuk kita. makin kita sakit, makin Dia duga untuk kita selalu ingat pada Dia..=)

btw, I'll link your blog at mine..
happy blogging..=)

Hazzy Ishak said...

rindu ar ko xde...huhu

adib zakaria said...

ajoy...
aku rase aku tau gambo sape yg ko bakar tu..
hehehe..
sbr la ye..
jgn di ikut hati yg lara tu...

adib zakaria said...

n lg 1..
ogt ape yg aku ckp...
life must be go on...
jgn di ikutkn sgt perasaan tu...kne kuat tau!
jgn nk lemah jek!
tau!

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇