Sep 26, 2009

Ferut Ketattt!~

Hollaa guys..

ryte now, aku baru je pas cuci muka..bawu je balik dr open house one of my bestest frens..miss xue..


owryte..agak berpinar dan berpusing2 mencari rumah beliau ye..sib baik ader adik aku dan kawan rapat aku, apel dan irine nadia marcello sebagai eskot..hauhauahu..takder laa gelabah aku nak mencari rumahnya..yang penting siap brenti2 tanya beberapa mahkluk tuhan di kiri dan kanan jalan semata2 untuk mendapatkan direction yang sebenar...fuh! berkuah lodeh ketiak!



akhirnya sampai..


dup dap dup dap...( hati kecil ku berbunyi )..hahaha ..ekceli bunyi perut yang lapar..


terus berjumpa dengan beliau dan terus makan..erk!! kenyang..yang penting juadah istimewa dan xtra ordinary yang korang takkan dapt di open house di mana2 adalah ber'tray'2 suchi..aku sempat kluar rumah jap, tgk betulkah aku masih di malaysia?? ye betul sebab masih ada pohon kelapa yang meliuk lintuk! sah! masih di malaysia..ingtkan dah smp jepun!..hahaha...yang penting mulut aku hebat mengunyah suchi ye..memula cicah wassabe..damn!!! merekah2 dan terkupas2 bibir aku menahan kepedasan..sempat juga mengalamai gejala kembung bibir 3saat...but maintain, cover macho! ayayaiyaiyai...then dah tak tahan, aku cicah je suchi dgn kuah kari roti jala beliau..hmm..dah mcm hape..tapi telan sajork! haha..

Sushi yang digembar-gemburkan...


Owh ini pula kueh sarang semut!
sedap hingga menjilat segala2nya..!



seterusnya aktiviti berkenal2an dgn rakan2 beliau..ya ampun ramah tamah cik mah masing2..


To KJ...( based on him, KJ is stand for Kopi Jantan )..thanx..i rasa u patut masuk raja lawak musim hadapan..hahaha..


to all xue's frens..thanx jugak..sowey bnyk pic tak brapa nak jadi..next tyme buat siang plak ye..kamera i takder flash yang hebat beribu riban tuh..haha..


owh ini kawan2 cik xue..
dar kiri : _______, xue, ________
p/s : cik xue, sila isikan tempat kosong!
* lupa nak berkenalan nama masing2..heheh



eh one more thing,

aku sempat gak usha kuceng2 beliau..damn ( sekali lagi )..comey gle babas..mcm malu plak nak jodoh kan si Catty persian cat aku tuh dgn kuceng2 hebat beliau tuh..dak catty nih pon satu, nak main ngan kuceng kampong..apa ko hengat kuceng kampong tuh hebat naww?? apa kaww dapat? setakat bulu seperti hidup segan mati talak mau? hahaha

natijahnya, hamik ko, anak2 kaww sume dah mcm hape..lincah kaduk petang tadi aku g beli makanan kuceng berjenama Royal Canin..sekilo rm38 ye..mcm lahanat harga makanan kaw!..KFC yang aku slalu makan pon baru Rm 9.25sen ye..masuk tax gedabak gedebuk pon baru 10hengget lebey..takpe, ko makan dulu makanan ko yang mahal tuh..tak pnjang n tak gemuk, jaga kaw! aku sunat kaw kasik mandul!...





ini pula gmbar anak2 hencek Catty yang baru..
lahir tyme 1st ramadhan arituh..
hanya seekor sahaja yang menjadi persian mengikut ibu beliau (seperti di gengaman tgn penulis)
yang laen,
Macam Haghammmm!...



ok laa..heboh plak citer pasal kuceng kan..hahaha..eh aku dlm perancangan mahu beli kuceng persian jantan! yeah!!! mahu kasik dak catty ada suami berstatus lelaki metrosexual..hahahaha..


ini bukan kuceng jantan yang dimaksudkan ituh..
sila jgn terkonfius smbil menggaru2 punggung berselulit..
ehem3x...haha


dah2..tdo..kol bape dah nih..

p/s : thanx xue...

p/s/s : ada sapa2 mahu sedekahkan kuceng jantan persian berstatus teruna untuk dibesankan bersama??

30 comments:

azzaliena suziantie feisal said...

kucing???hahaha...
xbesttt..
gelii...
tp comell gileee kucing tuuh

iyllienaz said...

haha..royal canin mmg mahal..kucing kat umh mmg makan tu..tp 2-2 persian kat umh betina larr..klo nk kasi kawen mmg hanta g kedai veterinar je..so, xdapat la nk bagi kamu satu..

aizul said...

azza : hahahaha nak wat cam ne..i fanatik kucen! hahaha

iyllienaz : aloooo..nih yg frust nih! =(...hahaha

LiTtLe DaMSeL*MuLtiVeRs said...

Ya anpun...kuar sushi burshi itu?? haha...anyway tx a lot...best giler,oldo xnyempat nk anyam ketupat ngan anda.tp terasa best n 'hangat' dgn kehadiran keluarga adek badek marcello...

maaf if xterlayan n serba kekurangan~ :( sob...sobs...

p/s : kucing saya anytime nk kacukkan...mereka teruna lg gituuu~ auw!
tggu sayer upload gambo blk saye yg terkini! fb saje dah siap upload...tp....kamu ngak adaaa utk komen~

aMir RaYYaN said...

wah,..beraya sakan en aizul ye...cute sgt kucing2 itu...jg diri ye....:)

aizul said...

little : wah serius kah?? bagus2..tunggu anak2 mereka nih besar sket, then baru kita kacukkan ye! hehhehehehe..


amir : tuh laa pasal..cute bebeno..geram!!!

Naim Husni said...

ala, memang la royal canin tu mahal. ada la sumthin dalam makanan tu yang wat dat thing mahal. cube try taste. kah kah kah.

pelik dengar uma terbuka ada sushi. (sorry miss xue). but cam best jek. hehe.

Naim Husni said...

ala, memang la royal canin tu mahal. ada la sumthin dalam makanan tu yang wat dat thing mahal. cube try taste. kah kah kah.

pelik dengar uma terbuka ada sushi. (sorry miss xue). but cam best jek. hehe.

PeQ GaRaGe said...

uih... raye sakan lagi..

urmm.. x sangke.. disebalik macho ni.. hati lembut juge.. suke kucing... hehehe..

NEiL iSkaNdaR said...

wah raya skan nmpak...polo tu sape nyer...sedap tuh...

zam.enol.arep said...

abg ak baru rembat bwk balek kuceng hape tah..
sgt terbaek dr ladang...
cam parsi pakai stokin putih baju klabu...
tapi bliau betina...
nk kacukkan kang jd lesbo plak kucing kite...haha

zam.enol.arep said...

incik xue...mau sushi jugeee....=[

hanilopiplopz said...

hey!! kucin kampung pon ade yg hott dan hebat tau!!! persian ituh kapitalis! ahahahahaha

arque said...

wouh~sushi tu nampak sedap.
naseb dah abis puasa.
tahan leleh lah jugak.

@TeN@BeLL@ said...

wargh ..
shangat chumell ituh kuceng meh ..
ala ..
kuceng kite bkn persian lol ..
huhu ..
cian dye ..
kiki.

[z@ck] said...

ko kentut konfirm bau sushi..
hehehe..
slamat hari raya beb..
lama x dgr kabar ko..
harap ko shat dan happy sll..
=)

mamma mia! said...

comel gila ok baby kucing tu!!!!

Hazzy Ishak said...

sebut pasal kucen ni...
huhu
2 3 hari lepas the only gorgeous cat in my house dah K.O.
disebabkan sindrom selesema errrrkkk
sindrom apa ntah
huwaaaaaa ;(

Irine Nadia MaRceLLo said...

nape ko ngumpat2 dak chatty? dosa weyhh..tgu laaa dia dapat bf yg kaya kang..jgn tbeliak lak mata..haha.

aku ingt nak kacuukkan si chatty ngn si charlie chaplin tuh..tapi si arwah dah tiada pulakk akibat disiram air panas oleh Sang BenJOy..camne tuh?gaga


* sorry2 benjoy..aku slalu jadi pengoment yg ke belas2..hahaha..Maafkan patik penghulu gua3x ..ngee:D

LiTtLe DaMSeL*MuLtiVeRs said...

xpe...si toby xkisah jd suami ke2

encik zam : sape suruh xdtg umah tuk merasa....

murnimahyum said...

hi aizul,
i'm new reader
cool blog....
like it~~~~~

farah said...

sushi di pagi raya?
cool!

btw kucing tu sumpah comel.

:)

maPieCeoFarT said...

Uii...damn..!!
Sgt kiut itu kuceng2..ish2..

Si Bubucik di rumah sy tu mmg teruna trang tang tang lg, tp kucing local je, ade lah terkacuk darah persian cket... kalau sudi boleh-lah dijodohkan nnt, leh berbesan kite...hehe...

slamat hari raye! =)

Glorious My said...

bapak cdap tgk pic sushi yg digempar-gempurkn tuh!!!! =) *wink*

Glorious My said...

fanatik kucen yep? i pon kipas-susah-mati kucen hokkey!!!

farish H said...

sedapnya sushiiii

Xaxatie said...

Goshh!! ade gmbr saye!! ehehe..

- sharuLcyber- said...

uih comelnye kucin tu... nak sekor bleh?

agzamry said...

sgt comel lah itu haiwannn

Muhafis said...

ak kat taman you..
ade mase turun roger ak kay..
busan siut..