Oct 26, 2009

Yes!! i'm StrOnG!!!

There's just one hope here in my heart ...



Love won't wait. Just keep pushing on.




Photobucket

kadang kala kita perlu pura2 happy untuk membuatkan org2 di sekeliling kita happy..
alhamdulilah..aku dah tak perlu pura2 happy lagik..
Dear God...
aku tau ko terlalu sygkan aku..smpkan mcm2 dugaan ko bagi aku kan?
tapi dlm masa yang sama ko tetap beri aku kegembiraan kan?
walaupun bukan pelangi indah,
walaupun hanyalah gula lolipop bercorak pelangi, aku tetap bersyukur Ya Allah..
At least ada jugak pelangi di situh!

Come On Aizul Marcello..
kalau dugaan mega hebat sebelum nih kau boleh lalui dengan selamba rock kapak!
takkan dugaan kecik sekecik taik hidung belah kanan nih pon ko takleh nak atasi kan?
Jgn jadi BODOH la BANGANG!



Photobucket
Langsir@ikeasemeterrm15.90X3.5meter=penghiastingkapbilikaku

kita yang mencorakkan hidup kita..
kita yang perlu ubah diri kita sendiri..
bukan org laen!
come on la!!!



id ym : ajoy_azwan



17 comments:

hanilopiplopz said...

dalam setiap desah nafas, akal yg akan berjuang melawan godaan nafsu. jasad akan bertaruh menentang masalah. berpisah mereka antara kesemuanya, mengakibatkan hati yang terperuk..

jika nafsu tlh kalah, maka hati menjadi pemenang...

bermakna akal dapat melihat segala akibat. walhal nafsu tidak. dalam masa yang sama, akal yang dikalahkan nafsu, tetap akan jadi nafsu..

encik AM,

akalmu adalah cahaya yang mencari kebaikan, jgn biarkan nafsu mengalahkannya ok. kamu manusia kuat.. dan kamu layak peroleh apa yang kamu olehi..

tapi ttp igt bahawa nafsu memiliki rumahnya sendiri. dihadapannya ada anjing yang sedang tunduk pada singa manakala akal pula adlh musafir yang sering mencari rumah..

tahniah kerana berjaya hadapi semua itu..

Hazzy Ishak said...

sesungguhnya apa yg berlaku dan segala dugaan dari Allah S.W.T adalah ujian semata-mata, percayalah ada yang terbaik disebaliknya...

benjoy kan kuat!Auuuummmm

I am Karl said...

kadang-kadang allah sembunyikan matahari. dia turunkan hujan dan petir. kita pun bersedih dan tertanya-tanya kemanakah menghilangkan sang matahari. rupa-rupanya kan aizul, allah nak berikan kita pelangi...

indah bukan?

chill.njoy!

aMir RaYYaN said...

Kamu kan kuat semangt...Sampai masa nnti kamu pasti ketemu sama jawapannya...pasti..chaiyok...Doaku bersamamu....:) jg diri...

atiQah adNan said...

bagus..
kalau kita rasa nak kuat tahan dengan dugaan..
cepat-cepat laa muhasabah diri..
Allah Maha Mengetahui..
semuanya pasti ada hikmahnya..

Kaseh Mucuk said...

akak mu ini x pandai nk bermadah..x pandai bermain kata
*ko pon sedia maklum okeyh..

tp hakikatnya..pe yg aku lalui skang..da byk ko tempuhi..bak kata ko.."aizul marcello kuat orangnya!!"...so..kalu ko adek kuwh boleh..maknanya aku pon BOLEH!! yeaahhh!!

karl~ i pinjam ayat u jap ek..
"kadang-kadang allah sembunyikan matahari..dia turunkan hujan dan petir..kita pun bersedih dan tertanya-tanya kemanakah menghilangkan sang matahari..rupa-rupanya allah nak berikan kita pelangi..."

dan pelangi itulah adalah adek kuwh AIZUL MARCELLO..lebiu ko ketat2 dek..!~

farish H said...

chill aizul..ade hikmah sebalik pe yg blku tuh

acap said...

kamon..wekap!!

lieya orange M.I. said...

...dugaan tu la yg mengajar erti hidup...

...cantik langsir tu...=D

Queen said...

All the best for your coming exam dear

Shairazi Saidin said...

ko nape pakcik? aku dh la tgh blues neyh, ko plak menambhkan...nape pakcik? sedey siot..aku dh nk nangis neyh!! seb bek coklat toblerone tuh berjaya membuatkan saliva aku je meleleh....tak m0 sedey2!

d_LA said...

Ape masalah ni???
Tak faham..x faham...
Ayat cam berat jer masalah tu...

APEPUNNN..

KITE MESTI KUAT MENENTANG
NYAMUKKK !!!

PeAcEmAkEr said...

keep it strong beb..kdg2 dugaan yg dtg adalh sesuatu yg sukar untuk diterima..tetapi dugaan itulah yang akan membuatkan diri kite lebih kuat..lupekan ape yg telah berlaku kerana ianya telah menjadi satu sejarah..(cewahh)..kite still xtau dugaan seterusnya yg bkal kite tempuhi..tetapi berbekalkan pengalaman yg ade akan membuatkan kite bersedia untuk menghadapinya..sesuatu yng berlaku ade hikmahnyer..so chill out beb..xmo r sedey2..rmai lagi yg syg n tke care about u..yeehaaaa..

ahchOng's said...

kali ni komen sy berbau sedikit siyes dan ketat ya adik adik..
(perenggan)Kehadapan aizul mashmello yang dikasehi..tujuan kawanknda mengomen rakanda kali ini adalah untuk memngsurat khabarkan bahawasanyaa..(cam ari raya lak..blasah ja la..).tak semua lolipop bercorak pelangi..dan tak semua lolipop akan retak umpama filem kungfu hustle dan di gam kembali..yang penting rakanda haruslah..haruslah apa adik adik??kita enjoi~~(tiru puteri janda)keh keh..blur~~ngeram telo sikijap a.k.a tidur~~

Kaseh Mucuk said...

ahchOng's~ ape yg penting?? "KERJASAMA..!!"
=P

zam.enol.arep said...

haha...
gile ahhh...
motivate balek diri weh...
hahaa...

*ak siap bace buku atok padilah kamsah...xleh blah...haha...

*ak add ym ko neh...aprove tanpa kompromi suda...haha

adib zakaria said...

semua org bg ko kate2 semangat kn..hohohoho..
tp aku x nk bg ape2...cume aku nk igtkn ko..ko igt la ape yg aku pernah ckp kt ko sebelum ni k...
no more tears...no more black story...(bukan black berry k).. dan no more turning back! igt joy..ape yg lepas tu biarlah lepas... yg dh terbagi tu anggap jek la halal k..
btw..aku mcm kenal tobleron itu ye~~
errmmm....
huhuhuh....
sedap bukan!