Dec 27, 2009

owh unique nya uniquenya SINGApura...


Salam to all my readers yang tak jemu2 membaca blog saya ini...tujuan saya menulis warkah berlagu pilu ini adalah untuk mensharing beberapa pic saya sepanjang weekend hari tuh..baiklah..kita mulakan..

eh cop2..tukar bahasa..tetiba gua rasa mcm kegelian ya amat telinga ini! hahaha..

ok..begini..sebelum ke singapore, sempat laa feeling2 ada salji kat utm nih dulu kan..haiya, panas terik tak hengat, maybe sebab tuh kot Santa Claus mintak cuti..ahhaha..

*ekceli topi santa nh dah lama beli hokeh..tyme b4 g Kuching lagi..tapi baru smpt nak sarung! hahaha



Cuba untuk senyum..walaupun...!


hoyeh2..marilah bercanggung! haha

 
 lompat2..*konon2 sejuk2..hahaha


 
hoyeh..bersama teman gua..


sekali lagi! haha..

Cerita kedua...

*gua menjadi photographer kawen!



hencek burung ...

 
G.O.T.Y..

 
Da Fam!


Catch!


pengantin2 zaman skang..haiyark!!


Cerita seterusnya..
*melempiaskan penat selepas penat menjadi photographer di siang hari..

 
Da boats!


kewl huh!



owh shit!! i love dis!

 
love KL VS love PEARTH!~


Cerita Di Kota Singa Bermula!
*maaf ambil masa yang terlalu lama untuk iklan2 diatas...agagaga!~


hoyeh..smbil melintas pon gua buleh berposing mcm spore tok nenek aku punya!. ahah


 
one of da building yang ada bende2 alah yg unik nih!


 

bersama mama2 tersayang..agagagg!!


 
owh damn!!!  bila plak masjid kita nak ada design yg superb?

 
destinasi seterusnya ialah, SingaporeArtmuseum..
besh gle bapak!!


 
hmm..

 
me as A.M

 
jip cantek..

 
ahahhaha...
dari kiri mama ziela, man n mama mawar..


 
tukar pelakon...
gua menggantikan pelakon utama..


 
again!


 
ahhahahaha..korang tgk...hebat gle kaen langsir nih.
kalau kat IKEA ada jual nih, confirm2 gua dah smbar awal2..haha

 

one of d room inside!
sgt white n sgt unique dow!




apakah kaw nak buang saitan!



see!!! sekecik2 bender dia nak masukkan dlm balang nih ha!


 
 tangga taknak kalah jugak.. 

 
ahhahaha..kalau korang rasa diary korang terlalu privacy yang korang taknak mak, ayah, tok nenek hatta adik bradik anda skalipon membacanya, sila mangga siap2..
*eh eh mcm mangga locker asrama aku dulu! haha



see..abes satu bilik sume dia balut ngan kertas puteh tak pakai lagi dah nih!
argh lawa laa!




 mcm biasa laa..di mana ada ruang, di situ ada beruang..
eh silap..ada gua..hahaha

 
 konon2 dlm bilik rahsia..

  besar gle gampang buku decomposition mereka!!
org buta juga boleh membaca ye kalau ini mcm gaya!





hmmmm...yeah!! i like dis design!!



ranting informasi..


 hentah..gua tak tahu!~

 
shit!! gua tak terpk lgsung nak buat bender alah nih..
it jus screws yg korang leh lekatkan bnyk2 kat gumpalan plastesin..


lagi!


models screws..


satu lagi..deretan cawan2 yang memenuhi ruang..
*irfan anak CPM dilarang ke sini..




owh bus mereka..pnjang bukan?

tyme nih ada pameran apa ntah..
mcm movie character kot..then gua curik peluang!~ hahah

  haa kaum2 mereka..


 
 pedang kaw taknak pnjang lagik?


 
 huh! sila highlite pada building belakang ituh..
*bukan brother baju kuning yang bodynya semakin menjadi2 sejak workout tnpa henti ituh! ahhaha

  building inilah!
smart kot!


  seterusnya!
pingiran sungai yg sgt indah!


  perhatikan...


 

 owh gua bersama bangunan2 pencakar langit!

  akudahtaktaunaktuliscaptionhapetah!





bersama rakan2 yang sudah lama terpisah..
dari kiri,
*Melayu, India dan cina..
majmuk!
yeah..konsep satu singapura dipraktikkan di sini!


 eh adik2 zaman skang lincah men sungai..hahaha

 
 tadaaaa!!!! g spore tak sah kalau tak g sini!! hmm!!!

 
 cukup2 laa tuh kan..dah2 balik...
*batery kiok sudah tyme nih!!

korang bygkan, betapa penat gua tawap satu kota singa nih..haiyark, kaki gua mcm dah nak tercabut akibat meronda2 di singapore nih..tapi apa yg gua boleh ckp, u guys should come to spore..compare kan dgn negara kita dan rakyat mereka yg gigih bersama2 menjaga kebersihan spore..public transport pon efisyen..takdernyer terhegeh2 mcm kat KL..MRT diorg laju gle kot! wah gua suka!! awek2 pon agak lazat ye..*sowey..
then, akibat kaki gua yg tersgt skt, gua terpaksa memakai kaki ayam ronda2 spore nih.wah koool!!! apa gua kesah, gua pelancong kot!!! hahahaha



owh maafkan gua atas dua bender alah yang tidak disengajakan ini.......=) =)

 



bertambah2 lagi adik bradik wangian2 gua ini!

untuk insan yang teristimewa, hadiah misteri menanti! hehehe...


*penat kot!
*perfume gle babas murah kat Singapore! Mana aku tak gila!
p/s : A.M sila basuh toilet anda ye..segala spesies lumut sudah mula bersenggama di toilet anda!! harap maklum! heueheuh...



ym id : ajoy_azwan
kenal gua dulu, baru lu tau sapa gua =)


48 comments:

Amir Rayyan said...

ist jg nk komen...lalalala....

I am Karl said...

owh my

abg aizul

sungguh best sungguh best

tunggu3x... passport akan siap tidak lama lagi!

tidak lama lagi!

pulau krabi?

aizul said...

amir : cargas!!!

karl : hahahahah tuh laa kaw dik..aku dah suro wat lama dah..degil!~ hahaha..next destinasi??

Amir Rayyan said...

sgt cantek semua pics.....suka....

sbb esok isnin..dan sesuatu menanti esok so just nak kasi komen untuk entry ni...:

Canda Tangis Ketawa Duka

Seindah Biasa

aizul said...

yeah!!! sgt tidak sbr untuk ituh!!!

I am Karl said...

abg2ku,

date release cd tuh mmg 28hb

tapi yakin ke on d 28th dh ade?

hehehe

dh ada CTKD tu, cd medley CT haruskah dipinggirkan?

gagagagagagaga

Amir Rayyan said...

adikku..cd medley tu berada ditahap yg lebih dr CTKD....ia lambang pada satu pertemuaan...anugerah....seindah biasa...

Afeeqa said...

dah lama x ke s'pore walau pun cuma bersebelahan. rindu kot nak naik bus dia lagik. huhu.

xpe xpe. pegi melaka new year nie pun jadik lah. haha ! nak beca. :P

aizul said...

hahaha beca pon beca laa beb! hahaha

Safwan Husaini said...

Pic yg sngt santeek...
nk2 landasan 2.
huh
:P
ad buah tangn tok gue x?

aizul said...

untuk lo???

agak2??

Safwan Husaini said...

alah..
xmo la agk2..
gtau je..
ad ngak???
buah tngn tok buat sakit nie/:

Queen said...

Great photos dear..

Teringat zaman dulu masa belajar kat UTM, slalu pi Sgpore

nursarah87 said...

byknye gambars....nice!huhuhu

aizul said...

safwan : hahahaha..rahsia..kene laa senyap2 dulu! hehe

queen : tuh laa pasal cikgu!! besh gle ok!!

nursarah : hauahauh!! biasa aa tuh kan? hehhe

Mr NAEmnzr said...

hohoho...nice those ppics.

saya suka pic bilik warna puteh yg ada grafik kaler hitam n org yg berbaju kuning tu.luv d design.


best!

milimilo said...

byk giloss gmbr nk muntah tngok..heh..sbnrnye jeles sbb sume gmbr chantek sgt..ke sbb singapore yg best eik

miss_eliana said...

lawa meh pic2 tu..=)

g singapore xajak! :P

nk perfume jgk!!

hanilopiplopz said...

"klu u ikt, msti gmbr i berteman".. setelah melihat segala pic bagai yg terdapat di entry inih, hatta hati kecil ku mencarut, "cett!!! sah2 la gua je yg kne amekkn gmbr lu klu gua ikt"..
hahahaha

eJaRN Da' PeAcEmAkEr said...

agak kelewatan hambe me'ngomen'kan blog incik..pic segalanyer cantek2..tahniah wat camera itu..d=)

Lala said...

wah....best betul aizul berjalan2...
lala yg tgk gmbr aizul jalan2 ni pon rs penat...hehehhe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ajoyyy.


sangat beshhhhh gilew gambooo ko !

mamma mia! said...

cantik menarik tertarik

Hezesuze said...

suke ngan beruang tu....oppss!! haha
btw....all picta cantik2 bangat....

a.n.y.s.s said...

makin menyinga ko skang eh..haha..

suke la art museum! nak g situ satu ari nti!

siperempuan said...

dem. gile cantek art museum tuh.

anyss cecepat bwat passport kite sesame serang plak. hehehehe =D

joy...pomot kan 1 jan ni ade event kat roost cafe bistro dekat2 the zone. siyes bez. ajak la member usha malam tu. majukan muda mudi johor bahru.

Syima Syaz said...

wooooooowwwwwww!!!

kupu-kupu_cinta said...

super CHANTEK sume pic....!!!

Wan SheVa said...

santek itew pics..
tahniah2..
hoho..
t gua ke spore..
cm besh jek

nabil said...

bro,bila pergi singapore??
under pakage ke??
pinjam dslr...hehehe

ifa_nonie said...

gmbr kawin 2 wt aku teringt kn som1..huhu
fam 2 org johr ke??
yg plg kecik 2 mcm cikgu sejarh aku la..
pn arfah..skul sigs..
tp xtw la btl x??

sYukCurZ said...

*hug hug

Elle JmDean said...

wow! teruja rase nk p singapore!
parfume sis xda ka??
dpt Gucci sebotol pon ok pe... hihihi! gle!
ur pic2 so awesom! yeah!

najwa said...

ape tajuk lagu blog awk ni???

AniS GalaXy said...

bile aku nk ada dslr mcm ko...
kaki jalan ko kan..hehehe

NEiL iSkaNdaR said...

im glad to see n hear dat now u getting ok n ok after that dark episode of ur life... takper ma bro...teruskanlah..teruskanlah...im here to support u...pray for ur luck..never fail to do so....

sang tUah said...

ok...semua mabelesssss...

Hazzy Ishak said...

wahhhh!
semua gmbar meriah gile

bila pulak nak pegi penang?

farish H said...

wahh holiday ngn ag zamry lg! ahaks..cntek r spore..wajib g 1 day..!

[z@ck] said...

ok syg..
akan ku tunggu hadiah istimewa itu..
ahahaha

Nabil Aizat Abdul Rahman said...

woh2.

et said...

uh.menambah kejelesan.knp gambo2 perlu lawa2.sadis.

Jaclyn said...

hi there sorry for being informal but are you interested in doing ad advertorial for me?
do contact me at doinkyjac@gmail.com

fafa said...

like all your picture.
;)

AeNa Helaena said...

owh halo begitu banyak yea pic anda!!
suka semua ~

baidurasalim said...

jeles!!!!

ALYN_C3N1 said...

cantek sngt2 pic u yea...tahniah!..

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室