Jan 28, 2010

k e B A G U S a n laa kaww nih A.M!

salam sejahtera..sari keling berita utama..

owh arini gua bangun awal..awal tak laa awal sgt..tapi kira smpt laa gua solat subuh ungka laut di kamar gua..

baeklah..gua agak bz lately..nak siapkan album kawen client gua lagi, pastuh nak siapkan sume assignment b4 gua fly lagi..haish..sume lcturer gua dah mintak tndatangan untuk bercuti, tapi lecturer studio gua je yang tak lepas lagi..katanya beliaw mahu melihat hasil2 kerja gua sebelum gua fly..bukankah itu dinamakan diskriminasi menjatuhkan aku..reputasi kini menjadi bisu..hahhaaaahhhhhaaaaaaa ku layu..hahaha ..ups..terlebey plak gua feeling..

baeklah..pagi nih gua memergikan diri gua ke Oxidation Pond atau dalam bahasa melayunya Kolam Oksidasi ataupun lebih tepat lagi Kolam Najis dan lebih memburukkan lagi keadaan, gua memanggilnya kolam jubur..boleh terima kawan2?? hahahah..

baeklah..bau-bauan di situh agak menyelerakan ye..menunya begini..

1. Najis manusia 400000 gram.. ( ikut suka, kalau mahu bau lebih kaw, tmbahkan lagi dos )
2. Air jamban sesikit yang mungkin ( boleh juga digantikan dgn tepung jagung untuk memekatkan kuah )
3. cili padi ( bagi memedaskan lagi..)
4. tempoyak basi ( sekurang2nya usia tempoyak anda adalah lebih 15tahun ye )
5. belacan ( lebih kaw jika anda menggunakan belacan yang dilecek2 menggunakan tumit makcik merekah2 yang baru sahaja lepas pregnant anak bongsu )
6. ubat gigi zaitun ( sebagai kreamer )
7. serbuk kaca sebagai hiasan..

ok..selesai sahaja dpt brg2 tersebut, anda blnder selaju mungkin, jika anda seorg technician yg berpengalaman, anda boleh memodified enjen blender anda dgn menggantikan dgn enjen kapal selam..putar selaju mungkin ye..ingat! kalau putar lite2, tak jadi! hahaha..

dah laa merapu cam haram ko !..kita berbalik kepada pic2 aku di tempat kejadian..

baeklah, kita mulakan pic kita pada hari ini dgn kasut site and baju site tajaan Nike Pavillion..hoyeh2x..kasut yang sudah hampir 3thn usianya telah diubah syarat menjadi kasut site ye..huhuhu..gua selesa! hahaha



 



 
ingt! nak masuk kene mintak kebenaran chanselor UTM..tapi gua?
sukahatimakbapakakunakmasuk!


 
 kelihatan partner gua bertungkus lumus baru nak membaca apakah task assignment yang diinginkan..
hai bai..tak kesah la..hehe

 
 hoyeh! ekceli grup gua dapat location oxidation pond di dalam utm nih.
so tugasannya kene laa lihat ekosistem di dalam kawasan kolam 4 bradik nih..
haissshh..abes nih !
  bau dia..perghhhh taknak kalah..

  eh eh eh..hostel lama gua nak interframe gak la..haha

  see..dah dpt burung sekor..eh burung ke bangau?
Undan Putih ekceli..
Great White Pelican
Family name : Pelecinadae
Scientific name : Pelecanus Onocrotalus

  hahahaha ikan2 pon tak tahan dgn bau di sini..
tapi apa yg buat gua musykil..mengapakah anda manusia2 yang sggup memancing di kolam oksidasi ini..apa kejadahnya sume ini? siapa yg harus dipersalahkan..di manakah peranan mak bapak mereka??
anda tentukan jawapannya! hahaha

  dalam pada2 busuk pon, tetap mempunyai view yg menarik ye..

  eh eh..ada bunga la..


sekian sahaja...Aizul Singh Walia, TV3.





Cerita KeDuA...


baeklah kawan2..kita teruskan dengan cerita gua selanjutnya..hmmm..skang nih pelajar2 universiti seluruh malaysia sedang sibuk dgn Pilihanraya Kampus..bagi Mahasiswa Perwakilan Pelajar mulalah nak menabur janji..katanya wireless akan semakin hebat dan laju la ( eh eh aku dah pakai WIMAX dah haa ), harga makanan semakin murah la, perkhidmatan bus dan train MRT di dalam uni akan semakin cekap la...eh mcm2 laa..*MRT dlm uni tuh aku hyperbola je..eeeiiii tak paham laa prangai2 MPP zaman skang..takpe2..we wait n see je hokey..

and ada satu bender lagi aku tak paham..bila tampok kepimpinan Universiti dipelopori oleh golongan2 yang fanatik agama ( maafkan saya kalau saya tersalah kata ), mcm2 laa ko nak ubah..pesta konvo pon satu kejadah haram takder artis , yg ko bawak ramlah ram..apa ko hengat gua minat sgt kat Kak Mlah tuh?? haissshh..eeeiii tak paham3x!! jgn nanti tetiba gua dpt pekeliling supaya Semua pelajar lelaki dikehendaki memakai serban di dalam kampus sudah..(waluapun gua terrer ikat serban ye, skali lagi fakta, gua lulusan pelajar sekolah agama dulu. )..hahaha..jadi ingat kawan2 ye, jgn sokong pembangkang, sokonglah EVO Mahasiswa! haha

nah2 ni antara pic suasana Pilihanraya kampus di UTM..

 waaa abang FUAD geeraaanddd laa tampal2 nama sebesar2 alam..ehhehe

  dgn serabutnya..

 
 di fakulti juga..bagus2..mcm nih semangat yang kita mahukan..


 dan lagi..


hmmm cukup laa tuh ye kawan2..gua pon bnyk bender nak buat nih..editing pic kawen wanie n zamry dah nak siap..yeay!!!



ym id : ajoy_azwan
kenal gua dulu, baru lu tau sapa gua =)



33 comments:

Amir Rayyan said...

byk cerita entry kali ni....3 cerita dlm 1 entry..menarik semua pic...take care...all the best..hehehe..:)

aizul said...

yeay!! tq tq tq!! hahaha

[z@ck] said...

wah!
kalah pilihan raya umum..
ko x amik ke MPP??

Hezesuze said...

wow! bynye citer tuuuu....yg penting all picta superbbb!!

all the best akak ucapkan...*terngiang2 lagik sore jantan ko tu AM...hahaha

Kaseh Mucuk said...

satu pic kawen ni je pon da bikin aku teruje laaaa...camtek weyyyhhh!! gud luck adek kuwh!

eusoffaqeuddin said...

amazing!
jum photoshoot i plak. brape RM ea?

siti said...

meriahnya pilihanraya kt UTM.gerrraaand la sgt2.huhu...biasala...wktu nk pilihanraya baru la diorg tu nk turun padang,kebajikan utk pelajar luar kampus bagai.lepas ni...hmmm,tgok je la.

apa2 pn,selamt berassignment k!

zua the great said...

nape undan putih..asenye warna tu hitam kan..hikhikhik

choda76 said...

gila cantik pic diee
im melting!
haha :)

I n n z said...

wah
hebat nye pilihanraya
uia bese2 je
mcm x de pape plak
haha

Shairazi Saidin said...

wah, loji ko best la! chantek pic pengantin last tuh!

Clara Emily Cancer said...

smart pic..

miss_eliana said...

hye abg aizul sigh walia..
hahaha...

mantap ah assignment.. smpai ke lubuk najis 2.. wahaha...

LiTtLe DaMSeL*MuLtiVeRs said...

no wonder member nk re'photoshoot wedding....

ahchOng's said...

kat pool tu leh renang renang tak??
aku dah lama tak buat kuak biwak ni..

gedebuuuussshhhhh~~terjun gaya bom manusia!!

Ariff Shah said...

apesal ko tak bertanding?

aku boleh siap buat kempen kat blog aku nanti. wahahahaha~

Bungakopi said...

blog ko ni lagu bliau nama apa ya?

PeQ GaRaGe said...

pergh.. dasyat gak entry kali ni.. hehehe..

p/s: aizul da mandi bunga ke? nanti x ilang bau yg 'kaw' tu.. hahaha..

~CPM honey_nurhaliza~ said...

nk guna khidmat ko utk photoshoot voleyhh?? nnt akak gtau k

Hazzy Ishak said...

pic kawen cntik sgt...
pic eazy nnti mesti malatooppps

myra anne said...

nape xde nama aizul sebesar2 alam kt U 2..hahah~

shamel said...

huh. PENAT! byk sangat. gamba2 serriiuus smart bro.

gle lame x bukak blog kao

ezam said...

piccer komen.

1 werd:SUPERB!!!!!!!!

nabil said...

aizul, tu bukan abg fuad..
sama umur kita ja..hahaha

W[A]NZAI said...

wohohoo kemerapuan ko makin menjdi2 skrg..makin gilakah?? ha-ha! XP

erkk lama btol x jln2 kat blog ko..

AkU said...

kalu 'abg' aizul msk tanding MPP..akan ku vote kamooo..ngeee~~xdak motiffff...

natashacherahim said...

wah..meraihnya...kat USM cam biasa je..tak meriah pon..

shahrul said...

salam..

pics sume gempak2. nak tanyer la.. untuk sume pics dlm blog nie.. ko guna lense aper? berapa byk lense?

ooo.. student urban planning. ingat lagi time study urban planning kat uia dulu. project studio the best laa.. hahaha.. tapi x de le sampai nak kena gi oxidation pond. mwahahah..

aper pun... gambattee!!

awek_utara said...

wahh..tringt time study dlu, time pilihnrye MPP..sengal jek sume calon2 prwakilan. sume jnji bagai nk rak, ampeh jek. yg presidennya lg hampeh, last2 klh gak ko mr. anis, xbrkaliber lnsung.huhuhu

nyway, to mr. aM, mmg bkt ko xleh dinafikn la..so superb!. moga sukses dlm bisnes yg ko jlnkn..(jgn sesekali lupa diri ye en. am andai dh brjaya n trkenal suatu msa nanti - pesanan ikhlas dr seorg teman ;))

zamdotcom said...

bro..ko punya gambar mmg mengancam la ^^ kagum gua

p/s: dah lama tak kuar shooting

sonz said...

besz..sumo gmbr, cntik bangau tuh

fatimah arr said...

yep2..ur sis tuh cun sgt.. huhu..bertuah seyh ade adk cun cmtuh..susah x nk jaga?

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室