Feb 19, 2010

Mega Banyak!!!!

Dear brothers and sisters..( ala2 khutbah jumaat kat sydney )

apa khabar bapak2 n ibuk2 di Malaysia..ada bagus kahhh?? kalau bagus..alhmdulilah..
Tujuan hamba mencoretkan di warkah berlagu pilu ini adalah untuk meng'qada' pic2 yang dah nak termuntah2 dari external hard disk gua nih..ok korang jgn terkejut kalau gua ckp total up sume pic family gua smp ke hari ini adalah 40GB..banyak gle nak mamp! 

ok bnyk tmpat yang gua dah discover kat Aussie nih..kita pegi satu2 ye..

ok tmpt pertama adalah Wildlife park diorg..org ckp kalau g aussie tak sah kalau takder pic either ngan koala bear n kanggaroo kan..so kalau ko g aussie n tak amik ngan menatang2 hancing nak mamp*s tuh kira korang tak g aussie..korang letak laa pic The Opera House ke jmban Opera House ke..arghh boo tak layan..hahaha
*kira mcm kat spore laa..kalau korang tak amik pic kat patung singa kuar air tuh kira korang tak g spore! haha


Destinasi pertama kita adalah Wildlife Park..


  haaa ini dia hencek kanggaroo kita..
tahap kewangian : 2/5
korang leh bg makan dan hencek kanggaroo nih akan menjilat2 jari anda seperti jari anda mak dia yang punya!



 
 yeay!! bukti gua dah pegi Aussie.
most of the visitors kat wildlife park nih tak dpt peluk koala sebab seko2 dok tdo mcm dah takder hari esok..
tahap kewangian : negative infinity


  
 hoyeh2..skali lagi gua tunjukkan bukti..
kanggaroo2 kat sini dilepaskan dan hencek2 kanggaroo nih bebas merayau2 dan melepak2 di sini..
ada yang melepak, main poker, main dam ular dan sebagainya..lalalal


  dan ini..elbino kanggaroo..
*perhatikan apa yang hencek elbino sedang dilakukan..
masyarakat.......


Seterusnya tuan2 dan puan2..kita pergi ke Blue Mountains..blue mountains nih mcm lagenda puteri santubong puteri sejinjang tuh laa..kene sumpah ke hape ke then jadi batu..*ntah hape2..
one thing yg bagus nya kat Aussie nih kan..gua nak bgtau cara diorg promosikan tmpat2 pelancongan diorg..walaupun tak besh mana, tapi diorg promote gle2..contohnya, diorg akan letakkan pamplet2 kat merata tmpt supaya tourist leh dpt info dgn mudah..then dalam pamplet tuh plak siap ada kupon2 diskaun..mana ko tak teruja smbil mengeluar2kan lidah kelaparan kannn?? huhuhu


haaa tuh nmpak 3 batu berderet tuh ha..nih laa blue mountain..lagenda 3org adik bradik perempuan!
pemandangan sgt superb!
angin lintang cukup kuat!
anda dilarang memakai rmbut palsu, dikhuatiri akan terbang dan tersgkut di atas salah satu puncak bukit tersebut.

  
 heyyaaa2...nmpk tggi!
*tips photography : sesiapa yang rendang2 bonsai tuh buleh mencuba teknik mengambil gmbr dr bawah..
tapi pastikan dulu kaki anda tidak debab ye..

  hahahaha pntang gua nampak lalang2 nih..dgn cargas gua mengambil posisi..hahahha


  at dis tyme, sgt sejuk ok..gua mengggigil mcm hape..tapi gua tahan..seolah2 lemak2 gua sgt bnyk!

  

  haa nih salah satu bender yang diorg dok crita pasal blue mountains tuh..
*korang nak tau lebey, korang google sndri..takkan itu pon gua nak ajar..


  
 org asli kat situ..gle cooll..org asli diorg pndai ckp english! hahaha
tyme nih dia nga dok tilik2 tgn gua..gua layan je laa kan..takdernyer gua nak pecaya plak kan..
menurut beliaww gua akan mendapat kesenagan berpanjangan..wah!!! teruja 4saat..then terus blah smbil mencampakkan 50sen kat beliaw.ahha
tahap kewangian : negative infinity juga!



  kemudiannya di blue mountain juga terdapat air terjun yang cun ini.
tahap kesejukkan air ini tidak boleh disangkal lagi..
crem laa kejap jari jemari nih!..huhuh



  
 waaa air ini cantik la..
*teknik photography aja..


seterusnya, kami menuju ke Canberra..mesti ramai yang ingat Sydney adalah ibu negara Aussie kan..salah yer adik2..Canberra sebenarnya ibu negara Sydney...

otw ke canberra kami jumpa ini..


..Stanwell park..sgt cool ok..dan sgt cold..
angin kuat takleh blah..
sepanjang gua kat bumi sydney nih, gua rasa dis is the most awesome place!


owh smpat juga ayah bertemu dgn rakan lamanya.
berlakulah proses jejak kasih di situh ye..

  
hahahah masing2 nak jadi hindustan..
baring2..nyanyi2..gelak2..then teruskan drama..

  owh ini pula mat salleh tua kutuk tak sedar diri..hahah
ayah minat beno ngan moto beso nih ha..



  haaa ngk..gua menunjukkan isyarat bagus..memang bagus pon ini tempat!

  serius beb..sejuk gle..


  skali lagi gua mcm jakun..
sejuk kot..

  
eh lagi skali la..

  
di saat dan ketika ini..rmbut gua dah jadi kusut masai..haissshh..

  gua bukak sweather sebb adik gua cbr gua tahan sejuk..
eh apa ada aku kesah? hahah


  
owryte nih plak tyme gua dah samp Wolonggong..
nama mcm hencek Wong ngah gonggong tulang..jadi laa Wolonggong
alaa kira dkt2 laa tuh..hahaha

  
ko ngk..mana tak gua buat muka teruja..hahah

  skali lagi ..


  bersama2 dgn org2 yang teruja melihat keindahan alam..
masing2 muka teruja..
matahari tegak atas kepala kaw, tapi sejuk dia takleh tahan..
angin bukan stakat sepoi2 bahasa dah..
nih namanya angin tak paham bahasa.


  haaa nih plak burung2 yang agak pengotor di sini..
kira kalau kat Malaysia ala2 buruk gagak la..
kaw campak laa nasi ke, nangka ke, durian ke malah najis skalipon, maka mereka akan teruja merebut2 makanan.
burung2 nih agak jinak ye..ala2 merpati juga.
*ko ngk betapa dkt gua amik gmbo..padahal gua bukan guna lense camera yang pnjang2 tuh pon..


  haaa ini pula RnR mereka..
sejuta kali lagi bagus RnR Malaysia..
ko tgk apa je yang ada??
padang jarak padang tekukur..


  pastuh ada laa sket2 pondok buruk tmpat org rehat..


  
owh ini ketika gua dan family da smp Canberra..
walaupun ibu negara, namun city nye agak lengang ye..
dan berjuta kali bapak gua kagum tgk jalan tak sibuk.
kejap2 ckp " eh pelik laa mana kete takder lgsung nih"
*gua tersenyum sinis

  haaa ini kat Commenwel Park..
superb gle ok.
one thing yg bagus kat sini, Park diorg sgt bnyk n sgt bersih..
kemudahan2 untuk org awam bersenam pon bnyk..
*org kita malas bersenam.
*eh2 gua pon tunjuk kat diri gua gak..hahaha


  haaa di tepi tasik mereka..
kat sini, angsa2 yang cantik2 tuh bnyk ok..itik2 comel berenang2 riang.
kalau kat Malaysia burung kakak tua n nuri dalam zoo je kan..
kat sini beresepah2..smp ko mcm nak tgkap bela dlm bilik! hahaha

seterusnya lagi..kami memergikan diri kami ke War Memorial Museum.
mak aih..sgt besh n sgt superb ok!


tadaaa...ini dia..muzium yang digembar gemburkan ituh...

  

  
haa posing jap...


  
kubah muzium..

  


  smack down sket askar2 nih..


  
tenterah abrahah..eh silap..tentera berkuda mereka..


  
haaa berdiri megah ..
negara bukan ku..
tanah tumpahnya bukan darahku..
lalalalala ( sila nyanyi ikut lagu kebangsaan Malaysia )
* owwwhh i miss Malaysia damn much la..


  


  
masuk dalam bender nih aku nampak dulu..
terus dpt idea nak tmpah baju camni..
superb laa gila!
S.H.E.M.A.R.T


  haaa antara2 askar2 yang pemalu untuk diambil gmbr..
alolololo comey laa tuh konon..

  
  kipas2 kapal terebang ..

  
tyme nih masuk part Sydney kene attack ngan Jepun..
ntah, aku tak paham sgt bab2 sejarah nih..
dgr je laa diorg nye muvie..

  hmm..lagi2 helikopter..


  dam aji..ke chess..?
ntah..
chess laa kot..



  
eh gmbr nih sesat..patutnya kat belah atas..
malas aku nak susun2..haha
tyme nih kat Motel yang ktorg sewa..since sewa hotel mahal cam nak mati, ktrog sewa Motel je..
tapi motel diorg kat sini standart hotel Seri Malaysia..malah lebey hebat kot..
sume siap..
dapur, LCD TV, Rice Cooker, Heater, alat2 memasak..
eh pndek kata sume ada laa.


  
ok kita smbung balik citer dlm muzium tuh..
pastuh ada plak costum pakaian navy nih ha..
since aku memang minat navy2 nih..*bukan minat kat Navy laa dey..
aku pon try laa..


  
 haa tyme gua nak blah dr muzium tuh..gua nampak kete ini..
waa cun laa gle..
kalau gua bawak ini kete dlm UTM, mesti awek2 cun melambai2 meliuk lintuk kat gua kan..hahaha


hmmm posing lagi..

  smpt gak gua memanjat macam kete kebal nih ayahanda gua yang punya..
dah2 balik..ada yg kene bedil ngan meriam nih kang!


 
phewwwittt..gua suka kot pic nih..
kelihatan sepasang mat salleh tak brapa nak Soleh dan solehah bercekerang-rama di bawah pohon asmara..
ahahha gua seorang paparazi berjaya!
tapi ske ar pic nih!


hahahahah pic nih pon gua ske..
* org2 Malaysia yang ku sayang..tggu gua ye..
tak lama lagi gua balik...huahauahu

tamat sudah entry tertunggak gua..
gua rasa nih ntry gua yang terpaling banyak pic kot..
smp hang2 laptop gua upload pic..hahaha

*tadi gua solat jumaat kat Sydney.
Khutbah dalam bahasa Arab.nasib baek ada translation..
lama kot..almost 2jam..terkepit2 gua tahan nak kencing dlm tuh..


till then babai...

chaw!!

ym id : ajoy_azwan
kenal gua dulu, baru lu tau sapa gua =)

42 comments:

milimilo said...

koala bear mmg tidur atas pokok cmtu ey..comey gilerrrrrrrr...mcm patung.. =P

cik NAD -miszhelena- said...

ok jeles!!!.. mau p AUssie gakk!!!..
bwak ole ole ntok ak ek AJOY!

:)

full of love,keyna said...

sukee giler ngan sume gambr.pergh,shemart!

ausie mmg besh!:D

hanilopiplopz said...

:)

a t t said...

best!

reen_sofee said...

adoii.

jelez nak mati doe.

krim salam kat sume kanggaroo tuh.

haish.

Atiqah Adnan said...

cantik-cantik semua gambar ni ok..
suka benau tengok korang sekeluarga bergambar.. best!

farhana said...

wohoo entry ni sgt pnjang..
kena baca sambil minum air..haha

Amir Rayyan said...

Wah,best2..pics smua mlet0p.hehe..wajib pegi jugak..hehe.take cre k..

Kaseh Mucuk said...

memg x sbr tgu ko blk ni dek..windu2..!

Hizami Li said...

2 jam kah khutbah?
insaf sebentar.
hehe.
;D
best gila tgk pics ni.
hisk.
bila la mahu ke sane.
nangis.

Duke Luce Dell'amore said...

sudah lama xmencemar duli singgah ke blog kamu ni aizul..

eh??kamu p aussie tu utk holiday or smbung study?cam meriah je..

cantik2 pic tu!

p a a n. said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
bapa die banyakk
ajoy
aku tak mintak pape
kirimkan aku gambarr yg tak diedit lagi
pelisshhhhhhhhhh

sha85 said...

superbbbbb...best bangat~~~~

Hazzy Ishak said...

superb!!

syafique said...

apepun, kanggaroo tu sgt comel.. n baju navy tul smart !!

sYukCurZ said...

nak kanggaroo sekor!

Diba Chan said...

smat la pics AM!
trutame pic dgn koala tuh..
mirip2 je.. haha

Chopie said...

geram gile tgok gambar cantik!
kipidap aizul!

Qarl said...

xperlu la nk komen psl pics sbb WAJIBLA kebaboommmm

kalah bunga api gong xi fa cai aritu

hahahahahahaha

pic burung2 pengotor tu sgt chantek!

cptla blik big boss!!!!!!

jgn demam sudah!!!

mr.syazwan said...

FUUUYOOOOOOOOOOOOOO


TERBAIK!!!

hans said...

wah,pic ko kali ni cantik2 giler dia punya pemandangan
best betul

LORD ZARA 札拉 said...

pergh!!

lawa2 tu gambar~

teruja tengok, nak pergi juga!!!

nabil said...

smart ar gambar ko...
t ko ajar ak cmna nak dapat gambar chantek2 macam ko amik...huhuh

Cik Rara said...

lalang memang dh sebati dgn idup lu ke beb?


P/s: siyes,gmbar lawa!

eD's photography said...

sumpah best gambar2 ko bro...hehehe...jeles tgk

mamma mia! said...

byk betul gmbr, sswai dgn tajuk. dah smpi aussie dkt bebeno dgn new zealand. meh la dtg wellington.. aummmm ko blnje. hahaha

LoRd oF eYD said...

as usual..memang best la gamabu2 ko snap ni..hehe..take care!

AkU said...

wahhh~~scenery yg amat la menggetar jiwa..ni yg uat aku nak g adelaide..
ish~~

Wawan Saini said...

hecekk..
mmg meletop semuanya.
ad gak bkat jadi imam baca khutbah..
:)

katak_78 said...

woiit..cuba hang tgk pic u all n ur mum atas rumput tu...tgn saper menggatai pegang tuut mak u all tu ha???

Irine Nadia MaRceLLo said...

hahahhaha..siot je.

Hami Asraff said...

Oh gambaq burung merpati itus sungguh chantek okey!

Bungakopi said...

sluar ko nampak aurat

Mohd Jeffrey Mohamad Ali said...

hye aizul aku mmg suka gler denga pic2 yang ko yang ada dalam blog nih.. shoot2 nya bikin aku nak nangis jeff sbb teruja.. hehehe.. all the best la..

ixorabiru said...

...................speechless~~
:
:
:
:
:
:
:
superb cantik, menarik & bikin aku tertarik!!admire ur klik...

awek_utara said...

waaa...all the superb pic!..likeee it so muchhh!!!..n gambo the hero @ the last pic sooo hensom n cool..caya lah.. ;)

[z@ck] said...

pergh..
berjalan sakan koooo

izza said...

chantek gile gmbr2 ko amek..da mcm model da..sonok kot dpt g tgk koala n kanggaroo...huhuhu....kejelesan terlampau di sni...hahaha..

Mr NAEmnzr said...

suka burung2 putih tu.suci sgt!

NiNa' said...

cantekkk gile pic~ nice view~ =D

dian said...

nice pics!
good job..