Apr 19, 2010

S C A P E G R A C E...

Salam to all...

baeklah...uhuk2...smbil batuk2 jap..ok ok..gua sambung balik..aizul! serius plz!

ok ok..begini ceritanya..sudah menjadi tradisi kawan2 gua, sapa yang dah nak grad, kene blnja junior2 mereka untuk memakan2 sampai perot kaw mahu terkeluar segala macam isi perot...mcam dulu, senior gua, saudari ziela, telah membelanja kami makan seefood segala mcm di Senibong..sumpah bai, perot gua ketat gle, smp balik dr senibong gua mengensot sebab kenyang gle babi..baeklah itu salah satu contoh hyperbola yer kawan2..Man best frens gua pon turut mengalami nasib yg sama..membelnja gua ikan siakap yg mega besar..haahha.tq Man!

dan kali ini...prappp pap papppppp...giliran saudari Mawar ye.!!! hahaha dan restoren kali ini yg dipilih ialah ChaKra..an indian restrn..bapakr arghh taknak cam geli plak gua dgr memula kan? gua dok bygkan tgn india tuh sekor2 dok tebar roti canai laa, roti nan laa..gossshh! tak gugur ke bulu2 tangan mereka dlm roti nan gua tuh nnti?..soalan2 seperti itu berlegar2 di benak fikiran ku..gua kaget! ececececehhh da mcm ayat karangan BM PMR..hahaha

tapi..dgn tidak semena2, gua gagahkan diri juga..semua order Mawar yang orderkan..gua hanya memandang sinis sahaja..haahha..gua cuma order air je..sbb air je dlm bahasa inggeris..gua order Vanilla Milk shake..n menu2 semua dalam bahasa India yer..ko mampu nak paham? oh tidak dot com yer!~

gua ingtkan makan kat sini cam kat kedai2 mamak biasa je..tapi ya ampun...SUMPAH sedap!!!! skang dah dua ari ye gua makan kat situ, dan ko jgn kata gua penipu lak, tangan gua still leh bau lagi kari n lauk2 pauk yang ktorg order tuh..cukup rencahnya, cukup resipinya, cukup rempahnya!! korang patut cuba! takkan nyesal, ckup pedasnya! sungguh!!!!

baeklah..sebelum gua mengarut dgn lebih pnjang, mari kita saksikan VC ini..eh silap..hahaha..kita saksikan pic2 ini ya..

baeklah..ini pintu masuk ye..masuk2 jer segala mcam aroma drpd 'mereka' menusuk2 hidung..
*tak guna pakai perfume..haha

haaa ini buku order yer..ko tgk, sume menu dlm bahasa tamil..mana ko nak paham?


haa ye..papaDOM mereka free ye..sedap kott...


yeah vanilla milk shake gua.
*korang toksah order air2 mahal cam nih, nescaya korang muak pastuh..air suam sudeeey..

one of the meal..gua tak pasti nama india dia..tapi cam kari2 tuh la..tapi kari dia bukan cam biasa2 tuh ye..sumpah sedap!

one of the waiter..mereka2 sgt sporting ye..sungguh!!

last2 kan..diorg lak yang over dr gua nak amik2 gmbo..ada ke patut..
* gua menggeleng2 kepala keseorangan..ahhaha


owryte nih bilik VIP..
almarhum sultan slalu dtg sini, so tmpt nih mmg takkan dibuka..hanya untu kerabat.
ntah napa turn ktrog dia bg lak..
tmpt mawar duduk tuh tmpt duduk almarhum..haha

kesimpulannya, to all johorian, anda patot coba ke ChakRa!!!



SETERUSNYA>>>>
 kami hadamkan segala mcm makanan di CHAKRA tadi di The Lost Malaya..tempat terbaek!! it was a Bar Gallery..banglo zaman owang puteh then ditukar kegunaanya menjadi bar gallery..bawah gallery photography, tgkat atas mini bar..don worry HALAL...


yeah! gua dan afiq..beliaw sporting ya! dan gile!



hahaha lakonan semula...

smpt gak ktorg men nyorok2..
* kene sorok ngan hantu tetek baru tau! haha



hahahaha pic nih paling tak bley blah laa..
mcm mana leh hebat tah si afiq nih buntangkan mata beliaw pon tak tau! haha



ok ok..smbil minum2..korang pon leh men pool ye kat sini..


Come on abang aizul..yeah! ahhaha

haaaa see gua da penat men...posing jap..

itu diaa jari lentik...taknik kene betul yer adik2..ahha



haa ini laa dia pemilik jari di atas ye..


yeah!! nampak di situ..
Afiq 1, abang aizul kaw 3..
drpd 4 games, abang aizul kaw menang 3..yeah!!! ahaha

 hahaha uncle kat 'atas' tuh dok perati je ktorg..ahah


hahahaha muka xcited ..biasa laa..


smp gua tak prasan zip suar gua tak tutup..
*oksigen biasa laa..

owryte nih di bhgn kaunter bar ye..
segala mcm koleksi kamera dipaparkan..mana gua tak jakun kan kan kan??



yeah!! nampak perut di situh ye..

ini kakak haa..manyak sepoting looo..




owh maafkan gua..gua terlebih emosi di situh ye..mungkin melihat wanita Thailand Pengako sayo di situ smp terkesima sehingga mengangkat tangan seolah2 gua laa juara..ahhaha
*wanita itu adalah owner ye..


hahahaha ini gua ske..paling menjadi aksi melompat gua!!



skali lagi...yeah!

sebagai penutup, gua dgn rasa rendah diri ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada senior gua, Mawar Diyanah kerana berbesar hati membelanja gua dan bertanggung jawab ke atas perut gua ini..terima kasih yang tidak terhingga..juga kepada afiq..hahahaa

kepada rakan2 gua yang dah grad, Tahniah diucapkan..kepada syahruzaman kamaruddin, shbt baek gua yang akan menamatkan pelajarannya di UTM, tahniah dan jenguk2 laa gua kat sini ye..


chaw!!


ym id : ajoy_azwan
kenal gua dulu, baru lu tau sapa gua =)


23 comments:

Irine Nadia MaRceLLo said...

hahaha..aku suke jari yg lentik tuh..aku ingt tangan ko benjoy..hehehe:D
Benjoy pandai lentikkan yg lain je kan.kan?ngaaa~~

love u!

aizul said...

irine : hahaha sgt kurang hajar ywer di situh! hahaha

Carl Samsudin said...

owner lost malaya 2 nama dia Alisa! cantek ek? puas au flirt.. hahaha. hubby die matsaleh. tomo. gerun tengok!! btw update pon belog yer!!!

Kaseh Mucuk said...

dia cite bab mkn pulakkkkkk...kang ada yg tetibe aku muncul kt sana..haishh

Amir Rayyan said...

hebat....lompatan itu.....:)

Bungakopi said...

ko pkai pncuci muka ape yer?

Hazzy Ishak said...

semua aksi nampak perut je...
motif

hahahaha

gambar terbaik!!

miss_eliana said...

aksi lakonan semula terbaeklah!
dan..nuke afiq membuntangkan mata mmg xley bla! haha.. :P

eusoffaqeuddin said...

gem fem pak fak = GEMPAK!!!

Hezesuze said...

perghh picta gusti tu cantik...cam real plak..huhu

Qarl said...

hamboi

nk jadi host jalan jalan cari makan jugak kah?

jgn cari psl

kang x psl2 sentap lite2 ---ewwww! kakakaka

vanilla milkshake extra vanilla 1 !

Afeeqa said...

AM bila pula nak grad? :)

ezam said...

giler mmg giler suke pegi belog ni sbb nk tengok gambor2 aje...


cun gileerrr dimana org gile pon xleh hamek gambor cun giler camnieh....



i like this
*sambil tunjuk jari thumbs up*

Marya Hana . said...

daya penarek blog ni :

PICTUREs . yg sangat menarek !

hanilopiplopz said...

wahhh!!! gua sgt suke maen 'POOL'!

set tempat, mase.. mari berentap!!

ade beran bai??

lielly said...

bro aizul..
really addicted wif your blog..
i'm johorians..
chakra restaurnts.. where???????????

anak tajul molok said...

dohh.aku ingat spacegrace entry untk grace.. hehehe...

AkU said...

waaa..sumpah chantek bar tuh..ble lak ko nak treat aku kat sne ek..hehehe..

mimi hadrah said...

haha..dlu time kecik2 mak slalu ckp jgn men nyorok2..t kne sorok ngan antu tetek...hehe..

SyahmiFikri said...

huhu.. sedap doe masakan india.. tapi bab bau 2 mmg tak best.. cam ha#%m.. hohoh

ChiLaBaey's said...

Ada sesuatu di blog saya... Check it out....!!!

BELALANG said...

gmbr lawa2 suma... hehhehe =)

-cHenta- said...

http://chentazetty.blogspot.com/2010/04/contest-senyuman-paling-menawan.html

jemput j0in ye.....