May 21, 2010

PENANG awesome!!!!

heyyyaa guys..salam...

mode : meratakan air ke seluruh qubul dan dubur
music : bulat kecik bulat kecik bulat laaa besarrr...
drink : air liur...=)

ini episod dua yer rakan2..setelah gua rentung berada di bumi Penang yang so howwtt!! hoyeh2..hahaha..bnyk bender yang gua blaja dr Penang..belajar tentang kehidupan, belajar tentang komunikasi n belajar macam mana nak berak dengan pantas di bumi Penang...grrrr..

nih mesti korang tak tau mcm mana gua update blog kan? slalunya kan, gua akan dpt idea dlm toilet..tyme nga tayang body dpn cermin dlm toilet la, tyme ngah berlakon2 konon2 jadi syed ali ( sila google ) laa, tyme nga nyanyi2 nasyid dlm jamban laa smp jiran2 perli..hahahaha...gua suka part itu tyme jiran2 mula memekak2 sound gua..hahaha..

Btw sesuatu yang sgt tak dpt dilupakan..bekerja dgn arkitek2 yang berpengalaman membuatkan gua rasa sgttttttt bangga dan suka!..smpkan gua rasa cam nak bawak beca laju2 then langgar kuceng kampung smp terkeluar limpa dan hati!..boleeehh?? hahah..

gua tau lu sume malas nak dgr gua membebel kan...?? naaahh..gua bagi lu tgk pic2 gua..it is free, so rajin2 laa komen yer..at least sejuk sket hati gua baca komen2 lu sume..ekceli, kalau gua tak komen balik tuh, tak bermakna gua tak prihatin kat lu sume..gua baca je blog2 pengomen2 ( pengomen merujuk kepada org yang memberi komen sejujur dan seikhlas mungkin ) gua tuh..and kadang kala gua tiup sangkakala...eh silap..kadang kala gua tertawa sendirian tanda gua happy..*komen2 anda membuatkan saya berasa sungguh tenang..percayalah ( smbil tepuk2 bumi dan mengangkat2 kening ) ...

haaa kali nih juga, gua meletakkan nama gua sebesar2 alam kat pic gua.(bukan zainal alam kadir) ..it is a new branding of Aizul Marcello..

nahhhh tatap satu2 yer..


View from Perangin Mall..
ekceli ktorg nak tgk jenis2 atap building2 lama kat area core zone Penang nih..

dis is one of the material yang digunakan untuk atap building..
sgt unik n sgt leceh nak pasang..no wonder lawa gle bapak..

hoyeeeeh...nak tgk access plak..
berpinar kepala gua nak amik gmbo kan..

next...gua pergi kat kampung jeti plak..
majoriti penduduk kat sini berbangsa Cina..
tapi seyes memang cantik view kat sini..
mengadap Penang Bridge smbil ditiup angin sepoi2 bahasa Tamil..

da old sampan...

even perkampungan diorg atas air pon, diorg tetap ada bekalan air yang bersih..
=)


yang pasti bukan bontot2 gua..

siap piling lagi tuh..=)

colok2 suci..
sila ke neraka selepas ini yer ( bagi sesiapa yang menyembah )

melambak2 botol arak kat sini...
sedap sgt ke ? <-- getus hati kecil ku..
mode : pelajar PMR wat essay BM.

one of the jetty..seyes shit cantik dow!

view perkampungan diorg...

sampan-sampan = sampansssss...


apakah yang ingin ditonjolkan?
satu malaysia kah?
atau perut hebat?
atau lagak seorg diktator??

yg pntinggggg signage2 kat sini memang kretip!

seee!!

then ktorg dok ngisi perut lu..
owh perut gua ngidam western food tyme tuh..
pasta with salmon pateeyyy...hahaha

bnyk tol tokong2 cina kat sini..
smp ade yg konpius nak smayang dlm tokong ( tipuuu je..hek hek hek )

lastly, pic kat area masjid syed idid..
owh di sini ada pasar lusuh yer..
smpah pon ko nak jual..
cd blue pon ada..
cd dangdut tidak ketinggalan..
hp sebesar botol air pon turut menjadi lanskap pemandangan..

Inilah Penang..Inilah Malaysia.Pergilah Melancong..segala2nya ada di Malaysia..hek hek hek!

till then...chawww!

29 comments:

Amir Rayyan said...

anda duta malaysia....idea update blog dr jamban tu menarik..hahaha...:P

jom minum milo!!!!

Apel Himself said...

jambaaan

Hizami Rahim said...

oh my.
suka pic old sampan tu.
nak nak nak!
;)

asfz lily said...

sangat suka sign board mereka..
kreativ n inovatif wlpn sekadar signboard toilet..nggee~
terbaek la bro..

t upload pic2 menarik ag yek..
terasa pergi melancong la..hehe

http://asfzlily.blogspot.com

aimi said...

suke care u tulis dlm entry kali ni. so funny. love your photos.

kembatolo™ said...

suka makanan tu..
tade sisa ke?haha

zua the great said...

to my dearest fren..kg jeti tu kalu kat cni dipanggil clans jetty(jeti bersaudara)...dia ada 7 jeti dari nenek moyang diorg dan dibahagikan mengikut surname diorg...ada chew,tan,lim n sbgnya..hehehe...

yg u pegi tu jeti chew..jeti paling popular n paling besar komuniti di situ..

tu la serba sedikit...

nak lg cantik tuk shot pi la kek lok si temple...

a.n.y.s.s said...

ajoy ko memang gila! hehehe

SyahmiFikri said...

mak aiii. lawa gak penang nie.. even stay utara pon tak pnah nak tgok kawasan2 cmnie.. g penang pon asyik g shoping je.. bukan nak tgok keindahan alah.. mauhaa

Dyka said...

Anda buat saya rase ingin ke penang..
hahaha..XD

anak tajul molok said...

pling tak bleh bla, uncle pakai boxer boroi cina!!

Clara Emily Cancer said...

my hometown penang memang da best la!!

[z@ck] said...

bila nak pi kedah plak weyh?
photoshoot sana plak

~roslinda~ said...

chantek2~mNTAP~
bljar kt png p0n x expl0re lg tnah sekangkang era itu~h0h
;) nice 0ne!

miss INdulgence said...

lepas baca macam terus je nak g penang.. gambar2 semua cantik2...

gambar kat jetty tu is my fav...
(^_*)

Anis Syuhada Nazari said...

teringin ke penang..
gmabr jeti mmg cantik!
naper xjd duta pelancongan malaysia jer??
promosikan tempat2 menarik kt malaysia...
ok per...

Haire Iskandar Ahmad said...

suka pic kampung nelayan tu....sign board diaorg menarik & kreatif.... memang pandai u all snappp....

eusoffaqeuddin said...

gua pegy penang x pegy mcm u pegy la AM! jeruk beli x? hard rock penang x singgah?

Shairazi Saidin said...

hoh, penang!! Tanah suci berdaulat ku! ko gi umah aku lg best n hot!

++nooleeyana++ said...

yup! awesome~!

Afzainizam said...

” Assalamualaikum salam sejahtera,
Pemanis kata pembuka bicara;
Dari Blog kami bercerita,
Untuk tatapan sahabat semua”
~~~@@@~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

warrrggghhh warna-warna kehidupan nampak cantik gambo ko ni ye

Cik Rara said...

npe dlu pg penang xde lawa cmni pn ek? :)

tijiey said...

wallah...penang. memg awesome kot..!

MiSs FaiRlaDy JiM said...

sangat sukakan signage tue..!!!

hanilopiplopz said...

klu sume folowers blog ni jdkn blog anda sbg medium utk membaca, lihat gambar dan sbgainy, sy nk wat blog ni sbg tempat nk lepas rindu laa.. boley?

::ienafazlyna:: said...

nice photo...

Fakrul Radzi said...

eh watermark yg sblom ni lg cun lah..

Azel Aidin said...

ok bertambah rindu pada penang
huk3
T_T"

-azel-

♥CIK SHA♥ said...

yeahh!!!penang memang terbaek..cantek betoi penang eh??ku sendiri pun tak pergi agi meneroka alam penang ni walau tinggal kat sini..ahaha..

cantik gile gmbar2 yang ko shoot..suke2..tetibe rasa bangga menjadi anak jati penang..ahaha..