Jun 3, 2010

BIG LIAR..!

salam..


tuuuu diaaa penipu besar yang kita cari slama ini yer tuan2 dan puan2..gua tak paham manusia jenis apa beliaw nih...baeklah, biarlah gua bercerita dengan lebih lanjut...

ok..kalau before dis, gua rasa ramai dah blogger2 yang dok perli2 'manusia' yang kadang kala berperangai sebagai binatang bajet comel ini dengan macam2 nama samaran..kali ini, biar gua straight to the point, nama beliaw yang hebat nih dikenali sebagai SAFWAN HUSAINI...kalian boleh terus pergi ke blog beliaw dan siasat..hanya bangang2 sahaja yang akan percaya dengan segala kata2 manis yang dicoretkan di dalam blog beliaw..

dengan bermodalkan muka setaraf alas kaki kantin Sekolah Menengah Kebangsaan Cheng Ho, ini budak ar, berjaya menarik perhatian pembaca dengan ayat2 puitis yang meruntun jiwa...owh god, ada juga manusia  yang hati tersgt nipis senipis hati bawang yang turut sama2 meruntun jiwa meratapi penyakit beliaw yang semakin tenat..beliaw turut wat countdown konon2 akan hidup dalam masa 100hari lagi ye..ala2 countdown nak SPM..masalahnya tak mati2 plak..still lagi gigih ko berblogging WALAUPUN semalam kau baru je lepas chemotheraphy...konon kanser itu laa, kanser ini la..haisshhh tak paham yer manusia sebigini yang sggup mempermainkan soal2 kematian..yer gua tak nafikan yang kita perlu mengingati mati,  tapi bukannya dengan cara ini laa BAHLOL BADIGOL!~

owh before gua meracau2 menyumpah seranah, gua nak ingtkan...gua bukan dalam keadaan EMOSI ya ketika ini..gua masih waras..cumanya, gua kesian dengan blogger2 yang dah kene 'santau' dek SAFWAN HUSAINI nih..ada yang sggup menangis, ada yg sggup type pnjang2 bg kata2 semangat, tapi kau??? NON ADOO.. ada lu pikirkan hati dan prasaan org laen yg beriya dok doakan lu???

Dear Safwan Husaini...
Gua cabar lu, jumpa gua..tunjukkan gua sijil sakit lu..tunjukkan gua XRAY-Xray lu yang doktor dah bagi kat ko..bukannya google dr internet yer adik SAFWAN HUSAINI...

dan tidak lupa juga, kepada blogger2 beliaw...
dari serambi mekah ke..dari tanah merah ke, dari rantau tak brapa nak panjang ke..atau di mana sahaja anda berada, stop being such a stupid person...lupakan hasrat anda untuk mendoakan budak yang tak brapa nak waras nih...doakan rakyat2 palestin lagi bagus..atau apa kata kita buat FB menentang SAFWAN HUSAINI SI PEMBOHONG BESAR????

kalau ada sesiapa yang perlukan khidmat nasihat, sila email gua..sharing is caring ryte..
*mesti Safwan Husaini dengan pengikut2nya nak buat pakatan jatuhkan gua kan? silakan...gua tabik spring kalau lu brani buat...=) ngeh3x..

nah...buat tatapan Safwan Husaini..abang aizul rindukan pembohongan2 safwan di blog tuh..besh!~

Till then, 
Chaw!




75 comments:

Qarl said...

1st komen!!!

setelah sekian lama

Qarl said...

entry ni hebat sbb pic itu merupakan pic fav.all time!!!

o yeah!!

Safwan wawan ~ sila buat kemunculan ala2 Ziana Zain plz

ha ha ha

nitey everybody!

jom la pikir psl palestin!

Hizami Rahim said...

wow.
wow.

tak sangka.
tak sangka.

go hencek aizul!
go hencek aizul!

cet said...

ngeri jek...hahaha...

.miss d'ieyna. said...

pergh.superb ar bro!
tabik spring sama ar.
biar dia taw langit tggi rendah yek!
syabas bro! :)

Amir Rayyan said...

yg menipu terus menipu....jgn biar yg ditipu terus tertipu.....

:)

btw jom fikir pasal palestine tu sgt penting...jom doa dgn sungguh....

.haliqa. said...

pehh bl0g die bkn men sedih.
dgn lagu yg ala ala syahdu.
credit 2 y0u la br0.
kalo tak tau mesti percaye pnye.
haishhh.

I n n z said...

sangat tak sangka.
thx abg aizul for de info.

woainie said...

cute ar ko posing gituh...

Dyna Yvonne said...

owh~
ade gak org cmni eh..
emm~

ezam said...

janagan percaya 100% manusia yg di aam maya ini selagi tak pernah bertentang mata bertemu muka


huhuhuhu


jangan marah2 haa..nanti kena darah tinggi~

ko paham! said...

wht? dier ckp dier nak mati? wahh.. Alhamdulillah.. nak sangat mati budak tue. Amin kan jelah yg dier nk mati. kurang sikit beban..

hans said...

hahahaha
aizul
aku kagum dengan budak safwan tu
sebab dialah Orang Gila Yang Pandai Berpuisi
haaha
aku dah lama xamik tau pasal
start aku confuse dengan banyak benda pasal apa dia cakap
akhirnya terbukti dia BIG LIAR
aku skrg simpati pada beberapa orang yang sangat sayang dkt dia
serius
kesian

mR.sYaH said...

Alamak! aku tertipu..

siapakah dia yg sebenarnya??

patutlah fb dia ilang ke dah meninggal dah?? sempat lagi dlete fb.. hahah..

Diya said...

Okay, tolak tepi bab die tipu tentang penyakit tu. Urusan die dengan Tuhan lah kiranya nanti [plus minta maaf to those yang percaya die dua ratus peratus] . Tapi, ayat2 tu pun tipu jugak ke? I mean, puisi die nicely written i must say

ishiko said...

huhuu..
xtauw la beliau tu...
agak menKompiuskan juga la...
puisi 24jam...
biarlah beliau dgn kehidupanya....
khehehehe ~

ko paham! said...

wow! aku dh bukak dh blog dier. omg! ayat2 yg digunakan amat puitis dan bermadah. oh, kagom aku. budak ini msti pelajar terbaik sastra time skola dulu2. kan3? kalau iman lemah ni. mmg akan tengelam dek puisi yg di alunkan. wahh.. jiwang lak aku ni.

SuMa Sweet said...

susunan ayat dia mengalahkan orang sastera..Perghh puisi tapi sayangnya seorang penipu..

NARDtheNERD said...

aww.
xkenal pun budak ni.
nak pergi check sekarang. =))

hans said...

xapa
ko link kan pun
sebab ramai tanya sapa
aku malas nak jawab
so senang sikit
diorang nak tahu diorang datang blog ko tgok sendiri

cuma aku confuse tu..pic budak mana dia rembat yer?kesian budak tu dowh...xpasal2 jer nanti tengah jalan2 tiba2 kena belasah
orang ingat dia 'Safwan Husaini'

hahaha..

trOubleMaker-yus- said...

damn it.... ak pon da jd mangsa sandiwara di ke??? hadoi!!!
tipah tertipu la ni!!! :(

ellyna riduwan said...

buat penat je aku menangis utk dia..bazir air mata..sampai skrg masih kecewa dgn sikap dia..

trOubleMaker-yus- said...

pasni kne aty2! byk yg hipokrit n talam 14 muka kt dunia nih!! grrr~~~~

BLOG PUTERA YUSOFF said...

pendedahan berani mati ni

adiakbar said...

1st aku baca terpk apehal la marah gile bab* ni...

rupa2 nya ada gak blogger mcm 2, seb baek x pnah follow blog dia..haha

pape pun, chill bro..

Miss ... said...

keh3 lagu kt blog dia mmg sayu la weh aku baru 1st time masuk kui3

rhapsody LiN said...

haha... org cmtu pon ade. pelik.
buatnye mulut masin kn nanya tu..

Syafiq | Syahan said...

hmm..pelik gak...haishh~
agak pelik bila gambar2 dia xpernah bertukar...semuanya recycle belik je..xde gambar baru..

nursarah said...

btw. my housemates 2 org kowt pmbaca tegar blog dia...asyik puji n simpati je kt dia. pastu citer kat aku pasal dia. ahli kuarga dia byk mati rite?..tapi dia elok je update blog.pastu sedih2 tak berkesudahan. haishh. psiko kot dak nih. eiii!

lukman said...

pesbok die da buang agaknye... da x dek da... biar BENAK die nak mati??? x npk cam nk mati jek??? npk cam nk kne bunuh brmai2 ader r.. cari nahas bdak tuh... meraih simpati kunun...

safwan husaini.....
pelempang di pipi
penerajang dimulut
hasil nukilan tubuh2 yang dicela
kepada insan bhati pendusta

hahaha agak2 okey x utk mamat tuh....

miss_eliana said...

wah,, entry panas gitu..
huhu..

xpe la joy,, die nk menipu, 2 urusan die..
Allah ada kan... Agak2 die bole idup dgn simpati org mcm tu, biarkan aje..
kite tgk selama mana countdown die yg asyik tertambah2 tu...
:)

p/s : lupekn pasal die.. doa psl Palestin jom! :)

anak tajul molok said...

yeke joy.. mane ko tau die penipu?? gilerk r..muke dh taste.. haha

bspotgurl said...

Huh?! betul ke ni

hellioz said...

GYAHAHHAHAHAHAHA

SUMPAH TROLL TERBAEK...
pandai gile berlakon
gyahahahahahaah~

Hazzy Ishak said...

nape aku tak tahu...ha ha ha
jap nak g terjah

Hanie Bee said...

okeyhh..
rlex abg aizul..
lau btul mnusia tuh pnipu bsar,kompem hdop xslmat..
jgn emo2 keyh..chill bro =)

aten TENTEN azhar said...

oke.anda sangat berani.tepuk tangan sket!hoho :))

zuana's dear diary said...

rilex la joy.. biar la dia.. btw thanks for the info.. chill k =) dah2 toksah duk pk kt dia dah..

sya said...

OMG!!!!
aku terpecyer dengn kata2 dye ?!!
warghhh!!!
kurang asam punye safwan husaini!!

+ bottom form heart + said...
This comment has been removed by the author.
aina said...

salah gunakan bakat yg ade. ish rugi33..

ayue said...

erkk . ak pung suda maw tertipo ! adehhh :(

reen_sofee said...

pergh!
giler kuang hajar laa budak neh!!

tirah watif said...

http://www.fotomedia.com.my/forum/archive/index.php/t-7423.html

i thought tak ramai yg tahu pasal safwan neyh. haha! tak sangka.
hahaha!

+ bottom form heart + said...

aizul! terima ksih krn membongkar psl beliaw ! :)

tirah; link 2 iqa prnh bce b4 niey :)
n ade entries kat naim aisamuddin pnyer wordpress :) psl dia nk jual camera dlu!

tirah watif said...

haha, wan ngaku tu sepupu dia dulu
hahaha!

zikeryhassan said...

dusta dunia betol.

Siti SuHaila said...

sabar yer abg aizul kesygn dunia sbw..hehe ~_~

ain_dira said...

omaigod! xpenah tau kewujudan blog mamat tuh lagu mendayu2 x hagak.

physo habes ngan puisi.

ainimardhiyahhasidin@yahoo.com said...

so pelik..klau si blogger tahu tarikh sebenar die jd arwah comfirm da x ngadap tenet untuk brblogger yg buduh2 tuh.of course kt tikar sejadah jer..

Duke Luce Dell'amore said...

i wonder saperan manusia yg sgt berani membongkar kisah penipuan ni??

hahaha..

yg pling kesian bile ramai yg dh sedar bdk tu menipu, tp xmampu nk buktikan pape.. bile Anuar Kamaruddin dh bongkar, sumer kata "YER SAYA TAU!"..

mcm2 hal..

ciknenasmontel said...

serius! kite respect awk!
hanya org2 yg sakit je yg phm... knape soal kematian harus dipermainkan?? sedangkan org yg benar2 sakit sj yg tahu betapa pedih berjuang tuk teruskan idop! caring is lurving (*_^)

¶A.K.I¶ said...

ok ak da pegi blog dia...
bce2..
ok ak ttp..
sbb sgt pening kepala bce bnda2 berpusing2 ni..
cakap direct xley ea??
nk wat novel xyah ayt bunga2 teratai xley ke??
hahaha.. kasihan la mamat ni...

BABYBOO said...

muahahahaha! bdk tu knp erk? something kot xpun dia mmg jenis seni beni!

khalie si katak said...

damn.. i meliang lentok mcm ulat bdn i bce blog die.wujud jgk manusia mcm nie,,haishh.
*mamat skru jiwang karat*
hehe.
start i bce pon i mmg x cya.

Dyka said...

ngaaa!...
tak sangka ad org camni!!..
giler.

Parkcheek Chun Li said...

bhy tuh

Sarah Amir said...

hoho!! subject literature 'beliau' mesti A+++.

aisya zainal said...

lahhh haii.
mula2 ingat aizul nak promo blog dia sebab member.
dan ingat semua entri dia mmg main2je.
tak faham pulak ada intonasi bengang ikhlas dlm entri ni.

tq kongsi.

Mohd Shukri Hussin said...

Assalamualaikum,
sebelum tu sy nak tanya dulu, saudara buat andaian hasil dari pemikiran critical saudara sendiri (logik akal) atau ada bukti sahih?

setahu saya safwan berada dalam group Aksara Keraian. Ahli group dia sume pun bagi komen yg berbetulan dengan entry2 dia.. tak de plak kata Safwan tipu..

sebb takut nanti menjadi fitnah kpd Safwan. kalau fitnah.. kan tak pasal2 saudara menjadi penyebar fitnah..

mdSHAHRIL said...

BECAREFUL ABG!
this kind of entries...
ish3.

✿Lovillea✿ said...

ishhh de yg cm tu try p kat blog dia xdak pulak... dh delete r tu kot.. huhuhuhu...

Nazrul said...

hmm..den x leh tengok blog dia la..nasib baik x follow..hehe..rasanya dia dh delete kot blog tue..blog not found dh..huhuhu..koya la budak tue, dh mati kot dia, tue yg dh delete..haha

chittysarah said...

last leh tgk blog mamat ni semalam..
arini da xleh...
what happen??
lari ke?
mule fb pastu blog plak..
herm..xtaw la ape reason die..
=.='

nama saya fatimah dan saya bukan pengganas said...

uu..dia dah delete la blog dia. takleh tgk *sebok2 padahal taktau cite*

maPieCeoFarT said...

loser sial dia nih... nak sebut nama pun dah jijik dow... celaka lahanat, sempat gak ter-menjadi antara yg terkena tu.... oh shit! lupa nak remove dia dari list... haha...

nur hidayat said...

aha. die da delete blog die la..
respect kaw la bro! berani yaw !

insan_terkilan said...

hurm okay la
sekadar nak berkongsi pengalaman dengan korang tentang "safwan husaini a.k.a wawan.
sebenarnya aku buntu dengan dia neh
aku x pasti apa yang berlaku pada beliau sebenarnya
menurut perkenalkan aku dengannya
dia tinggal di sri hartamas (tempat orang kaya - kaya tuh) ummi dia doktor di institut jantung negara (IJN)
ayah dia (arwahyarham)dan doktor di USM kubang kerian...
selian itu yang aku tahu... adik dia meninggal mungkin kerana kemalangan...
dia pernah menceritakan sakit beliau kepada aku, katanya kanser usus tahap kedua...
aku pernah bertanyakan kepada beliau kenapa tidak berubat...
dia cakap sudah.... tapi gayanya bagai seorang yang putus harapan
kadang kala aku terpikir jugak, if dia benar2 saket, takkanlah ibunya seorang doktor tak membawa berjumpa doktor pakar terbaek untuk sembuhkannya....
sedangkan dalam islam sendiri ada mengatakan setiap penyakit ada ubatnya melainkan mati...
tak apa yang itu...
jiwa aku sangat sedey bila mengenangkan nasib safwan husaini ini
bukan itu saja, pernah sekali aku menghubunginya, dia sedang muntah darah dan menangis...
aku sangat risau akan keadaan beliau...
sehingga aku betindak ingin menemui beliau, memberi kebahagiaan buat beliau...
sanggup dari jauh aku datang....
tapi setiap kali aku nak menemuinya
pastinya tidak dapat bertemu beliau
sebenarnya agak terkilan...
pertama kalinya apabila aku sampai di kuala lumpur, dia mengatakan dia terlantar saket di hospital, pengsan sebab muntah darah yang banyak...
keduanya, sebulan selepas itu, aku pergi sekali lagi untuk bertemunya, kali ini dia mengatakan emergency, kematian bapanya di kelantan (atau terengganu) if x silap...
tapi x apalah, mungkin aku rasa takder rezeki bertemu beliau...
satu hari aku penah menelefon beliau seminggu selepas kematian arwah bapanya...
aku sangat concern ttg safwan, hinggakan aku x boleh menumpukan tugas2 tuh... setiap hari setiap malam aku berdoa dan solat memohon diberi kesejahteraan kepada safwan... minta supaya allah berikan kekuatan kepada beliau..
semasa aku telefon tuh, dia macam memarahi aku.... dia cakap x perlu ag telefon dia... if x silap
aku pown merendahkan diri aku, tak apa lah, mungkin dia baru lepas kematian ayahnya... dah dia perlukan masa...
dari ceritanya, memang sedih kisah hidupnya... aku pernah menangis menitiskan air mata....
wawan, if wawan membaca ruangan ini, perjelaskanlah apa yang sebenarnya berlaku,
if wawan benar2 saket, wawan jelaskan sebenarnya...
"insan_terkilan" x pernah menyalahkan wawan... tidak pula mengatakan wawan menipu, tetapi sedikit keraguan itu ada juga disudut hati.... takkan semuanya berlaku secara kebetulan...
tuhan itu adil wawan... dia takkan menyiksa dan menyakitkan hambanya dengan sekejam - kejam azab...
pada sapa - sapa yang menbaca mesej ini...
terima kasih cuz sudi baca
gue juga menunggu kata - kata dari safwan...
adakah gua tertipu, ditipu atau sebenarnya2 ia belaku....

ko paham! said...

sian aku tengok ko 'Insan terkilan'..
hurmm, Im wondering lah. nape dier buat cmtue ek?ape motif dier? nk dptkan perhatian?
or, suke2 dh hobi dier nk menipu.
plek2.
tp,seriously,aku ske bce puisi dier yg indah2 belaka tu..
tp syg.. bakat dia dlm berpuisi disalah gunakan. :(
sayang skali..

alfasih~amiruliman said...

http://teruskanberjalan.blogspot.com/2010/06/siapa-kenal-safwan-husaini.html

sekadar perkongsian =)

kisah Semut said...

salam bro mmg cinapaek ler budak ni aku dgr kt era time tu

unknown said...

haha, =D
so, kiranya aku dah terjoin group pembace2 bangang yang percaya story dia.. =p shish kebab betol.

yad'z said...

baru tahu pasal nieh... huhuhuhu... betol ke nie? so, sekarang die pe citer? menyepi cam tu je ke?

Ewan Marcuz said...

Salam sejahtera kepada tuan punya blog dan semua pengunjung blog ini.

Nama aku Ewan Marcuz (bukan nama sebenar la, just nama facebook je.)

Pertama sekali, aku just nak cakap yang aku kenal dgn Safwan Husaini ni walaupun aku tak pernah jumpa dia secara realiti.

Seperti yang aku tahu, Safwan Husaini ini telahpun meninggal dunia. Sebabnya kemalangan jalanraya. Bila tu, minta maaflah aku dah lupa.

Berita ini telah disampaikan oleh seorang kawan baik aku (bekas awek Safwan Husaini). Kawan baik aku ini seorang pelajar di salah sebuah IPT di kawasan Petaling Jaya.

Mereka berdua start berkapel bila kawan baik aku ini start belajar di IPT itu. dan mereka selalu berjumpa di beberapa kawasan di Damansara.

Mengikut cerita yang aku tahu, Safwan Husaini ni selalu mendera kawan baik aku ini. Ada sahaja perkara yang tak kena pada pandangan dia. Maka, kawan baik aku ini menjadi mangsa utk dia melepaskan kemarahan dia.

Sebelum Safwan Husaini meninggal, kawan baik aku ni selalu menceritakan kisah derita dia pada aku. Atas nasihat aku lah, aku menyuruh kawan aku ini jauhkan diri daripada Safwan Husaini dan jangan hubungi dia lagi.

Malangnya, selepas hubungan kapel mereka putus, Safwan Husaini masih menganggu kawan aku malah housemate kawan aku pun turut tak selesa kerana selalu diganggu.

Bila Safwan Husaini tahu yang aku menjadi pelindung kepada kawan baik aku ini, Safwan Husaini mengugut untuk berjumpa dgn aku.

Tetapi, aku tidak mempunyai peluang utk berjumpa dengan Safwan Husaini kerana kawan baik aku ini berusaha untuk melindungi aku daripada bertumbuk dengan Safwan Husaini.

Soal penyakit yang dialami oleh Safwan Husaini tak pernah aku ambil tahu, kerana kawan baik aku tak pernah menceritakan tentang penyakit Safwan Husaini pada aku.

Aku tak sangka pulak yg dia merupakan seorang penipu besar dan kisah menipu dia bukan sahaja aku jumpa dlam blog ini tetapi pada blog lain.

miss deya said...

tak sakit nk wtpe bwt2 skit kn?Allah da bg shat kot.aishh..tkar bdn meyh..biar die gnti tmpat sy!lukemea..biar die rase