Jun 18, 2010

sebab gua sayang dia...

heyyaaa guys..abang2, akak2, adik2, hadek2, makcik2, pakcik2, pensyarah2, dekan2, bakal2 doktor falsafah, mahasiswa mahasiswi dan seantero dengannya..hopefully u guys doing great ya!!!

baeklah..

gua nak stoli da moli pasal antara insan yg paling gua syg dlm dunia nih..sggup curah murah air mata..sggup share katil..sggup share probs n sebagainya laa..hehehe..pendek kata everything ktorg share..

baeklah..

beliau yg ku sayang nih sudah akil baligh..dan sudah cukup sipat..gua sgt sayang..

siapa lagi kalau bukan....

prappp paapp pappp ( bunyik tepuk bontot berkali2 )..

I R I N E     N A D I A    M A R C E L LO aka adik gua yg paling gua syg ketat2..muah30x pakej ciuman suci sap sap suiii bersama air liur..hahaha

hmmm..

nahhh saksikan pic2 kami bersama ketika photoshoot bersama Dara dot com Karangkraf...

tadaaa!! we are happy siblings ryte??



wat muka bodo skettt...


alololo..gua tau gua lagi comey bukan?? haha


mari mengangkat ketiak! yeah!!



amboiii machoo irine...


menuju puncak..gemilang cahaya...laaaaaa...


ececehhh..





owryte..muka masing2 tak jadi..hahaha..
muka gua burok tahap mesin photostat opis..


muah2 sket kat jari jemari beliaw..



to my dearest irine nadia marcello...

dik, blaja rajin2 yer..harumkan nama mak n ayah..jgn biarkan diorg sedey ngan kita..make them proud..if ada masalah cpt2 call benjoy atau adik bradik yang laen k..ktorg sntiasa support ko..don worry..kalau tak cukup makan ke, tak cukup minum ke, bgtau bnjoy cpt..

sygku busyuk2 muah30x..
dah masuk uni nnt, mcm2 cabaran dan dugaan especially kawan2 kat uni tuh..ingt kalau ada kawan nak menggatal ajak pegi tmpat yg bukan2, jgn pegi..tuh sume syaitooonnnj niraajim je..kalau ada senior2 buli tyme orientasi, bgtau benjoy cpt2 k, bia benjoy tumbuk diorg seko2..bia benjoy tarik tudung akak2 senior yang tak brapa nak bagus tuh..kalau nak balik rumah, bgtau..ala, benjoy bukannnya tak tau adik bnjoy sorang nih bukannya leh berenggang sangat ngan mak, ayah and adik bradik yg laen kan kan kan??

sygku comey lotey..
ingt nnt dah masuk uni, rajin2 solat..rajin derma kat masjid...n yg paling penting, tidur kene basuh kaki..bnjoy tau adik benjoy nih kuat ngigau..kuat menendang2 tyme tdo..kalau ngan bnjoy kira ok laa, bnjoy leh sepak balik..nih tak..kalau ngan kawan2 jgn wat mcm tuh..burok prangai..hehehe..

sygku cap tange..
benjoy sedey ekceli tyme nak tulis ntry pasal adik bnjoy nih..tp benjoy pura2 tak nangis sbb tyme tulis ni benjoy kat opis..gila nak nangis kat opis??? mau boss benjoy pelik and ingat benjoy nak masuk rancangan 'bersamau TV3 plak nnt kan??
sygku, ingt tak, kita penah ckp sama2 mcm nih,"kita tengok sapa yg masuk magazine dulu ok'?" kalau sapa masuk dulu, jgn lupa promote yang laen tuh..hahaha..kelaka kan tyme tuh??sudahnya, adik benjoy yang masuk magazine dulu n benjoy majuk taknak masuk magazine.huhuh..takpe2 benjoy jadi manager irine nadia marcello je sudeeey... hahaha..
sygku..ingt tak kita nyanyi kuat2 tyme kat Aussie tuh..smp mak ayah sume mengamuk sbb suara kita mengalahkan microphone..hahaha ingt tak tyme kita lapa nak mampus tengah2 malam, kita wat keje gila g lepak mcd and makan puas2?? hahaha..best kan tyme tuh..sygku ingt tak tyme kita kat Aussie, kita lepak sama je sbb tyme tu kita rasa mak ngan ayah garang sgt2 kan?? sudahnya, kita wat hal kita je..kita shopping mcm nak gila tyme tuh kan syg??

dik, benjoy nak dik tau yg benjoy syg sgt2 kat murni..jgn nakal2 kat uni..jgn gatal2 kat uni..kalau ada org nak no phone, bg phone benjoy..hahaha..boleeehhh?? hahaha..blajar rajin2 taw syg..tulis alip lam lam ha kat sume barang2 murni..kat baldi pink, gayung pink, comforter ikea pink and sume brg laa..biar diorg terbakar tyme nak curik tuh..tp kat slipar jgn plak tulis taww..hehehe

ok laa syg..bnjoy nak balik da nih ( ekceli nak g toilet lap air mata )..babai sygku..muah30x..


till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)

72 comments:

Syarinie Amran said...

Suwitnya abg benjoy kat adik irine
^_^
Untung dapat abg macam ni :)

Qyrn Dishdush said...

untung tau irine dpt benjoy nehh . irine ! dgr ckp benjoy tuhh ekk ^^

Sizuka said...
This comment has been removed by the author.
Sizuka said...

haha. sory terbagi comment kosong.
eksaited sgt. ahax
btw, korg sgt cool!! betol2 HOLIAAUU. hehe.

harap2 u guys jadi best sibling forever. takmoo gadoh2. =)

adeQ said...

sweet.. siyes nk nangis~

nurulwidad che awang said...

so sweeeeeet u guys are.
good luck irine. :)

luvly mya said...

so sweet.bertuah irine ade abang macam nie.hehe

aion said...

alala, sedih nak hantar adik pergi perang, eh, study.

air di cencang takkan putus. tapi lepas ni irine kene berdikari laaaa

godd luck irine and for her bro, jgn ngs, sudah2 laa tu, malu dek org, hilang macho! ;p

Pincess said...

sweetnye.............

[z@ck] said...

olololooo..
ada tempat kosong lagi tak nak jadi adik ko?
hahaha

Si Kenit said...

sweet siblings!
hehehe ;)

ko paham! said...

0kay! Good luck buat Irine Nadia Marcello a.k.a adik kepada benjoy a.k.a Aizul Marcello. wahh. gitu. ahhaa. gud2. Aizul dh menjalankan tggunjwb sbgai insan yg bergelar Abang dgn baik. hehehe~ okaylah, tu je. good luck once again buat adik mu itu :)

Aimi Dayana said...

so sweet.. terharu baca. ^-^

jum datang sini. ^-^

Dyna Yvonne said...

wa nak abg mcm neh gak ley x...
uhuhh..
tp ape kan daye...
wa yang sulung...
uhuhhh...tade abg~

(u_u)

Rina (◕‿◕)✿ said...

sonoknye ade abang mcm ni :)

Bibik Mosher's said...

Seriously, nak menangis baca entry nii. kak irine, study hard okok?

Nur -al- Ain said...

olooloolooo sweet nye ;) nk abang cm benjoy jugkkkkkk

eilaPRETTY : ) said...

benjoy iniyh sangat baek !
besh kalau ade abg mcm niyh

eliana_adnand said...

happy siblings! :)

ala..benjoy..jgn la sedey2..
chill up yep!:)

Afeeqa said...

dah besar dah irine. :)
lps ni confirm asyik rindukan irine je kan?

myra anne said...

alaaa...tacing ar plak baca entry lu ni aizul..nasib x nitik2 air mata smp banjir kat sg buloh ni.huhu..sweet!!!

p/s: irine, dgr ckp benjoy!!

sHaiRA haIFA said...

bertuah irine dpt abg cm benjoy..
sy xde abg..huhu

Atiqah idrus said...

ceh. aku pulak yang terharu

XOXO said...

syg nyer dyer kt adek dyer..dpt uni mner a.m??

kalu pat kt uitm mlake ni leh la sy tgok2kn..

=)

Nuraini S said...

Lepas baca teringat ingat je entry nie . Sedih uh . Bestnya kalau ada abang :D

Korang memang sweet sibling aa ! :D

amoi gendut chan said...

aloloo tomei tomeii :)

nama saya fatimah dan saya bukan pengganas said...

wuu..
syahdu je bace entry kali ni.
teringat plak pesan sy kat adik sy yg nak spm nih.

congrats sbb u guys are the sweetest sibs i ever know!

Irine Nadia MaRceLLo said...

hahahahhahahahah..ko bukan buat aku sedeyh dol..ko buat aku tgelak tekekek2 ada rr baca entry ko nih.hhuahuahuahuahua!!!

100 bintang aku kasi ko entry nih:)
besh gilew kan kenangan kite semua tuh! sgt2! x sgka benjoy ingt semua2 tuh lagi ;)

ada lagi nih, ingat x..time aku demam kat aussie, ko yg sukarelawan teman aku dok umah benloy yg berhantu tuh.hahhahahaha..(padahal ko nak main tenet kan! ko nak update belog kan! dah la entry kite time tuh cite same je! hahah)

pastu...time aku kene marah ngn dak yah sbb demam..sbbnya ayah marah aku tido lmbt dok ym2 ngn ehem2 aku time tuh smpai tengah2 pagi..last2..hahhaha..majukkkk..naik atas tido nangis2..ish2..sedeyh..benjoy gak wat lawak kat murni time tuh ;)

thanx a lot benjoy!!!
dsebabkan ko, aku dah dapat capai salah satu cita2 dann impian aku ;') sgt2 terharuuu!!! kalo x de benjoy,akk,benloy n benjal..muni x kan dapat semua nih ;')

aku nak type pnjang lagi nih.. baca je satu2..jgn kerut dahi! :P

pastu, ada lagi nih, sape yg buli aku nnt, tolong tarikkan tudung sowang2 akk senior tuh tau!! smpai nampak skap! hahahha..:))

thanx benjoy!! thanx akk! thanx benloy! thanx benjal!! sbb jaga adik bongsu korang slama 18 tahun nih..dah nak masuk U dah kan..dlu kecik jeee..kene himpap tv..hahahhahaha..


mmmuuah!!!
thanx 4 da lovely entry!!! ;)

ishiko said...

ahhhaa... sweet jep irine ~

zam.enol.arep said...

uhuk...abang...
adek da nk masok uni gak ni...
nk naek sem da...hahahahaha...
lex2 chill bro...

kate mlake kan?

Apel D. Doragon said...

abang benjoy syg muni lebey... jape abng benjoy xwish pun... kenangan kite kat guatemala tu... hehehahah:))

so sweet k.. aku pun nk g toilet ofis ko lap air mata.(T_T)

nabihah ramli said...

really love this entry!..wow!

zam.enol.arep said...

owh lupe...ak da tuka page. tuka link. @_@

zuana's dear diary said...

entry kasih sayang =p
irine and aizul... sweet siblings..

Irine Nadia MaRceLLo said...

aku still tergelak2 lagi lahhh baca entry nih benjoy..hahahhahahaha..x leh blah bab2 ngigau tuh..hahahah..pastu bab2 tarik tudong..bab2 kite kene marah ngn ayah n wat hal kite 2 org je time tuh.hahaha..

Clara Emily Cancer said...

sayang nye dia kat adia dia ni;-)

claraemilycancer.blogspot.com

Hezesuze said...

ishh akak lak yg sedih baca n3 nie....

LORD ZARA 札拉 said...

U r totally a great bro Benjoy!

^^

Aku X-PO said...

pewwiitttttt kenapaku seorang yg single ek? hukhukhuk

------------------------------
Filem 2 Alam: Dr Rozmey gila atau waras?

Liyanaa. said...

alahai, jadi abang i boleh? sweet <3

ezam said...

hai abang ipar!

**tetiber**

yanie said...

nak abg cmni gak...hoho

Qarl said...

*smile*

Nik Nur Faeezan said...

waaa..abg yg baek ;)
btw.die ttp adik kamoo..kamu xkn khlangan dia.nice blog too..

IamYonna said...

aih.sweetnya.

diabetes.

fndrocka said...

ah..amik gambar je sweet..padahal tak sweet pun..(jeles)

Latest Entri : Peluk Cium Romantiklah sangat

amalina said...

auww so cute...i wish i had a very caring older bro...haha....

La Dolce Ara~ said...

saya sayang abang saya jugak.. erkk huhuhuh...

Amir Rayyan said...

alhamdulillah......

fQ said...

terbaik!!
if its up to my bro..no way he'll writing all dis..
he'd rather die! ngahahahaha...

mcjust.lol said...

isk isk terharunyeeee =')

mcjust.lol said...

mmg korang rapat gile kn adik beradik? hehehe. bestnye! adik beradik aku pulak tak mengaku saling sayang menyayangi. ehee. =D

intanurulfateha ❤ said...

.so sweeeet!
.nk jd adek angkat u lahh ;p

a i s h a said...

you had do the best and the best for ur little sys boy !
keep it up :)
truskan usahe ye :)
kami sentiase doakan kbhgiaan both of you and jugak siblings yg laen :)

a i s h a h u m a i r a,

Ad Rifza said...

Cutenya hadik-hadik ni..hahaha..Moga berjayalah irine..:-)

cLoud9 said...

hehehe comel jek pic. macam nampak aizul jek kat melaka ritu.he

jaga adik bebaik. tkcare irine t dkt U. jgn tensen2. kalo tensen carik benjoy.hehe

♥..nairul♥mastura..♥ said...

sedih gler bace entri nih..huhu.. pape pn gud 4 u allz.. :)

Cik Rara said...

kalau wa ada adik macam ni pun wa risau beb.

aYuJeLiTa said...

woahhhh..... kalian bdua so shweeeetttt... i loikkee.. ;)

misszarmia said...

seriously...u make me cry....
swwwwweeeeetttttt~

Penghuni Malam... said...

waaa.....tingin gak nk ada adik mcm tu. huhuhu

NiNa' said...

jarang tgk abg caring gile...huhuhu

abg sndiri x pnah pun camtu.. hihihi

Aqilah Nur said...

sumpah sweet gile korang.
haih.. homesick. -.-

Queen said...

La.. cikgu miss la baca kosmo tu

Linglung said...

ehem..ehem..

elynn.shazlin said...

sweet..... sobs sobs nk nanges la.... nk ade abg gak ... waa.....

Cute Mommy said...

aku nak abg mcm benjoy!!!!!

dfy strawbery ;) said...

ouhhh ;) sgt teharu wahai incik aizul, heee :D suke lagu niiie, tiap ari dtg blog nie sbb na denga lagu je, hodoh pangai kn, hehe, ape tajuk lagu ni?

mariahoQson said...

comel la korang adek bradek nh!^^

zyanfara said...

hah..bru stalker2 aizul pnye blog..tjumpe entry yg nie..mcm na nangis woo bace..haha..inila syg seorang abg kpd adiknye kan...kdang tu kte syg, tp ego na admit..i solute u bro...

nurul shahera said...

sweet nye abg aizul nh ! alangkah best nyea kalau dapat abg cham abg aizul nh kann ! daa laa kak irine tu lawo ! comel ! eii minat gile tad dua beradik nh :)

ツ EikaSiBulat ツ said...

Walaupun entry nih dah lame, tp ya Allah sumpah sebak ! Sweet sangat ! Irine n Aizul memang sibling yg comel ! :)