Jul 4, 2010

Mari menyenamkan diri di Broga Hills..





environment : sejuk suam2 setim2..
drink : white coffee made by ZieZie..terbaek!
songs : mizz nina : what you waiting for 300x


hye everyone..this is me again, Aizul Marcello..hek hek hek!


baeklah rakan2 sume..arini gua nak celita pasat ( ejaan sebenar : pasal ) itu bloga hills..owh ok, sebagai seorg gambargrapher yang kerdil dlm industri pengambaran malaysia, gua terasa agak tercabar yer sbb ramai sungguh rakan2 photographer gua yang dok mengetag2 gmbr2 brogra hills kepada gua instead of gmbr2 login facebook dapat 100..bengong punya tag! ingin ditekankan disini ye..barang siapa yang mengetag gmbr2 yang berunsur login facebook dpt 100 ke sejuta ke hatta semua harta2 di dalam dunia ini skalipon, maka tnpa segan silu gua akan mendeletenyer smbil berkata2, nah! inilah padahnya org malas bekerja tp nak jalan mudah dpt duet..erghh pedulikan...!~


baeklah, bersambung..haissshhh sungguh jauh pemikiran gua memikirkan industri facebook tanah air nih kan? hak hak hak..ok ok..serius mode plz..camnih, gua, mawar, aliaa, afiq n puteh telah merancang ( was planned ) untuk ke tempat yang dimaksudkan ini..hmm, yer laa asyik tgk2 gmbo Broga Hills yang cun je kan..haisshh tak leh jadi..dipendekkan cerita, gua dengan gigihnya bersama2 dua org puteri santubong dan sejinjang telah pergi ke sana..afiq and puteh laen trip.perjalanan mengambil masa lebey kurang 30 minutes from Putrajaya..dan buat pengetahuan semua, tempat nih belum dikomersialkan sepenuhnya..jadi parking pon di bawah rimbunan phon2 kelapa sawitt..


ok ok..at 1st gua ingtkan, nak g sini senang je..yeah berdasarkan mitos2 gmbr di dalam google kan..tetapi apabila tiba..masyaallah..hazab ye rakan2..sebabnya, ko kene Hiking ( mendaki ) dengan kecerunan hampir 85degree..ko nak mampus sbb mind set ko dah ckp, park kreta dan daki kejap je..tapi actual nya, nah!! ko kene daki lebey kurang 1jam lebey! yer laa..termasuk masa menunggu rakan2 yang tidak berupaya untuk mendaki lagi..hmmm dan2 tyme tuh laa ko nak period kan aliaa kan..hahahahaha..dengan muntah2 segala..tuh la, len kali nak mendaki, pastikan anda jgn minum air starbucks untuk kelihatan Urban yer..cukuplah segelas tongkat ali bagi seorg lelaki dan kacip patimah bg seorag kaum hawa! hahaha..*maaf aliaa, saya terganjeng anda! hak hak hak!!..*mawar hebat..lupa nak bgtau! ehhehe


ok ok..malas nak membebel..mari kita saksikan! ho go goo...


owryte nih entrance ke Broga Hilss.lokasi : kat area Semenyih..ko leh google kalau nak details map ke hape ke...nampak ko kne daki celah2 kelapa sawit nih ha..
ko jgn caya 1.7km..sbbnya mcm 170km ko nak jalan! huh!


ok..ada lebey kurang 4 puncak yg ko kene capai..n dengan bangganya nak bgtau kami berjaya mendaki smp ke puncak tertimggi ye..*tipu laju2..

haa nampak? antara cabarannya!

haa tuh dua org puteri santubong menyelibong ngan puteri sejinjang..jinjang kah?? ha hahaha

waa konon2 mcm kat obersi!

hek hek hek..alia nih kelakaaa tawwww <-- nada manja2 smbil main rambut..

haa nih laa br cucuk langit namanya...

konon2 puas..padahal!!

yeah..mawar...

cun ek cun ek..<-- sebut 100x..mudah2an makbul..

ececeh..cun laa tew??

haa nih cun..

kononnya nak menurun ilmu2 ayah pin..
ado??

penat dow..serous..smp terbaring2 gua..
seyes tyme nih angin sepoi2 nyaman! memang syiok!! smp ko terasa nak tdo and bangun tyme bukak sem baru nnt!

tuh diaaa...

haa aliaa lagi!

teruna sepi! hek hek..bleyy?



owh tyme nih, baju gua da abes lencun basah da..



cuba mempraktikan skill gymrama ketika sekolah rendah dulu!


yeah2..

teroponng2 jap..da mcm padi huma da ek?

eh eh eh..hencek iphone saya pon nak interprame! heheh
*iphone Vs BB??
iphone menang..bley??

and lust bot not least!

i dare to pursue my dream!

babai sume..kalau anda berhasrat nak bawak mak anda ke, atau pengantin2 anda untuk diphotoshoot kat atas nih ke, lupakan je laa yer..unless kalau pengantin anda tuh pendaki bukit negara..eh eh ada ke istilah pendaki bukit? hahaha..

babai sume..

mode : carik minyak angin, kepala lutut ketak!!! ahahaha..grrr..


till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)



44 comments:

p a a n. said...

nak komen first!!! pls!!

p a a n. said...

huargh!! kepuasan maksimas!
akhirnye termakbul hajat akuu!!!

aizul said...

paan : hahahah bengong laa ko nih paan!

p a a n. said...

aku igt kt oversea tadiiii
upenye lam mesia jugak ekk??
hahahaha

Dyka said...

ngaaa!!!...
tak lama lgi den nak gi sni gak!!..
giler lawa location dye!!..
sgt suke pic lalang/rumput tuh!!

aizul said...

paan : tau takpe..mcm kat obersi kaan??

dyka : haa wajib ko pegi dik!

eliana_adnand said...

gamba cun! :)

♥cutebabygirl♥ said...

bestnyeeeee
nak pegi jugakkkkkk

kyoO~rEz@ said...

hahaha..menarik..paling aq ske pic yg ala2 obesi tuh ngn teruna sepi..menjadik..huk3

Fakrul Radzi said...

cun babas..bak pinjam dslr..nk pegi newzilen..

aizul said...

aliana : tq ya!!

cute : jom2 kita pegi lagi nak?? hehe

kyoo : ko nih kan..hak hak hak!

aloy : tau takpe..malaysia ada segalanya..hehehe

Amir Rayyan said...

nak amik gambar atas tu jugak....hohohoohoh..:P

Dyna Yvonne said...

hoh...
wonderfull larh~
tkesima seketika...
sante nyeeee~



lalala~

>_<

zam.enol.arep said...

naek balai cerap je la weh. haha. ok ak jeles sbnrnye. haha.

f ι я α α said...

cam bes jer daki,4
nak pegi laa:)

aYuJeLiTa said...

wooooooooo...gile indah.. bestnye... santeq³... :D

eusoffaqeuddin said...

gua x sanggup nk mendaki beb! tdo dlm ekon lg best! tp lawa tmpt ni.

ezam said...

wahhhhh broga..

ramai member ajak..

tapi kompom tak larat..tgu lemak ilang dulu

haha

disebalik awan lollipop said...

waaaaaaa!!!!sgt cun mehhh location dye~~shoot2 anda juge sgt mantap,,superb!!
nx sggest tmpt neh dkt mmbe2 photogrhpr jgk laa~~buley kan..buley kn...?(sambil m'angguk2)=)wink2..

SyimaSyaz said...

pre-wedding ok ni...santek laaa

arasewel said...

cun arh!ad edit2 x?
sy nk berguru edit2 ny.
xreti edit..

CikLilyPutih said...

cantik view dia ek.

Apel D. Doragon said...

nak manjat gak... nak posing kat atas...

mimi hadrah said...

huaa...dari aritu kawanku janji na bawak g broga tgk sunset or sunrise..asik tajadik je..huu...

afizan azman said...

i pon nak ke broga hill juga utk dekatkan diri pada Ilahi...Taxi to broga hill please!

Hazzy Ishak said...

superbb!
hazzy nak tempah aizul as photogambar utk mjlis kawin nnti boleh?

HAHA

sYukCurz said...

eh. g broga gak? bila p ni?

Hezesuze said...

wah sampai gak ke broga hill ek...akak entah bila leh daki...huhu

cun ek cun ek...sebut byk2 kali..??? jadinye?? hahahahaha

a'an said...

gner lens ape eh???

Carl Samsudin said...

xajak sial!

Carl Samsudin said...

xajak sial!

Fatin Aliyya said...

ak nk ngort teruna sepi tu...boley??haha..seyes aizul , smart2 dowh gmbr yg ko amek...aku trgn nk blaja tips amek gmbr yg cool.

amoiv6 said...

BOLEH JE KALU NK PHOTOSHOOT WEDDG ATS TU..TP DGN SYARAT, KNE AR JADI FASHA SANDHA..SBB NANTI ADE ORG SPONSER HELIKOPTER UTK NAIK ATAS BUKIT TU..HEHEEH

Qarl said...

abg...

malaszzzzz!

ahahahahaha

[z@ck] said...

seriau aku tengok broga hill ni..
gayat kot

ishiko said...

wahh... tempat pemes neyh ~

nuyuEna said...

pic last!..like billion kali meyh~

NiNa' said...

cantekkk!!

suke pic girl tu..

Surry Moerrie said...

owh.best tempat ni.

btw abg aizul.abang tak penah ke masuk mane2 majalah jadik model diorng?kn dlm majalah remaja ade bahagian hero yg model dy of coz la laki an.owh.sy suggest abg try la. mesti ramai org terpegun nati.haha.

Dilakochan said...

Best! nice view..

Lame da pasang niat nk pegey naik tempat ni..
Tp xsampai2..

Tak sangke view nya lagi chantik dr yg dibayangkan!

joegrimjow said...

lawa kot gambo
sangat jeles disitu

||| PöJìé PööH ||| said...

Memang cun!

Love,
PojiePooh Abdullah

SaRah said...
This comment has been removed by the author.
scha yeap said...

suke pic abg sume..
cantik..
sye pown na jd mcm abg..
photographer,..
:)