Jul 20, 2010

Sang Repek...~



assalamualaikum sumeeeeeeee ...heyyaa slamat pagi kepada anda2 yang setia membaca blog saya yer..

baeklah..pagi nih mood saya tersgt laa baek..terasa mcm nak update blog..berkurun lama tak hupdate smp ramai yg email menyuruh saya update..tq ya..haa mcm nih laa bagus..kalau nampak saya agak2 pemalas nauuzibillah tuh, email2 laa suro saya update ye..huh! ok before dat, after dis saya akan menggunakan kata panggilan pertama 'saya' atau 'aku' kembali ketika menulis blog instead of using 'gua' untuk merujuk kepada diri sndri..owh mahu tahu mengapa?? sbbnya...sbbnya begini..ok str8 to da point...

suasana di petang hari sehari seblum balik ke kampus..owryte tyme tuh aku nga kemas2 barang2 yang nak kene hangkut bawak balik utm..perlu ditekankan di sini ye, saya di rumah hanya berboxer tipis dan polos..hoi3x..sapa suro imagine nih..tak pasal2 korang dpt dosa nnt..ahahauhauha..ok..hahaha sian korang, tak smp2 citer yg aku nak bgtau tuh tadi..ok mcm ni, tyme tu nga lepak2 ngan mak..borak2 cam tuh laa..bincang2 nak jadi apa da besar nnt..hahaha padahal da besar da pon..pastu sempat jugak laa aku bgtau laa mak yg ada sorang perempuan berkemban nih mcm obses ngan aku..aku siap tunjuk laa kat mak kan..pastuh borak punya borak..last2 mak tanya aku..kenapa aku guna 'gua' untuk merujuk kepada diri sndri..pastuh aku ckp laa, ntah laa mak, maybe nmpk jantan kot kalau bahasakan diri gua lu gua lu sume tuh..pastu mak ckp "wak lu!!" eh takder la, mak ckp, ' takder maknanya!!!'..sentap jiwa 3 saat smbil urut dada..hahahah..pikir punya pikir, ada betul nya jugak kan..kejantanan seseorang tuh bukan diukur dr bahasanya..pastuh aku tanya mak, abes jantannya org laki tuh letak kat mana? mak sengih2, smbil berlalu pergi..tiba2, background music lagu Kaer-Izinkan ku Pergi..mampu tiba2 kuar lagu tuh?? hahahah...ok dipendekkan cerita, mulai hari ni, aku akan guna balik 'saya' atau 'aku' atau 'ana' kalau rasa nak feeling2 arab sket. di dalam penulisan saya..hahaha..boleey?

hmmm..bnyk bender nak cerita ekceli nih..

iklan jap..kelihatan percintaan kerdil di situh ye..
irfan sgt model syampu sunsilk urang aring..



owh..haaa..

skang nih, dah masuk minggu kedua dalam sem 7 aku kat utm nih..gossshh..rasa mcm skjp je masa berlalu..mcm2 bender da berlaku dalam usia nih..tak laa aku ckp aku berusia plak kan..syial ko kan nak nganjeng ckp aku tua..hahaha..dah2, toksah nak pggil aku abang aizul ke hape ke..pggil aizul je dah..hahaha..ok, skang aku still lagi stay kat hostel yang sama, cuma blik je berubah..dok aras bawah skali..hmm..masa mula2 check in kat blik nih..my godddddddddd ( sila qalqalah qubra kan huruf D di situh ye ), blik dah mcm sarang pelacuran..maybe sbb owner bilik sebelum nih mmg bangsa yang tak geti nak ngemas n cuci toilet kan, natijahnya ( BM SPM saya A+), aku yg jadi mangsa n jadi cinderella jantan dok nyental2 lantai toilet tuh..damn!!! dgn dinding yang mahakarya kepala dongga kotornye, dgn lantai yang takder karpet dan tikar getahnya ( hoi UDANI CARPET, sila sponser!! ), aku dok terpinga2 camne nak kemas blik nih..gossshh terduduk jap..yer laa sblum nih, bilik aku kan mcm syurga bagi bidadari2 UTM kan..ahaks! hahaha..takpe, tunggukan proses transformasi blik aku nih nnnt..tp yg beshnya aras bawah nih, shower blik air dlm blik aku, laju mencurah2 mcm air terjun sepiso2 yer..owh jgn jeles, bilik saya kat kampus nih mmg ada toilet sbb saya ddk sorang..haha

apa lagi ek?...haaa aku rasa kan..sejak dua menjak nih kan..aku slalu memikirkan bender2 yang ntah bukan2..yang pendek kata, merepek laa..contohnya laa kan..:-

1. org yang suka merepek tuh, dia kuat makan kerepek ke ek?

2. org yang berbadan besar tuh, najis dia besar ke ek??

3. nak curik beskal2 yang disediakan di sekitar tasik utm untuk dijual kepada kedai2 besi buruk. eco-frienly katanya, pirrrraaah!

4. bolehke kalau jogging pakai kasut kulit ZARA? tak rosak ke ibu jari kaki yg baru pas pedicure?

5. mcm mana alim ulama dpt anak? diorg ada nafsu ke ek? ke diorg cover2 je dpn org ramai..huh!

6. boleh ke kalau aku kawen nnt, aku sndri yang nak jadi photographer??

7. kenapa mesti pndang saya seperti Saiful Apek br pas kuar penjara di sekitar UTM tnpa menegur..? owh gegurl2 sekalian, plz la..tegur jer laa kot..toksah laa dok ngumpat2 ngan kawan2 anda di sebelah anda smbil kejap2 pndang kejap2 pndang saya, pastuh bila saya pndang, anda buat2 pndang perut anda? owh sgt tidak adil.!!!.saya lagi hebat kot dr perut anda! ahahha..takder laa wey, tgur je laa..toksah malu ok gegurl2 sekalian alam UTM!!

8. kenapa ada blogger yang kalau shopping, hellooo Zara je kot, then display items2 yang telah dibeli dengan memberitahu harga skali? owh mmg perlu ek bgtau harga walaupun kasut kulit Zara ko tuh RM289 je??? tak perlu kot kan??

9. kenapa mesti ada pemilik2 facebook dok bising "hey, i pening laa nak approve friend request i yang ramai nih..brapa ramai wey?? ramai laa...yer laa brapa ramai? nih haaa, dah 75 org i tak approve lagi...my goddddd ( qalqalah qubra kan selagi boleh !!), 75 je kot...hape ko hengat ko Nora Danish sume org nak add n tau pasal ko? atau maybe ko pk ko seniwati S.Mariam yang mmpunyai anak bernama MAULANA?? takkann..soo stop being such a jerk!

10. Perlu ke aku buat fanpage kat FB? sedangkan aku bukan artis pon..aku hanya cacai (bukan najis) yang tak brapa hina..hahahaha..maybe kene delete org2 yang takder kene mengene ngan ak dl, then br add balik org yang beriya2 ikhlas nak kawan ngan aku kot..so, kalau ada sapa2 yang rasa nak add aku tak bleh da kat fb tuh, plz plz plz kamu jgn nakaaalll...hahahahaha..bukan2..plz plz do private msg me in fb n bgtau yang korang da tak bley add aku, and pastuh, dgn cargas aku yg akan add korang..ok sume???

ok, sekian 10 bender merepek yang keep on berlegar'ing' dlm kepala benak otak aku..ekceli bnyk lagi..tapi nnt2 laa aku cerita lagi ok?? hahaha


owryte..infiniti terima kasih diucapkan kepada wartawan KOSMO! hencek Syalmizi..sila beri tepukan!!
KOSMO! Sabtu - 17 July 2010.

owryte..sila follow saya di twitter juga yer..sbb di twitter saya menulis dgn diri saya sndri!
gigih saya melakar logo twitter - burung..dan di sebelah burung itu juga adalah hencek burung! hahaha



sbb saya kan babah yg mulia...=)

till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)

43 comments:

Qarl said...

abg aizul!!!!

tambah lagi list kerepek anda!!

huhu

aizul said...

ahhahaa..takleh..nnt org ckp saya gila!! hahahaha

~CPM honey_nurhaliza~ said...

ok cop...pic 2 org budak tuh sgt2 comel...nnt b4 puasa nk shoot lg ok...;)

akak dh komen..anda bila lagi??

aizul said...

hahahahahah...anak babah..mesti laa comel kan..

bnjoy da komen juga..

Amir Rayyan said...

comel la irfan n mya....:)

aizul said...

ikut babah dia..mesti laa..=)

Fakrul Radzi said...

hahaa..nice..

[z@ck] said...

pergh..ko pun masuk paper dah?
terbaeeekk

aizul said...

aloy : ahhahahahaha tuh la papernyer loy!

zack : laaa sket2 jer..

♥♥♥zakiah♥♥♥ said...

masuk paper tuh..:)).. comel la 2 model tu..:)

Hazzy Ishak said...

kanda jangan panggil abang aizul nanti kena marah. ekeke. adik2 beradik masuk magazine & majalah. terbaik wokkk!

Hazzy Ishak said...

adoi, magazine & majalah tu bukan sama ke? haha

silap disitu ya!

aizul said...

zakiah : hahahaha sgt comel model kerdil tuh kan?? agreee!!

hazzy : hahahahahah saya sedang berdekah2 gelak da nih!! hahahaha

LaDy BiRd PiNk CoLoUr said...

hohoho... nice!
adik bradik msuk paper..
sgt fofuler yer kamu..

aizul said...

lady bebird : arghhh duniawi je sume tuh..=)

_iEjA_iNsAnE_ said...

penggunaan kate ganti name yg sopan ... terbaekk lah...
ekceli kolej mne yg de provide private blk air kt utm ni eh?? xtau pon...kalo x da lame sy apply... da nk abis bru tau.... =(

Hezesuze said...

pergghh picta encik burung xbleh blah....hahahaahaha

mAlAndI tIrAmIsu said...

super duper2 comel bdk 2org tue
mke mmsing sejibik plak tue..heeee

tp yg tak bleh bla gmba twiter tue..hahahaha
bongekssssssssss la kamu ni...aishhhh

amiriya adha said...

haha . sgt ANGGUN list merepek sambil mam kerepek tohh :D

Dyna Yvonne said...

wah.....manyak nye anda pikir yek...hehe


⎝’⏠’⏝’⏠’⎠

puteri azny said...

terbaek ah blog anda :)

ekyn ashikin said...

budak2 2 sgt comel giler ok.. hikhik

mcjust.lol said...

comel je budak tuh! ;))

Clara Emily Cancer said...

comel couple budak2 nie ;-)

Fatin Sherrina Al-Baghtar said...

kaer laa incik aizul. hee :D

nabihah ramli said...

wahh!cayalah bro~~agagaga:DD

hanilopiplopz said...

damn... terlambat komen.....

yess... kamu mmg hebat bab2 mencarut hencek...

eh silap.. mengarut.. ke mengerut.. ke kemut??

lantak la! atleast x kne romen.. hhahahahhaha

~roslinda~ said...

comel gle model..^^
hahaha
sgt! :)

a i s h a said...

sje nak drop komn kat blog budak nih :)

1. org yang suka merepek tuh, dia kuat makan kerepek ke ek?
xlah, mgkin mse mak die mengndung kan die dulu byk merepek kot, tuh, turun kpd die :)

2. org yang berbadan besar tuh, najis dia besar ke ek??
yekkk ! busuk punya olang lah awk nih aizul :) smpi ke situ pikirnye :) budak kecik pon kdg2 buang najis lgi besar dr org pesar, pe ade hal. hehe

3. nak curik beskal2 yang disediakan di sekitar tasik utm untuk dijual kepada kedai2 besi buruk. eco-frienly katanya, pirrrraaah!
dahh memang xde hobi laen lerh tuh gamaknye. hehe

4. bolehke kalau jogging pakai kasut kulit ZARA? tak rosak ke ibu jari kaki yg baru pas pedicure?
bru ade gaye kottt :)
GAYA MUTU KEUNGGULAN. haha

5. mcm mana alim ulama dpt anak? diorg ada nafsu ke ek? ke diorg cover2 je dpn org ramai..huh!
uisssshhh, ank dorg slalunye lgi ramai kerana ilmu di dada lebey byk berbnding org biase dlm hal2 gni. hehe

6. boleh ke kalau aku kawen nnt, aku sndri yang nak jadi photographer??
try lahhh. mmg sgt luar biase :)

7. kenapa mesti pndang saya seperti Saiful Apek br pas kuar penjara di sekitar UTM tnpa menegur..? owh gegurl2 sekalian, plz la..tegur jer laa kot..toksah laa dok ngumpat2 ngan kawan2 anda di sebelah anda smbil kejap2 pndang kejap2 pndang saya, pastuh bila saya pndang, anda buat2 pndang perut anda? owh sgt tidak adil.!!!.saya lagi hebat kot dr perut anda! ahahha..takder laa wey, tgur je laa..toksah malu ok gegurl2 sekalian alam UTM!!
ishhhh, rugi. kalau ALLAH dah bgi mate melihat, mulut pula memang utk menegur. hehe

8. kenapa ada blogger yang kalau shopping, hellooo Zara je kot, then display items2 yang telah dibeli dengan memberitahu harga skali? owh mmg perlu ek bgtau harga walaupun kasut kulit Zara ko tuh RM289 je??? tak perlu kot kan??
nak tunjuk lah yg brg2 die MURAH. haha,

9. kenapa mesti ada pemilik2 facebook dok bising "hey, i pening laa nak approve friend request i yang ramai nih..brapa ramai wey?? ramai laa...yer laa brapa ramai? nih haaa, dah 75 org i tak approve lagi...my goddddd ( qalqalah qubra kan selagi boleh !!), 75 je kot...hape ko hengat ko Nora Danish sume org nak add n tau pasal ko? atau maybe ko pk ko seniwati S.Mariam yang mmpunyai anak bernama MAULANA?? takkann..soo stop being such a jerk!
biaseee lahhh. nak tunjuk yg die tuh rmi sgt yg add. die je yg org nak add. haha

10. Perlu ke aku buat fanpage kat FB? sedangkan aku bukan artis pon..aku hanya cacai (bukan najis) yang tak brapa hina..hahahaha..maybe kene delete org2 yang takder kene mengene ngan ak dl, then br add balik org yang beriya2 ikhlas nak kawan ngan aku kot..so, kalau ada sapa2 yang rasa nak add aku tak bleh da kat fb tuh, plz plz plz kamu jgn nakaaalll...hahahahaha..bukan2..plz plz do private msg me in fb n bgtau yang korang da tak bley add aku, and pastuh, dgn cargas aku yg akan add korang..ok sume???
ye lah aizul busuk ! haha. popular lah katekan :)
HOT CHILI PADI. haha

ituuuu sje. sje tumpang merepek disini :)

a i s h a said...

sje nak drop komn kat blog budak nih :)

1. org yang suka merepek tuh, dia kuat makan kerepek ke ek?
xlah, mgkin mse mak die mengndung kan die dulu byk merepek kot, tuh, turun kpd die :)

2. org yang berbadan besar tuh, najis dia besar ke ek??
yekkk ! busuk punya olang lah awk nih aizul :) smpi ke situ pikirnye :) budak kecik pon kdg2 buang najis lgi besar dr org pesar, pe ade hal. hehe

3. nak curik beskal2 yang disediakan di sekitar tasik utm untuk dijual kepada kedai2 besi buruk. eco-frienly katanya, pirrrraaah!
dahh memang xde hobi laen lerh tuh gamaknye. hehe

4. bolehke kalau jogging pakai kasut kulit ZARA? tak rosak ke ibu jari kaki yg baru pas pedicure?
bru ade gaye kottt :)
GAYA MUTU KEUNGGULAN. haha

5. mcm mana alim ulama dpt anak? diorg ada nafsu ke ek? ke diorg cover2 je dpn org ramai..huh!
uisssshhh, ank dorg slalunye lgi ramai kerana ilmu di dada lebey byk berbnding org biase dlm hal2 gni. hehe

6. boleh ke kalau aku kawen nnt, aku sndri yang nak jadi photographer??
try lahhh. mmg sgt luar biase :)

7. kenapa mesti pndang saya seperti Saiful Apek br pas kuar penjara di sekitar UTM tnpa menegur..? owh gegurl2 sekalian, plz la..tegur jer laa kot..toksah laa dok ngumpat2 ngan kawan2 anda di sebelah anda smbil kejap2 pndang kejap2 pndang saya, pastuh bila saya pndang, anda buat2 pndang perut anda? owh sgt tidak adil.!!!.saya lagi hebat kot dr perut anda! ahahha..takder laa wey, tgur je laa..toksah malu ok gegurl2 sekalian alam UTM!!
ishhhh, rugi. kalau ALLAH dah bgi mate melihat, mulut pula memang utk menegur. hehe

8. kenapa ada blogger yang kalau shopping, hellooo Zara je kot, then display items2 yang telah dibeli dengan memberitahu harga skali? owh mmg perlu ek bgtau harga walaupun kasut kulit Zara ko tuh RM289 je??? tak perlu kot kan??
nak tunjuk lah yg brg2 die MURAH. haha,

9. kenapa mesti ada pemilik2 facebook dok bising "hey, i pening laa nak approve friend request i yang ramai nih..brapa ramai wey?? ramai laa...yer laa brapa ramai? nih haaa, dah 75 org i tak approve lagi...my goddddd ( qalqalah qubra kan selagi boleh !!), 75 je kot...hape ko hengat ko Nora Danish sume org nak add n tau pasal ko? atau maybe ko pk ko seniwati S.Mariam yang mmpunyai anak bernama MAULANA?? takkann..soo stop being such a jerk!
biaseee lahhh. nak tunjuk yg die tuh rmi sgt yg add. die je yg org nak add. haha

10. Perlu ke aku buat fanpage kat FB? sedangkan aku bukan artis pon..aku hanya cacai (bukan najis) yang tak brapa hina..hahahaha..maybe kene delete org2 yang takder kene mengene ngan ak dl, then br add balik org yang beriya2 ikhlas nak kawan ngan aku kot..so, kalau ada sapa2 yang rasa nak add aku tak bleh da kat fb tuh, plz plz plz kamu jgn nakaaalll...hahahahaha..bukan2..plz plz do private msg me in fb n bgtau yang korang da tak bley add aku, and pastuh, dgn cargas aku yg akan add korang..ok sume???
ye lah aizul busuk ! haha. popular lah katekan :)
HOT CHILI PADI. haha

ituuuu sje. sje tumpang merepek disini :)

aLya said...

cmne leh dpat bLik sngle de bLik air skali?? kTc xde pOn..sob..sob..sob:-(

ezam said...

repek merepek kerepek pe..... ermmm takpela xmo teruskan nti kena gam...

Lovely Bella said...

erk.. baru pestime singgah sini.. erk.. sangat menarik!! *wink*

noor said...

haha...

tambah la lg lis kerepak merepek anda...

tp..menarik sekali...

pic yg comel2..

suka..

me, nelly said...

errr bdk kecik tu kacak oke! nwy, i saw ur adek at campus yesterday. hee. :)

a.n.y.s.s said...

haah aku lagi prefer ko guna 'aku saya' kot..eh lupe, my goddddddddddddddddddddddd(ek)

afizan azman said...

ZARA ZARA ZARA ZARA ZARA !!! ada ANA kesssssssssaaaaaaah? ahaksss

Irine Nadia MaRceLLo said...

muka aku cam orang cina kan dalam paper tuh..

pssstt : siut gune pic tuh!

budakMEDICitu said...

apesal aku baru terpkir pasal 10 benda merepek yg berlegar dlm pale aizul tuh? ketidak kesahan melampau da berleluasa dlm jasad nih kot! nways thanks! atleast aku dpt idea nak pk ape pasneh! hohoho~

littlemonster said...

hahahaha....
rajen giler..
buat suami bgos nee...
btw,sangat comel anak-anak ituh..
anak kerr??HAHAHA

nisa90 said...

slm..comelnya adik dua org nie..semoga mkin bertambah bakat anda dlm seni fotografi..nice pic i like it..harap lepas ni ada photo pemandangan alam smula jadi plak..

ezy said...
This comment has been removed by the author.
namakuatiqah said...

memang la tersgt2 merepek.. tp ada bnde yg lg merepek yg xmgkin ko akan terfikir .. hahaha..

btwy.. follow me @ namakuatiqah.blogspot.com..

Tq..Cheers!