Aug 9, 2010

Planning Student Assembly 2010 rock bebeh!!



salam sume..
hey hey hey!! sedang buat apakah kalian?? gua br je pas balik dr Planning Student Assembly 2010 kat UIA..best gle ckp lu..mcm nak makan slipar je bestnya..hauhauah..







ok, ekceli Planning Student Assembly ( PSA ) nih adalah perjumpaan tahunan untuk budak2 Planning seluruh negara yang mengambil jurusan perancangan bandar..bapak skema kan ayat gua..bapak gua pon tak skema mcm nih..hauahauhau..bapak gua skema2 rock je..hahaha..ampunn pak!! hahaha


ok selama 3 hari 2 malam kat sini, mmg penuh dgn pelbagai input dr pihak penganjur iaitu UIA sendiri..dengan bertemakan 'EQUILIBRIUM-Strike A Balance' ktorg sume sama2 berbincang dengan penuh professional..gitchhuuu..hahaha takder maknanya, gua main2 je lebey kat sana..hahaha
hahaha..


smp2 je kat UIA dah tyme khutbah jumaat, masing2 dah malas nak g solat jumaat..takpe, musafir ( hek hek hek, tumbuh tanduk smbil pegang tombak neraka )...uhuhuh..so ktorg wat jamak je..musafir ok!! ..hahaha..then, kitorg terus amik nasik n makan tengah hari di saat2 org ramai bertungkus lumus solat jumaat..jahat syial gua!! hahaha..naahhh!! natijahnya, skali tu, ayam yg gua makan terpercik kat kuah kari, dam dum dam!! bunyik mercun!! hahaha..abes kene baju putih aku dow.!!! damn!! market dah jatuh 45% tyme tuh!! hahaha..sudahnya, baju putih dan campur kuah kari..bapak selekeh! rasakan tak solat jumaat!! ahhaha..baru nak feeling2 nak ngorat kat sana..damn! hapuskan awan!!


btw, i should credit to the organizer, UIA sbb dgn usaha mereka, segala mcm perjalanan majlis berjalan dengan lancar..kepada fasi2 laki yang dok kejut gua ngan kawan2, ampunin gua ya!! gua mmg tahap cipan malas bgn pagi!! ahahhaah..sian korang kene tggu..takpe2, cabaran namanya tuh!! ahhaha

so korang tgk gmbr2 nih yer..

ok belum pon sampai, gua ngan bai dah sibuk dah posing2..=)

owryte..tyme pas solat jumaat ptg, sah2 la ngantok kan..
gua cuba buat mata sepet2 ngantuk dengan harapan fasi2 sume faham apa yg tersirat dlm hati gua..
hampeh..fasi suro jogging setempat! hahah





ok fine..bustop UIA cantik kot, walaupun shuttle bus takleh lawan utm punya..hjehehe




see, wht a nice view!!








ok tyme nih ktorg gather balik dalam kelompok UTM..
ktorg dah mcm adik bradik kot..eyra yang dicincang takkan putus..eh silap, air yg dicincang takkan putus..
*sebelah kanan gmbr adalah eyra saya!

see..bai! 
pose taknak kalah..haha..
*kepit!!!..ahhaha




supposely ktorg kene pegi putrajaya untuk menikmati keindahan putrajaya, but then, terpaksa ditunda..
alasan : takder permit..
ok fine!

hek hek hek..masuk UIA sume kene pakai tudung!!
hahahahahhaa..


see the gegurl yg gilo gambar!!
budak2 utm rock dow..very the open minded..sgtt!!



mcm yang aku dah agak,program2 mcm nih, mesti kene form a group then prepare flag n logo..
so mcm budak2 junior kene orientasi laa kan?
sib baek gua da prektis lukis kat UTM..hahah
*nama group gua : Melur.
cara cheer : mengeja
Me....L O R LOR! ( sila baca nada mengeja )
haaa terkejuttt kann!!!! ( nih jaa budak USM nye part yg buat..sumpah lawak dooo )..


ok tyme mgrb, ktorg kene pegi masjid untuk solat..
gua ternampak artwork nih berlatarbelakangkan kubah masjid UIA..
semaartt!!!




part paling malas kene lukis2..
sibaik gua suka..

so sebelah malamnya, ktorg dibawa ke putrajaya.
owryte part nih gua rasa sgt membazir..
ko bayangkan, journey nak pegi Putrajaya dr UIA ambik masa hmpir sejam lebeih..
then lepak putrajaya bincang idea untuk cultural nite HANYA 30minit.
pastuh balik semula ke UIA dengan amik masa sejam lebey jugak..
sumpah membazir n sgt tak perlu slot tuh!!!
just pergi putrajaya semata2 untuk bincang idea performance??????
sudahnya, satu idea pon takder..dok gelak terkinja2 amik gmbr je..

ok fine..amik jugak laa gmbr kan..


keesokkan paginya, kitorg kene senamrobik..hahahaha best sgt best sbb diorg pakai lagu lady gaga.
haaa jgn main2, budak UIA pon rock hokeeey..
masing2 bukan main lagi..hek hek hek!!!


lepas senamrobik, ktorg kene xplorace plak di tengah2 kuala lumpur..
so check point pertama ktorg adalah dataran merdeka.
part nih aku paling suka!!
hahaha aku siap google n GPS kot soalan2 diorg guna IPHONE..
hahaha tq iphone..


see stp check point akan ada task yg diorg suro completekan..
task yg nih kene setelkan SUDOKU.
sumpah lembap dow gua nak pk tyme nih sbb tak penah main! hahaha

then kene wat tanglung guna tin2..


tyme nih kat Centrel Market..kene lukis2..
lukis lagiiiikk!!



ok nih check point last..
kat Masjid Negara..
ktorg group no 2 smp kat check point nih..
tapi kan tapi.... hahahahaha gelak dulu bely..
disebabkan terover condifent kan??? hahahah
ktorg terlepas satu check point..hahahah
bedal!! malas nak patah balik..
tapi ktorg still kene penalti..dpt no 3 dr keseluruhan 10 group..kira ok laa kan?
jaa from USM ngan MAN from UTM paling bersemangat ok tyme nih!! ahahha



ok ini man ngan anepp..
pura2 menjadi tugu!
erk..ada ke askar obesiti?? hahaha

so sebelah malamnya, wat cultural nite ngan dinner
gua puji deko diorg! pom!!!

ktorg dr UTM..
hek hek hek..ktorg menang best video okeyyy!!

dr kiri : anep UTM, Jaa USM, ngan batang pokok..
hahaha


makhluk cacat kalau dah jumpa topeng mmg takley blah..
lupa diri ..hahah


so last but not least, gua sekali lagi nak ucapkan TAHNIAH kepada organizer, UIA dan program manager, saudara Anas Fahmi sbb berjaya anjurkan event nih..gua tau bukannnya senang nak buat aktiviti nih kan..cuma selaku student planning yang tak berapa pandai, gua just nak tegur pasal cara korang serve makanan gunakan polistrine..plz plz n plz...stop using the polistrine..kalau sorg stop guna polistrine mmg takder effect, tapi bayangkan kalau satu UIA stop, satu KL stop guna, satu Malaysia stop guna n satu DUNIA stop guna polistrine..naahh..dah tentu akan ada effect yang baek kepada Bumi kita..=)

love Earth!!

Love is weird, it comes and go at a time that you don't expect it..
Feeling lost...when you don't know what to do or afraid to take any chance

sekian..

till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)

30 comments:

Dyka said...

"makhluk cacat kalau dah jumpa topeng mmg takley blah..
lupa diri "

sgt suke part nih..hahahaha.XD

MUNIRA AZME said...

wah bestnye jadi student ^_^

NARDtheNERD said...

apasal takde

'chemistry student assembly'

mesti best gak kan.

teeheee~

a.n.y.s.s said...

PSA 2010 awesome..
penat tapi seronok..

ajoyy nak soft copy *sambil senyum2 simpul*

I n n z said...

eh uia bukan dah tak pakai polistrine ke ?
we are suppose to use tupperware .
mane punye organizer la neyh .
adehh ~

Dyna Yvonne said...

hoho..terbaek~



>_<

kupu-kupu_cinta said...

seronok nyaa........

alianurashikin said...

makhluk cacat ko pgl ak ea????
ko tgu ko..(smbl gosok2 tgn nak tarik rmbut ko mlm nanti)

hahahahaha =)
papepon its super duper awesome!

farhana said...

Dlm mana2 program, part explorace yg plng best...sbb ada mcm2 task kna buat..
tp lagi best kalo jd organizer n bukannya peserta cz blh buli hahahaha

Pesanan penaja kat para last tu sgt bagus...
sayangilah alam sekitar =)

Anis Syuhada Nazari said...

agree with the polystyrene part..lets save our earth! :)

nurul nadea said...

fuh..rindu plak zaman study..utm rawk~ =)

ishiko said...

i luv earth too!!! *btw nice pixca as usual la aizul ~

nabil_potter said...

utm memang best oo00o..huhu

NURNADHIRAH RAFIAH IDRUS said...

uwahhhhh!!!

aida said...

nice comment pasal UIA ;-) selaku warga UIA...tanx :D

anak tajul molok said...

eyra tak boleh cincang la syg!! hehe.. thanx joy

daforbiddenheel said...

(kening angkat sebelah) patut lah sunyi utm dua tiga hari berikut. hahha. gurau. mcm syok jer. hhahaha... tunggu time kitorang lak nnti...

eliana_adnand said...

UIA memang best..wuwu..
kan da kata..dak2 uia sempoi je..
nasib ko xbwk abaya je kan masok UIA joy..hehe :)

Clara Emily Cancer said...

pic yang ramai2 tu cantik.
pandai wat gaya tuh.
kelakar dan smart

;-)

claraemilycancer.blogspot.com

melor.adilah said...

hahaha..
melor?
my name.. wee..
byr royalti sbb pakai nama aku..
hahaha.. =p

pungguk rOcksTar said...

alo ajoy.dtg bumi uia xroger

[z@ck] said...

sudoku ialah kegemaranku dimasa lapang...

btw..ko nampak makin kurus..kenapa?

ChiLaBaey's Spot said...

Bro... Selamat Menyambut Bulan Ramadhan.... Semoga apa yang kita lakukan di dalam bulan ini dapat keberkatan dan pahala.... Puasa jangan tak puasa yer... Hehehehe... :)

fQ said...

wah kak nad! dis is actually ur fren??
no wonder kak nad tak attend weds kak aya..uve got xtvt. tunggu2 jugak ri tu...

Mardhihah said...

im uiaan!! :))
bangga kejap..haha

Aliesya♥Amani said...

oky..bce entry lambat.haha. owh...patut la mlm tue ada bising2, rupenye cultural nyte.
sbb mlm tue tgh practise gamelan kat galery kaed tue..heheh

ieqa said...

worr so nice laa diorang punye deco!

ohh kolej ieqa dh stop gune polisterin, sekarang masing masing bawa tupperware pegi cafe.
macam budak skola tapi cute ape. hahaa

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

budak usm tu gua kenal..

junior gua..

azhar kan?

hehe

littlenailofar said...

uia...

kaed...

tgk gambar-gambar ni, teringat zaman assignmnt bertimbun-timbun, teringat time bersuka ria di studio instead of buat measurement...

missing those moments at kead...

nice pics (br perasan cantik jugak uia tuh)

salam

syer. said...

eh eh..itu kan nadhirah ryte??
sama blog n aras ngan dia sem lepas..
wah..another talented student from UTM la ni..btw..sangat sangat cantek pic pic yang u shoot..suke suke :)