Sep 25, 2010

Ini kisah K O N V O kali ke 45!

hyeeee sumerrrrrrrrrr...haaaa cuakkkk ko aku private kan blog kan...tq kepada sesiapa yang concern..hmmmm maaf yer...selain dari membuat sesuatu pembaharuan ke atas blog nih, saya turut memprivasikan blog ini atas sbb2 tertentu..terlalu ramai yang mendengkinya! haissshhhh!! udoh2 laa tu yer..bawak2 bertobat..bnyk lagi bender yang ko bleh buat, misalnya, mencuci gigi palsu, menolong aku mencari bahan2 thesis dan sebagainya.


haaa btw, tq kepada sahabat saya yer hencek Adi atas design blog yg saya rasa gerek mcm rempeyek nih! saya suka saya suka!!!..meh tiyom sket meh!! berkenaan dgn warna pilihan pula...hmmm saya memilih warna purple taik hanjeng..boleh??? hahaha..ok ok behave..saya pilih warna purple sbb ianya warna kegemaran sahabat saya iaitu Amir Rayyan..hmmm..beliaw terlalu baek pada saya..saya boleh ckp, tnpa nasihat dan semangat2 beliaw mungkin saya tak sekuat ini..thanx amir..tiyom lagi! ..hehehe


ok...terus kepada cerita kali ini yer..kisah kali ini ialah kisah berkonvo konvoian..hoi!!! ini bukan kisah konvoi raya laa ZULAIKHA!!!!! bukan konvoi yang naek moto besar2 bersama abg2 boncet yang masuk kampung2 smbil membeliakkan bijik mata untuk menackle anak2 gadis SUNTIK..eh bukan suntik kak nita ye..gadis sunti!!..ko tgk, aku dah melalut cam haraaaammm da nih..


hmmm..ok ok..serius...biasalah kan..bila konvo bermula, berpeleseran laa para graduan2 mencari para photographer..kepada yang msg2 saya meminta saya menjadi photographer anda tuh, minta maaf yer..kali nih, saya tidak berminat untuk dibayar menjadi photographer..hehehe..bukan berlagak mcm gagak, tapi saya teringat kata2 mama yang berbunyi begini.."anakku benjoy ensem meletop2 pom pom pom, kalau ada bakat tuh, gunakan sebaik mungkin, kalau ada rakan2 yang memerlukan perkhidmatan dan pertolongan, bantulah seikhlas hati"...so dengan rasminya, tahun nih, saya membantu rakan2 baek saya tanpa sebarang caj tersembunyi Air Asia..owh yer tak terlambat untuk saya ucapkan TAHNIAH wal qaeda blehh? kepada rakan2 yang dah berjaya menghabeskan pengajian mereka dengan jayanya..huhuhu..cak pong cak pong!!!


nah saksikan...pic kali ini ialah sahabat baek saya, Man Raffeto, dan 3 orang senior kosmetik saya..adoooyy masing2 dah grad dah..n dah dpt kerja da..kepada Man yang dpt jadi tutor dan dpt wat PHD terus, sugulung tahniah diucapkan..berjumpa lagi kita kat UTM yer..huhuhu


owryte..ini ialah Man..beliaw kelihatan howt bila memegang rambu ramba atas kepala tu dan kelihatan spicy dengan baju mengandung warna merah tuh..hiksss!



ok ini pula fatin..senior yang paling bnyk bagi nota kat aku..
sggup nih call lama2 semata2 nak tanya pasal thesis..


ok fatin lagiik..

ok abang yang pose ala2 baru dpt anugerah penyanyi lelaki terbaek ni pula adalah laki Fatin, Hafiz..
beliaw cool!

haa ko tgk! jalan nak macho je kan..


ok ini pula anyut..ala ANTM nga catwalk kat tmpt2 usang kan..huhu



erk..takut bleh pndangan tuh..


ecececeh...fatin kan..konon2...


ok...anyut nih dah dpt further study kat Sydney..adoyy!! tahniah yer!


erk..jgn wat mcm tuh slalu anyut..bahaya..

ok mula2 wat muka slumber..


then wat muka separa slumber..


akhirnya muka sgt tidak senonoh...hahahaha


ini candid ye..apa diorg ngumpat aku tak tau..huhu


ko nmpak laki yang belah kiri tuh yang nga betulkan kasut pompuan tuh kan??
haaa lakonan semata2..







seterusnya...kami ke istana lama nih..hoh my godddeeekk ( qalqalah qubra!! )..aku suka pic nih!




dengan ini pon..





dan ini pon ( takder idea untuk caption daa.. )














seriusss...thenn...




Caaaakk!!!









huh! konon2 dia punya pre wedding da buat skali laa kan..



ecececehh!!


Fuh! suka!






















ahhahaha boleh abang sulong man, tendang adik bongsu man! ghagaga












































































okkk daaaaa....abg gambargrapher ko da penat...daaa!! hahaha


*maybe pasnih nak shooting gmbr wedding free, siap ngan album custom, mockup album n frame segala...dusssh dussshh bnyk cantekkk kaww! hahaha


ok tamat sudah..ya ampunnn...ko tak tau brapa lama aku mengadap laptop nih dok nak upload pic2 nih..dah setel..alhmdulilah...


take care yaaa...


aizul marcello is offline...



till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)

43 comments:

hazirah naim said...

suuuuper like ur entry..aizul gambar kat bangunan lama kat mana ni??saya kawan ak jugak kan..next year amek gambar grad saya k??ahakss..puhlease

a.n.y.s.s said...

wauuuuu sangat cantek! sape nak amek gamba konvo aku tahun depan ni..adoy!

amir rayyan suka purple, eh eh same la kite..:PP

hasnida said...

gud.. nice.. congrats..

lovin it~

Hizami Rahim said...

seperti biasa,

u r super duper talented aizul !

keep it up !

:)

beautiful_rose said...

wah...terbaik la bro!
aku suke gambar2 y ko snap nieh.
lokasi cantik tuh.
jeles weh....huhuhu
kena berguru dgn ko lepas nieh =p

nuyuEna said...

eh..eh..sonok la..masuk masuk je..color purple..suke owh~
tengok tengok lagi..gmba convo owh~
lagi tak saba nk g konvo..suke la gmba2 tu..eh..suke sgt la..haha..

aisyah norzilan said...

pic yg sgt supperb!!
suka..suka...suka...!

Miss Fairladyjim said...

santeekkkkk sangat...saya suka...

Leeya said...

pic yg sgt menawan..
keep it up!!
i like pepel too =)

Owezz Chart said...

hey!!aizul...one of ur senior is mafrenz...yg pki spek tue...huhu...lame xjmpe die...kem salm kt die okeh..

Wahida Shukeri said...

great shot....hebat ko snap aizul....x pyh la private kan blog anda sebab ramai yang suka blog anda ini..percayalah....(lagu siti nurhaliza).....:)

mcjust.lol said...

tahniah pd senior yg congrate. ;)

cantik je semua gambar kau ni. suka suka.

eliana_adnand said...

okay, cop jadi my photographer utk next year okeyh!
no excuse! :P

Norayda Norhan said...

superb!!! best!
sgt suka pic kat istana lama tu,
cantik sgt...keep it up..=)

saYe miEyra said...

ekh tak silap mya..,
location yg dekat laut tu
waktu photoshoot dgn kak irine kan? haaha.,cntek !

zarifahmr said...

waduh waduh waduh(--")

♥CIK SHA♥ said...

suke tengok semua gambar2 ni..cantik + superb!!!

Anis Syuhada Nazari said...

akhirnye leh comment.
gambar ni cm hiduplah..
dpt feel gitu.haha
ape pun keep up d good work abg aizul. anis will always support you..:)

p/s:sila terharu.hak3

farhana said...

Layout baru..
no wonder private blog...

gambar2 semua s usual, cantik2..
berseni gitu

farhana said...

Layout baru..
no wonder private blog...

gambar2 semua s usual, cantik2..
berseni gitu

Clara Emily Cancer said...

cantik la pic.
nnt boleh i hire u la.


http://claraemilycancer.blogspot.com
http://claraemilycancer.tumblr.com

Amir Rayyan said...

Pic boss memang hebat!!!tak dinafikan...alhamdulillah...itu anugerah....

tak sabar tggu boss konvo lak....:)

aLya said...

waa...lau cm2 kite kene kawan la..
sy grad nnt leh tlg amek gmbar..ngeee

fatin said...

ajoymarcello yg diingati slalu.alhamdulillah da abeh konvo da kitorg.thanx bangat kt kamoooo!!!suke suke suke!!

LORD ZARA 札拉 said...

man nampak comel gila!!

juniorku yg comel!

:)

thezarasisters said...

semua gambau2 diatas superb...

teringin nak srh u ambil gmbr i
nnti i grad.

terbaik lah aizulmarcello (:

Hazzy Ishak said...

gambar meletup macam biasa.

lady XOXO said...

nice photo.. ur blog mmg cantek lor.. purple my colour

aYuJeLiTa said...

omakkk aii.. kagum ngn hasil kerja u... perghh.. terbaek dr ladang.. ;P

Kaseh Mucuk said...

ok siyes aku dok sengeh sorg2 mcm kerang yg fresh tu baca n3 ni..klakar la gelagat dorg..neway tahniah wat mereka..

pasni pic gambargrapher kita pulak yg konvo..aminn.. :)

ciput azny said...

gambar anda tangkap superb!

Syafiqah Jalaludin said...

hehe
nanti abg boleh ambikkkan gambar adik :)
photoshoot saja=saja "

Hanggok Basi said...

pergh! bravo! cun2..!

Useriez said...

aizul, lepas ni snap konvo aku pulak.. ko datang uthm.. haha

500D owner!! said...

bapak ko!! best gile!! hahah x saba nk konvo!! hohoho!!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

santek nye pic kmu aben...

pas ni nk book kamu la plk t kte convo..tahun depan k!!!!

neyra shazeyra said...

cantiknya :(

i wish i pnya convo lg 23 days ni de org amek gambar mcm ni

apple_bites said...

ajoy!! thanks for the pictures..
it was great to hv u okeyh gambo2 smua superbbbb channntekk! ^.^

>.< sgt suke ada gbr konvo sy diambil dek ajoy ^.^ lompat2.aku dh tgk blog ko juta kali kot sbb ade entry ni haha

marcello marvelous la weyh haha
again.tqvm!

kawan2 yg laen.sile dptkan ajoy utk gbr kawen anda ye.xmenyesal.eceh sempat plax aku promote kauuu =P


-anyot aka hasnida.bdk cumel =]

wanie m'nJ said...

cun habeh la sume pic tuh!!!
backdrop cantek gilak!
like like like like like~

zuhanismohamed said...

bestnya dah grad..bertahun-tahun lagi nak tunggu ni..anyway gambar sangat cantik..hehe

Aliesya♥Amani said...

cantik!!! nnt sy grade pun nk gne khidmat kamulah!!hahaaha

Fiq Fikri said...

terbaek dari sawah....huhuhu...gud2

♥ 나나 ♥ said...

salam, cantik gambar2 konvo ni =) utm johor ye, sbb nampak bgnn familiar kt jb tu hehe. siyes, gambar2 anda amek sgt cantik.