Oct 26, 2010

Abg Aizul Marcello kaw tak faham...

 gambar penulis adalah perlu ye setiap kali entry blog...


hye sumeee....fuh fuh fuh...lega sket...setelah bergelumang dengan segala mcm assignmnt..erk..term 'bergelumang' mcm tidak sesuai sajer..mcm aku nih bergelumang dengan dosa je bunyi nya kan...hjahahaha...


ok ok..serius ( berdehem kecil-kecilan..seperti industri KECIL sederhana..adoooyy! )..ok ok..kalau siapa yang mengikuti perkembangan saya, si empunya nama Aizul Marcello di facebook, sudah tentu kalian tahu yang aku tersgt lah pressure ( bukan pressure yang P=F/A tuh taww, chehhh ingt lagi formula fizik nih ) dengan segala mcm assignmnt, final project, Testis ( ehemmmm...THESIS laa bodo )..ahahahha...testis pon bz juga..lalalaal..ok ok serius balik..berdehem! ( sedehana kuat )...hauhauahuah...tapi alhmdulilah..hari Jumaat-22 Oktober, aku berjaya submit segala mcm kerja2 studio aku..thanx god!!..ok mood happy..yeayyy2 ada mood yeayy yeayyy!!! terkinja2 seperti nampak dato sheila majid..ok nampak dato' sheila tak terkinja2..jeling tepi2 je...hahaha


ok berbalik kepada tajuk yer puannnn-puannnn...( harus disengaukan di huruf 'N' seperti chef wannnnn menyebutnya) ...kalau sesiapa yang tidak mengenal aku, aku nih jenis yang suka memerhati..suka memerhati bender2 yang remeh..sgt suka! ntah, aku suka kembangkan perkara yang remeh menjadi temeh..erk! bukan2..menjadi suatu benda yang logik..baiklah! lurus ke titik!! ( straight to the point, terima kasih google translate kerana menggembirakan saya, yeayyyy lagi! )


ini adalah satu masaelah ( style nujum pak belalang )  yang buat Aizul Marcello tak faham...( membetulkan spek supaya dakap ke kornea mata )


1.  Aku tak faham, kenapa dalam keadaan emergency.ditekankan di sini emergency ye, bukan waktu reda ataupun waktu senggang ketika baru sahaja lepas makan jajan super ring disukai ramai yang mampu menguningkan gigi2 anda mahupun keropok moni.hek hek hek!. orang-orang yang nak membuang air besar dalam keadaan kecemasan mesti memegang ataupun menekan2 perutnya dengan harapan tahi ataupun bahasa lembutnya najis akan lambat keluar..SALAH, SALAH, dan SALAH yer cara ini..begini..ketika anda menekan2 perut anda smbil mencari2 toilet itu, anda sebenarnya menyempitkan usus2 kecil anda lalu membenarkan tahi anda lebih cepat keluar..



ok..kronologinya adalah seperti anda menekan Colgate Kayu Sugi..nak jugeeekkk kayu sugi yang terjamin halal nih! hahaha..ok ok..bayangkan anda menekan badan colgate tu ..pedulikan colgate tu akan sakit ataupun menjerit2 memaki hamun anda ye..tekan sahaja smbil penutupnya dihalakan ke singki..tekan dan tekan..! tekan lagi! ( nada senamrobik! )..ahhaha..ok, bayangkan penutup itu adalah rektum ( dubur ) anda..jadi kiranya, bila anda menekan perut, najis anda akan lebih cpt keluar..ini teori saya..


Di sini saya ada mempamerkan gambar rajah untuk tatapan anda..saya risau, kalau2 anda yang setia membaca blog saya tidak berapa faham dengan apa yang saya cuba hendak sampaikan...

 Figure 1.0 : Perumpamaan Colgate Kayu Sugi



Hipotesisnya : semakin kuat anda menekan2 perut anda, semakin laju najis anda keluar..ok sekarang boleh basuh balik sasi baki colgate yang anda telah bazirkan di sinki tadi..hoyyy colgate kayu sigi tawww..baek jgn membazir..!!



*anda patut mencuba cara ini ketika anda terlewat bangun pagi dan ketika itu, memberakkan diri di waktu pagi adalah menjadi rutin harian anda yang wajib! nahhh sudah tentu masa anda akan dapat dijimatkan bukan?? hahahahahahahah

ok sekarang sudah faham bukan, boleh smbung wat thesis balik..ok serius aizul!


ok itu sahaja untuk kali ini!

till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)

36 comments:

tulisan kemas said...

entry berak ..
gagagaga >_<

Apel D. Doragon said...

hakhakhak... cess perihal rektum dan testis... =colgate kayu sugi lak tu.. hahahahaaaaa

Hezesuze said...

mula2 mmg tak paham ujung2 citer sal berak rupenye...ahakss!!

ishh berak di pagi hari adalah satu nikmat uols...haha

iJa said...

nih petua nk berak dgn sng..hahaha

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

perumpamaan yg sangat BERNAS..thumb up!!!!

eliana_adnand said...

sengal!!
bahana pressure melampau ke nih? hahaha

sYukCurz said...

he's back! lama xdengar aizul merapu meraban

Wan Zulqhairi said...

mantap laa analogi ko...hahah

shera haifa said...

tip yg sngt bgus...

adi emran said...

sblum baca mmg rasa mcm nak terberrr@$%, tapi lepas baca rasa macam dah nak terberr@# sgt dah....

Taq said...

busuk punya entry...!!!abis lalat smua dtg monitor aku...chaitt~~

AeNa Helaena said...

ahahaha.. kelaka. but thumbs up !! ;O

Cik Liyana said...

hahahha...kalu tulis belog pakai getah boleh kah?

starzieti said...

tmpang gelak.. hahahaha !

NuR 'aQiLaH said...

erk.
colgate kayu sugi=najis
wakakap.
naseb baek guna kodomo lion :P

Useriez said...

hipotesis diterima!

nabil_potter said...

Errr...ak kurang paham bro..jom lepaking..huhu

eusoffaqeuddin said...

funny! tahniah kerana berjaya menyampaikan info bermakna pasal rektum! haha

Dyka said...

thanx 4 daa info Doctor aizul!
XD

Along... Putri... Nurul... Erieka... said...

hehehe.... boleh tukar profession lah lepas nier....

x yah jd arkitek.. jd doktor lak...

TuanPunyaPerotStoken said...

astaga mau crita tu jak...aduhhh penat gua tggu new entry..dia cakap pasal tutttt pula..haha

Missy Nazirah.Z said...

abg aizul... ada mslh berak ke nih..hihihi

d_LA said...

tetibe rs nak berak jer bc entry ni :P

n@iem88 said...

awok melaka kite, cantek ko nyer bilik, meh deco bilik aku kat ktc plak.

/Dayah//Nurul/ said...

berak, membazir amalan setan. guna colgate abis2

mia Olive said...

hahahakkk..tengok colgate kayu sugi baru paham analogy nya..mcm tu upanyer yee..

WZulhilmi said...

Demm!! first time dtg sini terus dpt belajar teori how to unload ur droppings much more faster.. - -" Hahahaha~~

zOeY zAu YaH said...

aiyoo1 itu fly suda keliting sama saya woo..! hahaha enrty yg 'betoi' walaupon cam x 'betoi' hakhak..^_^

farhana said...

Entry sebegini pon adoooo hahahaha
Perupamaan yg tak boleh blah =P

hanny maness said...

so lepas ni bila picit ubat gigi,
secara tak langsung akan rasa nak terBErrrrr jugakk :P

yana mohamad said...

haha..lawak je entri ni..tp,btol kot teori tu..

Wahidah said...

hahaha..lawak seh...sbr jerla..:P

sayang oranglidi.dot said...

my pertama kali baca belog pakcik! bezh3.. like3.. :)
nie blog sy.. saper2 rjin singgah la ekk :)


http://sayangoranglididot.blogspot.com/

josyuhada said...

abg aizul tade keje betol....hahaha XD

aLya said...

grrrr..seyes penat gelak tggu smpai main poin cte. pnjang mukaddimah ajer da 3 prenggan..hehehe

aeronnafia said...

ni ptue utk berak wktu pg minum air mineral sblum tido n wktu pg slps tido pastikn x gosok gigi dlu mse tu..
hehe ^.~