Oct 17, 2010

entry AHAD..


Berkatalah buruk mana skalipun, namun saya tetap Aizul Marcello yang sama...
Maki dan cacilah sampai terkeluar anak tekak kamu skalipun, sbb alasannya saya tutup dan saya simpan kemas2...
diam saya bukan bermakna saya kalah, diam saya sebab bersebab...
biar saya seorang sahaja yang rasa sakit memendam segalanya sebab "I was born to make others happy"...
apa2 pon, saya tetap berbaek sangka kepada anda dan yang lain2...
Sedikit pon saya tidak tergugat dengan kata-kata yang anda lemparkan sebab saya menjadi diri saya sendiri...
Jgn disebabkan kesilapan yang satu, 
kita lupa kebaikkan yang berjuta ( Marcello Aizul, 2010 )

p/s : .: Eh, saya pelik mcm mana org2 boleh update hari2? kejar nuffnag kah? kejar follower kah? astaga...duniawi semuanya..kekekek..!


chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)

40 comments:

mcjust.lol said...

errr.. saya update seminggu dua kali je.

sudirman said...

yes..apa pun orang lain cakap aizul kena kuat dan bersabar sbb senjata paling kuat di dunia utk manusia yg tak faham erti kehidupan adalah BERSABAR..percaya pada KARMA..sama2 lah kita belajar dari kesilapan lalu utk bina hidup yg lebih baik pada masa akan datang..amin...

aLya said...

xpe2..life is about make others hepy kn..kn..?hehe
njoy ur life..
lepas nie leh la wat entri ari2 plak..ngee

aizul marcello said...

mcjust : saya update ikut suka je..rasa nak update, saya update! hahaha

cikgu : betul tuh cikgu, mgkin dengan berdiam diri, akan buatkan kita dan orang2 itu bermuhasabah diri..

alya : hahahaha ari2? takder maknanya wak..saya nih pemalas..ikut suka je nak update..

sudirman said...

yes..diam tidak bermakna kalah..but..diam tu senjata yg membunuh dalam senyap..yakinlah bahawa kebenaran akan terbuka..kita sama lah..cikgu pn suka berdiam diri walaupun tahu diri benar..biarkan mereka menaburkan segala cerita..Kita jg dapat pahalanya..

Yasmin said...

"Jgn disebabkan kesilapan yang satu,
kita lupa kebaikkan yang berjuta" .

LIKE . be strong , setiap perbuatan akan dibalas Maha Esa :)

aizul marcello said...

cikgu : fuh bila cikgu berkata2..saya da tak boleh nak kata apa dah! hahaha

yasmin : yeps..sabar dan terus sabar!

aisya zainal said...

menjaga hati sendiri tak semestinya
melukakan hati orang lain.

dan, menjaga hati orang lain tak
semestinya melukakan hati sendiri :)


jadi, mari kita menjaga hati :D

bugs said...

so,jadilah diri sendiri,kan3??

eliana_adnand said...

joy.. nape ni?
sounds like u r not ok jep..

bia laa org nk mengeji.. yg penting kamu jd diri sendiri.. kay?

fighting! ;)

haiqal said...

kenapah nih.siapa buat macam nih.Aishhh

elmo gemOk said...

kalau hitam itu hitamlah.
kalau putih itu putihlah.
manusia lebih suka bermain dengan hitam dari yang putih.
yang kecil sekecil kuman mereka nampak, besar sebesar gajah buta pulak.


let them with their own perceptions. u know urselv better than them, Aizul. :)

elmo gemOk said...
This comment has been removed by the author.
ween said...

don't be a judgemental person :) everyone has passion kan. do u snap pics everyday? perhaps people who blog everyday because they have a strong passion towards blogging. bersangka baik dgn semua org dan org akan bersangka baik dgn kita. peace!

Nur Athirah said...

some people update everyday because they love blogging, yeah maybe they want to increase their followers and yeah, its not wrong to make some extra cash online. different people, different passion, different perspective. if they're updating useful contents, people will love it and i don't see if there's anything wrong with it and if they don't, maybe they should practice writing interesting entries? i don't know. nice photos by the way. cheers.

Anis Syuhada Nazari said...

very good benjoy:)
diam xbermakna kalah.
tp diam itu lbh baik dr berkata yg sia2.:)

eh,entry ni pendek sgtlah..huhu

josyuhada said...

abang aizul kene tabah...
jangan hiraukan ape yang orang laen cakapkan..
kalau mende tu tak betul kite tak payah kesah lah...
bykkan bersabar yea :))

cik QasehThya said...

berdiam lebih baik cz dapat menutup segala aib kan abg aizul..
hidup untuk org lain gembira mcm tak ptt je..cz abg aizul pon berhak utk gembira..

update hari2 cz ad je nak cite kat blog ni..hehe :)

*geram plak tgk meow2 kat right side blog ni...meowww(kes pantang tgk kucing)*

Lili Sakina said...

nak quote awak ntok masukkan dalam assignment valid x agak2???
hemo3..x lawak
readers happy bila aizul happy...
please dont be sad

Dyka said...

pakcik..
kenapa nih wei??..
dah laa ye..
sabar jelaa...
huhuhu...chaiyok enchek aizul!

sea_lavender said...

biarkan pe kate org pd kte..
bukan senang nk tutup mulut org..
yg penting kte kena kuat hadapinya...
sesungguhnya itu tndanya dugaan diri dalam hidup untuk lebih tabah dan sentiasa mndekatkan lagi pd-Nya...
ketenangan abadi 1 kepAstiaan akn muncul =)

[z@ck] said...

nice header bro =)

ezam said...

senyum jer org nak kata apa pon.

bila dh penat nanti derang brentilah ;p

LoRd oF eYD said...

saya sangat suke dengan quotes kamu, "jangan disebabkan kesilapan yang satu, kita lupa kebaikan yang berjuta"...strongly agreed..=)

LoRd oF eYD said...

saya sangat suke dengan quotes kamu, "jangan disebabkan kesilapan yang satu, kita lupa kebaikan yang berjuta"...strongly agreed..=)

yoe said...

mari belajar ambil air semayang! hehehehe cool~~~ :-)

cikZATI said...

takpew aizul..ko hupdate setaon sekali pommm, kalo owang suka bace apa ko tulih, owang baca jugaks..
biaq jea pa owang kta... relek...
jadi diri sendiri;-D

mia Olive said...

idea byk sangat..ilham berlambak2..tu hari2 update blog tu..=)
jgn layan blog sampai lupa solat suda.kan..kan..kan..

Mrs.Afaizal said...

hai...i'm new here..
kita xboleh nak puaskan hati sume org...that's why org suka mengkritik...lantak ar ngan diorg...yang penting kita hepy..
ape2 pun suka tgk pic kamu...sume nice...

Hezesuze said...

Jgn disebabkan kesilapan yang satu,
kita lupa kebaikkan yang berjuta

yezzaa!! betul tu....eh eh akak pun 1 hari paling kurang pun 2 n3 jek...motipp berblogging suke2 + carik kawan baru huhu

eh lupa lak nak glam cam benjoy ahaksss!!!!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

biarkan orang yg mengata dan mengeji..bila diaorng penat reti la diam 2...yesza..beter kte diam dri dok membalas..kdg kala diam tu lebih baik dri membalas hatta trjd menda yg lebay buruk...

p/s: cek x kejar paper naaa..kejar2 duduk..lalalal..

nabil_potter said...

pe hal ni bro..emo je?hehehe..

update tiap2 hari? macam terasa je ayat tu..hehehe..

update setiap hari sebab hobi diorang la.. :)

Norafifi Izuan said...

nie dah kenapa?

zam.enol.arep said...

joy. aritu ak nampak kau keluar dpd bank cocok duit. kau dilahirka untuk buat org hepi kan? *sambil angkat2 kening. haha blanje aku lah ngek. ;]

*eh? pipit?

Nazrul said...

suka ngan post kali nie..tp post before2 pon best gak..tp kali nie nyer agak suka sngt.hehehe..tang update selalu tue bukan den la..ntah2 dlm sebulan berapa kali jerk.hehe..ntah2 xda terus kot..ye2 jerk aku nie kan..hehehe..

farhana said...

Sangat suka quote tu..
Kdg2 satu kesilapan kita boleh membuatkan orang lain benci walaupun kesilapan kita tu tak sebesar mana
sob sob.....

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

Ada idea update,

tak idea?

cari idea gak nak update hehe..

ishiko said...

biarkan orang berkata...

wanhairi said...

sebab pakai hati kot...sebab tu lmbt sket...kalau pakai tgn cepat je.. hahaa

jue said...

manusia namanya kan, takkan pernah senyap walau diri sendiri pun buat silap gak..

sabar ek bro..

may ALLAH be with u always..