Nov 22, 2010

Soalan-soalan ramalan SPM 2010..

salam to all bloggers n readers..pertama skali, aku nak ucapkan jutaan terima kasih laa yer sbb sudi singgah n blog nih..ekceli blog nih aku rasa dah mcm sebati ngan jiwa aku..kalau ko ngk aku kat luar, mcm tuh aku dlm blog..eh eh eh..boleeh plak mcm tuh..


ok ok..jgn bg gentar, jgn bg cuak kepada adik2 SPM 2010..sian depa nak study..ok..nih ada sedikit laa abg aizul marcello kaw nak kongsi..yer laa..aku pon pernah amik SPM beberapa tahun lepas ( siap taknak bgtau exact date ni, kantoi tua nnt )..nyiahhaha..


org ckp, kalau tak buat betul2 SPM punah laa masa depan nnt kan..masa depan gelap la.. ada lingkaran gelap lagi di masa hadapan laa..podaahhhcitt!! ramai je jutawan2 yang hebat hanya ada SPM je kan..tapi, tapi, tapi!!!, adik2 pon jgn laa bebal sgt ye..hissshh kot ye pon pemalas, bia pemalas yang bijak ye..jgn jadi ' dah laa pemalas, bangang plak tuh, pastuh tak ensem malah tak lawa'.. jgn amik pakej mcm tuh yer adik2..tak senonoh namanya..kalau abg aizul kaw jumpa mcm tuh, mau abg aizul kau hempuk laju2 dgn kamera! bia anak kaw esok terkenan rupa kamera! nyiahhahah!!


ok ok..ekceli..takder nye laa aku nak bg soalan2 ramalan SPM 2010..kaw gile? tuh laa kaw, keje nak mudah je kan? keje nak google je soalan-soalan ramalan spm 2010 kan? tapi kira ok laa kan, korang ada effort! nyihahahah!!


tpi!! jgn risau!! mr muscle ada membantu! even ko tak brapa nak bijak sgt, tp bia bijak lain ye..ini ada beberapa tips untuk adik2 yg bakal menghadapi peperiksaan SPM..


1. Jg hubungan dengan Allah..ingt dia laa penentu segala-Nya. ko study smp nak rebus soalan2 pon, kalau dia tak redha, tak jalan jugak..one more thing, rajin2 sket bc quran..i know, di saat2 mcm nih, hati sentiasa bergelogak dan tak tenteram.kejap ke dapur, kejap ke jamban, kejap mcm nak tarik rmbut, haiii mcm2, so bila membaca quran pasti hati anda akan tenang..ianya betul ok! tak caya try bc satu page dr mana2 halaman.. nescaya tenang jiwa anda!


2. Jg hubungan dengan mama dan ayah..ingt dengan restu diorg, semuanya akan berjalan dengan lancar. abg aizul kaw smp skrg, dr sebesar2 exam, sampai laa sekecik2 kuiz dlm kelas kat universiti nih, still lagi before nak melangkah ke dalam dewan exam tuh, call or paling2 bangsat api neraka pon, ko sms la org tua kaw minta restu dan dipermudahkan segalanya..insyaallah, segalanya akan berjalan dgn lancar..kalau tak lncar perjalanan haid ko tuh, tak dapek laa den nak nolong nye tuh..eh eh eh..haid plak..(guraw pagi2 )..
lebih elok, ko ngan family kau buat solat hajat setiap malam..minta Allah beri petunjuk, beri lapang dada,  dan minta pada Allah, bukakan hati kaw untuk baca mana2 nota yang ada kaitan dengan soalan yang bakal ditanya di dalam exam nnt..hmm..yer laa gila kot kalau nak khatam buku2 rujukan setebal bibir angelina jolie tuh! kalau ayah n mama ko bz, takpe, jgn risau, ko sndri boleh buat solat hajat tuh..ingt Allah tu tak kejam..apa? tak tau solat hajat? jgn risau, google sajork cara2 mendirikan solat hajat!


3. Jg hubungan dengan adik bradik kaw..kalau kaw anak tunggal, pegi main jauh2..nyihahahah..mcm nih, adik bradik pon main pranan gak taw..jgn carik pasal ngan adik bradik kaw..sebab keredhaan pon terletak pd diorg jugak..even kalau diorg kata bontot ko itam ke, bibir ko tebal ke, hatta diorg keji mata kaw sepet skalipon, ko wat dono je..ko pekakkan tlinga je..ko ckp alhmdulilah...at least bibir ko tebal, ada geng ngan angelina jolie,artis antarabangsa..yg ko bibir nipis, ingt lawa no mcm ruminah sidek? artis jgn pndang blakang je..,malaysia plak tuh..nyihahahaa..ok ok melalut..abes je exam, ko reply balik kat adik2 bradik ko. bia dendam kesumat terbalas..eh eh eh..jgn wat mcm tuh ye..tak baek..hahaha


4. jg hubungan dengan guru2 dan rakan2..ingat ye, ilmu tu kebanyakkannya dtg dr guru2 anda..jgn caci2 diorg..jgn ngumpat2 diorg..lagi satu, kalau nama cikgu ko NOORAINI, jgn sesedap rasa pggil beliaw NORAINI seolah2 mcm beliaw lahir sehari awal dlm tahun yg sama je dgn anda..besar pngkat ko nak pggil nama2 diorg mcm tuh???..panggil laa cikgu noraini ke, puan noraini ke, madam noraini ke..jgn sedap2 sebut nama diorg tanpa pnggilan awalan cikgu, puan mahupun madam, walaupun bila anda sedang berbicara dgn rakan2 anda skalipon ye..hmmm..


5. Jg pemakanan anda..ingt makanan yang baek akan bawa terus ke otak! kalau kepala otak ko memang da sedia ada bebal, pergi cuci rohani ko dulu..cuci di sini, bukanlah seperti menghantar otak anda ke Dobi Sri Wangi lantas ditimbang dan esok boleh amik ye..cuci di sini adalah seperti menyucikan diri anda dr melakukan sebarang perkara2 yang tidak disukai dan diredhai oleh Allah..


6,7,8,9,10 dan seterusnya..ko g carik sndri..gemuk ar sume org nak bg kan kan kan? (sebenarnya abang aizul kaw dah takder idea )


btw, best of luck to all SPM 2010 Candidates!!..abg aizul marcello kaw sentiasa mendoakan kejayaan adik2 abg ye..adik2?? yer la yer la..adik2 pon..hahahaha..kalau ada apa2 masalah, msg abg kat inbox fb atau email je ok..insyaallah abg akan menghiburkan hati adik2 sume..*tiba2..hahaha


nih ada link soalan2 ramalan spm 2010..tgk abg aizul kaw still baik budi hati pekerti mulia jugak kan!!! hahaha



puas hati?
bagus!..jgn dload je, tpi tak geti2 nak buat kan? huhu

tgk!! lepas spm ko leh simpan rambut pnjang2..
nak simpan rambut panjang mcm Repunzel turunkan rambutku pon boleeehh?
nyiahahahha!

till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)

53 comments:

Amir Rayyan said...

jaga hubungan dgn Allah,ibubapa dan sesama insan tu penting....

:)

bukan time2 nk exam je tau...berterusan....

Puteri Iqa Izyan said...

hah.betul3..

adik2.. dgr pesan abg aizul kaw neh!

huhu :P

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

ingt ye pesanan abg aizul korang ni..jgn skip 1 pon ok..moga medh exam korang..

neway gud luck ye pd hadek2 yg nk exam SPM2010..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

baguih betoi abang kita ni...

ha adik2..ingat pesanan tu yer...

eusoffaqeuddin said...

trigt zaman2 17 years old..siap off phone sebulan kot nk exam punya pasal.

pink said...

heee bro ,thanks yaa bagi tips semua nihh ;)

wish me luck ya!

heee

mia Olive said...

jgn lupa solat..penting tu.
minta restu mak bapak..ingat tu. Doa..jangan lupa.
Usaha dulu..itu perlu.

Irine Nadia MaRceLLo said...

hahahahhahahahah..tips mmg bgune.tp satu2 tuh ayat cam hampeh wat sakit ati gak bile baca.hehehhe.

menjoy,
kan kan kene jaga hbgn dengn Tuhan,Parents, ADik badik n cgu2 smua.

yg paling orang slalu x nampak, jaga hbgn dengan adik badik. Actually, adik badik nih la penting. Ngk cam murni (HAHAH),bile nak exam je, cepat2 jadi manusia paling baik hati dan bersopan santun dalam dunia bile depan benjoy.hahuahauahua!

:)
mmuah!!~~~

noor said...

haha..yup betul2...spm penentu masa depan..restu mak ayah..guru2 semua la sgt penting..solat itu penting oke!
jaga hubungan sesama manusia..
bila spm kena all out semua..
yeehhhaaaa!!!!
esk nak spm...
spm bikin aku cuaakkk..

syazwan tahir said...

btol 2...yg penting hubungan ngn allah,then cikgu...
de kwn sy kurg ajr ngn cgu bhs inggeris..last2 bi x kredit..juz lulus je.

NadGorgeous said...

spm jer???

stpm tak dok ker???

yerla.. stpm sentiase di-anak-tiri-kan.. huh..

btw, thanks dgn tips2 berikut ;)

sharifah athirah izyan said...

soalan ramalan paper law na ambik
esok xda ke??.. :)

budaksEkolah said...

hahah esok spm !
tips2 yg brguna

Wan Zulqhairi said...

Weh...bila habis exam plak, semua org kita gaduh..hahahaha

Dyka said...

hahahahahahahaha!
law adik2 bace tros ilang stress SPM..adik2?? betol lah! HAHAHA!

babyHoney said...

tengs abg aizul .
semoga tips yg dberikan membantu dalam SPM 2010 .
doakan SPM Candidates 2010 berjaya belaka termasuk la saye .

maisara majid said...

luv that tipsss..smbil bace entryy nie..
sambil warm up hati...haha

keep blogging ! :D

NuR 'aQiLaH said...

SPM je ke?
kalo final exam laen buleh dak?
ekekek

The Bitterheart-er said...

ahha thanks for the tip abg aizul. doakan adikmu ini :p

Lie safian el Marquise said...

SPM..huiii.~
tengss yaww abg aizull..:)
tips2 yg berguna..:D

wannurfazrini said...

wow Aizul bagi smangat kat kita laa . ni yg smgt ni! esok jea! nervous !

nabil_potter said...

weh, dah habis final kan?
ak tengah berjuang untuk final ni..huhuhuh

hana said...

thnxss abg aizul !
wish me luck yeeeeeee :')

Aisyah Ali. said...

Hee. Thanks bro (:
<3

farhana said...

so true!
Tips2 berguna bukan saja untuk exam tp untuk kehidupan sehari2an =)

zey said...

ok, advice tambahan = pliss...pliss...jgn caye ngn soklan ramalan yek adek2... =p
study smart...dun study hard!
wink..wink...~

ho.ho....
ramalan utk adek2..wat tulisan font besar wo... =)

♥e'in♥ said...

best tol 'abg' nie punye tips.. ;)

mayRa_ahmaD said...

cuak eden....huu...
abg aizul...xde ramalan tuk dak2 stpm ke???hikhik...nebes nie....

hmz's family,lynn said...

adoi, lucu lah..tips yg berguna siot!
:)

eiRapUrpLe said...

ouh,trasa mcm entry ni di tujukn khas buat sye..ahaks
ok,skali skala prasan x pe kn??haha
hm,ble bce entry ni bru la trase mcm dri ni jahat bebenor..dlu slamber je kot kteorg ni pggl cikgu admath uh 'abg lan'..hahaha
nk wat mcm mne disebbkn stress yg mlampau ktika blaja admth mnyebabkn kteorg x ske ckgu dye skali..tp 2 dlu kot..skrg da dok skola bru~
and rse nyer xde wat dosa lgy kt ckgu2..lau ade pon da minx maaf da ari 2 time mjlis restu..hehe
pape pon,thx atas nsht incik aizul yew..akn ku kenang jasa mu itu..eceh..haha

cik EPAL said...

abang aizul marcello. nak tips style rambut panjang lepas spm pulak. pleaseeeee. :D


(tetiba lak panggil abang)

mR.sYaH said...

semua tips tu betul.. jd ingatlah sentiasa menjaga hubungan...

Nurul Adzmeera Zakaria said...

thankz ea dgn tips encik aizul bg tu..wish me gud luck...:D

MiaWawa said...

download pandai tapi buat tak pandai.. kisah tahun 2009... hehehehe.. tirulah macam saya.. jalan menuju ke kegagalan. hahaha

NadGorgeous said...

SAYA SUKA BLOG AWAK LA!

http://gorgeouscerita.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

;)

adianah said...

SAYA SUKA BLOG AWAK LA http://arnqaisha.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

aima in luv said...

SAYA SUKA BLOG AWAK LA

http://rosesnebula.blogspot.com/2010/11/segmen-saya-suka-blog-awak-la.html

nama.aku.lynn said...

thumbs up!=)

fittiariri said...

good :)

i like ur blog!!

http://dolcidollfittiariri.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

amy shuhada said...

saya suka blog awak la!!

http://amyshuhada.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

Mr FieQ said...

SAYA SUKA BLOG AWAK LA.

sila lah view link di bwh ini. thanks.

http://mrfieq.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

hudahazwani said...

salam...abg aizul..na bg tau SAYA SUKA BLOG AWAK LA! sbb abg aizul suke mengambil gmbr2 pakai hati...

http://hudahazwani.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

Ifah Ibrahim said...

baeknya bg soklan ramalan siap hehe

SAYA SUKA BLOG AWAK LA

http://ifah-latifah.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

H.O.L.L.A.N.D said...

ahah...tips yg jauh lg tok sye tempuh .. bbahha..pmr nex year nye tip..??? nk cpat2..sng blaja..ngeh3 :)

nurayunni said...

bgus info nie...

mijieywardie said...

yg penting jgn tinggal semayang..

shahjiehan said...

blogger boy! anda mmg top blogger..tahniah!...teringin jugak nk dpt komen2 dari saudara aizul marcello ini... sekian~

Nyssa Nuar said...

sile dengar kate yer adik2!!!=P

aqim said...

so funny ayat yg digunakan,
not bad

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

Kami telah undi blog ko dahhhhh......

dah lama dahhhh meninggalkan SPM woooooo mmg susah masa tuuu

alexa yussida said...

tuuu diaaa..siap bagi nasihat tips bagai nak amik spm tuu..mekaseyyhh..akan daku laksanakan

haha bajet amik SPM je kan..terasa muda la plak:p

teddyuna said...

blog first jumpa.. ade link download soalan ramalan spm.. apesal la time una spm dulu2 xde link2 cmniyh? hehe

aidillah HAIMI said...

thanks, ehh ramalan soalan 2011 ada tak? hehehe ^_^