Nov 2, 2010

Symptom2 Student Final Year...



hye sume...salam..ada bagus kah kalian?? hmmmm..sory menyepi..jgn salahkan aku..salahkan lecturer2 yang baik2 nih yang memberi segala mcm tugasan kat final year student..yes! aku ngaku aku stress..maha stress ye..perghhhh...baru aku rasa mcm mana fahamnya maksud stresss..






baiklah rakan2..arini, abg aizul marcello kaw hendak bercerita mahupun berbicara mengenai peel2 budak final year..haa laaa mcm abang aizul marcello kaw nih ha...( gaya kak nita, mulut kasi muncung sket~ )..ok bila anda ada petanda2 mcm nih, maksudnya anda senang berada di final year..baiklah mari kita mulakan! ke garisan, sedia, mulaaa!! pommmm!








Symptom2 Student Final Year by Aizul Marcello...


1. Misai, janggut dan jambang mula sudah tidak terurus...owh bulu pubik pon..




2. Rambut kelihatan tidak lagi bersinar..kusut masai, rapuh dan bercabang...sila bertukar kepada Shiesedo! ataupun!, nahhh!! private msg saja Haniz Zalikha dan ckp elok2 nak pinjam rambut pelesu tyme raya beliaw! ngeee3x!..heyyyy jgn!!! nanti ada yang keluar segala mcm hadis ckp berdosa pakai wig laa itu laa ini laa..ye ye ye...saya tau dosa..hahaha




3. Bilik bersepah dengan segala macam khazanah..plan2 pembangunan bersepah2, marker2, kaler pensel, boxer2 dan kain pelikat yang seperti ular sawa melingkar suci bertempiaran di segala pelusuk bilik di hostel..heeeyyy letak balik Durex tuh! hahahahaha...tgk, bersepah punya pasal, sampai tak geti nak buang tisu tuh!




4. Bilik mandi  mula mengeluarkan lumut2 dan fungus2 yang meriah bagai cendawan tumbuh selepas hujan...tiada lagi istilah tandasku, syurgaku..erk!!! hahaha




5. Mimpi hari2 anda mula TIDAK didatangai lagi oleh makhluk2 Tuhan yang paling sexy..tiada lagi mimpi2 berbaur syurga..tiada lagi mimpi adegan tanpa seurat benang! adoyyyy..yang ada mimpi lecturer anda dok membebel dan berleter pasal pelan2 pembangunan anda yang tidak mengikut guidelines! adoyyyy!!!!! pastu siap lecturer anda pukul bontot anda nih, disebabkan Pelan2 anda tidak mempunyai tajuk! adoooyy merah2 uols bontot dalam adegan mimpi ngerri tuh! heeyyyy relax laa, mimpi je pon, toksah laa nak garang sgt kannn...hahahahah.




6. Bil 'air' tertunggak..seyes takde mood..bila abes submit segala mcm final project!! nahhh amik kaww! hahahah




7. Kereta kesayangan mula bertukar warna..kalau kaler asal adalah warna putih camry, nahhh lihat skrg warna kereta  menjadi kaler kelabu kusam..haaa tak smpt g car wash punya pasal..* hye fyqa!


8. Mula mengeluarkan status2 stress di facebook.ckp tak sbr nak abes study la, tak larat nak hidup laa, duet tggal siket laa...haiii mcm2....hye Aizul Marcello!!! heeyy cibai lu kutuk gua!! hahaha




9. Baju tidak berbasuh semakin bertimbun2..tapi takder laa sampai sama tinggi dengan Gua Tempurung plak kan..ada laa dalam 3,4 kereta lembu muatannya..kan bagus kalau ada perkhidmatan dobi delivery! hahahaha 




10. Mula membaca al-Quran, mula start basuh kopiah yang berhabuk..ngee3x..dan dan laa kaw baru nak ingat Tuhan kan...


ok itu sahaja symptom2 kali ini..next tyme kalau ada symptom2 lain, abang aizul marcello kaw share2 ye..agak2 kalau korang ada kene dengan symtomp2 tuh, haaa baik cpt2 bawak berubat..darul shifa' pon okeeeyyy..ngee3x..






kelihatan abg aizul marcello kaw gembira di kala selesai sahaja men'submit' segala mcm final project!
hoyeeeh..mari dangdut laju2..

*haa see, bukan tgk abg balakang tuh..tuh bukan budak final year..yang duduk kat kusi tuh haa yang final year..
tgk beliaw, rmbut dah pnjang, tak terurus, mengenangkan nasib, apa nak jadi lepas grad..huk huk..sadis!

*haa kelihatan juga mula brangan2 di waktu kebosanan di dalam blik sndri..
mula laa fikir, eh aku lagi ensem dari Galang dalam cerita Cinta Kirana laah! hahaha

ok ini musuh saya...install trial je sudah..lepas sebulan, booo layan!! hahaha


till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)

38 comments:

eliana_adnand said...

setuju ngan simptom no 8!
:P

gudluck final benjoy.. ;)

zati-zt said...

stuju2..
sy pun student final year gak..
mmg stress gle..
~tp projek xanta lg..
still menyiapkan dgn sempurna..huhu

Hazzy Ishak said...

stress gila ni
all the best

iszieylyanziy said...

final final final,,,stress,,ahahha

n A d i A said...

waH!!!
org ke 4 comment!!
btol2!!!
especially bab bilik n baju tu..
huhuhu..
final ye jugak.. mengalami simptom yg same!!! =)

MIRA :) said...

hahaha jgnlah kusut sgt cik abg oi.dah tak handsome da.haha

yana mohamad said...

haha..tu simptom dak final year..
simptom dak 3rd year lak, fikir mane nak LI~

dyba said...

hAhahaha... kelakau lah!!

Yaty said...

benci gila autocad
haihhh!
benci jugak jd final yr student
PROTES!

Leeya said...

naseb dh abes suma azab final exam..ngeee

tp dulu stress nk exam sempat lg pegi tgk wayang dgn my fren..kononnya leh release tension la..keh3

neway gud luxe :D

bugs said...

yeah,sgt stuju.mmg symptom2 final year la 2.stresssss!!

orange.shaker said...

hahahhahaha...yes!agree 9999999%...relax bro...gd luck final::

yuyuEyuliAnayusOf said...

amboi. :)

AreDa said...

adoiii terasa btol la ngn simptom2 tersebut...

wannurfazrini said...

bwahahaa , air tertunggak tu takleh tahan :p

Suey Al zahra said...

All the best...jangan stress ye !
Alamak headphone sama,warna je lain..
tapi dah patah.Auw,gue plak rasa stress :(

/Dayah//Nurul/ said...

bergaya na sume pics. fyp buat sehabis baik, sbb tu sume tu berlaku :)

nabil_potter said...

nak i-phone..huhuh.. :)

afizan azman said...

donno why, reading ure blog...will drop my tears out!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

nak dekat final exam semakin serabai...

tu la yang turut dialami oleh GKSB


Muahaha..

NynaMysarah said...

biase la tuh,
bdak2 skla pown xtrok gitu :P

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

mmg benar giles la sume simptom itu...yg best simptom yg no 6..x tau nk byr kat pejabat pos mane ek..if de bukk nk je cpt byr nye...

cik ant said...

hak3.hencek wulong-wulong menjadi pembuka bicara namapknya!
haaa!! sangat benar kata2 anda itu!

emi said...

bulu pubik?haha nk mati den dengau.golek golek!

Ekin Isa said...

hay benjoy...
tEraMat la stuju gan simtOM no 7&8...
pe2 pown gd luck 2 u n wish me luck 4 my final...:D

farhana said...

Selamat menempuh hari2 akhir di uni..
sdihhh oooo

Qarl said...

bil air tertunggak katenya. gitulah abgku sorang ni

btw, godek2 pic lama2 eh

tu pic kat ASTRO!! time jumpe rtok ti! ehhehee

alll d best

zOeY zAu YaH said...

untungnyer saye x de simptomp tuh suma hoyeey! hoyeeey! hahaha

siti habsah said...

tensen ble dpt assg yg kne bwat tyme stadi week...klu assg senang xpe jugak... ni kne gne matlab la..altera la..naseb bek xblaja autocad..:(

.:miz_echa.: said...

symptom no 1 tu kelakau la..HAHAHA..
btw, gudluck br0...

awatif said...

hihi..
bt0l2...
stuju ngan sympt0m2 2..

huda said...

aizul...
da tukar lagu da...
maaf - radja band

Puteri Iqa Izyan said...

no 10 best! XD

♥ lyana said...

wa kadang-kadang boleh rujuk point nombor sembilan. Haha mula stress tengok kain baju jadi gunung ganang padahal tu bukan alasan mutlak. Haha

http://queenlyana.com

aLya said...

seb bek gak de prubahan kat smpton no 10 2..ngeee
btw, all da bez :-)

nabil_potter said...

good luck weh :)

Wan Zulqhairi said...

jom join contest yg saye tag.. mudah je...huhu.. sila ke blog saya untuk tengok... serius senang giler http://wamozuwaha.blogspot.com/2010/11/giveaway-domain-from-melromeocom.html

Nurul Mazni said...

certain jer setuju.. coz lelaki n pmpuan pun wat gak.. ngee~~~
btw, kelakar baca.. gelak guling2 dah.. hik3..