Nov 30, 2010

Wedding AmBoK + AzWaNNie ~ setitik kasih selautan cinta...

Salam..hye guys..juz quick update from me..wedding kali nih adalah wedding En.Ambok dan pasangannya Puan Azwannie.. En. Ambok used to be my mom punya Assistant District Officer (ADO) tyme kat ofis dulu..wedding kali nih agak berbeza yer..sebabnya i have to cover keseluruhan majlis seorang diri..diulang sekali lagi, seorang diri..before this dengan partner2 photography aku, but dis time betul2 menguji creditability aku sebagai seorang gambargrapher..Alhamdulilah, pujian kepada Yang Esa sbb i managed to settle semuanya dengan lancar...and guess what, dalam masa dua hari, semua gambar telah siap diedit dan dah dihantar ke kedai untuk diprint...pantas bukan? haaa yes sgt pntas!! hahaha...


owryte, walaupun hujan selebat2 alam ketika majlis sedang berlangsung, namun, majlis tetap dijalankan dengan lancar..maybe pengantin lupa nak letak pakaian2 dalam mereka di atas atap rumah laa gamaknya..ntah, aku tak tau, rumors2 tuh mungkin betul, mungkin tidak..terpulang laa yer..

baeklah...aku tau, tangan korang da gatal bebeno nak scroll mouse untuk lihat pic2 kali ini bukan? baeklah, abg aizul kaw bukanlah sekejam Bush ataupun mahkluk2 puaka yg lain..kita saksikan yer..kalau agak2 korang ada cermin mata 3d, haa baek pakai..gmbr mungkin akan kelihatan lebih cantik lebih cun dan mungkin juga anda akan kelihatan lebey cantik drpd biasa...mungkin laa..nyiahhahaha!!



 Puan Azwannie..


 time nih blom dpt pegang lagi org rumahnya..
tuh yg mencuka je muka tuh..nyiahahah! hahaha

haaa tadaaa...da dpt dah...senyum je kan..ngee3x..
terpancar kepuasan di situ ye..








ok ini ibunya En. Ambok..
diorg sgt mesra ok!! 
see, siap boleh celet2 kek lagi kat hidung masing!
Candid moment!




smart kan diorg nye meja makan beradab??
kerusi tuh dah mcm Siti Nurhaliza Production (SNP) punya simbol dah..

 owryte, memandangkan cuaca dan masa yang tidak mengizinkin, 
aku juz buat mini outdoor dpn rumah sahaja..
jadi laa kan...??
huhuh


 En. Ambok dan Puan Azwannie sgt sporting ok!
kepala otak pon tingtong! tyme shoot nih, aku dah berdekah2 gelak dah..
cuba tgk xpressi spontan En.Ambok! hahaha


 =)
Jeles tgk kemesraan diorg!


 ini feeling2 Rita Rudaini ngan Aidil Zaquan laa..
feeling je ok! hahah
jgn dicuba di rumah yer adik2..


one thing yang aku nmpk kat Puan wannie adalah, dia sgt manja ok!
korang kalau nak manja2 macam nih, haa baek lekas2 kawen..
tp jgn lupa pggil aku jd photographer laa kaan..hahaha


alololo..suweeetnyerr!!


ikatan terpatri, cinta bersemi, mekar selamanya...
amin...

setel sudah tugasan kali nih...alhmdulilah segalanya berjalan dengan lancar..
kita berjumpa di laen majlis yaa!!

owh ya..
if u guys interested, jgn malu2, jgn segan2, jgn dok terkepit2 malu ngan aku!!
juz email apa yg kalian hajati..
nak feeling2 model ke, nak kawen ke, nak sunat ke sume boleh!
aku boleh jd gambargrapher terbaek korang ok!!! 

email : aizul_marcello@hotmail.com

till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)

40 comments:

Qarl said...

meletop! tahniah!

xoxo bleh?

p a a n. said...

2nd comment pon jadilaa T.T

p a a n. said...

aku kawen nnti amik gambar aku yee joyy.
tapi bile kawin tu tak tau la hahaha

Amir Rayyan said...

congrats...dan seperti selalu,hasilnya hebat!!! moga terus hebat....

Hishyamuddin said...

lawa beb!!!ahahaha..
nanti leh la amik gambar aku pulak ye!!!

syamira said...

12 tahun akan datang i kawin nnti u jadi photographer i boleh? :P

siti habsah said...

sporting gle2 pengantin.....nice pics....:)

♥chubbycekelat ♥ said...

jelez nye!!
nak kawen cecepat la gini
hehe xD

nurhaniesaharazaman said...

halamak!!! jelez gla...nak kawen lambt agy...huhuhu...sweet and moga berkekalan!!! great job!!! salut lu bro!!!! :D

Syafiq Rosli said...

nice pic bro..

NOOR FATIN said...

sweet sgt diorang!! gmbr cantikkk!

nabil_potter said...

oo0o tak ajak..hehehe..
aizul, ko guna prime lense ke utk weeding? 50mm f brape?

bokeh smart jugak..

p/s: bila la nak kuar ni..dah tinggal 1 sem to go..huhuh

mr.syazwan said...

KONPEM

pengantin ni x sampai sebulan kahwin da pregnant!

haha

aion said...

okay my photos next! :P

..hizamirahim.. said...

wow.
part siyom tu menarik !!!
ngeee...
daring betul.
XD

cerkLeng said...

kalau kahwin dkt kelantan, boleh jugak ke jadi gambargrafer ? ke limited area johor jer ?

Rara Nasiha said...

cantik, as usual! :)

Hezesuze said...

wow! cantik kek tu hehe

suffiakmal said...

subhanallah~ aizul..gamba2 u memang superb. i boleh rase kehangatan cinta en. ambok n puan azwanie !! :)

mR.sYaH said...

wah best betul..

terasa nak kahwin awal plak..

AiDa AzRyN said...

whoa! tahniah utk mereka.. :)

echasuzrin said...

terbaik! C.O.O.L!

missyayamashimillo said...

fes tyme komen *excited.

cun gambar.!
hui.

a.n.y.s.s said...

jeles jeles! nak kawen juge! hahaha

Nyssa Nuar said...

jeles2!!!
nak jd jd model grapher!!!
hik3...

eusoffaqeuddin said...

sy pon nk kawen cepat2 lah!agak2 blh x?

farah said...

smart la gmbr..

Along... Putri... Nurul... Erieka... said...

smart pict... congratz for u aizul
n congrats gak buat pengantin... :)

afizan azman said...

ada gambar censored...niceeeeeeee

farhana said...

Auwwww..semua gambar swweeeettt bangat..
Like it =)

Fara.Hardy said...

wahhhh...besss nye..sweet je.. chntek2...nnt nk kawen bole la tempah photographer ye! *wink =)

Fara.Hardy said...
This comment has been removed by the author.
paDel said...

perhhh....terbaek punye weeding photo..

ms ayu said...

terbaikk la semua pic yg awk snap...

tia said...

siyes sweeett gyler!
argghh!
xsbar plak nak kawenn!

MIRA :) said...

aww!!! sweet gitu!

♥ Princess ♥ said...

cantik!!

miyoshu212 said...

nice one laa...cantek tol gmbr2 ni...
mst amik gmbr pakai hatk... :)

sCHACINTA .D said...

salam.abg aizul MARCELLO!!!
saya nk tnya abg nie dok maner?
kalau sya nk booking abg 4 my sis wedding boleh?
gambar2 nie semua cun2 belaka seperti saya..hehehe..
reply back ya..assalamualaikum..

sang tUah said...

very2 nice.....