Dec 26, 2010

biar ar!

salam to all..hyeeee..apa kabar..ekeleehh nak cebik2 muka n bibir apa kes? relax ar..aku update jugak kan?? alaaa bucuk2 kepam2 tengit tengik dia...nyiahahhaa..meh sini meh baca blog...

hmmm..

apa ea..haa..rasanya mcm dah lama bebeno tak hupdate di arena pembloggingan nih kan?? .*eh jap jappppp, nak berak jap...zaaassssssss......


errrrkkk!!!!!!

setelah beberapa ketika....



* ok sambung..( nada berpeluh2 bersulam lega )..eh jap, nak offline chatbox FB nih..tong tenggg tonggg teng (bunyi notification FB ) org mau ajak chat..takleh nak fokus..!

ok back..haisshhh bnyk betul rintangan..

ok ok..kalian apa kabar sume?? ada sehat.?.lama dowh tak jmp korang..ahhahahaha..sory ar dowh aku bukan sengaja pon mengabaikan tanggungjawab ak sebagai seorang blogger, tapi kekangan masa memaksa dan menghimpit setiap saat dalam hidup ak.ecccceeeehhh.hmmm..tuh laa ko, sapa suro menang Anugerah Blog Pilihan Malaysia kategori Lelaki kan? kannn dah ada tanggungjawab..padaaiii mukaa.!~ berat juga amanah tuh nak dipikul..seolah2 ko sedang memikul tong gas kuning dr luar untuk dibawa ke dapur...berat kan? ko tak caya, cuba ko angkat tong gas tuh..Ben Ashaari boleh laaaa..lengan dia ketak2..gagah perkasa plak tuh..nyiahhahaha..=)

ok masuk hari nih, dah hampir 2minggu ak kat JB..org laen sibuk dok cuti sem, ak plak korbankan cuti sem tuh..lepak sorang2 dlm blik kat utm nih, perah idea mcm perah asam limau dalam kuah kicap bercili padi dan berbawang merah...to be frank, ak sgt tak suka..n emosi ak agak terganggu..ak asyik marah2..meroyan mcm sharifah eja kematian anak sulungnya dalam filem JANIN..owh filem itu sungguh disaster ya! malapetaka ya amat..anda dinasihatkan jgn menonton..isunya bukan Sh. Eja tak cantik dlm filem tuh, cumanya, haissshhhh..dah laa malas nak ngutuk..nyiahahha..

berbalik kepada isu ak yang tak brapa nak stable..perubahan hormon yang berlaku sejak kebelakangan ini, sgt mendukacitakan..ya, sungguh! kau lihat, FB ak abaikan..seolah2 ak tidak bertanggungjawab..perumpamaan tidak bertanggungjawab di sini boleh diibaratkan seperti, kaw onani dengan hebat tetapi tidak reti untuk membilas kembali lantai tandas kaw yg lekit2 itu..haa tidak bertanggungjawab bukan?? yaa! begitu laa perumpamaannya..

enough!

sekarang ak nak fokus..ak nak ikhlaskan hati dengan kos yg ak amik nih..ok fine! ak pura2 suka kos aku nih..tapi sejak dr sem satu ak dah tanamkan dlm hati supaya ikhlas ketika belajar..hmmm tak dinafikan zaman uni yang ak rasa skrg sgt heaven! perumpamaan heaven boleh laa diibaratkan seperti..hmmm..ok ok.stoppp.kang melalut lagi..

so, skrg, ak cuba untuk tidak berperasaan terhadap kasih syang..biarkan ianya berada dalam mode PAUSE..kaw nak memperdagangkan erti kasih sayang itu aku tiada hak..sebab mmg dah nasib ak mcm nih..adik angkat ke, mak angkat ke atau apa ke, kaw boleh buat..ak tetap ak..ak akan gapai impian ak.kalau ko nak tlg gapai impian ak, aku ucap terima kasih..tapi kalau ko gapai impian org laen dulu, ak tak kesah..cuma ak terasa je..ok..sudah..berbicara pasal hati mmg pedih..tp ianya perlu dilontarkan..kan blog sayang...*smbil usap2 kepala blog..nyiahahhaha..


jauh di lubuk hati aku, ada sesuatu yang belum  tertunas..dan ak harap penulisan ak di persada blog ini memberi impak kepada anda, anda dan andaaaa di luar sana..apa yg penting, jd diri sendiri..jgn ko sekat kemahuan dr lubuk hati kau..kau rasa kau betul, kau suarakan..ok babi? eh silap..ok baby??

dah laa..saje je type ntry pnjang2..bg korang pening mcm aku baca journal2 untuk buat thesis nih..

 menyendiri..dan jgn toleh kebelakang lagi...

till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)

47 comments:

LittLeMyRsHMaLLoW said...

BiaR Laa....
eRrr~

Syafiq Rosli said...

haha..awat bro..chill ya

Hishyamuddin said...

oooo..ini sbbnye ya kamu berdiam diri..hahahha..good luck ya!!!

nUmara... said...

kalo semua mende kita ikhlas dan redha,kite akn rase positif je...
good luck!!!

AfiQ said...

owh.. aizul marcello memang memberi impak yg maksima kepada pembaca.. =)

iqbalhakimi said...

haha..selamat berthesis..

EzuWan Ilias said...

lepas baca entry nie..tetiba berfikir sejenak.....
neway gud luck bro..chaiyookk...

Azie Azra said...

tade benda yg senang kan?sabar lah :)

fathiahRAIHANA said...

sungguh, lama btol tak hupdate :D
actually ade jugak yg aizul tlis bg impak kt readers, time2 entry muhasabah dri je laa :D

Paan Jr said...

TERLEPAS LAGIK ISK

Gazy Jong said...

Good Luck in ur studies :)
All d best, like always ...

ria said...

lalalalalalalalalala

sYu's RaMLi said...

huu....=_="

hacimun said...

nak xnak kena tempuh jugak :)

gambate!

A I N A said...

gud luck!

mr.syazwan said...

tu la tgn x basuh lps berak

tekan keybord mengarut je..

hahaha

JADI DIRI SENDIRI

LONTARKAN IDENTITI SENDIRI

BARULAH

F
U
U
U
U
Y
O
O
O
O

Kan!
=_=

ainakhani said...

berak pon bagitau. haha

chill bro (:

M I A J A M A L U D D I N said...

hahaha. LOL. gilerr!

haha. dah lme taw psl aizul marcello, tp first time dtg. cool!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

relax la aben..besa la lumrah dunia cm ni...apa2 pon DIRI kita 1st ok...TAKE CARE~~

Akulah Aqilah Itu said...

akhirnya!

Akulah Aqilah Itu said...

akhirnya!

Amir Rayyan said...

moga semuanya baik2 insyaAllah...jg diri...

Hezesuze said...

dugaan dlam kehidupan uols....tabah ajork lah...hehe

shera haifa said...

waiting 4 me k..pagi selasa smpai..

psst : ehh apa kes lak nak suruh kau tngu kan..ermm kau pasti xknl aku pun..kau xpe famous..tp kau memang famous,,jujur & ikhlas..

gud luck tesis,,,sama2 lah kita
=)

aisya Nur ilham said...

nmpk sgt u ngah tension..ckp pon melalut ke mne ntah..huhu..:p

haniey said...

hehe..gud luck ye abg..may allah bless you..

haniey said...

hehe..gud luck ye abg..may allah bless you..

Bella Najat said...

kalau x silap name eja, siti bkn sharifah.

sudirman said...

benjoy..kalau ko sedar..ko tidak pernah menyendiri..ada org yg sayangkan ko yg sanggup lakukan apa saja utk ko..but..maybe someday ko harus celik n buka minda utk lihat semua tu..utk lihat semua pengorbanan dan perasaan sayangnya utk kau..ewah...jiwang..sabar bro

..lylin.. said...

muka sesikit sebyk cam osman brani la....hik3..

ALFALORA MOHD MUSTAFA said...

all de best hikhik =P

♥e'in♥ said...

cm sedey je bunyi..

Myra Ayreen said...

just chill babe ...

fittiariri said...

relax2 dun give up :D

.:|kamaryeah|:. said...

chillax laa~

Teratai Ibunda Catering said...

tulis thesis tuh trus tulis references nye skli yek..nnt pening pale nk punggah balik timbunan kertas2 yg boleh bukak kilang kitar smula tuh =)) smoga berjaya~

Cap Api said...

biar r.. janji suka...

FarhanaFabulous said...

1st time drop here..like ur blog !

Zabedah Wahab said...

terus hormon aku takk betul jugak lepas baca entry ni. haha

aLya said...

uish..cam sedeh je kene duk utm taim2 cuti neyh..huhu

pilothans said...

i think what u can do is just follow the flow ;)

ezy said...

rare is the union of beauty and purity. so u are ♥R.A.R.E♥

Faaein Himura said...

suka tgk gambar2 dalam blog ni.. nice..

slamat melangkah ke alam 2011

Azmi said...

hebat dowh perumpamaan onani kau...

Thomas Edison said...

hey bro!!..I'm followed yours..follow mw back oke..:)...
http://thomasedisonzzz.blogspot.com/

~emi~ said...

same here..i'm a new blogger.baru bape bulan.sy suka tulis blog. tp kebelakangan ni bila hati dan perasaan sgt2 sdey, x stabil emosi...mula rase mcm there is no use for me to be a blogger. rase mcm nak abaikan sume. nak deactivate fb, abaikan blog..lari dari sume org. tp,bila pikir balik..i need to face it. x guna lari.rugi diri sendiri. tp still...emosi masih terumbang-ambing.HAHA.msh cube menyesuaikan diri dgn khdpn yg baru,w'pn menyakitkan.=)

Thomas Edison said...

u the best bro...:)