Dec 7, 2010

Selesai sudah...

salam..hye guys...apa kabar sume???  sehat ka??  bg diri abg aizul kaw di sini..sehat2 hendaknya..huhuhu

hmm..1st of all ( tak sbr nih )..aku nak ucapkan infiniti terima kasih bagi sesiapa yang dah mengundi ak n adik aku, IRINE NADIA MARCELLO dalam Blog Pilihan Malaysia kategori Blog Personal Lelaki dan Blog Personal Wanita bagi seisi 2010..bagi yang tak mengundi pon, aku ucapkan terima kasih gak..yer laa, takkan laa aku nak paksa ko undi aku dan adik aku plak kan?? gila desperate mcm tuh..ekceli, agak cuak gak laa yer laa kot2 aku tak menang kan..gile kaw, punya laa beriya aku buat kampen siti situ sana sini kan? hmmm..cuba ko bygkan apa akan jadi kalau aku tak menang..ekceli dah plan gak, kalau tak menang..nih antara langkah2 proaktif dan inovatif yang akan aku lakukan..

1. Jgn update blog sehingga August 2011..
2. Larikan diri ke luar negara..Bandung mungkin..
3. Tukar header sekerap yg mungkin dengan harapan blog tidak dikenalpasti lagi dah..
4. tukar content blog..buat 15 project ke..dgn harapan musuh2 akan keliru.
5. Pinjam rambut palsu Hanis Zalikha time raya aritu..nyiahahaha

Baeklah..nasib baek kelima-lima perkara tersebut tak berlaku kan..Btw, sekali lagi..jutaan terima kasih yer aku ucapkan..ak berjanji akan terus berblogging dengan sebaik mungkin..menjaga tatasusila..tatababai..tatasusukaw dan sebagainya..eh eh eh itu perlu difikirkan kembali kot..huhuhu..

untuk Blog Pilihan Malaysia



ok kita tutup cerita mengenai blog pilihan malaysia...kita bukak cerita laen..sreeeettt..(bunyi buka pintu )

ok..dua ntry before dis, aku ada cerita mengenai wedding Hencek Ambok...ko jgn gelak dowh nama dia..aku sekel laju2 kang..brani ko kan gelakkan nama client aku? hahaha..ahhahahaha ( maaf aku yg tergelak )..ok ok..serius..ahahhahahahahahahhaahah ( masih ada cebisan hilai tawa itu )..nyiahahha

ok ok..nih ada sket pic story album beliaw yang dah siap..

untuk melihat pic2 wedding En. Ambok dan isterinya

 ok ..nih story album tuh punya box. to protect ur album n nampak eksklusif..


 ok..untuk album kali nih..design yg aku buat adalah cover kaca untuk depan dan belakang..ada jugak yg pnggil kristal kan..sama je..


 nih cover blakang..siap laa ada hadis2 segala kan..huhu..see abg aizul marcello kaw kan alim..budak skolah agama lagi..hahaha
( padahal gua google je )..nyiahahaha




 so basically ada 22 pages including the cover..
tuh antara isi2 yang fully edited..
jgn risau jika permukaan kulit muka anda lebih hebat dr hencek Bulan di angkasa nunn..
dengan kepakaran saya, saya dpt membantu anda untuk lebih kelihatan cantik dr biasa!! huahauhaua


 ok nih cover story album tuh dr side tepi..


dan ini pula dari side tepi untuk cover blakang..

guys...kalau sapa2 yang nak buat story album nih email kat aku ok..
aizul_marcello@hotmail.com
mcm yang slalu aku ckp, tak kira ko nk bertunang ke, kawen ke, sunat ke, bufday party, parti bueh ke.. ke semua boleh buat album mcm nih..eh eh ehe...!! hahaha
slalunya aku buat album mcm nih untuk raya..raya haji tidak termasuk yer..

so..tak rugi kalau korang bayar mahal2 untuk photographer..
at laest korang dpt album2 untuk ditonton bila korang dah bercucu cicit sok..
dan aku pasti time tu, bnyk sgt ingatan dan memori yang akan korang imbas kembali..
n tak mustahil, air mata korang akan menitis time tuh mengimbau kembali kenangan2 silam...

byr mak andam = dapat makeup tahan sehari
byr katering = last2 ke tangki septik juga akhirnya
byr pelamin = abes majlis, diorg angkut balik brg2 diorg
byr kemah2 = abes majlis, diorg angkut gak..

TAPI...

bila ko byr photographer korang akan dpt album2, frame n dvd = long lasting selagi rumah ko tak harung dek banjir..

haa buat pilihan yang bijak yer!!! huhuhu

Last but not least..


jgn malu2..jgn segan..boleh pandang2..hahahah
*tiba2 meor hassan..

ok serius..
berminat untuk mengiklankan blog anda di blog aizul marcello??
korang boleh refer kat side bar aku..
email sahaja..
RM10 sahaja untuk tempoh sebulan..
*terhad kepada 5 org pertama sahaja..

huhuhu..

ok cukup laa tuh..dah mcm apek jual telur asin kat pekan dah aku rasa..byee..

till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)

66 comments:

Irine Nadia MaRceLLo said...
This comment has been removed by the author.
_aLiaHwaFa_ said...

congrats :)

- yUsziEka - said...

congrazt sbb menang dlm blog pilihan tu. ur blog mmg best!
1st time bace trus jatuh kerusi. eh jatuh trduduk.hahahaa
neway, gud job!

Irine Nadia MaRceLLo said...

aku pon ada gak rancang , kalo x menang arituh, nak bawak kau larik pegi lombok arituh. dah siap plan , nak jual ko kat sana skali. hampehssss ko menang! x dapat nak jual ko kat sana!

hauhauhauhauhahu!

nabil_potter said...

cantik la gambor abg aizul amik .. :P

meaw said...

wah, gempak gila syarat bila tak menang noh,hehehehe....sekarang yg penting adik n abang menang,caya la !
sokong korang !

eusoffaqeuddin said...

nak promote belog kita voley? please. ceceey!

Amir Rayyan said...

Alhamdulillah....hasil yg baik...:)

Izamir Ridzwan said...

hahah tak kan sampai macamtu sekali kalau kalah..huhuhu.. ehh cntik kamera tu.. eos 60D ke

farhana said...

Tahniah atas kemenangan tu..
u n ur lil sis deserved it =)

Gila cantik n nampak eksklusif gila gambar n story album tu...
Tak rugi kalau bayar anda jd photographer =)

Farahhardy said...

Chantek gilersss pic.... album tu nmpak smart and mewah..Like100X

E.I.Q.A said...

nice pic...
nak beri cadangan...
nape pic pengantin tak amik kat luar...
cam skang photographer an amik gambar kat luar...
cube la..
insyallah lawa coz abang saya da cube..

Awatif Azizi said...

tahniah utk BPM...

chantek st0ry album 2..

Syima Syaz said...

pasal photographer tu mmg btl lah tu aizul...tp ada gak b2b yang lbh utamakan benda lain n cut cost part gambar...silap besar tu...!

cerkLeng said...

ehem ehem
tumpang tanya pasal photographer tu.

tukang ambik gambar ni limited dekat area melaka + johor saja ka ??

kalau kelantan , ambik jugak ka ?
nak suggest kat orang yg nak kawin jerr =)

Clara Emily Cancer said...

congratz menang.

fittiariri said...

good job! sgt chantek! neway congrat mng ritu:)

kay yea said...

congrate der~

luvia said...

tahniah menang BPM...love ur blog.. teruskn usaha anda:)

Qarl said...

kan

15 projects katenya hahaha

adikko nk letak iklan leh?

halal donia akhirat

Lisa said...

tahniahhhh! ;)

maisara majid said...

huahuahah..tahniah ye..

btw..nice pic :)

hafidzah hafidz said...

waaa, congratulation menang tempat pertama =) btw, cantek photo album tu, gud job!! >.<

amy syifa said...

congrats menang..
congrats utk cik adek skali yer..
nak komen kat blog dia,dah rmai org komen..hehe

cantik la *err..nak pnggil apa yer?
ambik gmbar,tabik spring lah..!!

klu ambik gmbar utk konvo blh?
mahal x? lingkungan harga?

EIGHT IS SAMANIAH said...

cantik picture yg kamu tgkp..nanti aku nak buka studio the gegirl photography pulak..huahua..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

congratez ats pencalonan dan pilihan!:D

p/s: cantek all the fotografii! thumbs up..:D

NuR 'aQiLaH said...

apesal cantek?
arghh.
rasa nak kawen cepat -_-"

Wahidah said...

cantek sgt story album tuh...kreatif giler...syabasss

rabiatuladawiyah said...

congratz~!!

SyahmiFikri said...

wah2... tahniah yer..
eh tapi kalu lari g bandung pon best kann.. lala~

NADIA RAHIMI said...

marcello? ada mix apa ye? share lah kat next entry

SANDRA AZWAN: Fashion Designer said...

Finally!! Cool....(tumpang gembira)

Miz Ellysu Bahari said...

tahniah adik beradik :)
semoga terus success meng'update" blog anda ~

10jarijemari said...

pic2nya amat semat...pokcik gemar ^^

sudirman said...

wah...makin cantik blog yer...

syamin ariffin said...

syioknyee menang!!..congrats..
blog yg hevaattt..
anyway,album uhh superb!

Nuridayu said...

congrate to both of you!
ur album superrr superb!!nice touch...

! Nurida Ardy said...

mahu guna khidmat kamu suatu ari nnt...huhuhuhu...

SHYLA said...

abang buat album tu RM bpe?

artzlyind said...

tahnaih ek..anda menang..
tak sia2 keluar masuk chrome ngn mozila semata2 nk mengundi..abes semua pc digunapakai untuk vote u ngn adik u..haha

psstt..macam kenal jek kotak album itu..hehe..nway..print di situ mmg the best quality.. =)

Nana said...

cantik! :)

nazirulhazwan~ said...

wes, aku kawin nati tolong jd photographer bley??(serius ni wes)

Cute Mommy said...

tahniah..wpon sy x mengundi anda adik beradik tp sy tetap menyokong anda dr belakng..tahniah again aizul and irine..

Cik Su said...

bila dah menang ni ape lak tatacara dan tasusila nya..
boleh buat bsns fotografi nie..cantek

Melati said...

tahniahhh, dah menang!!!
yeayyyyy

Hanim Mahali said...

firstly congratz!
secondly, nice pic.... akan dipertimbangkan untuk time wedding 2 or 3 tahun nanti ~ ops
and lastly , chaw....

mekdonel said...

Nice post!!
Btw, this is one of the truly great blog :
www.fdausamad.blogspot.com
Check it out!!!
Juz bace 4-5 entry, sure jadi ketagih. Im not kidding dude!!!

farinasyauqina said...

congrats... lawa giler album tuhh :)teringin utk wedding naty..haha...tapi 10 tahun lagi la kot.. :p

mekdonel said...

One of the truly best blog..

www.fdausamad.blogspot.com

Baca 3-4 entry lepas tu mesti jadi ketagih!

i m not kidding..blog brader ni memang awesome!

Miela Tahril said...

Blog Baru (2010) Pilihan??? kalau berbesar hati untuk undi saya. UNDI N0.108. nak tahu lebih lanjut? tekan sini

http://miela-tahril.blogspot.com/2010/12/blog-baru-2010-pilihan-undi-no108.html

terima kasih kerana sudi meluangkan masa :)

hamzah ian said...

har har har

lolitasinta said...

lawa sgtsgt sume pic yg abg aizul amek !!!!
ble la na mek khidmat abg lak ??

mrsdjones said...

You are talented and I love all your pictures. Congrats on the win and nice blog you have here! :) Will definitely come and visit you again.

Redjambu~

ashaari mohd jalil said...

slm singgam...
dude...nice blog ar..
da ar follower rmai..
jeles gua...hahah

NOOR FATIN said...

nak tunang lambat lagi la, kalau x leh panggil awak sebagai photographer..hoho

Salamapple said...

Ahahaha, ashaari mohd jalil..mmg arr byk follower da msok ptandingan, tambah2 plak blog adik aizul nih pmenang tau..irene nadia..cun cun cun sgt blog dia...haha

Melor said...

salam perkenalan ya nama ku melor. cantik photo n nice blog

Linglung said...

gua ucapkan TAHNIAH kerana tersenarai!

Wan Gerrard said...

tahniah ye bro ^_^

abadi romeo said...

Jelous aku...

abadi romeo said...

aku nak berguru dgn lu la Bro..ada pengeras ke..

♥cik fyza ♥ said...

tahniah tahniah bab menang~

~cun r album~ bkenan tol...kreatif

EzuWan Ilias said...

tahniah sbb menang....

zahidah dihaz said...

buku tu cantik...congrate menang...

New entry: Combo movie - Aku masih dara & Narnia

NATASYA said...

this is masterpiece !!!!!!!
congrats :D

HANI AZIEANNA said...

congratz aizul n your sis...
harap kmu makin sukses dlm dunia blog nie..