Jan 16, 2011

Orang lelaki pon boleehhh....

salam sume...haa tgk tajuk tak bleh blah kan..tiba2 background music bertukar menjadi "jika kau fikirkan kau boleh, kau pasti boleh melakukan...lalala "...hahaha stop it!

baeklah ntry kali nih ak nak share sket pasal perihal orang lelaki..baeklah rakan2..sebelum tuh, ak nak tanya, kalau korang travel ke mana2 ke kan, brg2 facial, perfumes or pendek kata toiletries tu korang sumbat kat mana? adakah korang sumbat sume bercampur skali dlm luggage korang?? atau korang juz sumbat dlm beg plastic bekas mak korang beli ikan di pasar yang kaler kuning atau merah tuh? ataupun korang letak toiletries korang tu dlm beg kitar semula Tesco? owh no..jgn sedemikian rupa ye... zaman dah berubah..so plz berubah..jgn berada di takuk yang lama..


untuk entry kali nih ak nak bincangkan sket mengenai Toiletry Travel Bag..adik ak, Irine panggil beg makeup2...tapi itu untuk kaum hawa la..takkan laa kaum adam nak pggil beg makeup2 plak kan?? apa kejadahnya semua ini! nyiahahhaa....


bila anda nak travel, anda mesti nak kelihatan macho, kemas dan elegance kan..jadi selain daripada penampilan yang kemas dan elegan, barang2 keperluan anda juga perlu kelihatan kemas..u might say "alaaa dlm luggage sapa je nmpak kan? no no no...ketrampilan seorang lelaki bukan diukur dr aspek fizikal sahaja okeeyy! so untuk mengelakkan brg2 toiletries korang bersepah2 berhampur dlm luggage korang dalam keadaan yang sungguh malapetaka dan tsunami, nahhh!! Toiletry Travel Bag nih jalan penyelesaiannya!


nih antara contoh2 Toiletry Travel Bag yang boleh dijadikan panduan...tak perlu sebesar luggage ye tuan2..bia sesedap mata memandang saja...




ok tips mudah supaya anda tak usah membeli benda alah nih secara terus..
kalau korang bangsa yang suka collect perfumes mcm aku, sometimes, when we bought perfumes, diorang akan bg free gift benda alah nih! so nah! ini peluang anda untuk menggunakannya..!!

saya tau ada di antara readers saya nih terdiri di kalangan isteri orang, tunang orang, scandal org dan sebagainya yer! hhqahahahah
tadaaa..dis is the time, kalau korang rasa korang pening sgt nak bg apa untuk laki korang nye bufday present, bgi je Toiletry Travel Bag nih..
at least, laki korang akan kelihatan lebih elegan dan kemas bukan..
takder laa pengotor sana, pengotor sini ..campak berus gigi sana, cmpak ubat gigi sini kannnn?? berus gigi kot tak kembang takpe jugak..nih tak..dah mcm berus jamban ropenyerrr!




owryte for me..ak pilih brand Rip Curl Toiletry Travel Bag..korang boleh dptkan kat butik Rip Curl Pavillion..if i not mistaken, price just around RM49.90.berpatutan bukan???
.beb..listen..dgn harga RM49.90, anda boleh kemaskan barang2 peribadi anda sekemas2nya.!! 



 ok ada dua compartment utama..dan satu compartment kecil..kira 2+1 pocket la..
so ak akan tunjukkan apa brang2 yang wajib ada yer...


 owryte untuk jenis lelaki yang gemar memakai dan mempunyai koleksi cincin, nahhh ruangan paling kecil paling bagus untuk menyimpan..kadang2, time travel kita nak solat ke hape ke kan..so takut kita lupa kat mana kita nak simpan kita nye cincin, so ini adalah ruang yg ak rasa selamat rather than ko simpan dalam pocket..buat nye tercicir Cincin Lazo Diamond tu..tak ke naya? melayang RM600++




ok kelihatan brg2 yang penting yer..
nail clipper, gunting bulu pubik ..errr silap..gunting janggut, pencungkil besi tahi telinga dan battery!
ok..kadang2 bila kita tak smpt nak buat kemasan diri, nahh..pegi toilet jap, trim janggut for example..tadaaa!! eh eh eh johnny depp marcello lah!! ahahhahahaha



ok untuk travel, kita tak perlu bawa segala mcm set2 yang bagak2 besarnya..
so ko tak perlu bawak facial wash smp besar air mineral 1.5 Liter yer. lgpun ko bukannya pergi holiday sampai 10tahun kan??? tuh bukan holiday, tuh bermastautin namanya! .ckup bwk yg miniature saja..


so for example..bwk mini set facial wash lab series..miniature perfumes CK dan miniature syampoo..
ok kadang2 kita travel pegi holiday kat pntai ke atau kita g mandi swimming pool yang sudah pastinya kandungan klorin dalam air teramat laa tinggi..so natijahnya, rambut akan rosak, kering, bercabang dan tidak bermaya..dan time tuh laa tiba2 ko nak g beli wig la apa la kan..
cukup..cukup..cukup!!
beli saja shiseido hair care..so dengan dua benda alah kecik nih, rmbut akan kembali normal..


lipbalm pon penting ye..so takder laa bibir korang tandus kering kontang mcm padang pasir kan??
beb..zaman berubah..ko taksah takut orang ckp ko nih feminin mcm pompuan nak pakai lipbalm laa apa la kan? 
jgn jd bangang ye..pakai lipbalm bukan nak bibir merah mcm sharifah aini..it is juz for ur lips. untuk kesihatan bibir anda! dan yg lelaki plak, toksah laa gatal2 nak beli lipbalm siap ada shining2 mcm liyana jasmay ke hapa ke kan..ckup untuk memberi kelegaan kepada kulit bibir anda!
skrg dah ada lipbalm for men..
so untuk kaum suami..senang korang nak kiss bini ko..takder laa bini ko rasa terseksa kene cium dgn bibir merekah2 korang tuh kan???




 ok listerine sgt penting ye..anda sudah pasti tidak mau rakan2 anda mengumpat2 di belakang mengatakan mulut anda lebih busuk dr mulut ungka mahupun chipanzi africa tak sunat! 
( bila masa dia bau mulut ungka pon ak tak tau)! hahaha
ini cara pntas, takkan setiap kali makan anda nak gosok gigi..waaa lemak laa kalau mcm tuh kan..
amik listerine mini tuh, kumor2 dan sembur..tadaa..mulut anda wangi sudah..lg wangi dr Sabun Daia! ahhaha..Listerine!! lupakan yanggg laeen...
( smbil rambut bertukar menjadi warna pelangi menaiki gajah di taman perumahan)

ok bedak MAC tu untuk cover minyak kat muka..untuk kulit mcm ak, yg kadar pengeluaran minyaknya lebih hebat dr kilang minyak cap buruh, dis is the solution..
bedak mac nih bukanlah mcm bedak makeup pengantin yg tebal2 tuh..dia ikut kaler kulit kita je pon..
org takkan prasan ko pkai bedak..its juz untuk cover minyak kat muka ko..tuh je!

cermin mini tuh pemberian saloon Icaruz sbb ak dah bnyk gle babi purchase brg2 kat saloon dia. bukan ak purchase babi ye...hahahah
so senang laa ko nak telek jerawat n buang kan..hahaha



ok shaver! ini antara yg pnting!
kadang2 kita tak smpt nak kemaskan diri dlm toilet kan..
so dgn shaver schick percuma pembelian Majalah Glam edisi Lelaki isu 9 2011 anda tidak perlu risau lagi! hahahaha
perfumes and gel..pelengkap diri!



Fashion is not about putting on all expensive, its about putting on moderate and looking all expensive...


huhuhu..
jgn berfikiran sempit yer..
orang lelaki zaman skarang pon bolehhhh kelihatan kemas dan macho lagi elegance wal hensem! nyiahahha!
buang stigma dan tanggapan korang yang barang2 dlm Toiletry Travel Bag nih adalah ibarat kaum Hawa..
hanya org yang berfikiran di takuk yang lama sahaja, akan berfikiran seperti itu!


one more thing..plz stop using plastic bag or hamburkan barang2 korang dlm luggage..start using dis Toiletry Travel Bag ..anda akan dapati ianya lebih praktikal dan flexibel!
tak percaya buat!




If u dress fashionably, people notice the outfit..
BUT
if you dress impeccably, people notice the person!
-Gentleman Style-

till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)

80 comments:

ღCik Leenღ said...

;)) suke lagu kat blog neh

aizul marcello said...

nampak sgt tak baca! pemalas!

Myra Ayreen said...

http://myraayreenmurshemellow.blogspot.com/

Chakk Chakk ... laga laga pp dulu .. me datang Menjenguk .. sambil bace bace Entry yang very the buggy and buzz nih .. hehehe ..

hit me back okey dear ..

NotaGedik : kite panggil Bag Makeup .. hehehe .. lelaki panggil lah Bag .. errr .. errr .. ape eh? hehehe ...

eiyda said...

perempuan pon tak semua rajin nak ada toiletry bag ne.cayalah bro! menjaga personaliti itu penting kan?hehe :D

Mohamad Shafiq bin Hamsi said...

barang2 dia semua complete..
aku pun xada..bgus2..
sekali tgok 1 more time ada benda sama..PERFUME..tp aku punya desire color merah..hahaha~

. Amiera . said...

betul3..
bukan pompuan je perlu jaga penampilan..
laki pon same..

lelaki yg kemas lelaki idaman wanita..
ngeh3

sanik said...
This comment has been removed by the author.
sanik said...

hahahaha.. ko mengeringkan gusi aku tergelak wehh. adehhh2.

*ade tak gusibalm utk melembapkan gusi blk? hahaha..

aqim said...

wow..great materials.. & x complicated..

aqim said...

wow..great materials.. & x complicated..

aqim said...

wow..great materials.. & x complicated..

Azmi said...

tpi masih ada lagi kot org yg ditakuk lama...tgk laki bergayaa sikit dah mula mengata yg laki tu softlan..haha...

ღCik Leenღ said...
This comment has been removed by the author.
Taq said...

nak beli satu la
nak buat pencil box !!

ღCik Leenღ said...

hehehe.baca la...tatau nak komen ape..hanya mampu tersenyum :)
eh, saya rajin taw...rajin baca! tapi tak rajin komen...:P

ღCik Leenღ said...

hehehe.baca la...tatau nak komen ape..hanya mampu tersenyum :)
eh, saya rajin taw...rajin baca! tapi tak rajin komen...:P

! Nurida Ardy said...

pembersih la kamu nih..huhuhu
i looooikeee...

Taq said...

agak2 kalo sy guna smua produk yg yo yo ajork dipromokan dlm tuh..
leh x sy ramping mcm pic terakhir tu??

:P

b a m b a m ' s said...

betol2!!!x pon org laki nie men sumbat skali ngan baju2 tuh..pastu pakai baju ade tercalit ubat gigi laks!ahhahahha..sungguh x senonah~!

cik juja mafia said...

entry yang panjang gile untuk bacaan kaum adam, tp besh!!...kitorang ader gak Toiletry Travel Bag ni selain bag make up tu, pompuan memang banyak beg huhu~

Misshy Innz said...

patut lahh semartt ;D

ceritera asni said...

open minded guy !
so,nak buat benda yang org lain belum buat haruslah jadi berani..kan?
just go on mr aizul :)

AfiQ said...

skang jugak ak pegi beli itu bag!!! hahahaha.. eh..ape kata En aizul sponser???!! hahaha

ria said...

kalo gurl panggil bag makeup utuk boy aizul panggil beg aper? ?
x kan paggil beg toiletry travel bag ? ?
x best lorh. . hehehe
bg la nama lain. . :)

fittiariri said...

a'ah kan...selama nih kemain ssh duk pk nak bg present pew tuk laki selain baju,kasut tuh sume..bag makeup nih pong boleyyy :P

ria said...

kalo gurl panggil bag makeup utuk boy aizul panggil beg aper? ?
x kan paggil beg toiletry travel bag ? ?
x best lorh. . hehehe
bg la nama lain. . :)

ria said...

kalo gurl panggil bag makeup utuk boy aizul panggil beg aper? ?
x kan paggil beg toiletry travel bag ? ?
x best lorh. . hehehe
bg la nama lain. . :)

yad'z said...

popmpuan panggil beg makeup... bro panggil lah beg tacap... hahaha..


bagus2, lelaki pon kene jage their look.... baru semua gurlz pandang.. hehehe

Carl Samsudin said...

mamat jambooo!

emieysandra said...

haha..nice!

kyoo reza said...

wah..aq paling suke entry ni weh..hahaha

tp aq pny brg lg byk..mmg luggage la jwpnye..hu3

aisya Nur ilham said...

mmg pnting pon beg mekap ni..kalau takde, sumer brg bersepah..serabot jek! huhu

Aniss Pinky said...

cool la. jarang kot laki amik berat hal2 mcm nih!
thumbs up :)

aLya said...

memang style ar..yg nie baru betol nak g travel. :)

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

hohoho memeng sangat practical...
bukan stakat untuk lelaki je, untuk perempuan pon boleh kan abang aizul...

semalam baru je OE pergi berjalan-jalan jauh(travel)
terlihat lah macam apa yang abang aizul cakap tu, barang bersepah dalam luggage, perempuan yang buat...
(tak boleh cakap nama, nanti mengumpat)

kekemasan itu penting walau ianya hanya dalam beg... hehehehhehe...
(n_n)

eusoffaqeuddin said...

the best entry ever!
ade butang like tak ?
hahaha

tieha ismail said...

pembersih ! equal to metrosexual guy right....

farhana said...

Feewit, memang metroseksual la. Bagus2, lelaki sekarang kena sama kemas dgn perempuan. Kadang2 lelaki pulak yg extra kemas. hehehe.
Nwy, suka dgn kempen stop using plastic bag. Thumbs up!

PeQ GaRaGe said...

bateri tu utk ape?

hacimun said...

betul tu.betul tu.takde la baraang terabur2.


tapi,bila tengok isi dalam,terus termenung juta juta minit.

mak oiii

ekyn ashikin said...

lelaki skrg pon dh same mcm perempuan kan.. mementingkan keselesaan dan kemasan.. wah.teruja bace bnde nie

~boy @ Mr. K~ said...

sangat complete dowh!..
Aku nye, tak la masuk dlm plastik bag.. ada gak beg khas.. cuma x secomplete aizul nye ni.cukup sekadar:
1.berus+ubat gigi
2.pencuci muka
3.deodorant
4.perfume
5.mini syampu
6.minyak rambut wax
7.mini sabun cairan

hahaaa

IrRuAn said...

dh lme aku cri beg2 y mcm ni..
mslh kat tmpt aku x ada y menarik..mmg berminat gak nk dpt 1 beg mcm ko..mdh nk isi smu bnd utk org laki bile travel jauh..

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

aku pon de travel bag cm ni... tq yeee DUNHILL...

Pojie said...

compact powder MAC tu paling mahaaaaaaaaaaaaaaaaaaallll..


hahahah

EIGHT IS SAMANIAH said...

kamu laki laki metroseksual..
bagus2..suka laki camni..
jaga diri jaga adab..
take care :)

Lady Shana Sweet said...

u are always cute & GOJES aizul.. huhuhu

♥CIK SHA♥ said...

perrrrrrrghhhh..lengkap tuh..terbaek ah!den pon takde macam tu..salu p travel hanya pastikan tak lupe bawak berus gg+ubat gigi+sabun mandi..mekap2 tak pakai pon..tapi bedak compact kena la bawak..hehe..

ishiko said...

toiletry travel bag tu ader brand AM ke?? huahahhaa.. ghase nk tuka yg baruu neh..

Mata Pena Fadz said...

yess...t.q..bace jewe ntry nih..da dew idea..tuk bg kt cik boyfie sy..hehe....

MiaWawa said...

abg aizul mmg best ler..

hakimansor said...

haha i got dat shaver too bila beli majalah glam haritu!
mmg da best!haha
=)to readers yg baca blog abg aizul ni,klaw xnak bli yg mahal2 sgt,kot2 la ade yg x mampu,bli je bag yg sama mcm tu but ikea nye!
berbaloi gak!
haha
tp beg tu sgt cantik so mmg nak g beli 1! :)
thx 4 da info abg aizul!

cik NAD -miszhelena- said...

good job r Ajoy. Entry ko bergune sangat sebab bagi ak idea pe nk bg si kekaseh hati. klo agak agak ade cdgn laen nk jdikan hadiah buat kaum lelaki sile sile la beri ye..

-nad pasma KMM a.k.a miszhelena-

WZulhilmi said...

O__O This is the most complete set of toiletries i ever seen!!

Syafiq Rosli said...

cayalah bro..barang2 ni sememangnye penting untuk yg menjaga kekemasan diri

achik ezam said...

ini betul2 metroseksual neh


thumbs up!

Teratai Ibunda Catering said...

ouh bagus2..bleh wat rujukan~

loLaa_Nurafizza said...

huhuhu..pompuan bkn setakat beg makeup je..bag toiletry pon ade..tp seyes bro..awk mmg nmpk pengemas org nye..

shera haifa said...

ayokk laki pun pkai lipbalm ehh..napa aku baru tahu,,haru cm nie..haha

tulus sweet said...

angka 49.90 for high school student is like spending 7 days at cyber cafe DOTAING(dotalah tu)
49.90 for IPT students with only RM 250 scholarship/month is the same amount of launch and dinner.kalau ada awek lagilah tak cukup
so i said.just bungkus je toiletries tu dlm tshrt pagoda anda,atau bf anda,atau suami anda.
hahah!just suka nak berkira-kira mlm ni.hahah!sory..

♥cik fyza ♥ said...

susa nk crik laki yg jga pnampilan cam abg aizul zman skrg ni~ aiyoo...hihi~but abg aizul good la..sempoi je xde segan2 ngan sume ni~ other's ade yg segan2 lgi~pelik2

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

amboi...cam ni kalah LM.Beg make up LM pun x macam ni.huhu..

♥e'in♥ said...

wah2..... bkn men g.. huhuhu..

encikReza said...

aku guna beg yg beli magazine eH jer utk buboh brg² ni.
pasni kena carik beg mcm tu gak la

Hishyamuddin said...

wah, bse nye aku men letak lam beg je sume brg tu..hahahhaa

AIN SYAFIQA AZMI said...

wah..thumbs up la aizul!!
bagusla lau jg kebersihan n kekemasan diri smpai cm2...laki2 d lua sane smua sila contohi aizul ye...=)

eddy syrol said...

singgah jap ye tuan tanah :-)

view me lau sudi http://eddysyrol.blogspot.com

ezy said...

Keep up ur personality
maintain ur smile
luv aizul in any way marcello do!..hehe

::ienafazlyna:: said...

i kdg2 kalo malas, sumbat je lam lungage or handbag..thats y handbag perempuan kan kebykkannye besar2..senang nak sumbat semua benda lam tu

Aiz said...

aku gune beg tangan pompuan terus.. kulit nye.. tapi stail laki-laki arr.. btw, best gak baca mende fesyen laki..


Aiz nak design template korang

orange.shaker said...

nice idea...but xsemua laki nk wat semua perkara ni...:>>

balqis hamdan said...

ni mmg dah kes metroseksual nih.
haihhh..

kalah aku kot...mcm2 la~
hahahahaha

masmaribell_mastura said...

lip ice.. (=

zizidiazora said...

Tumpang lalu yang tuan tanah..hehe... nice house n good entry leh follow selalu...

anyway seorang lelaki harus mementingkan penampilan selain personaliti yang baik untuk disenangi orang. tak gitu?

mArInI said...

tumpang lalu... nice blog... baru nk berjinak2 follow blog nih... :)

Nyssa Nuar said...

lelaki juge prlu ade gaye..
aku pon namo laki slekeh2..
ish..=P

Akulah Aqilah Itu said...

aku main hambur je barang2 aku dlaam bag. OK fine, aku kena berubah. Lalalalla!~

lyn Chang said...

waa...... :D bgus2

EzuWan Ilias said...

agree beb..guyz patut ader beg nie..hehehe..ermm nak tyer bedak mac 2 kan leh kurangkan myak bper lama ae??muka aku nie pun kategori berminyak yg amat..hbis kertas myak clean n clear sekali 3kpg aku gna nk buang myak 2..n mana nak cari ae bedak 2???xtau ler..hahaha

melle amir said...

nice info