Jan 29, 2011

Xaara Betty Rosmah???

hye everyone!!! apa khabaq hampa sumaaa? ada sehat ka?? adooyy sorry2..jgn salahkan ak sebab tak geti2 nak hupdate kan..salahkan tenet cam gmpang di IPTA tuh.hmm..sudaaahh laa ckp tak serupa bikin..nak baiki wireless laa..nak baiki kelajuan internet laa..sudah2!..propaganda MPP je sume tuh! shiohhh!!! haiiiisshh marah nampak! ahhaha..

ok ok..ryte now, ak kat rumah..seminggu cuti bagi bersama2 menyambut perayaan dun dun ceeyyy, dun dun ceyyy ceeyy ceeyyy!! ( bunyik tarian singa )..seminggu tuh bai! haaa jgn jeles..ak cuti seminggu plus 2 hari lagi cuti iaitu isnin dan selasa sbb kedua2 hari tuh aku takder kelas..cpt jeles..cpt buat banner, "aku jeles dgn aizul marcello"..hahahahahah

ok ok..juz nak share kat korang..ak dah dpt bini dak jojol tuh ha..perghh puas jugak laa mencari jodoh dak jojol tuh...naik kojol aku mencariknya! hahahaha...alhmdulilah..aku dah jumpa org rumah baru dak jojol tuh ha..

ok nih details pasal org rumah dak jojol...


Name : Xaara Betty Rosmah
Nickname : Xaara or Kak Mah
Age : 1++ year 
Breed : Blue Russian cross Persian
Gender : Female
cita2 : nak jd Menteri Pembangunan Wanita Keluarga dan Masyarakat~


 ok berkenaan dgn nama beliau pula..ramai yang dok tanya kenapa mesti letak nama 'Rosmah' kat belakang nama dia kan?
jawapannya : saya sgt mengkagumi Datin Seri Rosmah Mansor.
beliau cantik dan powerful!
full stop!!
jgn bnyk tanya lagi. beliau idola saya! hahaha
Ingin saya peringatkan lagi! beliaw hebat ye!! tak kira laa ko nak kutuk beliau apa sekalipun, ak tetap mengkagumi beliau.
eh aku kagum la!
seyes kagum!!
ok ok..sgt kagum!!




 ok..Xaara sgt2 manja ok..tak macam jojol..jojol tuh suka feeling2 kaya raya...nak pegang jojol pon kene berhemah mulia..maksudnya, ko kene basuh tgn bersih2 br dia bagi pegang badan dia..
berlagak bukan? ya, saya akui! hahaha
hmm...now Xaara suka tdo kat lengan aku..selesa katanya..err..bukanlah dia berkata..tapi aku tau mesti dia kata mcm tuh punya! hahaha
tiak abg aizul marcello anyiiii tawww!



 baru je aku ckp aku dah dpt bini dak jojol, terus ramai msg kat inbox aku ckp nak booking anak2 dia nnt!
adoooyyy! kawen pon blom..dah nak booking ye..hahaha..takpe2 kita tunggu turn dulu yer....


 bergaya bukan? hahaha
ok juz nak share dgn u guys, kalau kucing tuh kaler grey, kita tak ckp grey taw..kita paggil dia, blue.



ok nih masa kat bilik ak di UTM..
see saja nak bgtau aku gigih cat dinding UTM kaler dark purple ngan ijau..
kombinasi yang menarik.
owh lupa nak bgtau cat2 tu Nippon paint satu tong rm160++..
gigih bukan...ye mmg saya gigih! hahahah




baeklah pembaca2 sekalian.kita amik mode 'pause' mengenai Xaara,now kita buat imbasan AF sebentar yer..
ini kisah sang arjuna pula...( laki dak Xaara )

 dak jojol nama diberi....sila jgn kojol ye..


Details nya adalah seperti berikut..

Name : Jojol Enstein Mustaqiem
Nickname : Jojol
Breed : Birmans Persian
Age : 9++ months
Gender : Male ( metrosexual )







 see..saya dah kata, beliau sgt metrosexual..
rantai leher nak pink je..hahaha


 maaf masa photoshoot sedang berlangsung nih, beliau tidak bersedia..
no wonder tahi mata ada di situ..
maafkan beliau..beliau masih belum professional menjadi model!


 ececehhh..lihat, aksi beliau seperti Dato Lee Chong Wei ketika mahu bermain badminton! 
nyiahahah


ok dak jojol nih agak agresif sket..mau taknya, ada ke patut dia ckr n gigit tgn mama ak sampai bengkak seminggu ok!
terus mama trauma yer! hahaha
takpe laa mama..sbr jer yer..hahaha

so skrg, jojol tgh usha baekkk punya awek baru dalam cage tuh..
kenyit2 mata..jelir2 lidah memberi isyarat tertentu! hahaha
kebetulan lagu Ana Rafali ngan Sohaimi Mior Hassan ( Kalau Berpacaran) berkemundang di udara ye..
boleh pandang-pandang, jgn pegang-pegang, duduk regang-regang, owh bertambah sayang...

terus diorg malu2...hahahaha
so sama2 laa kita menantikan anak2 baru Jojol Vs Xaara ye..
tak tau laa warna apa yg kuar nanti! hahahaha

okey laa..cukuplah setakat ini sahaja yer...
nnti sok dah dapat anak, time Xaara tgh berpantang memakai kain batik lusuh dan jamu di dahi, barulah saya update kembali mengenai kisah mereka dua ekor nih yer..



comel bukan?
pakej comel beli xaara percuma tuannya!
hado? hahahahah

agak2 nak beli persian, roger aku..aku banyak stock nih
email : aizul_marcello@hotmail.com

" The purity of a person's heart can be quickly measured by how they regard animals ”

Jojol Enstein Mustaqiem Vs Xaara Betty Rosmah~





tq abg neil for giving me dis lovely bag!
ko tggu aku g bali sok!! siap!!








owh btw, jgn lupa undi adik aku taww..
just


click here




then undi no 52!


go rosmah go! eh silap! go irine go!!! hahaha







till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)



64 comments:

AfiQ said...

nama mereka sgt vouge!!!!!! hahaha.. meletop name nye!!! sib baik kucing nye secomel name nye!!! hahaha.. eh, tuan kucing da jumpe calon lom? duk carik tuk kucing je.. hahahahaha

ijatty said...

kucing2 itu sangat chumeyl! yeap sangaaaat. *geram*

BUT what im interested now is ur room! cepat2 kasi tgk ur new look room tuh! ahahaha.. *awatnya la u nie ajen sgt dok cat2 bilik? i nie bl nak cat bilik, pikir2 kene kemas2 brg trus cam malas* :P

✖Nur Fazlena Muhammad Fouzi ✖ said...

nama vogue tuh.haha x tahan bace...mmg penchenta tucin la dak benjoy ni..

-kinder bueno-

Irma A.Wahid said...

ahhhhhhhhhhh sukenye tgok kucing tuh...suke giler gn kucing sbb manja....nak kucing2 tu blh x???

eusoffaqeuddin said...

nama meow meow tak nak kalah kan? i love xaara!

Eyqasara said...

chumel....utk jojol dah dpt calon... abg aizul bla lagi nak kawen?? asik jodohkan kucing ajer.. hihihihi... ;)

Nana Liyana said...

homaigoddd lawanyee . eeee ni yg jelez ni . uwaaaa :'( dok tgk abg aizul plok2 dier . eee nk jugak!

Natasya Aisya said...

sumpah cute+comeii....waaaaa~~~kalau lah ader tutin cm u ni....waaaaa~~~
p/s: teramat geram nak pelok tutin ni tao...

a.n.y.s.s said...

hahahah ajoy gile..aku tunggu profile pic ko ngan datin rosmah!!

kukiesyaz said...

waaa...ur cat sgt gorgeous!!! i also have one cat..her name is ct kittun...she is very super duper demanding cat...after i mandi kan die...bleh plak pegi keringkan bdn die kat bilik i...then nak buang poo die pon dok memilih pasir..sabo je la....

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

omaigoshh, terharu dgr nama kucing2 tu, lebih comel dr nama manusia:) cool mcm ownernya.
selamat menjaga pasangan jojol and xaara dengan penuh kasih dan sayang ya. haha:D

had voted for irine. goodluck.

Hishyamuddin said...

amat menawan..haha
aku nak booking cucu dia..ingat tu, cucu ok...

Akulah Aqilah Itu said...

COMEL!!! macam nak rebus je.

Bungakopi said...

aku baru je buang kucing tiba2 rasa nak beli kucing lg pas bc entri ko neh. hehe

Taq Rafael said...

xaara sgt catwomen yea

iqbalhakimi said...

haha..nama kucing meletop2..

mereka sgt comel..bak sini aku nak pegg jap..hehe

tomatokering :) said...

hohoh ! kucing yg sgt comel ! jgn lupa suruh bagi beranak banyak2 sikit . ramai waiting list nih . haha

tun teja said...

boleh bela kucing ke kat hostel??
bestnya....
nk bela tupai la lepas ni..

Hezesuze said...

Xaara sangat tomei cam tuannye..eh tomei ke tuannye?? mihahahahaha

mellow said...

sumpah rasa nak telan mereka skrg

yad'z said...

asal dak jojol lagi gebu dari bini dier??? asal dak jojol lagi mengamcam dari bini die??? kenape?? kenape?? kenape?? huaaa~ hehhehe

twinkle twinkle said...

sgt comel oh

Wahidah said...

so the vogue catz tau....hahaha...

jojol vs xaraa...i likessssss

kema said...

xaara sebijik cam bubu....haha~ xsabr nk tunggu xaara's n jojol's junior

AiDa AzRyN said...

nmpk cam garang je xaara tu.. huhu.. ;p

♥cik fyza ♥ said...

uwaaa~tomey nye dorg ni~ fyza suke tgok bulu dorg~ awww hit gitu~ bez nye...tingin gak nk pi bli 1~ tpi nnti la..~ yg dua ekor kat uma ni pon lom tbela sgt nsib~ kahkah

chokeLy said...

x rase membazir ke cat blik tu? bape sem je pun duk situ.

rotashia faizal said...

comel = bersih.... sangat cute...

Hasyarghh said...

Nama terbaik punyaa. XAARA :)

Azmi said...

derr..aku nak tempah naak dia boleh??
haha...comel lah

cik ciput said...

my gosh!siyes comel tucing2 sekalian..huhuk..geram je tgk jojol..hehe..beliau mmg metrosexual..

NadiRah said...

eh, boleh ek cat dinding bilik hostel?? huhu..
okay2!! akan vote adik kamu.. =)

wannurfazrini said...

tergoda ngan KAK MAH ! hehehe :p

laskar rainbow said...

ensem plak Kak Mah ngan si Jojol tu =)))

asybedazzle said...

comel btul kucing tu. both

Kuronofu91 said...

Jojol paling comel !! suka kucing putih~~~~

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

comel laa!!!comel laa!!!
comel laa!!!

comel laa!!!

comel laa!!!

comel laa!!!

comel laa!!!

oke dah. hehe~

SyahmiFikri said...

nama sgt style..

syA suka rosmah tersebut!!

i like!! hahahaha

Mar said...

rosmah mmg sgt cute,chumeel,sweet.semualah
but wrna klabu plak.he3

Abg.Syuk said...

GILER COMEL.. NICE SHOT

http://abgsyuk.blogspot.com/2011/01/menikah-dengan-ku.html

masmaribell_mastura said...

bawak kucing kat u ke apa? huhu.. terlepas g balai cerap habes..

Cap Api said...

kucing tu mmg comel ditambah dgn nama yg lagi comel.. fuh super comel..

syazwani othman said...

walaupun nama hebat tp nama melayu tetap di hati ekekeke

aLya said...

nampaknya dak jojol dapat wife lagi tua dr die..ngeh..ngeh..

lepas nie leh tunggu anak jojol vs xaara lak. :)

wifi UTm memang hampeh..sob..sob :(

Azad Dino Khalid said...

Wah, mmg comei meow meow U Aizul, cam tuan dia gak.......

Tang nam tu arrr x tahan nak baca.... but HIDUP MELAYU !!!!!

PjiE a.k.a KEcEk said...

huhuhu..comel kucing ko bro..i like kuching too..

bella bellitos said...

comei kucing bang..haha jom join ni\

http://bellabellitos57.blogspot.com/2011/01/pencarian-blog-paling-ringan-ideal-dan.html

NOOR FATIN said...

comelnya kucing tu!!!! nakkkkkk! wuu

meowwmania said...

comelnya si Jojol ngan Xaara, mesti anaknya super comel nnti..kompem!

hakimansor said...

abg serious ade byk persian?
owhh bls my email.
ade tny sumting.hehe

ChoColat DonuT said...

chomell sgt kucing 2 ekor tu..geram tgok..especially rosmah..

loLaa_Nurafizza said...

sangat sangat comel...comel comel sangat..bile la dapat 1..bro,nak 1..hehehe...

p/s:cantik kaler purple tuh..sgt pandai mengecat yer?nice n chill..

Hilmi Ee aka Mie said...

jemput dtg ke kenduri blog aku..
http://hilmiee.blogspot.com/
sekian

Badboy91 said...

seriously, lawa giler rosmah!! the cat okay.. elegant.. jojol pown haha.. smart.. kapel yg ideal

NurSolehah said...

vogue gler nma... sy skunk sdg cri kucing gak :( tp knpa yg jnis flat face tu mhl bebenor r...

agak2, usia brape bln sesuai utk pelihara ?

YaNa said...

sangat dan tersangatlah comel itu kucing...

:)

nazirulhazwan~ said...

aku nak kawen kan kucing aku ngn rosmah bley??haha

ain revival said...

comeyyyyyyyyy!

Zaza said...

comelnye kucing2 itu. yang putih lg comel!!

*cimOt* said...

nama panjang berjela takmo kalah eaaa...

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

comelnya xaara ngan jojol :)
Aizul I nak you punya cat tu...

nadia natasya said...

awww awww, comel gile kucing >.<

mr.syazwan said...

eh jap2


mata dia mcm i laaa


hahahahaha

NinaAz said...

Salam. Nina nk beli kucing sekor bleh?