Feb 23, 2011

cinta or chenta??

hye everyone..watcha doing guys?? ada sehatkah???
ok aku kat sini sehat2 je..
fuh, masa berlalu terasa begitu pantas bukan??...
sekelip mata, setahun sudah berlalu dgn hebatnya..
bagi yang mengisinya dgn baek dan sempurna, alhmdulilah..
tetapi..
bagi sesiapa yang membuangnya begitu sahaja, hmmm..try to flash back, and cari kesilapan itu dan cuba perbaiki sebaiknya..


baeklah readers yang disayangi sekalian...sayang di sini merujuk kepada...ok bayangkan..sila bayangkan....
bayangkan....
saya sedang mengucup ubun2 anda ye..alolo suweetttnya aizul..nyiahahhaha



C I N T A ????
apa yg anda faham tentang 5 huruf keramat di atas??
mcm2 definisi bukan?
to be honest, hingga ke saat ini, penulis agak cuak nak mendefinisikan perkataan tersebut. 
*penulis plak dah...hahaha
ya walaupun ianya 5 huruf...
nampak mcm mudah untuk bermain dgn perkataan tersebut..
nampak mcm senang untuk bergelumang dgn cinta?
tapi bersediakah anda??


baeklah...
kita tutup cerita cinta sesama manusia yang tiada penghujungnya itu..
mungkin ada yang tahu, dan mungkin ada yang baru tahu..dan mungkin ada yang tidak tahu langsung..
tapi bagi sesiapa yang mengikutinya, mungkin faham..
ataupun..
anda buat2 faham sudeeyyy~
tak perlu diperjelaskan satu persatu..
tidak perlu karangan sepanjang rambut repunzel !




Selain cinta aku kepada Ilahi, aku dah putuskan cinta aku kepada kamera..
yeah antara benda wajib yang sentiasa berdamping dengan aku selain iphone..
dan mungkin korang akan anggap aku gila bila kadang2 aku berkata2 dan bermonolog dengan dua benda ajaib nih...
dua benda nih peneman di kala sunyi..
dua benda nih la yang memberi kekuatan dalaman kat aku..
dua benda nih laa yang sentiasa buat aku tersenyum dan tertawa..walupun kadang2 dlm duka..
dua benda nih la yang menyaksikan air mata tumpah selaju air terjun gunung ledang..
nasib baek puteri gunung ledang tak nampak air mata tumpah..kalau nampak, matilaaa...!




ok serius..
disebabkan dua benda nih la aku kenal siapa diri aku...
aku kenal di mana sepatutnya aku letakkan diri aku...
aku mulai tahu di mana patut aku letakkan maruah aku sebenarnya!
aku juga mulai tahu apa itu maksudnya cinta sebenarnya..
cinta sebenarnya tidak pernah wujud...
hanya chenta sahaja yang ada..
cinta dan chenta?



aku tinggalkan persoalan tersebut, biar anda sendiri yang menginterpretasikan maksudnya yang tersendiri...






malam yang sepi..
berdamping dengan La Lensa Nuddien..

tq sayang!



till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)

43 comments:

Amir Rayyan said...

cinta penipu....hanya kekal milik yg satu..... jg diri...:)

Hishyamuddin said...

cinta satay..nak tahu, dgr lagu xpdc..c.i.n,t.a..hehehe

nurul fasihah said...

cinta ialah 2 ati menjadi satu..
eh3...kamera da xda hati..mehaha

Wan Zulqhairi said...

Kalau kasih ngn kaseh plak???

Taq Rafael said...

muka chomppp jerr
kurg cinta nihh..

iqbalhakimi said...

cinta ni subjektif dan luas..terpulang pada kita nak pilih...jangan terbabas sudah..nice pic bro!

Taq Rafael said...

ehh jappp..pic last tu baju terbalek ker apa??
haishh songsang sunggoh!!

yana said...

hehe...tergelak suda...
*perasan pulak dy baju abg aizul terbalik...*
btw masa yana baca enrty ny yana byk tgok picca2 ue...
sgt3 suka..

AfiQ said...

CINTA??? errmm... nta la.. mcm x sedia je lagi nk beri komitment kat cinta ni... huhuh.. x puas lagi single.. hahaha.. err, fiq lg percaya cinta slps kawin.. hehehe.. bole?

p/s: ambooiii abg.. jiwang2 nmpak skang? ehehehehe..

PjiE a.k.a KEcEk said...

terbaik...

LittLeMyRsHMaLLoW said...

sedang cari chenta untuk bercinta...

sekian,
=)

unieMARKS :) said...

ahaah , jangan kata cinta kalau kau tak maksudkannya . HAHAH [ayat tak buleh blh]

Nem0 o0h Nem0 said...

cinta? cinta itu menyakitkan..tapi skang ni sedang jatuh chenta dengan 'alat make up' =)

zaty luvlianncezzz said...

cinta sgt indah..
cinta sejati hnya yg tahu menghargai erti sebuah cinta sahaja yg dpt memilikinya


tu diaaaa..jiwang gla.ahahahaha

btw jengok2 lah ke cni
hitam&putih paling feveret!!

Mar said...

mmg entri berjiwa,.cinta hanya milik yg maha esa,.

taapii2 i tgh fall in love dgn blog lah,.cm na ni,.heheh

Mr feckry said...

ar-rahman ar rahim...itu la makna cinta sebenar

mR.sYaH said...

entah.. tp klu chinta chanduri itu fasha sandha.. heheh..

Topex said...

Yang utama cinta pada-Nya,
Kedua pula cinta Rasul-Nya,
Disusuli dengan cinta Ibu Bapa,
Cinta yang lain ikut semasa.. XD


p/s : Gambar stylo mylo XD

Merepek Semata Mata

achik ezam said...

chenta cinta cecinta cecinta cecinta :P

Fathiah Rosdi said...

LOVE is cinta... =O

nabil_potter said...

bro, dah bercinta belum nie? hahah..
pas grad dah boleh kawin nie..huhu

.:|kamaryeah|:. said...

interpretasi masing2 kot~
yang penting pandai jaga diri~

Wani said...

cinta or chenta ??
tak de pengalaman arrr .
macam mane tu ek ??

izzaty hamzah said...

cinta 2 buta..

Nur Farah Hani said...

wow... encapsulated.. akhirnya ada jugak yang sama prinsip cam aii.. cinta sebenarnya tidak wujud.. eheheh...

tapi baru2 ni otak ku dah dibrainwash.. orang kata kalo cinta tu tak ada kita ni lahir atas sebab apa??

bukankah disebabkan perasaan cinta dan kasih sayang sesama manusia..

conclusionnya .. cinta wujud.. tapi hanya manusia y bertuah sahaja akan tahu apa itu ertinya cinta.. setuju kan.. hehehe.. :P

orange.shaker said...

yep..sy pon bercinta ngan kamera sy je...kemana2 berdua..hihiihi..but..what is chenta?ada ke istilah ni dlm kamus dewan?:>>>chill:)

Dyka said...

cinta saya juga untuk kamera! HAHAHA
*rindulah~ HAHA

opie said...

CINTA?
ianya suatu yang subjektive. ia dapat didefinesikan oleh mereka2 yg tahu untuk menilai. cinta sejati itu wujud. seseorang yang tahu untuk menilai cinta itu adalah mereka yang sangat2 tahu untuk menilai erti sebenarnya cinta.
tapi setengah pula berpendapat bahwa untuk mendapat seseorang yang sangat sepadan dengan kita, kita akan mengharungi banyak dugaan dalam percintaan ni.

yad'z said...

uhuhuhu... betul3... kita mampu kenal sapa diri kita.. hehehe

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

cinta???? serik dh dengan cinta...

CINTA PD DIRI SENDIRI...

fittiariri said...

cinta dan chenta adalah berbeza tengok ejaan pong da taw huu

miss aisya said...

aikk lain mcm je entry kali ni AM..
huhu nway, pray for your happiness k..cintailah diri sendiri!!

== naDya == said...

krn "cinta"..hati ni penah pedih d'kaciwa kn..
nk nges pon..jatuh saham je..
pglman lalu makes me "trauma"..
lebih bek teros kn hdop yg enjoy n happy..

Wahidah said...

cinta hakiki cinta yg kekal abadi cinta kite pdNYa..


mcm tersama lak wat entry pesal cinta hahaha...

chiowww...:P

Zuewairy said...

cinta pada kamera..
ok.. ni peluangnya..
ngeh3..
berminat mengambil gambar? rebut peluang ini untuk dapatkan Rm5k

Teratai Ibunda Catering said...

ouh. love this post. my current love is my dslr (Kiss X3), iPad, ngn protein. wuhuuuu~

Yuuki Taiyou said...

it's not wrong to love cameras...

what matters is where does that love takes us to...

Bungakopi said...

cinta bukan spt dlm karya cinta. hahammpeh adalah. buat aizul, bcinta ngan kemera ko lg baek.

Reen Tart Nenas said...

1st time bukak blog nie. posing mcm irene! dah sah2 la adik beradik :)
cinta itu tak buta, tapi ia boleh membutakan mata hati orang :)

Nur atikah said...

Chenta Mathi Khaiyu.....
slalu ditipu.....
Oleh itu,cari lar cinta Illahi,kerana ia akan mnentukan sgalanya.

Iszuan said...

sumpah best blogg abg r! bg sy inspirasi nk tgkap2 gmbr nih. maklum la baru je setahun jagung! :)

Naruza's Split said...

cinta is subjektif.. chenta lak is fasha sanda.. hik2..ala drama TV3 tuh.. tapi apa yang ak blajar darpda slogan AIRASIA ialah n0w every0ne can beCINTA.. wihuu... till then chill out (c0py paste ayat penulis cket)...muekeke...

loLaa_Nurafizza said...

ada apa dengan cinta??pe pon cinta dengan Allah yg sebenar2 nye..

cinta manusia?forget it..=(

p/s: cantik gilos gbr 1st tuh..nice bro..