Feb 2, 2011

Wedding Shaiful+Haida~

hye sume..sory aku postpone sehari untuk update wedding bro shaiful+haida nih...ekceli ak dah siapkan editing bro shaiful+haida nih agak lama, cuma masa untuk mengupdatenya blom kunjung tiba..lagipun aku tak nak la org ckp blog aku nih blog wedding semata2 kan kan kan?? adoyy~

ok bro shaiful nih sebenor benoornya adalah kawen baek kepada abg fizan which is my previous client. time tu dia jadi pengapit kepada abg fizan. haa sapa ckp jd pengapit lambat kawen?? see!! dah selamat kawen dah pon..dah selamat melayari bahtera dah pon..bahteraaa??? teeeett! hahaha

to be frank, both family, either family abg shaiful or kak haida very humble. very down to earth and friendly! owh my godddeddddeeekk ( qalqalah qubra di situ yer ), aku sgt malu kat situ yer..kak haida even malu2 at 1st, but bila dah jmp kamera aku, terus menerus ya nak posing! abg shaiful toksah ckp la! sgt hebat! hahaha persis seorang model..persis adalah vocab baru di blog aku ini ya! harap maklum! nyiahhahaha!!

untuk wedding kali nih, gambargrapher adalah aku dan my bro, Aloy. Fuh aloy nye skill lagi hebat ok! takleh disangkal~



 ok ekceli nih hari ketiga..pelik bukan? slalu org kawen dua hari je..
takpe..hari ketiga pon diorg buat jugak! hehehe



owh my!!!!  ada volkswagen tuhhh!! kau adoo??
kudus to the mr photographer wannabe..
pic2 baju merah nih aku juz edit je...
but nice bukan?



 jom syg! kita melayari bahtera bersama volkswagen~
*tiba2...



 kucupan suami membawa bahagia..
boleeehh?? hahaha


 owh kalau korang prasan, kali nih aku guna teknik laen sket untuk edit..
ada mcm cahaya2 petang yang suram gitu..
padahal time nih terang benderang ok!!


 owh pic nih aku sgt suka..sgt2 suka!! ye sumpah! aku suka!


 both of them dah mcm model pameran pengantin ok!
nak2 kak haida..


 owh nasib baek laa ringan..
rata2 pengantin akan ringan ye di hari persandingan..
kita tggu siket masa sahaja lagi..hahahahah



 =)




 haa ekceli kat dewan nih laa berlangsungnya majlis diorg..
atas majlis perkahwinan, manakala di sebelahh bawahnya pula ada hari keluarga..
jawabnya! hmm havoc gle time tuh! huhu
tp yg penting model2 aku tetap pose seolah2 tiada org di belakang tuh yer..
dan org2 dibelakang tuh pon mandi seolah2 tiada model di hadapan tu yer..hahaha


ok bg sket je contoh story book yang dah siap~~ hehehe
gabung sana..gabung sini..



last but nit least, pengantin2 aku bersama Noah Hujan..
ececeh...
pedulikan tangan pengantin lelaki..hahahahahhahahahahahhahahahahahah


ok kalau korang prasan kan, kali nih aku wat 2 kelainan sket..

1. edit aku kali nih konsepnya senja2 cinta sket..ok cinta tuh nak sedapkan perkataan je..jarang aku guna edit yang mcm nih..tapi for this time aku rasa cara edit yg mcm nih bersesuaian..

2. yeayyy!! watermark kat setiap pic aku dah berubah..lebih trendy dan lebih remaja malah lebih manja~
hahahha..meooowwww ( bunyi manja )

ok sekali lagi, aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada family abg shaiful dan family kak haida! 
maafkan aizul kalau ada salah silap sepanjang aizul bekerja dgn kalian yer..
love u guys! mcm biasa, cpt2 buat baby!!! huhuhu!!

for those yang berminat, jgn malu2 jgn segan2, boleh pegang2..hahaha
and one more thing, perkhidmatan videographer pon sudah boleehhh~ yeehaa~
contact aku ok!
aizul_marcello@hotmail.com



till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)

64 comments:

sudirman said...

yeh..org first komen..hahah..tu pun sebab ugut benjoy..hahaha..apa pun tetap macam seperti biasa..cantik dan menawan..suka2....

ainakhani said...

watermark cantik !!!!!!!!

Syafiq Rosli said...

bro..smart pic ya..nice job..

LittLeMyRsHMaLLoW said...

cantikk ! cantikk !
watermark pon cOOL !
=)

NEiL iSkaNdaR said...

i like

Amir Rayyan said...

Alhamdulillah..hasil yg hebat...congrats....:)

♥Eva Ghazali♥ said...

memang superb ! haish ;)

Hishyamuddin said...

mmg superpowerrr punye gambor..
watermark lawoo..hehe

mielovate said...

oh sgt CHANTEKKKKKKKKKKKKKK !! thumbs up =)

Hezesuze said...

walaweeiiii sume cantik arr including watermark jugak huhuhu

zurfandy said...

peah..gmbar sperti biase la memng sempoi lah..yg nk puji ko punya watermark...baru nampak stylo.grand trademark..

Fiq Fikri said...

aizul..aku tgk ko semakin tembab plak...huhuhu
cara ko edit gempak...

Nadzrah said...

very nice pictures.. ;)

Nasrullah Jaafar said...

Gempaq ar gmbr2..
pengantin pun pndai post...
mantop2....
gmbr last xbleh blah...kalo xckp..siyes xpasan...haha =p

AfiQ said...

pic ala2 senja tu cantik laa!!!!! serious ckp! hahahahah.. haa, watermark baru sgt menggoda!! hahahahaha.. =)

Puteri Iqa Izyan said...

sama cntik sama padan je pngntin :))

Eyqasara said...

mmg terbaek larh abg aizul.. cun gler pic2 ni sume.. ;)

NadiRah said...

cantek!!! tapi paling suka photo kamu snap picture PAK SELAMAT!!!
hihihi

eusoffaqeuddin said...

ayat anda sgt mega hebatnya! photo2 anda no doubt la!~ perfecto!

Arez Razin said...

last pic tu smart seyhh .
tp sdikit jeles dgn volks tu!

Marya Hana . said...

gambar kat volkswagen tu suka sgt!
aizul marcello x pernah mengecewakan.. sume lawa2 kot! :)

Siti Wardah said...

pengantin sangat lawaa :D
nice pic !

Myra Jay said...

Teruja tgk semua pic, cantik sangat.. Good job.. thniah..

AiDa AzRyN said...

suka gambo yg no.8.. XD

wANieYZ said...

canteeeeeeeekkkkkkkk..suka tgk pic2 ni..huhuhu

dyna syamsuri said...

sweett, cantek siol kau amek gamba.
suke3 dtg blog ko, tapi rajin ah update selalu. :)

Ummi Iman said...

superb... terbaik brO.. =)
nice.. suke dtg blOg ni tgk piccas... pueh hati den =)

achik ezam said...

ai laike d last picca...


heheheheeh....

cik huda said...

smart ouhhh pic tuh semua. keep it up bro! :D

NynaMysarah said...

rmh pengantin tuh mcm kt tmn maju :D

miss aisya said...

wahhh AM! smart lah watermark u..jelesh tau!

suka pic ni..nmpk spontan n natural..keep it up bro!

Syafiqah Syuhada Mustafa said...

i tempah u bro t nk kawin,,,like sume pic kt atas,,,smge maju jaye ye bro!!!

Halusinasi said...

wah...cantikla bro^^

Hasyarghh said...

Cool gila family day gabung dgn wedding.

miss'ENH said...
This comment has been removed by the author.
ceriteraliyana said...

sgt cantik!!!

mahfudzah said...

superb u punya snap pakai hati bro!! :)

WEI LYN said...

chantek la benjoy~
mcm ni nak kawin cepat2 la..cntik la gmbr kawin time muka masi muda2.haha

Pelangi said...

Bismillahiyamanniyaim...(pelat2 ket..huhu)..cantik gile..ni x sabau nk kawen ni..hehe..(eh jap..abg.marcello.ko baca .ke?)~ko hado?hehe..gud job!!~pesanan penaja..penah mmpi aizul!cet..haha

Dyka said...

walla! maken hebat dowh!

iRa~" said...

cantik!
sweet!
niceeee!
great!
haha..

aizul!
kemeja aizul sm laaa!haha..
pdi kn??:P

. h a n i . said...

kalau sume pic ni x de watermark kat bawa tu pn, org akn tau ni karya Aizul Marcello..

Congrats.. u got your own brand! awesome!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

pic sume mantop!!!!

♥aMyLiAiNdAhOuSe♥ said...

benjoy. trademark tu mmg meeooww meeooww la.
yak aauuwww auuwww gtu!

Asyraf Arif said...

cantik menarik tertarik kaw memang da bomb! haha semua santek giler ohh! ;pp

**ade button like tak kat sini ? HAHA

zahidah dihaz said...

cantiknya gambar...watermark pun comel je


New entry: Hari pertama

farhana said...

Suka sangat watermark tu...
coooooolllll gila.

Nadhirah-chan said...

photographer pun nak jugak . hahahah . cantik laa gambar ni semua . rase nak nangis tengok . wuu wuu~

idAti mALek said...

woa...

yang gambar ng volkswagen tu semat la bro..kui3...

nak beli 1 laa(dalam mimpi bolehh...)

jemput menari eh bukan..melawat...kekekekkekek

ahsfantasy24 said...

cun..
adui xsaba nak kai bju pngantin :)

Terjah anak mata:
Amaran, untuk wanita sahaja!
Holiday: Kau suka naik basikal?

Eien mohmad said...

wahhh! nice blog =='
sangat2 suka singgah (:
btw, rajin update kan? HAHA.
nice sgt snap tuhh.
if ada masa, singgah2 laa di blog i yang tak seberapa tuhh kay (:

vanillais del el amour. said...

cantex..
urm... nk tau takut lagu ney^_^
boley x kasi tau

iqbalhakimi said...

haha..cayalah..gambar semua menarik..dan yg paling menarik gambar bersama noh hujan.. =D

farasakura said...

cantiknya !!!!! nak jugak...
jom la jadi cameraman fara XD heee

Awatif Azizi said...

suke ngan style edit yg bru nie~

=)

Nabilah said...

cantik sgt~ok,i love photo so damn much!editing photo is my hobby,but my work tak smart pn.but yours is awesome!

xazryx said...

perghh .smart ar bro .

loving_you said...

wow!! sangat cantik gambar2 nie..:) suka sangat tgk...
first time terus jatuh cintak!!

Faezah Hannah Al Baj said...

wow~ sy sgt suka..wedding i boleh laa panggil aizul.. :)

Badrul Naim said...

sangat cantik

nurayunni said...

cantik giler!!

AYuNG said...

nice pic...
pengantin pun nice jugak..hehe:)

watermark pun cnteekkk jugak!
sukee..sukee..suke..

Isteri Yang Comel said...

almak bos saya nie EN. Saiful... Tak sempat tengok maser sanding sebab orang ramai.. jumper plak kat blog nie...

Ewan said...

suke la pic2 aizul.. vintage style, sgt cantik..good photographer..