Mar 28, 2011

Universal Studios Singapore!

hyeee sumeee..kita bersua kembali dalam rancangan, gerak geriiiiii aizul!! yeah!!! paanggg!!! merepek!

baeklah semua..

Pada hari Sabtu yang lalu, saya dan kawan baik saya, Man iaitu seorang tutor berkaliber justin bieber telah berpeluang untuk memergikan diri ke Universal Studios Singapore! yeah!..percayalah kami pergi ke sana di saat saya sedang betul2 sibuk dengan thesis wal testis itu! dammmnn!! huhu..

tp bak kata orang, 'ada aku kesah?"..ahahha..berbekalkan kamera eos canon pai d mak tu ( ejaan asal 5d Mark II ) baru saya...walauweeyyyy!! saya dah pakai pai d mak tu laa!!! nak takbur jap bleh? hahaha... ok sumpah gmbr dr kamera itu sgt awww saamm!!

baeklah izinkah saya untuk menceritakan pengalaman satu hari di sana ya! huhuh..

ok..malam sebelum tuh, kami dah siap2 beli tiket kat Tune Hotel..tiket pergi balik naik bus canggih rm25..sumpah berbaloi..manakala tiket untuk masuk universal studios pula adalah sebanyak $72..lebey kurang rm180..jgn kata mahal, aku sekel kepala ko kang! huhuhu

ok, nak digigihkan lagi cerita..huhu..kami bgn seawal 530 pagi..apa kejadah ko nak bgn awal pagi? nak buat solat tahajud ke hapa? gilerrkkk argh aizul marcello wat solat tahajud? ye ye..percayalah..memang saya wat solat tahajud ok..tapi dulu la..time2 skolah agama dulu! huhuh..lebey kurang 11 tahun lampau! hahaha

ok bgn pagi sbb nak buat breakfast..cer teka cer teka wat bfast apa?? yeayy!!! jawapan anda sume salah walaupun anda tak teka..anda bukan sahaja salah, tp boleh dikategorikan sebagai pemalas sebab tidak meneka! hahaha..ok jawapannya!! nasi goreng sotong!!! hahahaha..pengaruh citer SUTUN! hahaha..tp sumpah sedap wey!!..ok kenapa gigih bgn pagi then buat bfast? haa takda duet? hellooo!! tolong sket ea...saje je nak cut cost kat singapore tuh ha.. ( padahal mmg tgh sumpah sengkek ! )

ok dah siap sume, mandi wangi2..boh bedak sket...perfume sket..chaww...!!  terus ke Tune Hotel JB untuk meneruskan agenda! Sahabat saya, Man seorang tutor berkaliber itu, tampak berseri2 ya..maybe terlampau excited rasanya, 'getus hati kecilku! huhuhu...

ok naek bus, tepat kol 7am dan bus melalui jambatan second link untuk ke Singapore..1st time wey lalu 2nd link..jakun..then setel hal2 pasport kat imegresen..sumpah kat situ tak ramai orang! better lalu 2nd link je pasnih..tak bersesak..dan tak berpeluh2..pendek kata, ketiak tak berkuah! ok!

ok perjalanan mengambil masa lebey kurang 1jam..dan akhirnya sampai..

 ok tgk je benda alah nih..terus berkata!!
"mama!! nak masuk..nak masuk! nak masuk!!



 turun je bus dr parkir..wah parkir..bahasa sedap! haha
ok naek eskelator untuk ke atas!!


tadaaa!! terus nampak globe besar! nak pusing  mcm "saya putar abg halim" tp kudrat tak mencukupi plak!
jadi terus pose saja..
"lawa dada saya" berkata sendirian! hahaha
*haa nak zoom laa tuh! ahhaha



 ok memandangkan Universal Studios bukak kol 10am, kami merayau2 dulu di kawasan sekitar..
ok fine, perut kosong, jadi apa lagi!
isi perut dulu dgn nasi goreng sotong! yerayyy!!!! hahaha




 ok nih kat area waterfront tuh...huhu.


 since dah masuk singapore..kita mula laa bukak aurat ye! hahaha
eh tp still menutup auraty wat??
tak nmpak pusat kan? ada ko nampak? takda kannn!! hahaha


 alololo..manisnya budak aizul marcello nih..
meh sini ciyom sket meh! hahaha


 ok dinasihatkan yer..
jgn laa pasnih ko gatal2 nak ensem menarik kebabom pakai sandal gladiator tuh..
sumpah melecehkan!
senang beli slipar kat Padini tuh je..senang nak bergerak!


 ok ini apa yg anda perlukan!
map universal studios..
since kat sini banyak gle games, so map ini sgt membantu!


 masuk2 je, terus jumpa abg horror nih..sumpah teruja..
sampai terpeluk!
jgn wisau..keinginan shahwat sgt down hari tersebut..hauahuah!


 ok saya tahu maybe anda mungkin tak nampak saya..
baeklah biar saya hilitekan..
saya yang pakai singlet kelabu tuh..
bukan yang pakai baju kuning tu taw!!

ok time nih nak naek roller coster ..
sumpah best gle gampang!
tahap menakutkan = 8/5
haa ko boleh bayangkan tak?
anda patut cuba!!


 ok meneruskan lagi aktiviti kat tempat2 firaun nih haa!! huhuhu
dlm nih ada roller coster gak..
unxpected!! try cpt!!

comel kan kaki dia?? hahaha





seterusnya..kami turut dihiburkan dgn abg2 ganteng..
suara sedap ok!!



 ramai orang bukan?
yeah time nih ada watershow..
kagum smp aku tak tau nak komen apa!!


 kelihatan saya agak pemalu ya di situh! haHAha


 ntah menatang apakah yg dok lekat2 nih..


ok universal studios turut memudahkan anda dgn menyediakan perkhidmatan locker touch screen seperti di dalam gmbr di atas..
sgt convenience..
since if korang naek roller coster yang tunggang terbalik lebey dr 10x tuh, so mmg tak dan laa nak hang kamera ko kat leher kang..
gile ko nak jatuhkan pai d mak tu ko?? 
arghh memang tak laa kan!! hahaha

ok sajer repeat pic..
last but not least, pergilah melancong, segala2nya ada di singapore! ahahhahaha
maafkan saya sbb memanipulasikan ayat tersebut! haha

bnyk lg games yg best2 kat singapore tuh ha!! 
korang apa tggu lagi??

ok nih total perbelanjaan since aku bawak bekal..*gigih bukan..sila kagum!

tambang bus dr tune hotel JB ke iniversal studios = rm25
tix universal studios = rm180
belanja souvenir = rm50
Total = rm255..

Murah laa gile!! sila pergi sekarang!!!

ok chaww..nak wat thesis!! dada!!
doakan saya plz dpt abeskan segalanya2 mengikut perancangan!!! huhuh!!

till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)

37 comments:

fittiariri said...

sgt chantek wooo tempat nihh siyes!

Syamsuddin Baharuddin said...

good luck thesis. anyway, singapore cun gila woo. shemart gambo. haha

AfiQ said...

waaaaaaaaa... jeles!!! bile la ai nk smpai sini!!!! huwwaaaaa.. tapi kan... pic sgt cantik!!! clear yg amat meh! hehehe

Wani said...

wahhhh , manyak besh !!! *tiba2 jadi teruja , haha :D

eusoffaqeuddin said...

abang aizul, nk gladiator satu!

Amir Rayyan said...

rehatkan minda dgn cuti...memang terbaik!!!! :)

Eyqasara said...

woooo best! ;)

Eyqasara said...

woooo best! ;)

eryzi said...

cantiknya.........ada gmbr pamandangan x????

Useriez said...

hoi dah pakai 5d mark II..! damn!

Hidayah said...

interesting!!!

d_LA said...

aizul seksi dan comey..auwwww...haha

r@dz radiah said...

best!! gempaq gmbr dier..

nemo~ said...

jelessssss nyerrrrrrrrrrr~~~~

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

tempat chantek!! insya'allah ade rezki leh pegi..

erk--aizul pakai singlet aje? hihi~

diba said...

wow!beshnyr!

YaNa said...

bestnyer..nak pegi situ jugakk !!

HazHand said...

PERGH! sumpah best gile an!! InsyaAllah nk try mlancong sini gak! deim!

HazHand said...

PERGH! sumpah best gile an!! InsyaAllah nk try mlancong sini gak! deim!

wannurfazrini said...

perghh best nyaaa dia. ni yg jelesh sgt ni.hehehe

! Nurida Ardy said...

ish3...meme la Universal Studio Singapore ni the best damn yg kita ptt pergi...i wish M'sia pun ada satu cam gini...:)

Dyka said...

nak pai d mak tu jugak lah!
cun gilakkk!
ngehehhee!

Nem0 o0h Nem0 said...

tix masuk uni rm180 je ke? giler murahhhh....

Dawa said...

wow, best gile tmpt ni. nk kena gi la oneday holiday kt spore. huhu

NadiRah said...

wahh!!nad teringin nak g..
budak2 UTM selalu wat lawatan ke sini kan..
bayor rm80...huhu

HaFizaH aYu said...

wow...cam besh jer nak pi la camni

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

amboiii seronok nye...nk p laaa.. tp entah!!!!

ღ.:Naz Syed:.ღ said...

so cheap...n so nice....=)

Nurul Syuhadah said...

Wah...giler best tempat tu...and xbyk pkai duit gak....nak ge ctu gak sem break neh...!!!!
thanks for u info ya.. :p

zamdotcom said...

wah..terbaik bro..takkan itu je gambarnya? upload la lagi..

p/s: sedang planning nk pegi universal..

~BUDAK-CINTA~ said...

nape sy rase dlm gmbar tu awk da berisi???atau mata sy yg silap.. =.="

eiya said...

best gila kat tempat nie...bila la nak uat pasport baru...rindu nye nak g singapore

yad'z said...

oww emmm gee!!! pai d mak!!! nak jugak2..... sedey nye.... kejelesan yang amat....... hoooooooo.... T_T

Amir Naufal said...

USS mmg terbaik la..x puas beb pusing satu hari..haha...

Gadis Semp0i.. said...

wahhh.. nk pi jgakk...

adeQ,DaYah, dIk NoR, kaKak,NoR.. byknya~ said...

seyes mmg best. just got back from USS gak..
yg plg uperb is underwaterworld..
plus msa g kt waterfront tu.. mlm ad mosaic fest.. lampu2 from those big n huge building ikt music.. mmg nice

Travel Delight said...

Pakej Tempat-tempat Menarik di Singapura
- Universal Studios Singapura
- Singapura Marine Life Park
- Singapura Flyer
- Day + Night Safari di Singapura
- Tempahan Singapura Marina Bay Sands Hotel
- Tempahan Hotel Masa Perayaan Sentosa Singapura
dan lain-lain

Travel Delight
http://traveldelight.biz
QQ: 841-888-666
ask@traveldelight.biz
+65 6292-2221

Hai, kami adalah agensi pelancongan di Singapura. Blog yang anda tulis sangat sempurna, gambar-gambar anda juga menarik dan cantik. Ia sangat berguna untuk tetamu kami. Bolehkah kami bekerjasama dengan anda?

Kami mengharapkan balasan anda.