Apr 20, 2011

Tido!




Hye sume...apa kabar?? hehehe mood menghupdate bapak gle rajin..bapak2 skarg pon tak rajin mcm nih..


ok...satu petang, terdapat satu perbualan kecil antara penulis blog dengan beberapa rakannya di seantero bumi malaysia...

"haissh, nape ea, aku tgk blogger2 otai skang ntry2 diorg makin tak best mcm ke laut?"  Taq Rafael, USM ( nama sebenar ) - well..taq, maybe diorg dan makin besar kot...tgh sibuk nak buat preparation nak carik pelamin..

"aizul, apa kene blogger2 otai skang dok heboh buat Vlog skang? ko takmo cuba ke? - Tak kuasa aku deh! lagipun aku blom yakin nak buat Vlog cara pakai shawl...ngee3x

"beb, follower tuh penting ke?" - depends la..kalau ko rasa penting, penting la..kalau tak..pk sndri ar..

"aizul, apa mengadap sgt blogger2 skang dok tulis 4,5 entry dalam satu hari?" - ntah, maybe idea diorg nak buat thesis terlampau banyak, dan diorg takut reader thesis diorg tak baca kat thesis diorg tu, dats y diorg muntahkan kat dalam blog plak..aku rasa laaa...

"marcello, napa ko jarang hupdate skang?" - aku bz la gila! bz nak siapkan thesis..bz2 pon sempat aku g ngk wayang stp ari kamis nih..hahaha..kaw hado??



ok...tamat perbualan..


haaa main point di sini adalah..aku nak mintak maaf ye..maybe agak jarang aku update lately, bukan hape hencek2 sekalian, FYP-thesis nih agak nitemare ye...rata2 pelajar final year akan mengalami perkara yang sama..

so...ni beberapa situasi yang aku alami skang la..



1. Mula membeli stock tongkat ali banyak2 - haa fyi, nak buat thesis nih kena cekal..dan time ko semangat nak buat tuh la, setan dok heboh celakkan kat mata ko..sudahnya ko mengantuk gila babi..kadang2 babi pon tak ngantuk mcm ko ok! ko je yg dok heboh mengantuk..sebagai jalan penyelesaian, minum tongkat ali banyak2..yeayyy!!! hilang ngantuk, smp takleh tdo..hahaha..time kencing, harum semerbak satu jamban! hahaha


2. di sebabkan tak tidur beberapa hari...nahhh..tadaaa..ada eye bag sudah..tp aku cukup bersyukur kepada Ilahi...sbb aku hanya ada eye bag yg tipis sahaja..ada kawan aku tuh, bukan eye bag lagi dah, eye luggage dia bantainya...hahahaha..bapak tebal lingkaran gelap tuh..ahahaha


3. segala mcm bulu tumbuh bagai cendawan tumbuh selepas hujan - takda masa nak trim..skrg nih, setap saat adalah berharga...eh tulis blog bleh plak? hahah


4. Dan2 laa time ko nga srabut skang nih, kawan2 ko, adik bradik ko sume pakat nak sakitkan hati ko...rendamkan Iphone 4 ko dalam takungan yang berisi air Febreze laa (*hye irine )...dok heboh ejek2 ko la...haishhh mcm2..takpe, tggu thesis siap..aku balas sekor2...hahaha..kau siap kaw maria!


5. Brand2 kegemaran ko, dok heboh buat promotion itu dan ini..kimak sungguh, air liur mengalir deras..melihatkan promotion2 yang dihebahkan..takpe2 siap ko..aku borong satu boutique ko nanti..


6. perfume abes, stock baju lawa2 sume ntah mana pergi..pendrive heboh virus, ketas a4 tak cukup, printer mula kehabisan ink, slipar padini kene kebas ngan fuck arab..!.haishhh!!!!!!!!! mcm2 laa ko nih!


haishhh ckup laa tuh..btw aku baru je pas anta draft thesis kat Dr. Anuar which is my supervisor...alhmdulilah gud respons from him...n now, aku nak qada' tdur2 aku..nak mmpi skandal2 main kejar2 tarik2 baju segala...yeayyyy!!!...byee..adios!!


Rajah 1.1 : Wajah penulis blog
Sumber : Olahan Pengkaji, 2011
haishhh pengaruh thesis punya pasal...format tulis blog pon kene tiru gaya thesis..hahah


till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)

30 comments:

AfiQ said...

homagod! makin rajin update!! baguih! suka2! hahahaha.. tetap gigih walaupon ngah nk siapkan thesis tu kan? hahahaha.. anyway, good luck abg kuh! hahahaha... ape kata drp beli perfume2 tu sume,abg blanje fiq mkn pas siap thesis tu? bernas tak? hahaahah

Hishyamuddin said...

haha..sama la, aku final takde gap..tapi aku blh rasa ko lagi seksa..hahaha...
nanti minum tongkat ali, jgn smpai xblh wat kje dah!!!

Amir Rayyan said...

moga dipermudahkan segala urusan..insyaAllah..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

wah taq USM tu...

femesss nowh dia...sampai ke blog aizul ni..

keh3.....

ada masa exchange link yer aizul.. **permintaan ni haha...

www.nurrcahaya.blogspot.com

zaty said...

eh?ada ke 'ke laut?' ..haha. tapi mmg ramai blogger nak naik pelamin!tunang segala bagai..huu.rasa2 u bila bro?haha.

syuwai said...

semoga dpt menyiapkan semua thesis2x tu ye ^_____^

ahmad anees said...
This comment has been removed by the author.
Taq Rafael said...

tibe2 kan terpancol nama komersil aku di situh..aku x kira nk mintak royalti kt ko jugak nti..

btw aku nk ucapkan tahniah kat ko sbb kekal antara blogger terlampau yg dijauhi anasir2 entry sponsor yg kdg2 sgt annoying nk baca...syabass bette syabass!!

Shurazirah Sukhur said...

haha punyela gigih siapkan thesis sampai blog pun dah dipengaruhi skali..
anyway,best of luck la ye..smoga anda dpt siapkan thesis dgn jayanya..(skema dowh ayat..haha)

sYukCurz said...

gud luck viva nnt. *ade ker? kehkehkeh..

cik violet said...

amek kos pe ek ? ;)

achik ezam said...

all the best budak aizul.

i know u kendo.....it!

eyjalukman said...

sabo jela . haha

WEI LYN said...

hehehe..kami plak dah siap viva dah.yg sakit atinya viva n antar draft within exam week tau..mana x tension..anyway,skg dah bleh jilid dah.exam pun dah abis 2 ari lps.yuhuu!tito~

alyana hamdan said...

gud luck ye...
byk2 lah minum tongkat ali tu..
=)
huhu..
sabo jek lah..

Hasif Rahman said...

nice~..all the best..pernah merasa semua tu ^^

nurain said...

haha.komen memang macam macam.oh yang pasal tongkat ali tu, apsal tak cube cool blog white coffee, sampai kesiang kot tak tido~

Izyan Masri said...

KALAU PEREMPUAN PON BOLEH TAK NAK BELI TONGKAT ALI ? XD

sudirman said...

bz pun jgn lupa kesihatan tu..jgn bnyk sgt minum ali cafe tak baik utk buah pinggang...jaga diri k

shahsyaz said...

updatelah psk kucing awk tuh, armani, pe cer ngan kaki die???


hehehehe, :)

azrinrahim said...

good luck bro..haha bestkan bt thesisi..tpy ayie xbt lg.. lala

.izzatul.hazwani. said...

goodluck :)

anyway .. yg paling best part rendam i phone.. say thanks to kak irine ..haha

sui nawi said...

best jugak kalau Aizul bt Vlog.
lgpun takde pun blogger laki2
yg bt vlog.why not?

Rajin2 lah update,rmai pminat dk
tunggu aizul update.

Adeela Oh Lala said...

heyy! nice glasses ! ahak. :P

Azariah Kamis said...

wahh..bz nyaa..
caiyuk2..

Hazieq Sanat said...

seronok nyer dia... www.ajit171.blogspot.com

Pembawa_Wacana said...

semoga dapatkan thesis tu...

[pening baca jurnal...adehh]

Azmi said...

fuck arab??
haha...macam2

hazirah naim said...

Done with ur fyp?

Meyra Haney said...

yaya , setuju sangat . tengah2 siapkan fyp laa perkara 1 hingga 4 terjadi pada saya , seriously memang tak cukup tidur . sampai dapat sakit2 , 1st time . but its okay i got good and best impression from lect .