May 20, 2011

4 tahun sudah berlalu....

fuh fuh fuh..akhirnya, setelah 4 tahun bertungkus lumus di arena akademik, akhirnya pd tggal 5 may yang lalu, aku dengan unofficiall nya telah menamatkan pengajian...ahhaha bila teringt kembali zaman awal2 daftar sem 1 kat UTM, bapak kelaka..bapak saya pon tidak kelaka sedemikian rupa..kelaka biasa2 jer..nyiahahah..

sejurus selepas menghabeskan exam Method Planning ( result pon dah kluar walaupun agak haram keputusannya, argh pedulikan! ), kami beramai2, beronok2 mengambil gmbr. Lokasinya adalah di Dewan Sultan Iskandar dan Helipad depan masjid..helipad mcm adik bradik ipad 2 kan? eh bukan laa kawan2..helipad tuh, tmpt helicopter mendarat...baeklah, faham bukan?

walaupun cuaca nalaa punya panas, kami tetap gigih yer..kamu faham maksud gigih macam mana? tak faham? so ko xpect aku nak terangkan dengan lebih lanjut? mesti laa tidak bukan?? skrg aku sudah abes blaja, so tiada masa untuk itu..masa skrg adalah utk qada' tdo selama 4 tahun lamanya..hahahaha..tp nak update blog jap..jgn wisau, saya takkan tido semasa menaip...


Rakan2... saya malas nak beceloteh pnjang..tiba2 tringat sosej pnjang 1901..alamak ai..sedap laa gila!!!..mana laa nak crk time2 gini..takpe, jap lagi aku call mama, suro beli sosej kat family store..kalau tak ckup pnjang, aku gam satu2..
ok kan aku dah kata, jgn biarkan aku melalut..padan muka kamu, kau dan dia..hahaha

nah tgk laa gmbr..maaf kalau rasa gmbr aku mcm budak terencat..sememangnya aku agak terencat bila da abes study..dah abes studyyy woooii!!!



 ok so mcm biasa, amik gmbr masjid..
dengan harapan bila tiba bulan puasa nnt, stalker admin UTM ciplak gmbr aku tnpa pengetahuan, 
then aku nak saman UTM juta2...hahahaha
*masih budak2 ko nih...



ok mcm biasa laa ada gmbr ramai2..dah lumrah laa kan student2 amik gmbr macam nih..
gmbr mula2 kita amik ala sopan ustaz2 gituh..
*tuh yg belakang kanan skali, ape lak tereksited no ko nih...
kan org kata amik gmbr formal dulu..hishhh tak paham2!


 ok dia da mula dah...mulakan aksi sndri...tnpa mempedulikan rakan2 di sekeliling..
biar org nak kata apa, kita pedulikan je..hahaha
*Dr. Nizam nak interframe laa tuh (fokus di penjuru kanan)..ngeee3x




 ok..time nih laa jika anda2 nak lihat teman2 yg kaki bomoh suka pakai susuk time blaja..
time nih laa masing2 nye susuk emas, berlian, gangsa segala mcm mulai luruh..
*kecualikan aku.hahaha



 perghh apa benda laa diorg happy sgt pon aku tak tau...
*kelaka tawww Tengku nih...


disusuli pula dengan gmbr zoelfadli shawalllll...
pose sunsilk urang aring kene cahaya matahari pon tak mengapa...
conditioner sebotol dalam seminggu...apa aku kesah?




 ok afiq..slalu pose2 dia tidak menghampakan harapan peminat...
maklumlah...
maklumlah apa ea?




 ok gmbr ramai...biasa laa bila dah jd photographer, kita akan diketepikan..
nasib2..


 org suro wat satu arah ke kanan, ada yg degil nih...
madina, eyra! Awas!!!
yang ko syiqa (fokus wanita berbaju n bertudung biru sebelah kiri gmbr) apa kes dok tahan2 cahaya matahari??


alololo..cutenyeee...
*acol! perot!



wanita2 kan..biasa laa tuh..

dan terakhir skali!




ntah kenapa leh lentik ...
tak sgka berbakat jd ahli gimnas negara..


ok..sampai di situ saja..






Melihat bintang2 dari sudut jendela kamar di utm buat kali terakhir!

*sumpah pasti aku akn rndu. Kamar ini, tilam ini, rest room ini, malah bau kamar ini! Dan rndu itu pasti tidak akan pernah luput dr kotak proses mindaku!

Bumi utm ini bnyk mengajar aku segala2nya! Ilmu yang tidak pernahku jangka!

Terima kasih atas segalanya!


till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)

14 comments:

Amir Rayyan said...

Alhamdulillah dan tahniah....

rindu itu rasa yang tak pernah hilang....

all the best...

aizul marcello said...

akhirnya..anda merampas kembali tahta pengomen pertama!

Taq Rafael said...

lentik dowh..
kemelelehan tgk..

Tahniah beb..
semoga bau2 tersebut sentiasa menjadi kenangan termanis

sudirman said...

paling penting..pemandangan dari bilik tu hah...rindudddd

FAUZI NOR said...

OWH utm..

tAHNIAH am DAH ABIS..

SUNYI uTM TANPA KAU DAN KUCING2.. HUHUHUHUHU

Ecah Ecot said...

utm...sanjungan bangsaaaa..huk3....pasni xjmpe UTM dh..sedey2

ladysheqa said...

wah best best, aku suke emotion dlm gamabr ko post kali ini..'''

jumpe ag joyyy

Anak Tajul Molok said...

will miss it. and all the memories..

joy jangan lupakan danga bay dan abang romal! <3

:)

Syamsuddin Baharuddin said...

dah graduate dah abg aizul marcello kita nie. TAHNIAH! >..<

hazirah naim said...

rase sangat sedey baca post ni..sobsobsob..takut sangat nak merasainyer 15 jun ni TT

Hishyamuddin said...

wahhhhhh....tahniah3!!!

Thenadi said...

ajoi aku sampai termimpi2 kau upload gambar masa.ala sikitnya gambar nak lagi nak lagi *wink

halydiah halem said...

wahhh!!! tahniah2..tetiba rase rindu plak kat kolej sendiri..TT_TT

afizan azman said...

tahniah dear...i sgt2 jeles u dah grad!!! i tak abis2 lg...huhhu.

so apa plan lps nie? kahwin? lalalala