Jun 15, 2011

rutin harian...phewwww!~

hye sume...apa kabar korang? ...sian korang ek asyik dok bc ntry kawen kawen kawen je kan? laa apa nak buat, sejak hampir sebulan yang lalu selepas aku menamatkan study di bumi terchenta UTM, aku dok bz amik gmbr..every week kot..syukur alhmdulilah...jgn kata ari jumaat, sbtu ahad aku full, ari slasa pon kadang2 ada wedding...hmm..apa nak buat, tuhan dah bagi rezki kan..takkan nak tolak plak...


so sejak menukarkan gelaran dari pelajar kepada bukan pelajar nih, life aku kat rumah je..maybe soon akan migrate ke KL pula...

so aku bgtau life aku mcm mana yer...

2 minggu pertama selepas aku bergelar bukan pelajar...

bangun awal nih..kol 630am aku dah berebut toilet ngan mama..time tu laa dia nak mandi, time tu laa dok sakit perut nak berak kan...so alang2 berak, mandi n solat terus..haa alim bukan..jap2..jgn terlalu awal kata aku alim...sabar dulu...so rutin harian maintain, bgn solat subuh segala...

pas solat subuh, g dapur, tgk baek punya bfast dan makan...time kat UTM dulu jarang dpt merasa breakfast..so ini lah peluangnya...

setel breakfast..pegi melawat kucing2 aku..caya tak skang kalau aku ckp aku dah ada 4ekor kucing parsi, 1ekor kucing exotic short hair ( nama neil abraham taknak kalah ), 1 ekor kucing kampung feeling2 kucing parsi sbb makan royal canin ( nama dia ahcong sbb muka dia muncung dan tak kemek mcm muka kucing parsi ) , seko lagi kucing mana tah dtg, alih2 buat2 comel walaupun ekor dia patah dan skrg bermastautin dgn kucing2 mahal dan seko lagi anak dak xaara rosmah...so total skrg ada 8 ekor..gile tak meriah..kadang2 aku rasa mcm hari raya plak meriahnya...seolah2 mcm sedara mara dtg..walhal semuanya kucing2 yang memekak..

ko bygkan, dengan status aku bukan pelajar ( malu nak mengaku penganggur nih! )...aku terpaksa menangung kos2 makanan kucing yang agak mahal..tapi takpe..asal kucing happy, aku pon happy..kadang2 aku hangin je tgk kucing2 nih dok terlambakkan makanan2 tuh kat tray bawah sgkar tuh..*pantit! lu tak tau ke makanan tu mahal? cuba kutip satu2 dan makan..haa kan lebey berfaedah...

*hahahaha lucu betul aizul marcelllo...*gampang kaw!

ok kita lupakan cerita mengenai kucing pula..selepas hampir sejam dok abeskan masa dgn kucing, terus naek atas n on pc...bukak twitter bukak fb bukak email..reply msg2 client yg nak gunakan khidmat aku which is alhmdulilah dan start wat editing...edit2 sampai laa lebam! air mineral 1.5L untuk dua botol aku dah standby siap2 sebelah pc aku nih..1.5Lx2=3L <== menu diet yer..hahaha

bnyk nak kene edit..so nak edit takleh emosi2...kene wat dgn cargas..ngee3x..baekkk...

stop waktu zohor, dan lunch...

pastuh tdo smp kadang2 terlajak smp kol 6...lepas kol 6 terbangun tuh, tgk kucing balik..cubit2 pipi diorg, sapu smpah kat depan laman dan naek atas utk mandi...

malam smbung balik edit + smbil2 on twitter dan facebook...agak2 kering idea, aku dok kacau org kat fb ngan twitter..ahhahaha ...

jadi begituhlah kalian rutin harian aku 2 mggu pertama selepas bergelar bukan pelajar...

2 minggu berikutnya pula sehingaa di saat aku menulis ntry ini...

bgn kol 9pagi...bukan apa, taknak laa berebut2 toilet dgn mama lagi kan? kang termasuk dalam kategori anak derhaka plak kang, payah nak bau syurga..nyiahhaha..owh lupa, arini bapak aku..yeah BAPAK aku yer..dah sound aku sbb dia dah jarang nmpk aku solat subuh..puas aku set jam, tak jugak bgn..ok esok jnji solat subuh balik! astaga!

bangun2 je..on twitter dan fb dulu...reply msg peminat..hahaha peminat takbleh blah! kimak prasan! haha..sukati laa kan..ok then, kalau dulu, pas mandi, proper jer pakai short n tshirt..kini tidak lagi..

aku lebey suka pakai boxer dan tidak berbaju je..ko bygkan dalam 24jam masa aku ada setiap hari..hmpir 20 jam masa aku dihabeskan di dalam blik dan start wat editing..so peluang untuk org awam mahupun ahli keluarga melihat aku separa bogel pon agak kurang..so saya tak kesah..

kdang2 kan...aku tertawa sendirian, melihat telur aku dok terkeluar2 dr celahan boxer..agak comel..tpi itu aset ya..hahahaha...aku malu nak type sebenarnya..tp apakan daya..kita kene jd diri sendiri yer! hahahah

so bila nak tidur, baru aku tgk balik kucing2 aku kat bawah..time tuh dlm kol 1pagi..anak2 aku yg 8ekor tuh dah tidur semua..komain comot seko2..mcm irfan pakai bedak selekeh! hahaha...time tuh laa aku belek kejap n bg makan semua..sian anak babah semua yer..ehhehe

so itu laa kalian rutin harian aku selepas bergelar bukan pelajar...nak carik keje, tpi peha dan betis blom ckup besar lagi..blom ckup matang dan masak ranum org kata...

ok laa..nak start wat editing balik...byee sumee!!

*nak letak gmbr telor aku terkeluar dari boxer, mcm tak sopan je..
nnt ramai plak org hentam aku mcm isu GAMBIT kan? nyiahahha!
lantas aku menggunakan pic telur ayam sebagai gambaran penulis..
harap kalian berpuas hati..ngee3x!
*ok laa nak basuh tgn..memegang telur dr peti ais mmg sgt gampang ye bau dia..damn!


till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)




21 comments:

Amir Rayyan said...

gunakan masa sekarang sebaiknya...bila dh sibuk nnti,tak de dah masa untuk semua tu.... mg yg baik2 saja insyaAllah... :)

Azad Dino Khalid said...

Quite Kool jugak entry kali ni.... siap ada area yg PG 13 and yg nak hampir2 ngan SX pun bole tahan. hehehehehehe.... Apapun enjoy d time while U've got it. Kang bile dah start keje, baru kelam kabut nak wat semua. Enjoy life... U deserve it !! Neway, being PSM ni x lama, so KITA ENJOY !!!!!!

AfiekJibril said...

yg bhgn boxer telor tu sume mmg x bole blah..walaupon hakikatnya pernah terjadi pada semua lelaki..haha...

AfiQ said...

chet! telor lak di cerita nye! hahaha.. terubat rindu pas gelak besar baca entry ni.. hahahaha.. ^_^ (sebab bnyak sgt cite pasal kawen.. takoot! )

Taq Rafael said...

samak monitor samak monitor....
haishhhh!! selekeh =P

Dyka said...

hahahahaa! tolo!

cik rose nurasheekeen said...

ni baru sebulan je tanam anggur...lom setahun ke, seabad ke...ha?amacam???neway, njoy sajelah slagi mampu,kannnnnnn????

fYZa said...

agagagagaggaga sengal si aizul ney!
aku da gelak gulink2 da ney!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ahahahaha...aduyai.....

selekeh...

keh3..

LittLeMyRsHMaLLoW said...

isi enrty yang paling menusuk ingatan org yg membaca adalah telur~

haih~
=p

emieysandra said...

telor? ehehe~

aqmalazmi said...

terkeluar2 dr celahan boxer,,
HAHAHAHAHAH
ayat tanak kalah!
HAHHAA

LaLa said...

hahaha...
sume komen sal telur :P
adeh...

Fina Fento said...

Woh. sangat berterus terang entri ni haha

blognizamlah said...

haiyooo...what the fishh betull..hahaha, nasib telor keluar tu da jd normal tuk semua laki..hahaha

Syamsuddin Faruok said...

AHHAHAHAHAHAHHAHAHAH. *tengok bawah. a ah la. tak sopan rupanya pakai boxer and duduk bersila atas katil mcm aku neh*

Hishyamuddin said...

hahaha..cam pe ntah ko ni, cakap sal telor..hahaha...sakit perut gelak..

achik ezam said...

nasib baik telur saya terletak elok.tak pernah terkeluar dr boxer...just nice~

Hahaha

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

fuuuhh ade gak entry berbaur isu harian ang..penat gak dok tunggu mne laa entry personal sume..at last kuar gak!!!!

Feza said...

entry cam ok tetibe ada gambar telor. kelakar dowh.

cik pelita said...

kaw memang tak senonoh, tak pasal2 aku pon terimagine benda yang tak senonoh mcm tu. Huh!