Jun 9, 2011

Wedding Izdihar + Dhya Surya

hye guyzzz!! bertemu kita kembali!! kali nih ntry adalah berkisar mengenai perkahwinan lagi..gasak korang laa..mengadap pic2 kawen je...hahaha..takpe2..nnt dah free sket, kita citer pasal aku plak yer..*bajet ramai nak tau pasal aku nih! hahaha..

baeklah..bagi sesiapa yang perasan, Dhya Surya ( click here )  merupakan client aku untuk majlis pertunangannya beberapa bulan yang lalu..dan alhmdulilah..su dan suaminya, sekali lagi hire aku dan adik aku utk menjadi gambargrapher dan videographer utk majlis perkahwinannya pula..untuk majlis nih, turut menemani adalah my gambargrapher, Hencek Hapel!

phewww * tarik nafas jap...bnyk nak puji kat pasangan pengantin nih... ok biar aku listkan...

1. majlis perkahwinan di sebelah pihak perempuan di buat dalam satu hari..iaitu dari majlis pernikahan, persandingan, potong kek dan sesi outdoor semuanya pada hari yang sama...ok, kebiasaannya, majlis perkahwinan akan dibuat dua hari iaitu pernikahan satu hari, dan keesokkan harinya pula majlis persandingan...tp tidak bagi pasangan ini..so apa yang aku nampak, bnyk sangat penjimatan berbaloi dilakukan !

2. Kebiasaannya org2 Melaka akan ada tukar2 baju..baju sari laa, baju cina laa, baju jepun yg merepek2 laa, baju bekini laa ( ahhaha ) dan mcm2 jenis baju yang errrr aku sgt tak faham...bukan utk mengondem, tp it soooo outdated n sgt membazir i guess! really! ok, Dhya Surya hanya mengenakan dua persalinan iaitu, satu persalinan utk baju nikah, dan satu lagi persalinan utk resepsi..n baju yang ditempah bukan calang2 baju, sbb aku rasa dua persalinan diorg nih dah ckup kabaaabooommm meletupnya terutamanya baju resepsi...*baju warna purple!


3. aku rasa dhya surya dah buat homework, terutamanya ketika photoshooting dijalankan...aku tak perlu utk mengarah2 buat memek muka yang mcm mana..dia naturally beraksi depan kamera...bravooo!! tp bg bakal2 pengantin yang bakal beraksi di depan kamera aku, jgn risau, jgn khuatir, geng2 aizulmarcello dot com, akan sedaya upaya memberi tunjuk ajar kepada anda bagaimana utk pose di hadapan kamera aku..ok??

ok..kita saksikan pic2 beliaw dulu yer..



owryte seawal 7am beliau sudah dimakeupkan ok!! huhu..
kami geng2 aizulmarcello dot com pon turut dtg seawal yang mungkin
*semanggaaattt mariaa!



saat sudah bergelar suami isteri..
alhmdulilah..
*su tersenyum kepuasan..nyihahah!


see..comel kan beliaw!



su sgt selamba ok..saat semua org berdebar2 utk sesi pernikahan, dia boleh senyum2 nak pose lagi nih..
*hahaha aku suka! aku suka!



mcm yang aku ckp, su sgt camera friendly...
aku angkat je camera! pappp!! ( sound effect sat ), terus dia pose! haha



haa ko tgk ko tgk!
mana tak makan hati tgk dress su nih..
adoyyaaii...
percaya tak if aku ckp, dress yang su tempah nih tak smp RM1K je pon?





 banyk plak puteng beliung kat area rumah nih..smp terangkat2 kain nya..heheh


haa naek beca...ko mmpu berarak naek beca segala?
takkannnn??










ok untuk sesi outdoor, ktorg buat kat tengah2 bandaraya Melaka, kat area Studhuys tu ha..
ko bygkan, hujung2 mggu, kat area bndar melaka org punya ramai mcm mana?
adoyyy..aku plak balik segan org dok pndang2 segala kan..
tapi tidak bagi pengantin nih..diorg mcm artis ok..
senyum mengalahkan arwah princess diana jumpa peminat! yeahh! aku suka aku suka! hehehe





 time dok shooting nih, ada laa pelancong2 yang say congrats laa..nak bergambar laa..adoyy...



Izdihar plak, sgt romantik..even dia penat, tp sggup melayan aku dan geng2 aizulmarcello dot com utk beraksi...
*tq bro!!






pic nih aku suka..menyerlahkan lagi keromantikkan pasangan suami isteri nih!
dari awal lagi, bila aku tgk dress su dok hangging kat rumah dia dengan juraian ekor dressnye, hati aku berdetik...
"haaiisshh tak sbrnya aku nak kibar2kan kain awk nih su"
n naahh...suka plak aku dok kibar kain dia..hahaha




last but not least, mcm biasa,
pic geng2 aizulmarcello dot com bersama pengantin yang mmg sempooyy!!!


owh ye...utk sesi perkahwinan nih, su memilih pakej full lengkap dengan video..
so aloy as videographer dah menjalankan tggungjawabnya dengan penuh dedikasi..
so u guys out there skang dah boleh memilih pakej yang dilengkapi dengan video yer..

Penyatuan Chenta Dua Jiwa Izdihar dan Dhya Surya from aizul marcello on Vimeo.





berminat utk mengetahui pakej wedding?
jgn malu jgn segan, 
sila email ye...
aizul_marcello@hotmail.com


till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)

21 comments:

AfiQ said...

effect kain terbang2 tu.. aku suke..aku suke..aku suke.. hahaahha.. =)

fittiariri said...

terbaekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!! suka2

orench said...

aizul!! sgt cntekkkk....besfren sy mmg cmey okay~~ neway,hasil yg memuaskn..berbaloi2~ =)

Taq Rafael said...

hiksss jelesss sangat tgk!!!!

rasa cam nak kawen esok jugakk

mmg berpuas ati la sapa amik pakej camni..smua ada

yg penting ada kaen terbang2..hahaha

pengantin pon cam happening ja..nak sainnnnn bleh?? =P

ladysheqa said...

fuyo

ladysheqa said...

fuyo

Azariah Kamis said...

wah.....cntik la...gmbar cntik..org nya pon cntik
:)

Awie Omar said...

MAAF KAWAN. BLOG "NOTA EKSTRAVAGANZA" DAH TUKAR NAMA KE "EKSTRAVAGANZA". URL PUN AKU
DAH TUKAR SEKALI. DAH TAK PAKAI LAGI YANG NI "www.notaekstravaganza.blogspot.com"
SEBAB SEKARANG AKU DAH PAKAI YANG NI "www.awieomar.blogspot.com". NAMA KORANG SEMUA MASIH
ADA DALAM SENARAI FOLLOWER BLOG AKU. MASALAHNYA KORANG DAH TAK DAPAT LAGI IKUT APA YANG
AKU UPDATE DALAM BLOG AKU NANTI. JADINYA NAK SETELKAN PROBLEM TU, HARAP KORANG SUDI LA
TEKAN FOLLOW BLOG AKU BALIK. SUDI SUDI LA TEKAN YE. TERIMA KASIH.

ainakhani said...

aku pon suka effect kain tobang tuuuuuuuuuuuu! tapi kalau banyak kali sangat macam dah tak best sgt.. hahahahahah xD

nabil_potter said...

terbaik la bro...dah start dengan videographer nampak? ngeh3!!!

c u m u h a m a said...

terbaekkkkkk aizul !!

ska!ska!ska!

video yg beshhhh !!

congratz to ustaz isz n dhya . heheh . baju korg mmg chanteqqq sgtttt !! lagi2 wane pepel tuh . I LIKE !

. Amiera . said...

wahh cam best jek ade video skali.. nk gak!! nk gak!! ngeeee

Nazliah said...

grand giler bju sanding die... memg sesuai ;)

farasakura said...

ngeeeee sangatlahh lawa baju dia...kiut btul bride ;D

Hishyamuddin said...

pergh, kain terbang la pulop!!hahaha...bijok2

Taib T.i.M said...

terbaik...haha

Mohd Khairi Khadzir said...

oh no! sgt2 jeles tgk pic tu..dan juva video yg sgt best! hoho... t5ahniah aizull n the geng! hehehehe

boleh dipelajari nih...

Shurazirah Sukhur said...

woahh,sumpah cantik dress dia..and effect kain dia terbang tu sangat terbaekkk!!

Nurulhuda said...

Comel Giler, Sweet je =)

ezaitie nfib. said...

mengagumkan..huhuhu..sgt cantik ur pic terutamanya modelnya kawan kamek sendiri..huhuhu...gud luck aizul n all the best for ur team..

Dhya said...

kiut nyer perantin nie.....!!!!!