Aug 24, 2011

Iftar di Johor Bahru...

salam..hye guys...haa mcm mana korang ok??? puasa ok? ada yg lobang2 tak puasa tu? haa kalau bersebab takpe, kalau takda sebab, aku pangggg ko laju2 kang! kah3x...

baeklah, entry kali ini, nak habaq maih sket...yer laa, memasing dok heboh dok iftar sana sini sinun kan..so aku nakkk jugak update iftar bersama geng2 bujang aku..haa pasnih masing2 da nak berbini dah..so peluang yang ada kali ini aku gunakan untuk bersama2 meng'spend'kan masa bersama sahabat2 bujang aku! keh3x..

baeklah, ekceli plan da lama nak berbuka di jb..yer laa, hampir 4 tahun aku berpuasa di JB sbb study kat UTM dulu, so tahun nih je berpuasa di rumah..best2 jugak la...yer laa makan makanan mama yg sedap gle tuh kan..so kali nih amik masa sket spend time dgn rakan2 bujang...

ok lokasi berbuka puasa adalah di astana idaman Ijan...
so slalunya tiap2 kali bulan puasa, akan ada satu hari aku berbuka dgn geng2 bujang aku nih..
and slalunya rumah ijan laa tempat kami berkumpul..
sebab rumah dia cantek gle ok!



so ijan bz menyediakan juadah berbuka puasa untuk kami...
aku dan mamal plak ditugaskan untuk memanggang beberapa binatang2 laut seperti dalam gambar di atas
nampak mcm sedap kan? 
tpi sedey ye sebenarnya..
mcm ter'over cooked' je..
last2, udang galah tu keras kebaton mcm makan selipar je..
kerang lak mcm makan kerepek! hahaha!




udang goreng nestum!
sumpah sedap!



err....mcm tak brani nak describe~



haa nih tak pernah lagi rasa..
ayam masak lemak cili padi version jawa punya..
rasa dia terbaaaekk!
aku leh bg 98.9 pratus..
mana leh bg markah penuh, kang org kata bersubahat plak dgn master chef kan? haha



ok sebelum aku nak dtg jb, aku dah suro hamparkan kapet pink,
tp pihak penganjur tak dpt nak sediakan, katanya takut kontroversi..
jadi digantikan dgn air pink yg sedap!
ada natadikoko kawww!



ok murtabak pon! 
tp tak laa buat..beli je kat bazar ramadhan tuh..
murtabak disponser oleh abg ngah dan abg ten kita ye!

so overall, makanan yang dimasak oleh cheff Ijan sgt sedap ye..
takleh dtg slalu, nnt demoook!




 ok nak tawu kenapa aku ckp astana idaman?
ijan yg berbaju puteh tuh atau nama barunya abg uda (ehem walaupun)...mendekorasikan rumah secantik2nya..
org bujang nye rumah, tp mcm rumah org bekerluarga da rumahnya..
lawa deko..
lampu SSF kaw, kusi fella design! 
makan hati!

so nak perkenalkan, yg baju merah nama dia abg ngah (walupun), sebelahnya, abg ten (walupun jugak) dan yg tgh bz dok reply msg rakan2 artis tu namanya abg lang (walupunnn jugeek! )...

dan aku sah2 laa yg paling muda dlm ahli keluarga kan, so pggil abg chu..paling muda pon tetap nak ada abg..takpaham...~



mesti korang tertanya2, mana kah dia abg long kami kan?
haa tuh dia...cuba untuk menggayakan aksi comel..walaupun ye...hahah
skali pndang comel..dua kali pndang mcm nak usap2 je rmbut dia..muah30x..

*hye abg long!



ok maafkan aku..sbb aku rasa aku sorang je kot paling tak menghormati bulan ramadhan..
malaysia panas laa wey!
#tweetmacamartis!

ok selesai je berbuka puasa, lepas golek gelentang kat kapet bulu2 sedap tuh,
terus mandi siap2 pegi ke Pandan Uptown..bukan Pondan Uptown ye..tu laen..ko nih, bulan puasa kot, jaga laa mulut tuh! hahaha

maha hazab ye jalan nak ke sini..jammed toksah ckp..lenguh kaki nih ha..
Singaporean pon turut tidak melepaskan peluang menikmati aksi membeli belah di Pandan Uptown nih..
tp yang paling best kat sini..semestinya CUCI MATA! yeah!



haa tetap laa abg ten kita nak membeli songkok kan..
songkok tinggi nak buat tarian zapin masa semayang raya nnt~



nih haa geng2 bujang!
kecuali abg long la..abg long da ada anak sorang kaw!



 eh tetap aku paling comel! tetibe! haha
baju merah iaitu abg ngah, muka nak gangster taww! menci menci!


haa kat sini turut anda akan dihiburkan dengan bunyi2an ..
abang2 tu tak tawu laa dia main musik apa, tp muzik mcm org asli australia punya muzik tuh..
ntah hapa tah nama dia..boleeh laaa kann..



ok kat sini juga boleh buat pemeriksaan resdung..
tgk ijan aka abg uda tu haa..
turut tidak melepaskan peluang ye!



kah3x..
ado RATU SEPIT RM20??? hahaha




ok nih gmbr kelas kenang2an sebelum abg long nak berpisah...
Bini dah msg oi bila nak balik kan? hahahaha



abes je sesi berjalan cuci2 mata di Pandan Uptown,
kami teruskan perjuangan mencuci mata di Mcd Bandar Seri Alam, Pasir Gudang..
tapi hasil tak memuaskan..
hampa....

pic kenangan abg uda dan abg lang~
alololo....




haa sempat aku libas2 rambut jap! haha
kenyang laa siak makan kat sini!

so balik je dr uptown tuh, terus ada pillow talk kan...
sudahnya, smp ke subuh kami tak tdo..
masing2 cerita pengalaman masing2 sebagai seorang bujang..
teeeett!
kelaka haram time tuh..tetibe peramah tak bertempat kan...
seyes aku rndu gle sesi pillow talk tuh..
kan bang ngah kan? hahaha




ok habes cerita di Johor Bahru...
so sepatutnya, 
hari ahad, aku ada majlis berbuka puasa di rumah Abg Darkbatman kita yang turut dimeriahkan oleh Nisa Kay dan Cik Hepal kita..
tapi apakan daya, urusan di Johor Bahru masih belum selesai...so sorryy guys!


so selesai saja urusan di JB, lepas waktu berbuka terus shoot ke Kuala Lumpur...
eh mcm tak sgka, JB-KL 2jam 20minit je aku bawak?...
sekejap bukan? hahaha aku pon tak sgka aku bawak selaju itu..haha

Sampai di KL, terus check in kat Park Royal Service Apartment..
slalunya aku check in kat Park Royal Bukit Bintang tuh..tapi kali ni ubah selera plak..bleh ubah2 selera mcm tuh? hahaha

so ini sedikit gmbran mengenai bilik superior king tersebut!
untung laa ada kabel kerja kat park royal kan?
leh dapat staff rate! 
bilik yang mahal nak mmpus, terus jd mcm murah gle...
yeaaay!! terus loncat2 atas katil! hahaha
Terima kasih abg lang aka Mamal!






haa jeles bukan?
besar mmg besar...
smp aku mati kutu nak buat apa sorang..
rasa mcm membazir plak dok bilik besar2 tapi sorang2..


haaa jakun laa kan...
sory kalau geli..
aku pon mcm geli gak ekceli! hahaha



so kebetulan, rakan segambargrapher aku ada di KL..Encik Saniq nama diberi!
terus call dia, and cargas dia dtg ke hotel..
haa ini Sky Pool Park Royal Service Apartment.
gle kaw teruja...
kau mandi2, berlatarbelakangkan menara kl, KLCC dan sebagainya...
terus nak berenang mcm pro kan! haha


kalau nama pon gambargrapher, toksah suro posing, cargas je dia posing!



ok muka sembap! sbb br bangun tdo, terus2 mandi pool!



nampak? aku tak tipu taw!




kalau dah nama pon gambargrapher, pantang nampak cermin besar sket, mula laa camwhore tak hengat!


ok..itu aja...

haa sebelum terlupa, Happy Belated Birthday to Bang Uda aka Ijan...
Ijan bakal pengantin aku nnt! 
tak sbr nak shoot dia dgn bakal psangan hidupnya yang cantek molek tuh, iaitu cik ayu kita!

tggguuu!!...

so kalian nye iftar mcm mana?
yer laa masing2 semua hupdate berbuka kat hotel itu la, cafe itu la, bistro ini la..haissshh~ hehe

share2 laa yer..hehe..

till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)



12 comments:

mazni md said said...

glamour nyer abg saniq .hahhaha... syok sei iftar die..

Aqmal Arista said...

iftar abg2 katanya..heheh
tp pillow talk tu memang best la...
yg pura2 tido pun leh teransang mendengarnya...ngeh ngeh ngeh... :p

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

syok nye join ngn geng abg2 tu haa....nk join gak laa geng abg2 tu laa aben..

Biey said...

lawa giler umah nya...kalah umah bujang pompuan..huhukh

Qaseh dalia adelia said...

lawa rumah abg udaa.. pehhh , hebat kalah den

Hazieq Sanat said...

entri kali ni gambar abg kurang ar.. hahahaha

Aku By Pojie said...

wah kelasss royal park..

istana sangat...

huhuh
BTWN..

UTM best sebab ada GOP!!! hahaahha

reeShahz's said...

haha Pandan hari raya jekk sesak , nak naik ke bandar pon jem gila baban , sekali jek kite pergi sana , payah parking. . serik . .mmg ore singapore jewkk sebok membeli kat situ ,..

Hishyamuddin said...

mcm monarik jo..hahhaha

ko naik keta ke jet JB ke KL dua jam je?hahaha

Ash Kyouhei said...

wargh , sedapnya , meriahnya , bestnyer , seronoknya .. wahhhh ^__^

btw, Selamat Hari Raya buat abg Aizul :)

Zul Fattah said...

ooo.. ini lah aizul marcello.. baru kenal..
ko dgan irine..jdi cam mana?

LaLa said...

untungla~~ :P